şizofreni? :(

pinkydress

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2016
12
2
1
23
Merhaba abiler ablalar arkadaşlar. Sizden bir konu hakkında yardım isteyeceğim. Ben 14 yaşındayım. Son zamanlarda halisünasyonlar görmeye başladım. TEOG sınavı beni çok gerdi baya stres altındayım. Her gece görsel halisünasyonlar görüyorum. Gün içinde işitsel halüsinasyonlar da var. Tam ne görüp duyduğumu açmama gerek var mı bilmiyorum ama.. Anneme söylemeliyim sanırım ama utanıyorum, şimdiye kadar sadece en yakın arkadaşıma söyledim. O da kendine biraz zaman tanı, gerekirse annene söyle dedi. Bir de ekonomik durumumuz çok iyi değil hani sırf ben delirdim diye bütün paramızı psikiyatrislere verdirmek de istemiyorum. Sadece 1 kişiye söyledim, başka kimseye söylemedim benden uzaklaşırlar korkarlar deli derler diye. N'olur yardım edin, ne yapacağımı şaşırdım (

tüm paranızı psikiyatriste vermezsiniz merak etme, devlet hastanelerinde üni hastanelerinde de psikiytari servisi var, 25 lira falan bi ücretle sigortanız varsa tedavi olursun, mutlaka annene söyle ve mutlaka psikiyatriye git, aşırı stres ve panik zaten sınava çalışmana ve başarılı olmana engel, doktor muhtemelen sana hafif bişeyler verir daha güzel çalışır sınavda da daha sakin kalısın ama bunu şimdi yapman lazım nisan da değil

stres yüzünden olmuş olabilir öncelikle üzülme lütfen. sesleri gerçekten beynin mi yaratıyor, yoksa var mı onlara odaklan. Onlarla konuşabiliyor musun, yok sayabiliyor musun yoksa anlık gelip geçiçi mi?
Biraz kendini rahat bırak. Ailenizde şizofreni var mı? Bu arada şizofreni olmayabilir de, bu en son ihtimal diye düşün bence.

Annenle konuş muhakkak kardeşim. Gerekirse birlikte bir psikologa gidersiniz.

Ne gibi sanrilar goruyorsun mesela? Kimseye soyleme ailenden baska ama mutlaka annene soyle. Hicbir sey sagliktan onemli degil sakin saklama annenden. Durumun farkinda olman da guzel. Sana buradan kimse teshis koyamaz. Ama normal bir sey degil tabii ki. Bir uzmandan yardim alman sart.
Yasamis biri olarak soyluyorum psikolojik bir rahatsizlik tedavi edilmezse etkileri katlanarak cogaliyor bunu unutma.

Devlet hastanelerinde de psikiyatri servisi var ve annenden utanma hemen bugün söyle.

Psikiyatri isi butcenizi zorlamaz psikolog luks bu ulkede.. senden bir yad buyuk oglum var yep puani 485 ti hersey yolunda gibiyken bu sene ergenlik onu vurdu. Yani annen zaten farkindadirda sen teddavi olmak istedigini problemlerini anlatip beraberce cozerseniz annenide uzmemis olursun bence. Mutlaka anlat annene

Şizofrenler gördüklerinin gerçek olduğunu sanıyor ve şizofren olduklarını hiç düşünmüyorlar diye biliyorum.
Başka bir rahatsızlık olabilir yine de ailene söylemende fayda var.

Uyku saatlerin düzensizse ve bilgisayardan telden çok oyun oynuyorsan halüsinasyona sebep olabilir.
Sesler duyuyorum demişsin, komut gibi mi yoksa sinyal sesi gibi mi ?

Ailemizde şizofreni var mı bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla yok. Seslerle konuşabiliyorum ama tabii onları benden başka kimse duyamıyor. Zaten 4 tane ses var, 3 tanesi benden nefret ediyor ve sürekli ne kadar çirkin, beceriksiz ve aptal olduğumdan söz edip duruyorlar. Onlara kalsa kendimi öldürmeliymişim çünkü ben ölsem kimse beni özlemezmiş. Ama ben bunun doğru olmadığını biliyorum ve böyle bir şey asla olmayacak. Diğer ses ise iyi biri, canım sıkılınca onunla konuşabiliyorum. Beni hep iyi ve doğru olana yönlendiriyor. Kötü olan 3 sesi artık duymazdan geliyorum, beni eskisi kadar korkutamıyorlar.

4 tane ses var, 3 tanesi benden nefret ediyor ve sürekli ne kadar çirkin, beceriksiz ve aptal olduğumdan söz edip duruyorlar. Onlara kalsa kendimi öldürmeliymişim çünkü ben ölsem kimse beni özlemezmiş. Ama ben bunun doğru olmadığını biliyorum ve böyle bir şey asla olmayacak. Diğer ses ise iyi biri, canım sıkılınca onunla konuşabiliyorum. Beni hep iyi ve doğru olana yönlendiriyor. Kötü olan 3 sesi artık duymazdan geliyorum, beni eskisi kadar korkutamıyorlar.

Hemen annenle konuş hiç geciktirme,zaman geçtikçe kalıplaşır bu tür hastalıklar,başlangıç evresinde müdahale edilmezse geri dönülemez hasarlar oluşur,hiç utanılacak birşey yok nasılki grip oluyoruz buda her insanın başına gelebilir ,stresle başedmez bazen insan,içinde kopan fırtınaları kendine saklama ,içinde yaşadıkça içimde büyür

İnsan sesleri gibi benimle konuşmaya çalışan ama benden başka kimsenin duyamadığı sesler. Uyku saatlerim düzenli, bilgisayar ve telefona da öyle aşırı bağımlı değilim zaten derslerden pek vaktim kalmıyor.

bak güzel kardeşim benim ilk görev yerimde birlikte kaldığım bir bayan vardı. dediğin şeyler onda vardı. birisi kulağıma fısıldıyor git şurdan gül topla diye ben koşa koşa cebimde makas bahçelerde geziyordum falan dedi. neyse okul müdürü fark edip ailesine haber vermiş. üniversite hastanesine götürmüşler. beyninden bir hormonun fazla salgılanmasından kaynaklıymış. ilaçla çözmüşler. işine de geri dönmüş. hayatı gayet normaldi. yani doktora gitmeden kendine şizofreni teşhisi koyup dertlenmen normal değil. hele bu durumu ailenden gizlemen hiç normal değil. git güzelce konu anlat. iyi bir psikiyatra görün cnm.

Şizofreni hastaları şizofren olduğunun farkında olmazlar. Ama kulak arkası etme sakın annenle konuş mutlaka.

Şizofren hastaları şizofren olduğunun farkında olmazlar. Ama kulak arkası etme sakın annenle konuş mutlaka.
Benim de aklıma ilk şizofreni gelmedi gerçek gibi geliyor ama biraz araştırınca korkmaya başladım. Bir de benden başka kimsenin duyamadığını bilmek de garip geliyor...

Ablam ve yakin bi ark sizofren. Ve farkindalar. yani gercek degil ama basedemiyoruz diyorlar. Tabi daha agirlari kabullenmiyor olabilir..

Durum çok ciddi. lütfen erteleme. Mutlaka doktora git.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…