şizofreni? :(

canı deli olsan su cümleleri yazamassın. ilac tedavisi olursun ki erken baslamak önmli. devlet hastanelerin pskiyatristler ie gidebilirsiniz annenle

Eğitim sistemimiz her birimizi robot olarak yetiştirdi.. şükürler olsun.. tabi her makine gibi biz de zaman zaman hata verebiliyoruz..

Ah canım benim..
Devlet hastanelerindeki psikiyatri doktorlarına para ödemiyorsun ki ona git mutlaka..
Erteleme sakın !
Bu piskolojiyle sınava girmemen gerek..

Bu korkulacak bir durum değil.
Stresten psikolojik bir bozukluk yaşıyorsun.
Bunu düşündükçe iyileşmeni engellersin.
Psikiyatristler 50 dk için 400-500₺ alıyorlar. Eğer ihtiyaç seviyesinde değilsen kişisel gelişim kitapları seni zinde tutar. Fındık-badem-ceviz tarzı yemişler tüket. Kendine güven ve çevrende olan kötü yansımaları görmezden gel :)

sizofreni olsaydin hayal gordugunun farkinda olmazdin hele hele sizofreni oldugunu hic kabul etmezdin ne tarz sesler duyuyosun merak ettim

Ne diyeceksin merak ettim :)

Ne diyeceksin hakikaten

bu kızcağızı bu hale getiren aile baskısı diyecem ne diyeyim:)

başarı odaklı, kıyaslamacı anne-babalar yüzünden gençlik köreliyor, robotlaşıyor. Hazır bilgi, maddeye dönüşen bilgi rakamlar, puanlar nicelikler herşeyin önüne geçiyor. Öğrenmeyi öğretemeyen öğretmenlerimiz de bu sistemde büyük pay sahibi...
ay deşmeyin derdimi...

Halüsinasyonların nasıl mesela canım. Vede konuşurken içtenmi konuşuyosun, sesler içerden beynindenmi geliyo yoksa birebir muhattapmı oluyosun sesli şekilde?

Tam bilmiyorum ama şizofrenide görülen duyulan sesler sürekli onun gerçek diğerlerinin yalancı olduğunu söyler, seninki stresten kaynaklı bence.

Çok akıllı bi kızsın belliki, annenle konuş tamammı canım herkesin dediği gibi :)

Guzelcim bence hasta degilsin ama yoğun stres kafayı biraz bulandırmış. Şizofreni falan dediğin başka şeyler. Öncelikle şu sınavları bu kadar kasma bak dün istanbulda daha 19 yaşında tıp öğrencisi öldü gitti pisi pisine. Ablası hep çalıştı diye ağladı. Kasma stres yapma kendine. Hayattaki tek önemli şey sensin. Sağlıklı ve mutlu olursan başarılı da olursun bana inan.

Ancak psikologa gitmelisin. İlk etapta psikiyatriste gitme vereceği ilaçları kullanmak için küçüksün. Kimse bana saldırmasın şuan psikiyatristler bayılıyorlar ilaçla tedaviye. İstanbuldaysan 183'ten belediyenin psikologlarına randevu alabilirsin. Ben de senin yaşlardayken strese girdiğimde sürekli kulağıma biri şarkı söylerdi. Hep aynı melodiyi duya duya anneme deliriyorum diye ağlamıştım.

Problem oldugunda önce arkadasa degil anneye gidiyoruz. Aklında olsun

Yorumlari okumadim belki yazan oldu ama bu soykediklerin şizofreni değil

çoklu kişilik bozukluğu

Doktora git ilaç verecek ve sen iyi olacaksin tamam mı ablacim

Canim benim kıyamam sana hay ben bu eģitim sistemine ne diyim bilemedimki yigenim senle yaşit oda teog sınavina girdi yavrum mahvoldu

Ablam desen mum gibi eridi uzulme gececek. hersey senin elinde ikinci sınava kadar toparlanırsın sonuc ne olursa olsun merak etme açıkta kalacak degilsin elbet bir yere yerlesip okuyacaksın

Bunların hepsini yigenimede söylüyorum sizler herseyden daha değerli ve onemlisiniz annene bahset canım mutlaka o ne gerekiyorsa yapar gerisini dert etme

Bir arkadasta soylemis 183 hattıni arayip soylersen onlar seni ucretsiz yerelere yonlendirirler merak etme tamam mi canim

Canım benim yaşadığın sınav kaygısıyla psikolojin biraz çökmüş . Geçen sene benim oğlumda teog'a girdi. Sınava bir hafta kala stresten bacakları tutuldu birkaç gün yürümedi . Biz anne babalar için sizin sağlığınız her şeyden önemli .Lütfen bir an önce annenle konuş ve tedavini ol. Bu sınav dünyanın sonu değil ya sıkmayın kendinizi bu kadar emin ol kimse açıkta kalmıyor herkes bir yerlere yerleşiyor.

sana sımdı msj atıcamn.korkma şizofrenı değilsin... önce bunu yazayım...

Seslerin nerden geldiğinden emin değilim. İçimden de konuşabiliyorum ama genelde dıştan konuşuyorum çünkü biri seninle konuşur gibi oluyor. İnsan içinde zorlanıyorum bu yüzden. Bir yandan performans anksiyetem var bunun büyük sebebi sesler. Sözlüye kalkmak, sunum yapmak benim için aşırı zorlayıcı, çok heyecanlanıyorum ve kötü sesler de daima başaramayacağımı söylüyorlar.

BU KONU BAŞLIĞINI NASIL SİLEBİLİRİM ACİL CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…