slm kızlar bayramda sutlac kavgası

işin zor arkadaşım, Allah kolaylık versin...
benim iki bebeğim var, eşime su böreği ve baklava aldırıyorum...
kurban etinden de bi tencere kavurup bayram boyunca gelenlere ikram ediyorum..
diğer türlüsünü yapmaya ne gücüm yeter de ne de o kadar becerikliyim yani...

Sen esinin ailesinin kulturu ile yetismemissin .
Dolayisiyla sana bu sekilde bir dayatma yapamaz,
yapmaya hakki yok.
Gelen misafir de ev sahibi ne ikram ederse onu yer .
Esin ailesine uyum saglamak adina bazi seyler saygi cercevesinde hosgorulur
ama bu durum bu sekilde kabul edilecek bir sey degil .

Ben olsam ne yapardim diye dusundum ...
Yapacak olsam
disardan birilerine parayla yaptirirdim :)

Ben sana ölçü veremeyeceğim.Şunu şöyle yapsan tutar da demiyeceğim.Üzüldüm.Neye üzüldüm biliyor musun? Sen eşinin sana tutumuna değil de,ya tutturamasam,rezil olursam kaygısını taşıyorsun buna üzüldüm.Böyle baştan başlarsın her denileni yapmaya,yıllar geçer,çok uzak değil bir kaç yıl sonra tükenirsin.Çünkü ne yaparsan yap kimseyi menun edemez,mutlaka bir kusurun ortaya konu ve kendi hırpalanışınla kalırsın.

Güzelim gençsin,toysun anladım ama ne 70 kişiye tek başına ziyafet çekecek aşçısın ne de hizmetçisin.Kendini kimseye kanıtlamak zorunda değilsin.İnsanlar evlerine 3-5 misafir çağırsa yardıma insan arıyor.Ki ben sana yardım al bile demiyorum.Adetmiş,aşiretmiş biz bunlara prim verdiğimiz için kadınların bu adetler yüzünden geldikleri nokta belli.Yeni evlisin.O adamın,hani sana "yapacaksın" diyen o insanın eşisin,karısısın hayat arkadaşısın.Hizmetçi değil.İnsansın.İlk bayramınız.Acaba sen ne istiyorsun,bayramda ne yapmak istiyorsun.Gelin olmak,hamal olmak,eşe dosta yaranmak için kendini paralamak anlamına gelmez.Kayınvaidene yardıma gidersin öncesinden eer kalabalık misafiri gelecekse.Bayram da da gider herkesin elini öper,masa kurmaya yemeğe yardımını eder,bir gününüde eşinle kendine ayırır birlikte gezersiniz.Normali budur.

bende eşimde elazığlıyız ama bu kadarını ilk defa duyuyorumm. .Bu kadar şeyi tek başınıza yapmanız neredeyse imkansız . . En azından sadece tatlıyı siz yapın . .Gerisini diğer aile bireyleri halletsin. . Herkesin adetleri farklıdır. . Siz elinizden ne geliyorsa onu yapın

kv ye gidin onun sarmasınada yardım edin 3-4 tencerede sana sarılsın pişir öylece evine getir
bu insanlar senelerce bu kültüre alışmışlar aynı şeyi senden göremezlerse laf söz bitmez
bir de misafir toplu mu gelir yoksa ayrı ayrı farklı zamanlarda mı?
şu çok komik bayram öncesi temizlik yapılır sizin kv 10 sofra hazırlarmış yemek sonrası o evi düşünemiyorum
ille de yapacaksan dediğim gibi kv git orda sarın beraber
sütlaç da büyük tencerede değil orta boy tencerede yaparsın
netten güzel tarifler bulursun bayram öncesi bir tencere sütlaçı yap eksiğini yanlışını falan bulursun
güzelde olursa aynı ayarda bayram için yaparsın

Hayır ben anlamadım yani tamam aşiret filanda sizde ne işleri olacak ki evine o kadar yemek yapacaksın hepsi senden büyük insanlar senin onları ziyarete gitmen lazım onlar senin evine gelecek değiller. Kaynanana gidersin yardıma orada zaten bayramlaşırsınız yine orada yenilir içilir senin evinle ne alakası var ilk defa duyuyorum büyüklerin küçüğün evine gittiğini yiyip içtiğini. Benim teyzem mesela anneanneme dedeme gelirdi el öpmeye bize öptürmezdi elini annemlere dayımlara da öptürmezdi siz bize geleceksiniz o zaman derdi ben anneme babama geldim derdi onlar gelmiş bile olsa biz giderdik ayrıca büyüğümüz çünkü şimdi misal bana gelen olmaz ben en küçüğüm ben büyüklerime giderim onun gibi bir şey. Herkes yaptığına göre tüm bayram başkasında mı yiyip içiyor bunlar kaynananızda ayrı, görümcenizde sizde ayrı hiç olur mu öyle şey gitsinler etlerini kendileri kavurup yesinler evlerinde.

ya böyle saçma iş mi olur.
ne demek 70 kişilik dolma,sütlaç..?
eşiniz ne kadar düşüncesiz.
yapamam diyeceksiniz bu kadar.
zorla yaptıracak değil ya..
burda dolma ve sütlaç yapmanızdan ziyade eşinizin tavrı beni kızdırdı?
eşinizin:''doğru hayatım sen nasıl yapacaksın o kadar şeyi ben anneme anlatayım durumu'' demesi gerekirken daha da baskı yapmış,
yardım almanıza bile tepki göstermiş.
sütlaç kavgasından ziyade eşinizin bu düşüncesizliğine takılın ve bunuda ona söyleyin.
''yapmayacağım,yapacaksın''dan ziyade,
''sen hiç mi beni düşünmüyorsun,nasıl bu kadar bencil olabiliyorsun'' dan gidin.
zira hiç normal gelmedi bana...
gelenek ne kadar ağır olursa olsun.
bizde geçen sene kurban bayramında eşimin ailesiyle kestik.
ben oldum olası ete değemem,kurban kesilen yere gidemem.
eşim bir kere bile zorlamadı.ben evde oturdum aşağıdakilere çay vs yaptım,onlarda kurbanla uğraştı.
bu böyledir.
eşiniz cidden garip ve düşüncesiz.

İyi de 1 yıllık evli olduğunuza göre en küçük siz sayılıyosunuz
Siz ziyarete gideceksiniz yani
Sen değil gittiğin yerdekiler ikramı düşünmeli

O kadar kişeye bende yapamam, daha doğrusu yapmam
70 kişi nedir öyle düğün mü yapıyoruz

ben bu kadar çok yemek yapsam ölene kadar bi daha yemek pişiremem sanırım,70 kişilik sarma sarsam hastanelik olurum inme iner

böyle bayram mı olur ya işkence gibi 70 kişilik ikram

eşinize deyin bir lokanta alsın ve aşçı ve yamakları tutsun. anca yaparlar

Ben olsam aglardim... 1 tencere sarmayi zor yapiyorum nerde 7-8 tencere,
o kadar et ordu gibi misafir ALLAH kolaylik versin..
Her bayram böyle olacak sanirim...

Komsun filan varsa yardim etsin sanada yazik nasil yapicaksin bu kadarini..

ben olsam ağlardım sözüne çok güldüm. biz kadınlar hiç birşey yapamasak da en azından ağlayarak tepkimizi bildiriyoruz

Bende bunu soracaktım çek.
Konu sahibi arkadaşım,sülale büyük olabilirde,bu kadar kalabalık sülalenin en büyüğünde toplanılır.
Sana iade ye gelmek isteyende 70 kişi olmaz merak etme.

benim anlamadığım her evde bu kadar yemek yapılıyorsa, e misafirler en az 6-7 ev geziyor desek (ki aşiret maşallah gez gez bitmez), her evde biraz biraz da yeseler bayram sonunda bir kişinin ağırlığı normal ağırlığının yüzde kaçı oranında artış gösteriyor:26:
ben psikopata bağladım galiba

Bende bunu soracaktım çek.
Konu sahibi arkadaşım,sülale büyük olabilirde,bu kadar kalabalık sülalenin en büyüğünde toplanılır.
Sana iade ye gelmek isteyende 70 kişi olmaz merak etme.

Zaten o kadar hane varsa
4 günlük bayramda en küçüklerden olan konu sahibinin evine sıra gelmez ki

Konu sahibi sen git sarmanı büyüklerde ye bence

Şaka mı bu ya, Allah dağına göre kar veriyor hakkaten, sen nasıl yapacağını düşünüyorsun, ben nasıl kaçacağımı düşünürdüm..

Sen baştan rezil olcam misafire mantığına gidersen zaten boyun eğmiş olursun.Rezil mezil olmazsın onları adeti öyle olabilir senin ki öyle değil sütlaçla dolma için seninle kavga edecekse de etsin hayret bir şey ya uşak tutacaktı o zaman kendine evlenmeyecekti.Sen oturup yapacam diye uğraşırsan bundan sonra daha fazlasıyla karşılaşırsın daha beterleriyle bunları yap sonra git anamın ablamın evini temizlede der sana ay çok sinirlendim.

Şaka mı bu ya, Allah dağına göre kar veriyor hakkaten, sen nasıl yapacağını düşünüyorsun, ben nasıl kaçacağımı düşünürdüm..

hahahaha yoğsam biz kardeş miyiz?

konu sahibi okurken gerildim allah yardımcın olsun. ben eğlencesine sarma sararken buhran geçiriyorum, hele kavurma tam kabusum. konuya bir açıklık getir, neden sen yapıyorsun bu kadar yemeği? tek gelin misin? sende mi toplanılacak? neden kimse karışmıyor? kafamda deli sorular

Bi de ben 10 kişi de bile sıkılıyorum
70 kişi ne demek, çocuğumun düğünü olursa belki katlanırım

Soruna cevap bekleme, sarmaları sarmaya başladı sanırım...

Bi de ben 10 kişi de bile sıkılıyorum
70 kişi ne demek, çocuğumun düğünü olursa belki katlanırım

hahah ben o zaman da sarmam, şimdiden düğün için para biriktirir bir-iki hatta 30 kişi tutarım o sarmalar için 40 saat sararsın millet ayaküstü götürür sinir krizi, cinnet geçirirsin hatta katliam çıkarırsın

Soruna cevap bekleme, sarmaları sarmaya başladı sanırım...

zaten şimdi başlasa anca bayrama kadar benim anlamadığım o kadar sütlaca ne kadar süt, ne kadar pirinç ne kadar şeker gider? küçük çapta bir ekonomik kriz resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…