hahahben o zaman da sarmam, şimdiden düğün için para biriktirir bir-iki hatta 30 kişi tutarım o sarmalar için 40 saat sararsın millet ayaküstü götürür sinir krizi, cinnet geçirirsin hatta katliam çıkarırsın
:
benim anlamadığım her evde bu kadar yemek yapılıyorsa, e misafirler en az 6-7 ev geziyor desek (ki aşiret maşallah gez gez bitmez), her evde biraz biraz da yeseler bayram sonunda bir kişinin ağırlığı normal ağırlığının yüzde kaçı oranında artış gösteriyor:26:
ben psikopata bağladım galiba
Galiba rejimdesiniz:))
Bana kocam boyle inatlassin valla agzinin ortasina bir carptimmi gerisini kendi dusunur artik:)
Rica etse hadi kalk birlikte halledelim dese canimi istesin.
O ne oylee yaa:)
İyi eşim beni boşamıyor 25 yaşındayım ben 2 kişilik sütlacı bile beceremiyorum vallahi elazığa gelin olsaymışım ilk bayramda kapının önüne koyarlarmış beni demek ki sana kızdığım için özür dilerim annecim açıklarımı kapattığın için teşekkür ederim diyesim var kaynanama :)))
Annem 43 yaşında elinden de gelir ama babam "börek yap, yapacaksın, edeceksin" türevi bi'söz kullansa bayramda gelenlere kuru çayı dayar yani.
Eşinizi gökten bi'indirin bence. Güzelce yapamam demişsiniz ki sanırım siz Elazığlı bile değilsiniz yaşınız da genç.
Valla zıkkımla başlayan cümle geldi direk dilimin ucuna okur okumaz, kusura bakmayın.
tabii şekerim bu kadar zor oldugunu bilsem elazıga gelin gelmezdim valla...bu arada kaynananın kıymetini bil benim bildigim yeni gelin kaynanaya yardım eder 1 evde hazırlık olur bunlarda oyle degil gelin marifetlisi bayramda belli olurmuş 2 kişilik yemegi cocukta yaparmış gulu sevdigimizden dikenine katlanıyorum ama bir daha bayram geldigine uzulucem valla...
Bende bunu soracaktım çek.
Konu sahibi arkadaşım,sülale büyük olabilirde,bu kadar kalabalık sülalenin en büyüğünde toplanılır.
Sana iade ye gelmek isteyende 70 kişi olmaz merak etme.
ne yaptın sarmaya başladın mı canım
3 tenceresini sardım arkadaşım
Sen esinin ailesinin kulturu ile yetismemissin .
Dolayisiyla sana bu sekilde bir dayatma yapamaz,
yapmaya hakki yok.
Gelen misafir de ev sahibi ne ikram ederse onu yer .
Esin ailesine uyum saglamak adina bazi seyler saygi cercevesinde hosgorulur
ama bu durum bu sekilde kabul edilecek bir sey degil .
Ben olsam ne yapardim diye dusundum ...
Yapacak olsam
disardan birilerine parayla yaptirirdim :)
Zaten o kadar hane varsa
4 günlük bayramda en küçüklerden olan konu sahibinin evine sıra gelmez ki
Konu sahibi sen git sarmanı büyüklerde ye bence
hahahaha yoğsam biz kardeş miyiz?
konu sahibi okurken gerildim allah yardımcın olsun. ben eğlencesine sarma sararken buhran geçiriyorum, hele kavurma tam kabusum. konuya bir açıklık getir, neden sen yapıyorsun bu kadar yemeği? tek gelin misin? sende mi toplanılacak? neden kimse karışmıyor? kafamda deli sorular
Küçükleri oluyosunuz ama yine de gelecekler yani.. nasil anlayış yapamaman gayet normal bi durum..
Bence kv anaç birisi ise sorabilirsin anne ben hic kalabaliga yapmadim nasil ustesinden gelirim. Sen tarif etsen falan.. once tek tek yapip buzluga mi atsam.. sence bana kimler gelir.. biraz vicdanliysa yardimci olur herhalde :)
valla ağzım açık okudum resmen eğer maddi imkanın varsa bir yerle anlaş en azından sarmayı dışarıdan yaptır en sıkıntılı o sanırım birde eşin ne iş yapıyor merak ettim bunların maliyeti de var sonuçta
eşinize deyin bir lokanta alsın ve aşçı ve yamakları tutsun. anca yaparlar
madem bunları kendi evinize yapıcaksınız menüyüde siz belirlediniz heralde kavurma sütlaç neyse de sarmayı yapmayabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?