sardım yarısı yenildi bile allaha şukur hepisinin ustesinden geldim allah utandırmadı...bunuda atlatmış oldum
Büyük baş kesildiğini varsaysak öğlene kadar kesim pay edilme filan sürer oda sabahın erken saatindde başlasan o saatten sonra gelen eti bir kişi doğrayacak pişirecek sonrada 70 kişiyi ağırlayacak orası ev değil konk filan herhalde aynı anda 10 sofra nasıl kurulur. Yani uZun lafın kısası amaç neydi bu konuyu açarken çok becerikli olduğunun mu hepsinin nasıl altından kalkacağının mı kocanın seni naıl hizmetçi olarak gördüğünümü yoksa ailenin bir aşiret olduğunumu isbat etmek istedin. Ayrıca baklavayla böreği unutmuşun onları kim yaptı.
Üstesinden geldin, ama her bayrama davet actin....
Her bayram senden bu beklenecek artik ...
Yazik yanlis yöntem kullanmissin...
Ne bu ya ?
Bi gelin senmisin her gelin yapiyormu?
Yapiyorsa bu ne ordumu yiyor ?
70 kişilik sarma, kavurma, sütlaç mı yaptın yani :44:
şimdi benim merak ettiğim 20 kiloluk eti kavurma olayı. tek başına büyükbaş kestiyseniz tamam ama küçükbbaşsa ya da ortak kestiyseniz hayvanı, onun çoğunu dağıtıp çeyreğini kendinize saklamanız gerekir
ama bu şekilde çoğu kavurmaya gitmiş oluyor:26:
buyukbaş kaynanamlarla kestik yarısını pişirdim yarısını dagıttım zaten kurban kan akıtmak dagıtmak yemek icindir buzdolabına saklamak icin degildir iyi guzel gecti neşe gırgır şamata tatlı yorgunlukla atlatmaya calışıyorum arkadaşım cok korkmuştum ama iyi geçti
A be güzelim o kadar sarma sütlaçın üstesinden gelebiliyordunda bizi neden telaşe düşürüp üzüntüye gark ettin ? o kadar sarmayı tek başına sardıysan sağlığın daim olsun inan benim parmaklarım aşınmıştı hatta kıprayacak hali kalmamıştı.O kadar eti çamaşır kazanında mı? kavurma yaptın bilemiyorum ama maşallah sen bu hamaratlıkla ramazan çadırında usta aşçı olursun.Sütlaçları kaselere bölmeden saklamak mümkün değil cafelerin dolaplarıda az çok bellidir 70 tane kasen varsa diyeceğim ama hazır kaseleri kullanmışsındırda ya şaştım... neyse ellerinde bu kadar işten sonra tuşlara basacak hal kalmış kaç senelik ev hanımıyım utandım yerin dibine girdim inan seni kıskanmadım dersem yalan olur... ben bazı şeylere inanamıyorum artık bende mi tuhaflık var insanlar mı üstün yetenekli anlayamadımama bravo ya
Valla açıkçası bana hiç inandırıcı gelmedi en başından da gelmemişti şimdi Allah var neden saklayayım. 70 kase sütlaç, 20 kg et kavurması, kaç tencere sarma yanii pes. Bir kişinin yapacağı iş asla değil. Hem bir arkadaşın dediği gibi 20 kg et için baya öoğunluk etin sizde olması gerekir ama dinimizde etin çoğunun dağıtılması gerekir. Ben bu kadar şeyi yapsam şu an pc başında oturmayı bırak devrilip yatıyordum. Siz gelinsiniz size neden geliyorlar bir açıklık getirseniz büyükler küçüklere gitmez, küçükler büyüklere gider. Eşim cafe işletiyor üstlaçları oraya koydum ee sarmalar kavurmalar ne olacak. Yanii bizim köyde sarma ve baklava çıkarılır her geklene o da birkaç dolma baklava gazoz kola tamam. Her gelene sofra mı kurulur her yerde yiyorlarsa nasıl yiyorlar mide almaz bir kere kaynananız ayrı, görümceleriniz ayrı yapıyormuş nasıl mide alıyor anlamadım. Aynen yani yemek saatine denk gelir ne yapıldıysa buyur edersin. Bana hiç ama hiç mantıklı gelmedi. Heralde kavurmayı baya kazanla yaptınız da kurbanın gelmesi ondan o kg eti kesmek doğramak bile insanın bir gününü alır zaten.
Bu arada yanlış yere konu açtınız diye de ban almazsınız uyarı alırsınız yanlış yere açtınız diye editörler uygun yere taşırlar eğer aynı konudan aynı yerde iki tane açtıysanızda birini kapatırlar ama siz ban almazsınız.
Büyük baş kesildiğini varsaysak öğlene kadar kesim pay edilme filan sürer oda sabahın erken saatindde başlasan o saatten sonra gelen eti bir kişi doğrayacak pişirecek sonrada 70 kişiyi ağırlayacak orası ev değil konk filan herhalde aynı anda 10 sofra nasıl kurulur. Yani uZun lafın kısası amaç neydi bu konuyu açarken çok becerikli olduğunun mu hepsinin nasıl altından kalkacağının mı kocanın seni naıl hizmetçi olarak gördüğünümü yoksa ailenin bir aşiret olduğunumu isbat etmek istedin. Ayrıca baklavayla böreği unutmuşun onları kim yaptı.
Burda Çok Elazığ'lı Arkadaşlar Yorum Yapmışlar Bizde Öyle Adet Yok Diye Bana Kalırsa Sizin Eşinizin Sülale Boğazlarına Düşkün Adet İşin Bahanesi Bide KalabalıklarBen Olsam Eşimin Dediklerinin Hepsini Yapmazdım Her Bayram Düğün Yapar Gibi Bu Nedir Böyle Birde Tek Sen Yapacaksın Diyor Tavrı Yanlış Bekarkene Farketmedinizmi
yazdıgın msjda dalga geçmişsin ben dogruları yazdım yalan yada abartmadım..burdaki amacım ilk defa yapacagım icin panik yaptım nasıl yapmam konusunda arkadaşlarımın fikirllerine ihtiyacım vardı siz ise baya baya dalga gecmişsin siz bu kadar hazırlık yapmıyo olabilirsin haklısın tuhaf gelmişte olabilir bende annemin evinde boyle gormedim ama burda boyle bende burda gelin olduguma gore adetlere uymak zorundaydım hic kimse sesini cıkartmazken ben tartişma cıkaramazdım sen ise dalga gecer gibi yok aşcı olursun yok bilmem ne herkesin eşi yada ailesi sizin kadar anlayışlı degil demekki sarmalarada komşumdan yardım istedim sagolsun 2 gun geldi yardım etti
inanmak inanmamak sana kalmış ben zaten kaynanam ve kardeşleri bize geliyorlar demedim benden kucukler bana geliyor eltilerim gorumcelerim teyzemizin gelinleri hala gelinleri kalabalık aile olnca haliyle boyle oluyor hazırlıkları yaptım yorulacagım bişe kalmadı hazır alıp ısıtıp koyuyorum ben bu konuyu eleştiri yap diye acmadım bu kadar hazırlıgı ilk defa yapacagım icin panik yaptım arkadaşların degişik fikirlerine ihtiyacım oldugu icin yaptım sizin koyde oyle oluyor diye bizdede oyle olacagı anlamına gelmez arkadaşım evet adet bizde her gelene yemek saati olmasa bile sofra kurulur ayrıca baklavada var tabiki etin dogramasını da ben yapmadım eşim ve kaynım dogradı ben kavurdum
hayır kızlar calışmıyorum severek evlendik ailem yok trafik kazasında oldu oda kimsemin olmadıgını bilince gidemez diye iyice ustume geliyor cok zor durumdayım seviyorum ama insan yerine koymaması kovması acıkca sevmedigini gosteriyor ben senin eşinim neden boyle yapıyosun sen benimle egleniyomusun diyorum ooo eglenecek olsam kadın cook degip gururumu kırıyo ne yapacagımı sapıttım kustum olmadı bagırdm olmadı alttan aldm cok gucume gidiyor op dicem opecek sarıl dicem sarılacak kendimi hayvan gibi hissediyorum artk
slm arkadaşlar arabam annemlerde ehliyetim olmadıgı icin annemlere bırakmıştım kardeşim 17 yaşında arabayı carpmış karşı taraf hatalı oldugu icin arabanın on camı kırılmış su an sanayide degiştirmişler ve ben olmadıgım icin ruhsat sahibi kimlik fotokobisiyle gelecek demişler ilk defa boyle bişe duydum kafam karıştı arabayı sanayiye koyarken sorun olmuyoda cıkartırkenmi sorun oluyo diye ilk defa kimlik fotokobisiyle araba cıkartıldıgını duydum inanasım gelmiyor annemler daha once arabayı bizim ustumuze yap diye baskı yaptılar defalarca ve kendi arabamı alamıyorum ellerinden şikayette etmek istemiyorum aramıza kuskunluk girmesin diye aklıma bana oyun yapıp kimlik fotokobimi alıp imza attırıp vekaletmi alacaklar diye geldi ama boyle bişe olabilirmi ustune basa basa kimligini unutma dedi annem ne yapacagımı bilmiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?