slm kızlar bayramda sutlac kavgası

Geçmiş olsun.
Bu bayramlık değil, ömürlük geçmiş olsun.
Inşallah rezil olmadınız, hani çok mühim bir şey ya.
Eşiniz taktir etmiştir umarım, bir eline sağlık yetmez bunlara.

Anladığım kadarıyla siz şikayetçi değilsiniz.
Yine de ben olsam diye gireceğim, ben olsam eşim böyle emri vaki yapıyorsa bir kağıda olduğu gibi yazar eline verirdim, güzel bir yerden almasını söylerdim.
Elimin lezzetiymiş, başlatmasın elimin lezzetine!
Elimin lezzetini de test etmeyiversinler!

Bayram derken başkalarına değil, hepimize bayram.
Böyle kendimi parçaladıktan sonra ne anladım bayramdan?

Bende aynı şeyleri düşündüm sütlaçtan önce baklava yapılır evde ben ilk defa sütlaç duydum büyükbaş bir hayvanın sadece kesilen yerde kesilmesi bile öğleden sonrayı bulur ki iyice doğramıyorlar yani kuşbaşı şeklinde parça olarak veriyorlar bir de onun kavurma için doğranması var pişirilmesi var evde kazan gibi tencere olması lazım. Hangi büyük gelip geline yemek yer anlamadım benim de anneannem dedem vardı biz giderdik kurban kesilir genelde her ev küçkbaş keser zaten hayvancılıkla uğraşırlardı genelde kavurma filan erkes kendine yapar. Misafire dolma baklava çıkarıır hadi bunlar aşiret diyelim gelenler mesela büyük dayımlarda aynı yerde oturuyordu onlara değil büyüpe gelirlerdi herkes büyüklerde toplanır eller öpülür kimse küçüğe gitmez yengemde yapardı baklava dolma ama kendi akrabaları için ancak anneannemin yaptığının çoık daha azını yapardı. Şimdi anneannem dedem vefat etti teyzemlere gidiyoruz onunda üst katında gelini var ama herkes teyzeme gelir geline neden gelsinler küçük o dolma bile sarmaz baklava yapmaz kendine teyzeme yardım eder. Ne işi var eşinin halasının teyzesinin amcasının bilmem kimin küçük olan gelinde ben anlamadım bir de hepsi kaynanası görümcesi yapıyormuş bu kadar yemeği nasıl yiyorlar bunlar.

Üstesinden geldin, ama her bayrama davet actin....
Her bayram senden bu beklenecek artik ...

Yazik yanlis yöntem kullanmissin...
Ne bu ya ?
Bi gelin senmisin her gelin yapiyormu?
Yapiyorsa bu ne ordumu yiyor ?

biz buyuguz ama gec evlendik kucuklere kim gitsin onlar az yapmışlardır neyse iyi kotu atlattım bu bayramı şukur ama yorgunluktan oldum

70 kişilik sarma, kavurma, sütlaç mı yaptın yani :44:

evet yaptım canım napayım kavgamı edeyim iyiki yapmışım gelenim baş olmadı hala eltilerim gorumcelerim vardı bugunde oglen yeni gittiler coook yoruldum makineye bulaşıklar yetişmiyor

buyukbaş kaynanamlarla kestik yarısını pişirdim yarısını dagıttım zaten kurban kan akıtmak dagıtmak yemek icindir buzdolabına saklamak icin degildir iyi guzel gecti neşe gırgır şamata tatlı yorgunlukla atlatmaya calışıyorum arkadaşım cok korkmuştum ama iyi geçti

canım benim kurbanı alın saklayın demedim zaten ben.
kurbanın 3te biri akrabaya diğer 3te birnii muhtaçlara dağıtmak gerekir. yarısı sana yarısı etrafa olmuyor yani
kurbanı 3e bölüyorsun sadece 1 ini kendine alıyorsun.
bunun kuralı budur. amaç zaten paylaşmak, muhtaçlara yardımcı olmaktır.
adetler böyle diye kuralları çiğnemeyi anlayamadım sadece
ama sevabı günahı ben bilemem. merak ettim sordum
iyi günler.

Burda Çok Elazığ'lı Arkadaşlar Yorum Yapmışlar Bizde Öyle Adet Yok Diye Bana Kalırsa Sizin Eşinizin Sülale Boğazlarına Düşkün Adet İşin Bahanesi Bide Kalabalıklar Ben Olsam Eşimin Dediklerinin Hepsini Yapmazdım Her Bayram Düğün Yapar Gibi Bu Nedir Böyle Birde Tek Sen Yapacaksın Diyor Tavrı Yanlış Bekarkene Farketmedinizmi

yazdıgın msjda dalga geçmişsin ben dogruları yazdım yalan yada abartmadım..burdaki amacım ilk defa yapacagım icin panik yaptım nasıl yapmam konusunda arkadaşlarımın fikirllerine ihtiyacım vardı siz ise baya baya dalga gecmişsin siz bu kadar hazırlık yapmıyo olabilirsin haklısın tuhaf gelmişte olabilir bende annemin evinde boyle gormedim ama burda boyle bende burda gelin olduguma gore adetlere uymak zorundaydım hic kimse sesini cıkartmazken ben tartişma cıkaramazdım sen ise dalga gecer gibi yok aşcı olursun yok bilmem ne herkesin eşi yada ailesi sizin kadar anlayışlı degil demekki sarmalarada komşumdan yardım istedim sagolsun 2 gun geldi yardım etti

inanmak inanmamak sana kalmış ben zaten kaynanam ve kardeşleri bize geliyorlar demedim benden kucukler bana geliyor eltilerim gorumcelerim teyzemizin gelinleri hala gelinleri kalabalık aile olnca haliyle boyle oluyor hazırlıkları yaptım yorulacagım bişe kalmadı hazır alıp ısıtıp koyuyorum ben bu konuyu eleştiri yap diye acmadım bu kadar hazırlıgı ilk defa yapacagım icin panik yaptım arkadaşların degişik fikirlerine ihtiyacım oldugu icin yaptım sizin koyde oyle oluyor diye bizdede oyle olacagı anlamına gelmez arkadaşım evet adet bizde her gelene yemek saati olmasa bile sofra kurulur ayrıca baklavada var tabiki etin dogramasını da ben yapmadım eşim ve kaynım dogradı ben kavurdum

yanlışlıkla jinekolog bolumune sanayiden araba cıkarmak diye konu acmıştım site yonetiminden uyarı uygunsuz başlık diye yazı gelmiş sonra 2 gun ceza aldım ceza aldınız diye yazıyordu

sarma öyle kolay iş mi yahu
7-8 tencereyı sen tek basına bır haftada yapardın heralde.
diğerleri neyse de...

bir anda 70 kişi gelir demiyorum bayram bitesiye kadar herkes ailesiyle gelir toplamı o kadar olur demiştim yanlış anladın galiba normal daire evim bu konuyu acarken ilk defa bu kadar hazırlık yapacagım icin panik yaptım yapamazsam diye nasıl yapabilirim diye fikir almaktı cook becerikli olsam sormazdım nasıl yapabilirim diye o sizin goruşunuz senin evine misafir geldigi zaman hizmet ettinmi hizmetçi mi oluyosun yoksa geleni ben hizmetcilik yapamam diye kovuyomusun ayrıca aşiret diyede bu kadar misafir tuhafınıza gider diye sormadan soyledim yani kalabalık oldugunu ifade etmek istediim kafanda kalmasın soyleyeyim borek yapmadım baklavayıda gorumceme rica ettim o yaptı

valla arkadaşım kendimde elazıglı degilim eşimin ailesi boyle yaparmış bende onlara uymak zorundaydım

Siz Kütahya Onlar Elazığ Nerden Buldunuz Bunları Tanıştınız Allahaşkına Bi Söyleyin Ben Okurken Yoruldum Sinirlendim Burda Her Bayram Böyle mi Olucak Offffffffff

Ben size inanıyorum 10 sofrada kurulur, bizde de olur , eğer bayramda tüm sülale bir aradaysak, salano küçük odaya , mutfağa sofra açarız ,sarması osu busu yardımla önceden hazırlanır 1 kişi yapamaz demişler ,1 kazan dolusu sarmayı 1 kişinin 1 günde yaptığına ben şahit oldum kına vardı ona yaptı , kendinizi kanıtlamak zorunda değilsiniz ,asla da hizmetçilik olarak görmüyorum ben, kaldı ki sizde eğlenmiş güzel zaman geçirmişsiniz zaten gelenler de el el de el başta oturmaaz öyle ortamlarda
biri toplar biri yıkar biri sofra kurar vs kurban pay konusunda da eğer siz bi yanlışlık olduğunu düşünmüyorsanız sorun yoktur ,850 kilo gelen bi dana kesilmiştir ortaksız e napcak 850 kilo eti dağıtılmıştır pay edilmiştir size de 20 kg kalmıştır gayet normal,size kalan payı da eş dost akraba ve konu komşuyla yemenizde gayet doğal , eğlenmenize sevindim misafir nasibiyle gelir ve evet bizde de her gelene mutlaka sofra kurulur,açmısın diye sorulmaz belki karşıdaki insan utanır diye ama sofra kurulur ki açsa eğer karnını doyursun anlamında

Yeni evli hanım olarak bu kadar telaşlı halinizle başarmanıza şaşırdım canım kusura bakma dalga geçmedim.Hakikaten ben yapamazdım şaşırdım komşunla sarmışın sarmayı ben tek başına sardın zannediyordum ki 2 kişi ilede 8 tencere kolay değil inan ben yapamazdım ellerim ağrırdı büyük tencere sardığımda bu yazdığım sıkıntıları yaşarım sırtım elim ağrır.Sütlaç içinde et içinde aynı yorumum dalga değil ama gerçekten şaşırdım tuhaflık var bu işte dedim utandım ben bu kadar işin altından kalkamazdım.Zaten belirtmişsin yardım aldığını ama ben tek başına yaptın zannederek yorumu yazdım hakkını helal et canım dalga geçmedim.Şaşırdım inan hem de çok Ama böyle bayramları yoğun geçirmek çok zor elinize belinize kuvvet ne diyeyim aşiret tanıdıklarım var ama onlardan bu kadarını duymadım.

şimdi biz sana nasıl inanalım
dalga mı geçiyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…