• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Smart,lazer,slim lipo

Aldigim hormon ilaci göbek yapti.
Daha öncede kilo kolay alan bir insanim ama basenlerimden yana dogru cikardi,
Simdi göbek öyle cikiyor ki hamile misin diye soruyorlar, beni önceden taniyanlar.
Ayrilmis bir hanim olarak kirici oluyor bu sorular.kan degerlerime baktirdim tiroid normal,
Seker de normal sinirlar icerisinde ama hep ac hissecdiyorum kendimi.belki tr.de bir doktora gitmeliyim,
Ben protein yiyorum süt ürünleri et sebze, karbonhidrat almiyorum.gluten alerjim var.
Gecen sene diyetisyene gttim 400€ ödedim 4 ayda 4 kilo verdim ve sonra kendime cok eziyet ettim artik 120gr et 95 gr salata diyeti yapmak istemiyorum, sinirlerim de o yüzden yiprandi zaten,hirs yaptim illa vericem diye olmayinca olmuyor vücut direniyor.

Surekli ac hissediyorsaniz insulin direnciniz olabilir. Surekli ac hissetme, yemeklerden sonra gelen halsizlik hali, bel cevresinde yaglanma gibi sorunlar insulin direncinin belirtileri olabilir. Bence seker yuklemesi yaptirarak aclik-tokluk sekerinizi olcturun.
Diyetisyene gitmekle ilgili benim de hislerim ayni, yediklerimin sinirlandirilmasi fikri beni strese soktugu icin kendi kendime Dukan diyetine basladim, karbonhidrat ve yagdan uzak durdugum surece beni porsiyonlarimda serbest birakan bir diyet oldugu icin tahammul edebiliyorum protein agirlikli bu diyete bir suredir ve tiroid ilaclari ve vitamin takviyesiyle su ana kadar iyi sonuc aldim.
Gobek ve basenlerden smartlipo sizi kisa surede kurtaracaktir. Ama kilo verememe konusunda bence bir an once bir doktora gidip butun testlerinizi yaptirin. Bol sans!
 
Arkadaşlar ben cuma günü lazer liposuction yaptıracağım. Bu konuda son 6 aydır detaylı araştırma yaptım. doktorum liposuction da kullanılan en son yöntemi kullanıyor daha önce vaser yönteminide araştırdım Ankara bu konuda da başarılı isimler var ancak bu laser liposuction yöntemi inanılmaz mantıklı geldi bana 2 sene önce doğum yaptım ve verebildiğim kadar kilo verdim sıra cerrahi müdahale ile son noktayı koymaya geldi lütfen benim için dua edin :)
 
Surekli ac hissediyorsaniz insulin direnciniz olabilir. Surekli ac hissetme, yemeklerden sonra gelen halsizlik hali, bel cevresinde yaglanma gibi sorunlar insulin direncinin belirtileri olabilir. Bence seker yuklemesi yaptirarak aclik-tokluk sekerinizi olcturun.
Diyetisyene gitmekle ilgili benim de hislerim ayni, yediklerimin sinirlandirilmasi fikri beni strese soktugu icin kendi kendime Dukan diyetine basladim, karbonhidrat ve yagdan uzak durdugum surece beni porsiyonlarimda serbest birakan bir diyet oldugu icin tahammul edebiliyorum protein agirlikli bu diyete bir suredir ve tiroid ilaclari ve vitamin takviyesiyle su ana kadar iyi sonuc aldim.
Gobek ve basenlerden smartlipo sizi kisa surede kurtaracaktir. Ama kilo verememe konusunda bence bir an once bir doktora gidip butun testlerinizi yaptirin. Bol sans!

Selam, tatildeyken okuyup cevap veremedim dün döndüm türkiye den, ben süperplast tan sonra estetica diye bir hastane ile görüstüm, müsteriler icin ön görüsme yapan hanimlardan birine randevu verdiler, ben önce bu hanimla görüstüm doktorlarla randevulari bu hanim ayarladi ve para konusunu da bu hanimla görüstüm bir kac doktorla görüsüp birine karar verdim.
Ismail Büyükcayir doktorumun adi , gayet uyumlu bir doktordu.Estetica etiler de ameliyat oldum , bugün bir hafta oluyor, calismaya basladim bile, hafif sizlama var hala ama ilk günler cok kolay degildi.
Sirtimdan ve kalcalarimin üstünden biraz aldi biraz da göbegimden.killo olarak bir sey degismedi ama görünüs degisti, 3 ay sonra tam sonuc cikar dedi doktorum .
Yilbasina kadar 10 kilo verebilirsem gögüslerimi ve göbegimi gerdirmeyi düsünüyorum.
Simdilik memnunum bana biraz moral verdi bu yag aldirma haftaya tekrar spora< basliyorum ,motivasyon cok önemli tabii ki.
 
Süperplastla bende bir bayanla görüştüm.Sadece sırt bölgesindeki küçücük bir alan için smart lipo ücreti, 6000 DOLAR yani 10.000 liranın üstünde bir rakam istediler.Bana komik ve uçuk geldi.
 
merhaba ,
bende geçen hafta smart lipo olan biri olarak yazmak istedim.
şişlide geçen hafta karın ve bel bölgem için smart lipo oldum
doktor yaklaşık 3,5 lt yağ alındığını belirtti.
sedasyon denilen yöntemle yapıldı operasyon . bu yontemde tamamen uyutuluyorsunuz ama narkoz gibi agır bir yöntem değil.
ve uyadıktan sonra herhangi bir baş dönmesi , kusma vs gibi etkileri olmuyor . uykunun biraz daha ağır haline geçiyorsunuz .
operasyonum yaklaşık 2 saat surdu
uyandığımda biraz sersem gibiydim tabi :)
ilk gun uyuşturulmanın etkisiyle hiçbirşey hissetmedim , ağrı , acı gibi. Zaten eve gelincede uyumuşum :)
ertesi gun hafif bir agrısı oldu ama zaten gunde 2 kere ağrı kesici alıyorsunuz ve evde yalnız olmama ragmen her işimi kendim yapabildim .
yani kendi kendinize lavaboya girebiliyorunuz , dolanabiliyorsunuz evin içinde ama tabi ertesi gun kalkıp işe gideilecek kadarda iyi olmuyorsunuz .
istiharat etmek şart özellikle operasyon sonrası 2 gun . yatarken ve kalkerken issediyorsunuz o agrıları.
bende operasyon sonrası hiç morluk olmadı ama tabi şişilik var.bnm şikayetim özellikle çıkık bir göbeğimin olmasıydı ve derimin yumuşak olmasyıydı.
şuan baktıgımda bundan kurtulmuş gibi gözüküyorum
3500 tl ödedim bu işlem ve hiç pişman değilim yaptırdığım için . bence geç bile kalmışım
öyle agrısı ve sızısından korkup yaptırmak istemiyorsanız korkulacak bişey yokmuş bunu anladım .
birde normal liposuctonda emboli riski vardır ama smart lipoda o risk yok .çünkü yağlar bir bıçak yardımıyla oyularak değil ışıkla eritilerek alınıyor .
ben bu işlemde önce normal lipo yaptırmak için arkadaşımın doktoruyla görüşmüştüm.
bende sadece normal lipo yapılırsa karın bölgemde sarkma olacağını ve bunun içinde karın germe yapılması gerektiğini söylediği için smart yaptırdım
şuan göbeğimin içi boşalmış, o çıkıntı yok olmuş hemen hemen düz olmuş diyebilirim ama bir sarkma söz konusu değil.yanlarımda incelmiş tabiki .
kısacası pişman değilim ve yaptırmak istiyorsanız özellikle smart lipo düşünüyorsanız , hiç düşünmeden yaptırın derim .
smart lipo dememin sebebi hem riskin sıfır olması hemde normal lioya göre daha hafif bir işlem olması
bilginiz olsun :)
 
arkadaslar ben de 15 gun sonra yaptrcm ınsallah esthetıca bakırkoyde fıyatı daha belırlemedık tek bolge 2.5 bın mıs ama pesınde ındırım yapıyorlarmıs daha once burada yaptran var mı ısmaıl buyukcayır doktorun adı fıyat cok ıyı ama hala kafamda oturtamadım lutfen yardım edın eger burada yaptran varsa

selam absolut,

ismail beye karın germe operasyonu yaptırdım ben, memnunum gibi.daha yeni yapıldı gerçi, ileride daha net şeyler söyleyebilirim.
slim mi smart lipo mu bu bir bölge için 2500 olan?
 
Ysim22172 kime oldun acaba.bende gidi bölgem için istiyorum. Ama superplastta çok uçuk rakam verdiler.
 
Merhaba yesim hanim.ben de sislide bir merkezle görustum smart lipo icin.acaba sizin yaptirdiginiz yerde ayni mi diye merak ettim.o yuzden yaptirdiginiz yerin ismini veya doktorunuzu bana özelden mesajla yazarmisiniz.ben özelden yazamiyorum cunku..simdiden tesekkurler,,,
 
Merhaba,

Sanırım slimlipo yaptıranlar çogu göbek çevresine yaptırmış,ama ben iç bacaklarıma
yaptırmak istiyorum,bacaklarım ayrık dursun,sürtmesin istiyorum,iç bacağına yaptıran var mı göbek kadar iyi sonuç veriyor mu?
Bir de ek olarak dizimin iç yanları var,orada bir avuç yağ birikmiş gibi,yaşlı teyzelerin
bıngıl bıngıl olur ya,sanırım benim de ileride aynen öyle olacak,acaba ona da yapılabilir mi?
 
2 kg yag cekılıyomus ... en cok... 1 seans da ..
daha fazla gerekirse 1 seans daha yapıolarmıs
her seansda 4bin tl... :59:

Merhaba,

Ben superplasttan Hüseiyn Güner le görüştüm. fiyatlar dediklerinizin çok üzerinde. Smart lipo için 3000USD fiyat verdi.
Hem yağları alıp hemde deriyi sıkılaştıran uygulama (-ki slimlipo olsa gerek) USD 5000 olduğunu söyledi.
Bu arada şişman biri değilim. SAdece bölgesel fazlalığım var. Uygulama yapılacak bölge:karın ve bel olacak sekilde.
açıkçası bu kadar fiyat farkını beklemiyordum biraz şok olduğumu belirtmek zorundayım :((((
 
Merhabalar herkese,
4 gun once bel ve sirt bolgeme Dr. Coskun Levent Tasci ile smartlipo yaptirdim. Yaptirmadan once forum forum gezip bu operasyonu yaptiran daha cok insanin yorumuna ulasabilmek icin cok vakit harcadim, o yuzden deneyimlerimi konuyla ilgilenen arkadaslarimla paylasmak amaciyla bu siteye uye oldum.
Oncelikle operasyon sonrasi goruslerini paylasan herkese tesekkur ediyorum, okudugum yorumlar cesaretimi toplayip randevu almamda cok etkili oldu.
Benim smartlipo yaptirmamin sebebi en zayif oldugum zamanlarda bile beni yalniz birakmayan gobek ve bel cevresindeki yaglanmaydi.
Son 1 senedir hayatimda hic almadigim kadar kilo aldim, 1.70 boyundayim, kilom senelerdir 50-55 civarinda seyrederken gecirdigim stresli bir sene sonrasinda tiroid bozuklugu,antidepresanlar, hareketsizlik ve kotu beslenme nedeniyle kilom 74'e cikti. Cok ince kemikli oldugum icin ve kas altyapim da spor yapmadigimdan dolayi zayif oldugu icin aldigim butun bu kilolar yag olarak ust bedenimde istiflendi. Sonunda silkinip kendime gelmeye karar verdim ve Dukan diyeti ve aksatmadan yapmaya calistigim yarim saatlik yuruyusler ile 6 haftada 9 kilo verdim. Bu surecte karin bolgesi ve sirt bolgeme kavitasyon da yaptirdim, ama bekledigim sonucu alamadim. Bence o verdigim 9 kilo zaten bel-gobek-sirt bolgesinde kavitasyonsuz da ayni sonucu verirdi.
Hedef kilom 56 oldugu icin smartlipo yaptirmak icin istedigim kiloya ulasmayi beklemekle 64 kiloyken operasyonu yaptirmak arasinda kararsizdim. Coskun Bey'le gorustugum zaman biraz daha kilo verip gelebilecegimi, ama su anda operasyonu gecirmenin motivasyonumu yukseltecegini dusunuyorsam su anda yaptirmamin da uzun vadede gorecegim sonuc acisindan bir farki olmayacagini soyledi. Ben de bel-sirt ve gobek bolgesi icin bir hafta arayla iki ayri randevu aldim.
4 gun once bel-sirt operasyonum gerceklesti, operasyon sirasinda hicbir aci hissetmedim. Operasyonu takip eden iki gun oturup kalkarken ve hareket ederken tutulma agrisi gibi bir kas agrisi hissettim. Bazi yorumlarda okudugum gibi operasyonun yapildigi gun alisverise ya da konsere gidecek bir durumum yoktu yani, ama dayanilmayacak bir sikinti da cekmedim. 3 gun sonra bandajlarim acildiginda vucudumdaki odeme ragmen (su andaki kilom operasyona gittigim gundeki kilomdan 1 fazla, oysa iki lt yag alnimasi neticesinde asagi yukari 1,5 kilo hafiflemis olmam gerekirdi) bel ve sirtimdaki degisim gercekten inanilmazdi, hayatimda ilk defa simidim yok, ve belimden sirtima dogru neredeyse kat yeri olusturan yaglar tamamen yok olmus. Belimin on ve yan taraflarindaki degisim neredeyse gobegimin bile kuculmesini saglamis.
Su anda korse kullaniyorum ve cumartesi gunu gobegim icin gidecegim, bel ve sirttan toplamda 2 litre yag cekilmisti, gobegimden de 2 lt cekilecek. Doktor karin bolgesindeki sonuctan da yine 3 gun sonra bandaj ciktigi anda memnun olacagimi, ama karnin asil seklini almasinin biraz daha zaman alacagini soyledi. Heyecanla bekliyorum operasyonu.Ilgilenen varsa operasyon oncesi - sonrasi fotograflarimi paylasabilirim.
Coskun Bey cok ilgili bir doktor, operasyon oncesi gorusme icin randevu aldigim zaman sabirla 1 saati askin bir sure boyunca sorularimi dinledi, operasyonu anlatti, sayisiz hasta fotografi gosterdi en iyi ve en yavas sonuc aldigi ornekleri de paylasarak. Forumlari okumak faydali oluyor, ama yaptirmayi dusunuyorsaniz bilgi almak icin doktordan randevu almanizi siddetle tavsiye ederim, danisma randevulari ucretsiz zaten.
Iyi sanslar!

Merhabalar,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Açıkçası aynı dertten muzdaribim ve bir an önce kurtulmak istiyorum. Boyum 1,70 ve 52 kilo iken bile göbeğim ve simitlerim vardı. Şimdi kilom 62 ve tahim edersiniz ki göbeğim belim almış başını gidiyor :) Birkaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Neden uygulamayı 2 ayrı seansta yaptılar. Geçtiğimiz haftalarda Hüseyin Günerle konuştuğumda ellerinde iki makinanın olduğunu ancak biriyle iki bölgeyi yapamayacaklarını diğer makinada tek seansta yaparım dedi. Tek seansta yapacağı makine sıkılşamayı da sağlıyormuş. Size kullanılan makine hakkında bilgi verildimi sıkılaştırma özelliği var mı? birde ne kadar ücret ödediniz. Çünkü forumda verilen bilgilerin aksine bana çok uçuk rakamlar bildirildi biraz şaşırdım açıkçası. Fark nedir anlayamadım.Ücret farkı neden kaynaklanıyor olabilir.. Siz yaptıralı birkaç ay geçmiş. Nasıl hissediyorsunuz farklar hakkında bilgi verebilir misiniz.

tşk
 
bu arada doğum yapmamış bir bayanım acaba karın bölgesine lazerle bir uygulama yapılmasının sakıncası olabilir mi? oradaki hücrelere zarar verme durumu söz konusu olabilir mi? sonuç itibariyle kılcal damarları yakma vs riski varmıdır?Bu konuyu araştıran oldumu hiç?
 
Merhaba yesım
Ben de uzun zamandıe smart lıpoyu arastırıyorm basen bolgeme yaptırmak ıstıyorum sureklı forumları okuyorum ama nerede yaptıracagıma karar veremedım. Sızın sıslıde yaptırdgnz yerın ısmını soylesenız bır de doktorunuzu gercekten cok kararsızım nereye guvenecegmı bılemıorum lutfen yardım edın :((
 
merhaba,bayanlar
Ben 51 yaşında ve 1.60 boyunda 100 kilo bir bayanım.bugün süperplasttan randevu aldım,beni Opr.Cihangir toraman'a yönlendirdiler,ücretsiz bir önbilgi için.sizlerin dediği gibi 2kiloyla sınırlı değilmiş yağ alımı.benim göbeğimden slimlipo yöntemiyle(bu smartlipodan daha gelişmişmiş)3.5 kilo alabileceklerini bunu fiyatınında 3000 dolar olduğunu söyledi,aranızda bu doktora slimlipo yaptıran varmı?yazarsanız sevinirim
 
merhaba,bayanlar
Ben 51 yaşında ve 1.60 boyunda 100 kilo bir bayanım.bugün süperplasttan randevu aldım,beni Opr.Cihangir toraman'a yönlendirdiler,ücretsiz bir önbilgi için.sizlerin dediği gibi 2kiloyla sınırlı değilmiş yağ alımı.benim göbeğimden slimlipo yöntemiyle(bu smartlipodan daha gelişmişmiş)3.5 kilo alabileceklerini bunu fiyatınında 3000 dolar olduğunu söyledi,aranızda bu doktora slimlipo yaptıran varmı?yazarsanız sevinirim

öncelikle çok çok özür diliyorum haddime degil size akıl vermek zira annem yaşındasınız ;ama önce diyetisyene gitseniz azıcık kilo verimi olsa da sonra sadece görsel rötuşlama manasına gelen lipo yapılsa sizden degil 3,5litre 10litre alınsa işe yaramaz diye düşündüm yani istediginiz sonucu alamazsınız gibi geldi
sizin akranınız bir arkadşımız işlemden çok uzun süre sonra iyileşebildi ; hiçkimsenin yaşamadıgı yan etkileri, agrıları yaşadı vücudun kendisini yenilemesinin yaşla da alakalı oldugunu da gözlemlemiş olduk tekrardan
yoksa 2 litre 3500-400tl iken 3,5litre 3000$ gayet rakam uygun bir de can bu görüntü daha iyi olsun derken ucuza, pazarlıga kaçıp daha berbat olmak var deger vereceginiz para yaptıracagınız işleme
 
öncelikle çok çok özür diliyorum haddime degil size akıl vermek zira annem yaşındasınız ;ama önce diyetisyene gitseniz azıcık kilo verimi olsa da sonra sadece görsel rötuşlama manasına gelen lipo yapılsa sizden degil 3,5litre 10litre alınsa işe yaramaz diye düşündüm yani istediginiz sonucu alamazsınız gibi geldi
sizin akranınız bir arkadşımız işlemden çok uzun süre sonra iyileşebildi ; hiçkimsenin yaşamadıgı yan etkileri, agrıları yaşadı vücudun kendisini yenilemesinin yaşla da alakalı oldugunu da gözlemlemiş olduk tekrardan
yoksa 2 litre 3500-400tl iken 3,5litre 3000$ gayet rakam uygun bir de can bu görüntü daha iyi olsun derken ucuza, pazarlıga kaçıp daha berbat olmak var deger vereceginiz para yaptıracagınız işleme


Size çok teşekkür ediyorum öncelikle özüre gerek yok ,yazdıklarınızda son derece haklısınız,bende çok kararsızım bu konuda özellikle eşim ve çocuklar istemiyorlar onları razı edemedim.Sizin arkadaşınızın yaşadıkları beni ürküttü sanırım vazgeçeceğim.
 
öncelikle çok çok özür diliyorum haddime degil size akıl vermek zira annem yaşındasınız ;ama önce diyetisyene gitseniz azıcık kilo verimi olsa da sonra sadece görsel rötuşlama manasına gelen lipo yapılsa sizden degil 3,5litre 10litre alınsa işe yaramaz diye düşündüm yani istediginiz sonucu alamazsınız gibi geldi
sizin akranınız bir arkadşımız işlemden çok uzun süre sonra iyileşebildi ; hiçkimsenin yaşamadıgı yan etkileri, agrıları yaşadı vücudun kendisini yenilemesinin yaşla da alakalı oldugunu da gözlemlemiş olduk tekrardan
yoksa 2 litre 3500-400tl iken 3,5litre 3000$ gayet rakam uygun bir de can bu görüntü daha iyi olsun derken ucuza, pazarlıga kaçıp daha berbat olmak var deger vereceginiz para yaptıracagınız işleme


Size çok teşekkür ediyorum öncelikle özüre gerek yok ,yazdıklarınızda son derece haklısınız,bende çok kararsızım bu konuda özellikle eşim ve çocuklar istemiyorlar onları razı edemedim.Sizin arkadaşınızın yaşadıkları beni ürküttü sanırım vazgeçeceğim. Sevgiler.
 
Merhaba arkadaşlar. Ben doktor güner uysal a meme protezi ameliyatı oldum 1,5 ay oluyo. Çok memnunum. Konuları okurken güner beyde gördüğüm lazer lipoliz uygulamasının da tartışıldığını gördüm. Güner beyde yaklaşık olarak 5-6 kez muayene için gittim ver her gittiğimde 2-3 kişi lazer lipoliz için bekliyordu yada lontrole gelmişti. Orada bir bayanla konuştum ve bende basen bölgeme düşündüğümü söyledim. Hatice hanımdı adı. Bana uygulanan bölgelerini gösterdi. Yaklaşık olarak 2 ay önce yaptırmış bu işlemleri. Bel bölgesi 10 cm incelmiş. Yaklaşık olarak 4,5 litre yağ parçalamış güner bey. Çok memnundu param olsun iç bacaklarımla diz bölgemi de yaptıracağım diyordu. GÜner beye sordum bu lzer lipoliz işlemini. Karın ve bel bölgesinin fiyatı 4000 TL ymiş duyduğuma göre. Benin basen bölgemi 1000 &#8364; ya yapacakmış güner bey. 18 jullük bir cihazı varmış ve türkiyede tekmiş bu cihaz. Kendisi işleme başlayacaktı bu yüzden beraber çalıştığı dr mustafa bey gösterdi resimleri. İnanın öyle şeyler gördümki hayran kaldım. hastadan 3 litre almış ama sanki 15 kilo vermiş gibi görüntüsü vardı. Hayran kaldım Dr güner beye ocak ayında yaptıracam bu işlemi. Göğüslerimden çok memnunum. (Bu arada dr mustafa yanık ta çok yakışıklıydı bayanlar :))
 
Merhabalar,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Açıkçası aynı dertten muzdaribim ve bir an önce kurtulmak istiyorum. Boyum 1,70 ve 52 kilo iken bile göbeğim ve simitlerim vardı. Şimdi kilom 62 ve tahim edersiniz ki göbeğim belim almış başını gidiyor :) Birkaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Neden uygulamayı 2 ayrı seansta yaptılar. Geçtiğimiz haftalarda Hüseyin Günerle konuştuğumda ellerinde iki makinanın olduğunu ancak biriyle iki bölgeyi yapamayacaklarını diğer makinada tek seansta yaparım dedi. Tek seansta yapacağı makine sıkılşamayı da sağlıyormuş. Size kullanılan makine hakkında bilgi verildimi sıkılaştırma özelliği var mı? birde ne kadar ücret ödediniz. Çünkü forumda verilen bilgilerin aksine bana çok uçuk rakamlar bildirildi biraz şaşırdım açıkçası. Fark nedir anlayamadım.Ücret farkı neden kaynaklanıyor olabilir.. Siz yaptıralı birkaç ay geçmiş. Nasıl hissediyorsunuz farklar hakkında bilgi verebilir misiniz.

tşk

Merhaba, bu biraz gec bir cevap oldu sanirim kusura bakmayin, uzun zamandir siteye girmedigim icin simdi gordum mesajinizi.
Uygulamayi iki ayri seansta yapmalarinin nedeni tek seferde 2 litreden fazla yag alinmasinin saglik acisindan riskleri olabilmesi. Bu lazer yontemi FDA onayli bir yontem ve o yuzden FDA'in ongordugu sinirlarin disina cikamiyorlar. Lazer basligi bu sekilde tasarlanmis zaten, 2 litreden fazlasini almiyor. Ikinci bir bolgeden bir operasyon daha olmak istiyorsaniz 1 hafta, ayni bolgeden ikinci bir operasyon gecirmek istiyorsaniz 3 ay beklemeniz gerekiyor. Benden alinmasi gereken yag miktari 2 lt uzerinde oldugu icin doktor bana iki secenek onermisti bel veya gobek arasinda bir tercih yapamadigim ve ikisinden de kurtulmak istedigim icin. Birinci secenek bel ve karin bolgesinden toplamda 2 litre yag alinmasi, 3 ay sonra rejim ve spora ragmen istedigim goruntuye ulasamazsam ayni bolgelerden ikinci bir operasyon gecirmemdi. Ikinci secenek ise bir hafta arayla one bel sonra karindan yag alinmasiydi. Ben biraz aceleci oldugum icin ikinci secenegi tercih ettim.
Benim doktorum bana iki ayri makineden bahsetmedi, yag alma islemi de sikilastirma islemi de yapildi iki operasyonda da. Ayni lazer cihazinin iki farkli basligi vardi gibi hatirliyorum coskun Bey'in anlattiklarindan, ama sizi yanlis yonlendirmek istemem. Belki benim bilmedigim farkli bir yontem veya cihazdan bahsetmistir doktorunuz.
Ben operasyonlari temmuz basinda gecirmistim, operasyonlardan sonra da kilo vermeye devam ettim ve bu zayiflama surecine basladigimdan beri 74,5 kilodan 54,5 kiloya indim. Eski kiyafetlerimin hepsini giyebilmeye basladim ama bir farkla. Eskiden 38 beden pantolonlarin popo ve basen kisimlari hafif bol, bel ve karin kisimlari ise cok siki gelirdi ve mutlaka karnimi firtlatirdi. Simdi eski kiyafetlerimin icinde donebiliyorum, artik belleri de bol geliyor. Zayif zamanlarimdaki halimle bile arada muazzam bir fark var.
Ama sunu da ekliyim, karnim tahta gibi dumduz olmadi, karnimin alt kisminda hafif bir gevseklik kaldi (gerci icime cekersem kaslarimi sikip o ufak bombe yokoluyor, eskiden olmazdi, yani sorun derimin ve kaslarimin gevsekligi) ama sanirim bu konuda bir ozelestiri yapmam gerekiyor cunku operasyon sonrasinda zaten zayif olan kas altyapimi guclendirmek ve sikilasmak icin hicbirsey yapmadim. Doktorumun sabah aksam karin hareketleri yapmami onermesine ragmen pek istikrarli davranamadim. Ama simdi isi siki tutmaya karar verdim, ciddi sekilde spora basladim. umarim yakin zamanda sonuc alirim. ama bu halde bile smartlipo yaptirdigim icin cok cok mutluyum, o hafif yumusaklik ve bolluk beni hic de rahatsiz etmiyor zaten sporla gececek gibi gorunuyor. Smartlipo icin kendim icin yaptigim en guzel seylerden biri diyebilirim. Etrafimda yaptirmaya karar verdigimde beni vazgecirmeye calisan tum arkadaslarim ve ailem bile bunu kabul ediyor.
Yalniz size onerim doktorunuzu mutlaka iyi secmeniz olacak, cunku ben bu islemi yaptirdiktan birkac ay sonra cilt bakimina gittigim yerdeki estetisyenin hastalarindan birinin (ki ismini vermedi ama cok sosyetik ve unlu biri oldugunu soyledi) bu yaz tanidigi bir doktorun israri ile aslinda cok da problemi olmayan karnindan yag aldirmaya kalkip karnini carsamba pazarina dondurdugunu, cok agir bir depresyona girip butun yaz karnini saklamaya calistigini ogrendim ve basima boyle birsey gelmedigine sukrettim. Siz de mutlaka doktorunuzun yaptigi operasyonlarin resimlerine bakin, hastalarini bulabilirseniz yorumlarini ogrenin. Ben Coskun Bey'in hastasi olarak yaptigi isten ve isini takip etmesinden son derece memnun kaldim. Etrafimda ilgilenenlere de kesinlikle oneriyorum. Umarim sorularinizi cevaplayabilmisimdir.
 
Back
X