Smear testi pozitif

Merhabalar kolposkopi sonucunuzda kronik servisit veya akut vajinit gibi durumlar var mı?

Merhabalar sonucu mu yorumlar mısınız çok korktum hamilelik planlıyorum 5 aydır bebeğim olmuyor rutin kontrolde istediler sonucun böyle çıktı

Merhaba,

Hpv pozitifliğinize bağlı veya enfeksiyona bağlı smear sonucunuz patolog tarafından ASCUS olarak yorumlanmış, ASCUS rahim ağzında hücre bozukluğuna da bağlı olabilir, hemen kolposkopik biyopsi olmanızı öneririm, orada her şey ortaya çıkacaktır.

Tuvalet-hamam vb. Yerlerden kapılması imkansız diyor doktorlar.
Bana da doktorum hpv’nin sadece cinsel yolla geçebileceğini diğerlerinin sadece söylenti ve iç rahatlatma oldugunu söylemişti
Ortak tuvaletten bulaşması imkansıza yakın.Lütfen doğru bilgi verin.
M moral arayan

Bir otelde hamam çalışanıyım, yılda bir otelin tüm çalışanlarına Enfeksiyon doktoru ve otelin sorumlu hemşiresi eğitim veriyor. Sonunca eğitimimi geçen ay aldım. Hamam, tuvalet, HPV ve diğer mikroplarla ilgili notlarımı paylaşayım istedim. Rahim ağzı kanseri yapan HPV hamam, tuvalet, veya ortak eşyalardan bulaşmazmış. Virüs yaşamak için canlı hücreye ihtiyaç duyuyormuş ve belli bir süre deri teması olması gerekiyormuş. Çoğu erkek bu virüsü taşıdığının farkında bile değilmiş. Çünkü penisinde yara, bere, siğil veya penisinden akıntı falan yokmuş. Dışarıda gidilen tuvaletlerden veya hamamdan HPV bulaşsa rahim ağzı kanseri bir numara olurdu, dedi doktor. Kadınların da çoğu HPV taşıdıklarının farkında değilmiş. Smear testlerinde çıkıyormuş ya da rahim ağzında yara varsa ilişki sonrası kanama oluyormuş. Her HPV taşıyıcısı da kanser olmuyormuş. Tespit edildiğinde tedavisi varmış. HPV taşıyan kadından (akıntısı falan) hamamda oturduğu mermere bulaş olsa bile su ve sabun ortamdan uzaklaştırıyormuş ve virüs ölüyormuş. Tuvaletlerden daha çok ishal yapan mikroplar ve barsak parazitleri bulaşıyormuş. O da eller tuvalet sonrası sabunla yıkandığında önlenebiliyoımuş. Hamamda misafir kurnada yıkanıp ayrıldığında zaten çoğu zaman kendisi su döküp alanı temizliyor ama her halukarda tazyikli su ile biz de temizliyoruz. Hamam havuzlarına girmeden önce duş aldırıyoruz, çoğu kadın alt taraflarını da yıkıyor, bunu fark ediyorum. Bir kişiye kullandığımız kese ve lifi tekrar kullanmıyoruz, yıkatmaya gönderiyoruz. Doktorun söylediğine göre kaplıca havuzunda kadında akıntı olsa bile başkasında hastalık yapabilmesi için onun vajina ortamının o enfeksiyona uygun olması gerekirmiş ama böyle bir bulaş yani kadından kadına bulaş çok zormuş. Tuvaletler saatte bir temizleniyor, özel temizlik maddeleri ile oturak siliniyor, musluklar, kapı kolları falan farklı bir temizlik bezi ile siliniyor. Ağda yaptığımızda alt tarafa tek kullanımlık, altına sıvı geçirmeyen örtüler kullanıyoruz, herkes için ağda çubuğu ve ağda kutusu özel oluyor. Kalan ağdayı başkasına kullanmıyoruz.
Bzen misafirler mermerde sperm olabilir mi diye soruyor, galiba esprisine soruyorlar, kadın-erkek hamamları ayrı, hem erkek yıkandığı kurnaya nasıl boşalacaksa , zaten spermler de dış ortamda hemen ölüyormuş. Çalışanlar olarak; aşçılar, garsonlar, temizlik görevliler, kuaför 6 ayda bir portör muayenesi oluyoruz. Vücudumuzda enfeksiyon, deri mantarı falan var mı bakıyorlar. İdrar ve gayta testi veriyoruz, parazit bakılıyor.

Son düzenleme:
Ben dün hpv testi yaptırdım , bugün adet sancısı gibi sancılarım var az daha dayansam mı yoksa izin alıp doktora mı gideyim kararsız kaldım, test sonrasında böyle bir şey yaşayanınız oldu mu?

Merhaba evet dediğiniz doğru bugün çıktı sonucum pataloji sonucum kolposkopi sonrası kronik panikler servist çıktı doktorum temiz olduğunu söyledi

Merhaba evet dediğiniz doğru bugün çıktı sonucum pataloji sonucum kolposkopi sonrası kronik panikler servist çıktı doktorum temiz olduğunu söyledi
Çok şükür, gözünüz aydın, çok sevindim sizin adınıza Lütfen takiplerinizi bırakmayın. Ben 15 ayın sonunda; geçen hafta negatife döndüm çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…