ya aslında bakarsanız onlarda çok fazla emek harcıyorlar. tüm hayatını gözler önüne sermek, çocuğunu, kocanı, attığın her adımı güzel bir şekilde çekmek, editlemek ve yayınlamak ve bir de onlarca giden nefret yorumlarına rağmen buna devam etmek, düşündüğüm zaman bana hiç kolay bir şey gibi gelmiyor. ancak ben de sizin dediğiniz ve diğer bir yorumda da okuduğum, çalışıp aylarca emek verip, çok iyi bilgilere sahip olanların işsiz kalması ya da karşılığını tam alamadıkları işlerde çalışmaları durumu varken , diğer tarafın kazancında haksız zenginleşme olduğuna katılıyorum.
gelin görün ki tüketim toplumunda yaşıyoruz. aynı zamanda günümüzde en çok işleyen şey reklam, tasarım ve iletişim alanları. bahsettiğimiz kişilerde bu üç şeyi iyi yapıyorlar. hikayelerine, sunumlarına aralarında çok büyük emekler verenler var. kendileri de açık açık bunun için özel vakit ayırdıklarını belirtiyorlar zaten. ben bana kaliteli gelen bir kaç kişiyi takip ediyorum ve emeklerine saygı da duyuyorum ama bu işi oldukça basitleştiren, kendi kullanmayacağı şeyleri önerenleri ve kalitesiz içerikleri üretenleri gördükçe ben de bundan hoşlanmıyorum hiç.