Merhaba, ben SSK emeklisiyim.Babamı altı ay önce kaybettim.Annem ve bana, babamdan intikal yoluyla geçen iki adet ev var.Bir tanesinin tapusu annem ve benim adımıza Haziran 2013 de çıktı.Benim emekli maaşımın %25 'i Haziran ayında kesildi.Temmuz ayının maaşında da e devlet şifresiyle girerek kesinti olacağını gördüm.İkinci evin tapusunu henüz almadık.Annem Alzheimer hastası ve ben onun vasisi oldum.Vasilik müracaatından itibaren karar yazısı alınıncaya kadar geçen uzun süre sebebiyle henüz bütün yapılması gereken işlemler bitmedi.
Emekli maaşımdaki kesintinin ne olduğunu araştırmadığım yer kalmadı.SGK, ALO 170, BİMER, aklıma neresi geldiyse sordum ancak bana SGK dan gelen e-postada, kurum alacağı denilmiş.Kurumun bu alacağı nereden kaynaklanmış açıklama yok.
Emeklilerin maaşlarından kesintileri internette araştırdığımda ise, muayene, ilaç, vs.gibi sebeplerle kesintiler yapıldığını ve insanların neden eksik maaş aldıklarının cevabını alamadıklarını okudum.
Şİmdi sizden mümkünse şu sorularımın cevabını alabilecek miyim;
*Benim maaşımdaki kesintinin sebebi adıma tapu çıkması mıdır,
*İkinci evin tapusu da adıma çıkınca ikinci bir kesinti daha mı eklenecektir,
*Henüz kiraya verilmemiş olan bu evlerden kira gelirim varmış gibi kabul ederek mi maaşım eksik ödeniyor,
*Bu kesinti tapu ile bağlantılı ise, tapunun adıma olan kısmnıı çocuğuma satış yaparsam bu kesintiler sona erer mi?
Şimdiden teşekkürler..
Emekli maaşımdaki kesintinin ne olduğunu araştırmadığım yer kalmadı.SGK, ALO 170, BİMER, aklıma neresi geldiyse sordum ancak bana SGK dan gelen e-postada, kurum alacağı denilmiş.Kurumun bu alacağı nereden kaynaklanmış açıklama yok.
Emeklilerin maaşlarından kesintileri internette araştırdığımda ise, muayene, ilaç, vs.gibi sebeplerle kesintiler yapıldığını ve insanların neden eksik maaş aldıklarının cevabını alamadıklarını okudum.
Şİmdi sizden mümkünse şu sorularımın cevabını alabilecek miyim;
*Benim maaşımdaki kesintinin sebebi adıma tapu çıkması mıdır,
*İkinci evin tapusu da adıma çıkınca ikinci bir kesinti daha mı eklenecektir,
*Henüz kiraya verilmemiş olan bu evlerden kira gelirim varmış gibi kabul ederek mi maaşım eksik ödeniyor,
*Bu kesinti tapu ile bağlantılı ise, tapunun adıma olan kısmnıı çocuğuma satış yaparsam bu kesintiler sona erer mi?
Şimdiden teşekkürler..