• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Snnet hediyesi

sevgideniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2009
70
1
86
43
Antalya
mrb.8 aylık bebeğim var.geçen ay sünnet ettirdik.sizin eşinizin ailesi kayınavalideniz,eşinizin kardeşleri sünnet hediyesi ne yaptılar.merak ediyorum.benim ailem altın takarken eşimin ailesi hediye yapmadı.aranızda böyle olan varmı?kendimi kötü hissettim onlar hediye yapmayınca.kendi ailem de yapmasa belki onlardan öyle bişey beklemem ama benim ailem herzaman bişeyler alır,eder onlardan göremeyince soğuyorum böyle olan varmı?takmamalımıyım.

canım bak ben suan 8 aylık hamıleyım.annecım bebegımız ıcın herseyı dusunurken kayınvaldem dogumuma az kaldı gelmıyor kızından.yardıma ıhtıyac var.annecım calısıyor.kaynananın hıcbır bagı yok.ayrıca annecım bebek arabası aldı.bıseyler orduruyor oglusumuza.kaynımlarla konusmuyoruz.ölsem umurlarında olmaz üst katımda oldugu halde.gorumcem desen kıskanclıktan olecek.kayınpeder sureklı gelır.bebek ıcın bır ıhtıyac varmı sormak şöyle dursun oğlum açım paraya ıhtıyacım var dıye habıre bıze dert yanıyor.annecım asgarı ucretle calısıp bırde tıp fakultesınde kızkardesımı okutuyor.demem o kı hıc zoruna gıtmesın.malesef bole ınsanlar cok.eşımde herseyın farkında.ve çoook kırgın ailesine...ayrıca bu ınsanlar dugunumuzde igne takmadılar.o yuzden hıc uzulme arkadasım...bızde varsa onu almaya somurmeye kalkarlar ancakkk

benim erkek kardeşlerim sünnet olduklarında anneannemler 2 tane cumhuriyet altını takmışlardı babaannemler 1 tane bileklik takmışlardı onun parasınıda babam vermişti düğünde ayıp olmasın die ama 2 altın alacak para vermişti onlar 1 tane uyduruk bileklik almıstı 2 sünnet olan cocuk ama 1 bileklik annemde o zaman cok taktı kafasına ki babam vermese bile 3 yerden maas gelio evlerine kira elektrik su vermiolar ama yinede kardeşlerime 1 bilekliği uygun görduler oda babamın parasının yarısıyla alınmıs

canım bende hamileyim doğumuma az kaldı.annemler altın takacaklar ve bir sürü ihtiyacını karşılıyorlar bebeğimin.kayınvalidemler ise sadece peluş battaniye aldılar o kadar..işin asıl kötü yanı eltimin oğlu olunca ona çeyrek takmışlardı benimki kız diye herhalde battaniyeyi uygun gördüler çünkü ne üzücü ama bu ayrımı yapıyorlar..yani benim üzüldüğüm nokta altın takıp takmamasını geçtim bu ayrımı yapmış olmaları ne yazık ki..sen onun için fazla kafana takma..

maddi durumlarıyla alakalı bir durum olabilir mi acaba?
hemen içini karartıp canını sıkma istersen güzelim???
belki adetleri öyledir
eğer eşinin kız yada erkek kardeşinni oğlu varsa
anne ahmet (mesela) sünnet olunca bişey takmamız gerekir mi?
evet derse
aa öyle mi adetnizde yok sanıyordum oğlumua bişey takan olmadı da dedesinden amcasından
falan de
anlar hem hatasını

Hayirli ugurlu olsun arkadasim, Allah askerligni damatlignida göstersin yavrunun:Saruboceq:

Umarim kizmazsin ama ben böyle sizinkiler ne takti ne yapti gibi sorulari cok mantiksiz buluyorum, nedenine gelince, sana hicbir faydasi yok ki bunun, aksine benimkiler sunu aldi sunu yapti dedigmiz vakit daha cok üzülmicekmisin? :1hug:

Herkesin ailesinden aldigi görgü farklidir, bazi insanlar hediye taki konusuna cok önem verir bazilari hic önemsemez!:kahve:

Degerini bu tip seylerle ölcme sakin, takanda sagolsun takmayanda deyip bosver arkadasim:delphin:

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun
Görümcemin oğlu sünnet olduğunda yeni düğün yaptığımız
Boğazımıza kadar battığımız halde çeyrek altın götürmüştüm
Ama Kaynanam yani anneanne benim düğünüme bile bişey takmamıştı
Üstelik düğünden gasp ettikleri çeyreklerden bile getirmemişti torununa
Ben leptop aldığımda bile babam hediye kablosuz mause almıştı
Yani bu birazda görgü meselesi

Back
X