Soan kr uygulamak isteyenler buraya!

suedaboun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
30
0
Kadınlar için
Zaman zaman geçmişte araştırdığım bir bitkiye tekrar tekrar geri döner, yeni elde ettiğim deneyimlerimin ışığında onu tekrar araştırmaya başlarım. Kuru soğanın rahim ve yumurtalıklar üzerinde nedenli etkili olabildiğini buldum. Onu, 2009 un bitkisi olarak tanıtmayı düşünüyordum ki, yaşlılığa bağlı eklem kireçlenmesini ortadan kaldırıcı bitkiyi buldum. Bu nedenle 2008 in son aylarında kuru soğanın bu potansiyel gücünü erken açıklamayı daha uygun buldum.

Kuru soğan, polykistik Over Sendromu (PCOS) yaşayan bayanların imdadına yetişen mükemmel bir destekleyici ve yardımcı tedavi imkânı sunmaktadır. Erken menopoza giren bayanların da imdadına yetişebilmektedir. Küçük ve orta çaplı miyomu olan bayanlar da kuru soğan küründen istifade edebilirler.

Polikistik over şikâyeti olanlar, büyük bir olasılıkla kürü uygulamaya başladıktan bir-iki gün sonra beyaz-sarı renkte bolca akıntı yaşamaya başlayabilirler. Uzun zamandan beri adet (regl) görmüyorlar ise, adet görmeye başlayabilmektedirler. Aynı şekilde menepoza yeni girmiş bayanlar da tekrar düzenli adet görmeye başlayabilmektedirler. Rahim duvarı incelmesi olan bayanların rahim duvarlarının kalınlaşmasında da etkilidir. O sanki, kadınların rahim ve yumurtalıkları için yaratılmış bir sebze…

Endometrioma (çikolata kisti), rahimin içini döşeyen zar tabakasının (endometrium) yumurtalıklarda bulunması ve her adet döneminde kanayarak kistik yapı oluşturmasına denir. Bu kistin içi, kahverengi kıvamlı sıvı ile doludur bu nedenle çikolata kisti de denir. Hastalar hekimlerine kısırlık, sancılı veya ağrılı adet görme, ilişki esnasında ağrı görme veya fazla miktarda adet görme şikâyeti ile başvururlar. Başlangıç evresinde olan endometrioma tedavisinde de oldukça güçlü bir yardımcı tedavi imkânı sunar.

Kür: Polykistik over’e, erken menopoza ve miyomlara karşı
İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız. Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverenkli ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir. Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.

Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.
 
Arkadaşlar ben bugün soğan kürüne başlıyorum,rahim temizliği ve ağrılı ilişkiye neden olan rahim rahatsızlıkları için...
15 günlük bu kürde bana eşlik etmek isterseniz lütfen katılın...
sahurdan ve iftardan 10 dk önce yapacağım kürü...
inş faydası olacak...
 
ben gecen ay yaptim ise yaradi ama bu ay ne dense etki gostermedi yani bu y regl olmadim...niye oldu ki oyle...bir fikri olan var mi?
 
bnm aşırı derecede sancılı adetin olurdu 1 hafta uyguladım bu ay hiç yok denecek derecede ufak bi sızım oldu camasırımdaki akıntılar şaşırtıcıydı
 
siz bu soğan küründe kullandığınız soğanları ne yapıyorsunuz..atıyormusunuz kullanıyormusunuz..kullanıyorsanız ne yapıyorsunuz
 
kızlar bu küre nezaman başlamak gerekiyor..adetin belli bir vaktinde falanmı..ben hiç yapmadım ama düşünüyorum
 
evet ben yapıyorum bu kürü ama sürekli değil inşALLAH ramazandan sonra sabah akşam yapacam hem adet sancısını azaltıyor hemde kistleri erityor denemek lazım
 
ben yaptım kistim vardı adetim gecikiyordu kullandıktan sonra adetim hemen tarihinde oldu... ama ara ara kullanmak lazım 1-2 ay duzenli giti sonra gene gecikmeler oldu... ben tekrar baslıycam hem zayıflatma ozelligide varmıs bunun ben istemiyorum ama isteyenler varsa soylim :)
 
ben gecen ay yaptim ise yaradi ama bu ay ne dense etki gostermedi yani bu y regl olmadim...niye oldu ki oyle...bir fikri olan var mi?

ben adet oluyodum ama azalmıştı sogan suyu kulllandım ilk ay adetim cogalmıştı ama sonraki aylar banada faydası olmadı eskiye döndü.
 
slm.. bende soğan kürünü uyguladım adetim 2 gün erken geldi.. ramazan dolayısıyla yapamadım.. ama ramazandan sonra tekrar başlıyacam..
 
benim adetlerim evlenmeden önce sadece sonbahara girerken 5-10 gün gecikirdi.yani yılda bir kere.evlendikten sonra yani 5 senedir hiçbir düzensizlik yaşamamıştım.Ama bu ay tam bir hafta gecikti heryerim şişti dudaklarımda uçuklar çıktı sinirim hat safhada.Ne yapacağımı bilmiyorum bu sabah soğan kürüne başladım umarım size burdan iyi haberlerle umut verebilirim.soğan kürünü günde 2 bardak olarak uyguluyorum ve iki bardağın arası en erken 5 saat olmalıymış.ayrıca her bardak taze olarak yapılıp içilmeliymiş.Ben bu kürün bende yarattığı her etkiyi sizlerle paylaşacağım.Sevgiler.....
 
ben adet oluyodum ama azalmıştı sogan suyu kulllandım ilk ay adetim cogalmıştı ama sonraki aylar banada faydası olmadı eskiye döndü.

bende de cok kanama oldu ve 7 gun surdu korktum daha da uzayacak diye ama sonra kesildi....simdi regl olamadidigim halde kendimi eskisi kadar kotu hissetmiyorum,galiba biraz ise yaradi ama devami gelmedi nedense....


bazen 4 ay kadar devam edilebiliyormuş. tekrar dene istersen royemcim yerimseniben

evet tatlim olabiliyormus boyle ,bayagi okudum ama soylede olabilir galiba duzenli yapamadim ben cunku arada unuttugum zamanlar vardi o nedenle olmayabilir....cunki daha onceki sogan suyu girisimlerimde de hep bazen ictim bazen icmedim sonuc malum olmadi...ama gecen ay gunu gunune icince mucize gerceklesti...ne kadar sevindigimi anlatamam...cunki cok kotu bir sislik ve agrilarim oluyordu...ben simdi gene bsladim dun ve bugun icmeye basladim bu sefer kaytarmadan yapicam....ek olarak adacayi da iciyorum ..insallah ise yarar kizlar yaa:Saruboceq:ne olacak boyle cok umutsuz hissediyorum kendimi bazen...:gitme:
 
Nasil uygulayacagiz, ve zamani vakti varmi bunun?

Benim adet dönemim tam bir fiaskoooooo....
 
Arkadaşlar Merhaba.Ben bir haftadr hayıt suyu içiyorum.Adetimim 10. günü de soğan kürüne başlamak istiyorum .Sizce ikisi birden kullanılır mı?Ne dersiniz?
 
Nasil uygulayacagiz, ve zamani vakti varmi bunun?

Benim adet dönemim tam bir fiaskoooooo....

Canım benimkinden daha fiyasko olamaz emin ol...Soğan kürüne gelince..adetin bittikten 10 gün sonra başlıyorsun 15 gün boyunca kullanıyorsun.sonra 10 gün ara verip bir onbeş gün daha.Dr. Saraçoğlunun kitabını ezberledim resmen ordan biliyorum diyor ki küre devam ederken adet görseniz bile kesmeyin devam edin diyor.Bir de yoğun uzun süreli düzensizliklerde yani yıllardan beri süren şikayetlerde bu kür 10 gün aralıklarla 4 5 defa uygulanmalıymış.
Soğan suyunun hazırlaması da şöyle : yaklaşık 2 bardak kaynamakta olan suya yemeklik bir adet orta boy soğanı dörde yada altıya bölüyorsun atıyorsun, sonra ağzı kapalı olarak 5 dakika daha kaynatıyorsun, süzüp ılık olarak öğle yemeğinden 10 dakika önce içiyorsun .Aynı işlemi akşam tekrar uyguluyorsun.
İnşallah şifa olur herkese...
 
Kızlar merhaba..bendede klomen kullandıktan sonra ılaÇtan kaynaklanan kıst oluŞtu ve bu yÜzden soĞan kÜrÜnÜ uygulamak ıstıyorum ama ıÇıp ıÇemeyeceĞım konusunda tereddÜtÜm var tadı nasıl arkadaŞlar
 
Kızlar merhaba..bendede klomen kullandıktan sonra İlaÇtan kaynaklanan kİst oluŞtu ve bu yÜzden soĞan kÜrÜnÜ uygulamak İstİyorum ama İÇİp İÇemeyeceĞİm konusunda tereddÜtÜm var tadı nasıl arkadaŞlar

kötü değil canım..acı falanda değil..tatsız bişi
 
arkadaşlar merhaba..bende de pko vardı mayısta ilaçları kullanmayı bırakmıştım hormonlarım normal değerlere düştüğü için yalnız ilaçları bıraktıktan sonra da istediğim şekilde düzene girmedi geçenlerde saç dökülmesi için dr a gittim tiroidim yüksek çıktı şimdi bugün tekrar sonuçlara bakıldı tiroid düşmeye başlamış progesteron yükselmiş anlayacağınız ilaçların hormonlar üzerinde sürekli düzene sokmak gibi bir etkisi yok tabi ömür boyu kullanılacaksa orası ayrı..demem o ki ne varsa doğada ve bitkilerde var ben o yüzden soğan kürünü denemeyi düşünüyorum zaten bi zararının olacağını sanmıyorum ama ne kadar sürede etkili olacağını bilmiyorum işte acaba ben de mi 4-5 defa uygulasam çünkü yıllardır adet düzensizliğim var..
 
soğan suyunun tadında bir sorun yok hatta tatlı diyebilirim soğanda şeker var biliyosunuz.ama kesinlikle burnunu tıkayıp iç ve soğan suyu içtiğini düşünme.ben soğanı soyarkende kaynatırkende süzerkende mümkün olduğu kadar ağzımdan nefes alıyorum hiç kokusunu almayınca daha rahat içiliyo sonra kafaya dikiyorum hiç nefes almadan koşup önce dişimi fırçalıyorum sonrada ağzıma bi naneli şeker atıyorum.bi süre sonrada kokusu falan kalmıyo zaten.
 
X