sobalı evde ev işi yapmanın zorluğu :(

bahargunesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
697
94
648
kızlar belki komik gelecek ama başlıktanda anlaşıldığı gibi evim sobalı ve
diğer odalarda ev işi yapamıyorum
daha doğrusu yapıyorum ama kaç saat sürüyor
Soğuk mahvediyor beni
özellikle mutfakta bulaşıkları yıkamak bir kabus
Burnumun ucunu ve ellerimi hissetmiyorum
Diğer bir sorunumda kızım 2,5 yaşında ama devamlı arkamda dolaşıyor
ev çok soğuk olduğu için strese giriyorum hasta olacak diye
gerçi soğuğa alıştırmaya çalışıyorum ama sıcaktan odadan çık soğuk odaya git gel benim bile bünyem dayanmıyor
Devamlı tv açık çizgi film açıyorum yanlış olduğunu bile bile yeterli odadan çıkmasın diye
kızım geliyor anne gel ısın diyor burası çok soğuk :)
bu kez de kendime kızıyorum çocuk aptal olacak bırak işi gücü geç kızının yanına
ama akşam eşim geliyor (kendisi aşırı titizdir ve tartışmalarımız hep bu noktada çıkar) beş karış surat yapıyor
çünkü bazen elim o kadar suya dayanamıyor ki bulaşıklar akşamdan sabaha kalıyor
veya çocuk durmadığı için epey bi bekliyor.
Ben bekarken de sobalı evde oturdum gocunmuyorum elbette ancak
o zaman sorumnluluk bende olmadığından yatmadan yatmaya soğuk odama giderdim
okuldan gelirdim ki ev sıcak annem işi görmüş
Bir de şu var ki batıda kış ile doğudaki kış çok çok farklı
dağuda bir ilçedeyim çok şükür her imkanımız var su elektrik sıkıntısı çekmiyorum
ama gelin görün ki soba olayı gözümde büyüdü
mutfağa girince burnumun ucu donuyor burnum aksa sanki donacak o derece yani
elimi zaten hissetmiyorum
geçen yıl eşim burdaydı biz yanına taşındık bu sene çünkü ayrı gayrı olmuyordu
adam mayıs sonuna kadar yorganla yattığını söylüyordu.

Şimdi tecrübeli hanımlara, annelere soruyorum
siz nasıl bu işi kotarıyorsunuz
biz tek bir odada yatıp kalkıyoruz ama yine de
diğer yerlerle mutlaka iletişim var
ne olur bana akıl verin benim ki tembellik mi yoksa benim gibi olanlar da var mı :(

(Yaza doğru ikinci cocuğa hamile kalmak istiyorum ama gel gör ki bu durum daha beter gözümü korkutuyor)

Bizim evimiz de doğalgaz sobalıydı bekarken. Bayramlarda, misafir geldiğinde işkence olurdu resmen. Bulaşık makinemiz vardı ama mutfağın suyu donduğundan çalıştıramaz banyodan kovalarla su taşırdık :31: Şimdi sana tavsiyem küçük elektrik sobaları var ya bir tane mutfağın için ondan edinmelisin yada ocak doğalgazlıysa yak 4 ünü de anında ısınır zaten. Bulaşıkları yıkamak içinde hani şu basit şofbenler oluyor ya hemen ısıtanlar. Çok pahalı da olmuyorlar. en azından düşük derecedeyken bulaşıkları durulayabilirsin. Diğer odaları da şu an kullanmadığın için fazla dağılmaz zaten. Heme toplar kendini sobanın yanına atarsın. Yani ben olsam öyle yapardım :42: Allah kolaylık versin sobalı ev zordur ama keyfide başkadır :6:

Bizim evimiz de doğalgaz sobalıydı bekarken. Bayramlarda, misafir geldiğinde işkence olurdu resmen. Bulaşık makinemiz vardı ama mutfağın suyu donduğundan çalıştıramaz banyodan kovalarla su taşırdık :31: Şimdi sana tavsiyem küçük elektrik sobaları var ya bir tane mutfağın için ondan edinmelisin yada ocak doğalgazlıysa yak 4 ünü de anında ısınır zaten. Bulaşıkları yıkamak içinde hani şu basit şofbenler oluyor ya hemen ısıtanlar. Çok pahalı da olmuyorlar. en azından düşük derecedeyken bulaşıkları durulayabilirsin. Diğer odaları da şu an kullanmadığın için fazla dağılmaz zaten. Heme toplar kendini sobanın yanına atarsın. Yani ben olsam öyle yapardım :42: Allah kolaylık versin sobalı ev zordur ama keyfide başkadır :6:

elektrik sobamız var aslında bugün ben de düşündüm ama
kıyamadım fatura fazla gelir diye :)
ben de bulaşıkları makineye atıyorum suyumuzda henüz donma olmadı ama ileriki günlerde ne olur bilinmez
sobanın akşam keyfine diyecek yok çayım kestanem 4-4lük ama gündüzü eziyet
ama elektrikli sobayı kullanıcam mutlaka dayanamıyorum çünkü

Bizde sobalı evde oturuyoruz ama sizin aksinize akdeniz bölgesinde sobayı sadece akşamdan akşama yakıyoruz,evimiz sıcak Allah'tan pek bir zorlugunu çekmiyoruz sizde şöyle yapabilirsiniz kullanmadıgınız odaların kapısını kapatın her zaman temizlemeye gerek yok,mutfak içinde küçük bir elektrik sobası alabilirsiniz,bulaşıkları elde yıkıyorsanız sobanın üstünde her zaman sıcak suyunuz bulunsun iki ayrı kaplara boşaltırsın birisi durulama suyu birisi yıkama suyu olur.

Sana yağlı radyatör ya da elektrikli panel radyatör kullanmanı öneririm. Bak bu yağlı radyatör :

9 Dilim Yağlı Radyatör HD907-9Q - Koçtaş

Bu da elektrikli panel:

Beha P Tipi Isıtıcılar | İkon Ticaret - Beha Elektrikli Konvektör Isıtıcı - Duvar Tipi Sağlıklı Elektrikli Isıtıcı

Çok pahalı değiller. elektrik sarfiyatları hakkında çok fikrim yok ama. Kısa süreli kullanacağın için sorun olmaz diye düşünüyorum. Evin çok büyük de değilse rahatça ısınırsın. Yağlı radyatörün elektrik kablosu var odadan odaya götürebiliyosun. Hangi odada işin varsa orda yakarsın. Elektrikli panelin yeri sabit. Odalara monte ediliyor. İstediğin zaman çalıştırıyosun yine. Yağlıdan daha iyi ısıtıyor. Enerji sarfiyatının da düşük olduğu söyleniyor. Ama biraz daha pahalı. Uzun vadede evine böyle bir şey koyabilirsin. Hemen çözüm olarak da yağlıyı öneririm.

Aslında kalıcıysanız kuzine mi diyorlardı ondan kursana mutfağa imkan varsa off patates yaparsın çay demlersin ekmek yaparsın :21:

en fazla3,5 sene burdayız
bir de mutfak çok küçük soba sığmaz :)
ama misafir zor oluyor dedin ya
şubat tatilinde kardeşim buraya gelmek istiyor kara kara düşünüyorum şimdiden
nasıl yatırıcam ağırlıyacağım diye :(

Bizde sobalı evde oturuyoruz ama sizin aksinize akdeniz bölgesinde sobayı sadece akşamdan akşama yakıyoruz,evimiz sıcak Allah'tan pek bir zorlugunu çekmiyoruz sizde şöyle yapabilirsiniz kullanmadıgınız odaların kapısını kapatın her zaman temizlemeye gerek yok,mutfak içinde küçük bir elektrik sobası alabilirsiniz,bulaşıkları elde yıkıyorsanız sobanın üstünde her zaman sıcak suyunuz bulunsun iki ayrı kaplara boşaltırsın birisi durulama suyu birisi yıkama suyu olur.

zaten diğer odaları temizlemiyorum
ayda yada iki ayda bir
bulaşık makinem var ama malum kirini atıp öyle atılıyor makineye
mecburen musluktan akan suyu kullanıyorum
ama durulama suyunu sıcak kullanmak mantıklı
aslında alışmışız akan suyun altında bulaşık yıkamaya.
bulaşığın kirini sıcak suyla atarım
zaten güğüm mevcut her zaman sobanın üzerinde

Tek odada soba olmasi cocuk acisindan cok zor bende yasiyorum bunu.tek odada dogalgaz sobasi var cunku.cocuk mahkum oluyo tek odaya.bide hareketli yaslari dolasmak istiyo evin icinde.
Ben siki siki giydirip saliyorum evin icine.
Kullanmadigin odalarin temizligi cok surmez kanimca.soyle bi ustunden supur gec.cocugun durdugu yer temiz olsun muhim olan o.
Mutfakta is yaparken elektrik sobasi yaksan,ben gerek duymuyorum istanbul sogugu ne kadar usutur sonucta ama dogudayim diyosun sert gecer.dene istersen elektrik sobasi isini.hem yemek yaparken cocuk gelirse yanina oda usumez.
Aklima gelen bu canim,Allah yardimcin olsun.
Esinin anlayissizligida ayri konu.

Sana yağlı radyatör ya da elektrikli panel radyatör kullanmanı öneririm. Bak bu yağlı radyatör :

9 Dilim Yağlı Radyatör HD907-9Q - Koçtaş

Bu da elektrikli panel:

Beha P Tipi Isıtıcılar | İkon Ticaret - Beha Elektrikli Konvektör Isıtıcı - Duvar Tipi Sağlıklı Elektrikli Isıtıcı

Çok pahalı değiller. elektrik sarfiyatları hakkında çok fikrim yok ama. Kısa süreli kullanacağın için sorun olmaz diye düşünüyorum. Evin çok büyük de değilse rahatça ısınırsın. Yağlı radyatörün elektrik kablosu var odadan odaya götürebiliyosun. Hangi odada işin varsa orda yakarsın. Elektrikli panelin yeri sabit. Odalara monte ediliyor. İstediğin zaman çalıştırıyosun yine. Yağlıdan daha iyi ısıtıyor. Enerji sarfiyatının da düşük olduğu söyleniyor. Ama biraz daha pahalı. Uzun vadede evine böyle bir şey koyabilirsin. Hemen çözüm olarak da yağlıyı öneririm.

elektrikli sobam var ama fatura kabarık gelir diye kıymadım kullanmaya
bahsettiğin iki ürün gerçekten az yakıyorsa uzun vadede düşünülebilir
hemen inceleyeceğim teşekkür ederim

Evet bilirim zor bende sobalı evde ve ilk ev halimiz sobaydı bunun için evinin planın bilmiyorum ama sobayı evin odaların bağlandığı antireye kurman eğer öyle bir alan yoksa ozaman mutfağada bir soba kurman.Anlaşılan bulunduğun yer çok soğuk ondan elektirikli soba ısıtır bilemedim ama mutfak eğer küçükse oda ısıtır ufu tarzı ısıtıcılar güzel ısıtıyor diye duymuştum.

niye komik gelsin.eminim çok zordur.maddi durumunuz nasıl hiç kaloriferli bir eve çıkma imnkanınız yok mu.gerçi oralarda belki kaloriferli ev fazla yoktur.en azından ufo alamaz mısınız.mutfakta çalıştırırsın.ısınır biraz.su için de arkadaşın dediği gibi küçük bir şofben olabilir.çocuğunun gündüz uykusu varsa,o uyuyunca halletmeye çalış işleri.eşin de kolaysa yapsın soğukta onca işi.ona da kızdım doğrusu.

soğuk suyla bulaşık yıkanır mı? ellerine yazık. ucuz şofbenler var elektrikli 100TL gibi bişey mutlaka onlardan al.
sağlık herşeyden önemli. bende sobalı evde büyüdüm. 22 yaşına kadar yani son 6 yıldır doğalgazlı evde oturuyorum ki annemlerde hala soba vardır peteklerle asla ısınamıyorum. alışmışım soba sıcağına sürekli bir soğuk bir soğuk..
ama sağlığın için ellerine dikkat et soğuk suyla yıkama, sağlığın için elektrikli soba al mutfaktayken arada çalıştır. para kazanılır, borç ödenir ama sağlık gelmez bir daha geri. çocukta sıcak-soğuk sıcak-soğuk Allah korusun hasta olabilir. tamam bizde öyle büyüdük ama artık öyle değil yediğimiz yiyecekler eskisi gibi korumuyor bizi maalesef. bu yüzde daha dikkat ememiz lazım.

Melis annemlerin evi sobalıydı ama her işi annem yaptığından ben hiç zorluğunu görmedim.
banyo işi çok zor olurdu, wc ye gitmeye üşenirdim o soğukta.

ama kendim 1 sene doğuda sobalı evde oturdum işe başlayınca.
Allahım o nasıl bir soğuk!
ben zaten normalde de çok üşüyen biriyim.
ama o 1 sene benim üşümem hiç geçmedi :52:
eşim yakıyordu sobayı ama bi türlü ısınamıyorduk.
kaç defa sobada kendimi ısıtıcam diye ellerimi falan sobaya değdirip yaktım.
ben sömestr tatilinde işe gitmezken 15 gün sobalı odadan çıkmadım, mutfağa bile gitmedim! hatta odaya leğen getirip sobanın üstünde su ısıtıp saçımı falan o şekilde yıkadım.
oturduğumuz odada yatıyordum zaten.
içime 2 tane kulotlu çorap giyiyordum üstüne de eşofman.
sürekli yorganın altındaydım.

bizim sularımız donardı (depodan geliyordu)
elektrik voltajı da kaçak kullanım yüzünden çok düşüktü, bizim elektrik sobamız hiç ısıtmıyordu bu yüzden.
ben bulaşıkları 1 hafta yıkamadığımı bilirim.

of ne günlerdi :50:

bulaşıkları makineye at eğer varsa, elimde yıkayacağım diye uğraşma.
elektrik parası küçük elektrik sobalarında çok gelmiyor.

geçen sene de izmirde geçirdim kışı, şu ennn büyük ufolar ile ısıtıyordum odayı. her gece sabaha kadar açmama rağmen 170 falan gelmişti en fazla. ki sen küçük elektrik sobası yakacaksın, 20-30 lira ancak fark eder sanıyorum.

Tek odada soba olmasi cocuk acisindan cok zor bende yasiyorum bunu.tek odada dogalgaz sobasi var cunku.cocuk mahkum oluyo tek odaya.bide hareketli yaslari dolasmak istiyo evin icinde.
Ben siki siki giydirip saliyorum evin icine.
Kullanmadigin odalarin temizligi cok surmez kanimca.soyle bi ustunden supur gec.cocugun durdugu yer temiz olsun muhim olan o.
Mutfakta is yaparken elektrik sobasi yaksan,ben gerek duymuyorum istanbul sogugu ne kadar usutur sonucta ama dogudayim diyosun sert gecer.dene istersen elektrik sobasi isini.hem yemek yaparken cocuk gelirse yanina oda usumez.
Aklima gelen bu canim,Allah yardimcin olsun.
Esinin anlayissizligida ayri konu.

çocukla çok zor gerçekten
evet elektrikli sobayı kullanıcam olmuyor böyle
eşim başka konularda çok hoştur
mesela çok erken uyanır bir bakmışım sobayı yakmış hakkını yiyemem
ama titizlik ve düzen onda takıntı haline gelmiş
yemek olmasın sesi çıkmaz ama ev dağınık olsun suratından yanına yaklaşılmaz
onun yüzünden stres yapıyorum çoğunlukla
hatta ona sen benim kaynanamsın herşeye karışıyorsun diyorum
(kaynanam bu kadar karışmaz bana orası ayrı)

Evet bilirim zor bende sobalı evde ve ilk ev halimiz sobaydı bunun için evinin planın bilmiyorum ama sobayı evin odaların bağlandığı antireye kurman eğer öyle bir alan yoksa ozaman mutfağada bir soba kurman.Anlaşılan bulunduğun yer çok soğuk ondan elektirikli soba ısıtır bilemedim ama mutfak eğer küçükse oda ısıtır ufu tarzı ısıtıcılar güzel ısıtıyor diye duymuştum.

antreye kurma şansımız yok orda baca filan da yok
zaten oturduğumuz oda evin diğer ucu
odamız ısınıyor çok şükür
ama mutfak küçük elektrikli soba ısıtır umarım bugünden tezi yok kullanıcam elektrikliyi :)

niye komik gelsin.eminim çok zordur.maddi durumunuz nasıl hiç kaloriferli bir eve çıkma imnkanınız yok mu.gerçi oralarda belki kaloriferli ev fazla yoktur.en azından ufo alamaz mısınız.mutfakta çalıştırırsın.ısınır biraz.su için de arkadaşın dediği gibi küçük bir şofben olabilir.çocuğunun gündüz uykusu varsa,o uyuyunca halletmeye çalış işleri.eşin de kolaysa yapsın soğukta onca işi.ona da kızdım doğrusu.

durumumuz çok şükür iyi
burda kaloriferli ev çok az
biz lojmanda kalıyoruz biraz kendimizi toparlama adına tercih ettik burayı
en azından tayin isteyene kadar borcumuzu bitiririrz.
elektrikli sobam var kullanıcam artık
Kızımın uykusu günler kısa olduğu için pek yatmıyor
eşim her konuda iyidir hoştur ama gel gör ki temizlik düzen onda hastalık olmuş
sabah çok erken kalkar uyanınca sobam yanıyor olur hakkını yiyemem ama
diğer konuda çok anlayışsız kavgamız hep bu yönde:(

soğuk suyla bulaşık yıkanır mı? ellerine yazık. ucuz şofbenler var elektrikli 100TL gibi bişey mutlaka onlardan al.
sağlık herşeyden önemli. bende sobalı evde büyüdüm. 22 yaşına kadar yani son 6 yıldır doğalgazlı evde oturuyorum ki annemlerde hala soba vardır peteklerle asla ısınamıyorum. alışmışım soba sıcağına sürekli bir soğuk bir soğuk..
ama sağlığın için ellerine dikkat et soğuk suyla yıkama, sağlığın için elektrikli soba al mutfaktayken arada çalıştır. para kazanılır, borç ödenir ama sağlık gelmez bir daha geri. çocukta sıcak-soğuk sıcak-soğuk Allah korusun hasta olabilir. tamam bizde öyle büyüdük ama artık öyle değil yediğimiz yiyecekler eskisi gibi korumuyor bizi maalesef. bu yüzde daha dikkat ememiz lazım.

çok haklısın
hastalansam buralarda bakacak kimsem de yok
bugün bulaşık eldiveni al dedim eşime belki ellerim daha az üsür.
az önce bir arkadaş sıcak suyla durula dedi çok iyi fikir
sobada devamlı sıcak suyum var
bulaşık makinem var ama kirini akıtıp makineye atıyorum büyük tencerelerde elde yıkanıyor
alışmışım akan suda yıkamaya aslında.

Melis annemlerin evi sobalıydı ama her işi annem yaptığından ben hiç zorluğunu görmedim.
banyo işi çok zor olurdu, wc ye gitmeye üşenirdim o soğukta.

ama kendim 1 sene doğuda sobalı evde oturdum işe başlayınca.
Allahım o nasıl bir soğuk!
ben zaten normalde de çok üşüyen biriyim.
ama o 1 sene benim üşümem hiç geçmedi :52:
eşim yakıyordu sobayı ama bi türlü ısınamıyorduk.
kaç defa sobada kendimi ısıtıcam diye ellerimi falan sobaya değdirip yaktım.
ben sömestr tatilinde işe gitmezken 15 gün sobalı odadan çıkmadım, mutfağa bile gitmedim! hatta odaya leğen getirip sobanın üstünde su ısıtıp saçımı falan o şekilde yıkadım.
oturduğumuz odada yatıyordum zaten.
içime 2 tane kulotlu çorap giyiyordum üstüne de eşofman.
sürekli yorganın altındaydım.

bizim sularımız donardı (depodan geliyordu)
elektrik voltajı da kaçak kullanım yüzünden çok düşüktü, bizim elektrik sobamız hiç ısıtmıyordu bu yüzden.
ben bulaşıkları 1 hafta yıkamadığımı bilirim.

of ne günlerdi :50:

bulaşıkları makineye at eğer varsa, elimde yıkayacağım diye uğraşma.
elektrik parası küçük elektrik sobalarında çok gelmiyor.

geçen sene de izmirde geçirdim kışı, şu ennn büyük ufolar ile ısıtıyordum odayı. her gece sabaha kadar açmama rağmen 170 falan gelmişti en fazla. ki sen küçük elektrik sobası yakacaksın, 20-30 lira ancak fark eder sanıyorum.

aynen bekarken annelerimizin ne kadar zorlandığını anlayamamışız.
iş başa düşünce anladık :)
ben de elektrik sobası yakıcam mutfakta artık paraya kıymıyorum ama canımdan kıymetli değil gerçekten
yine de çok şükür daha beter bir halde olabilirdik
elektriğimiz suyumuz olmayabilirdi
biraz polyannacılık fena olmaz :)

ilk önce doğunun soğuğunda sobalı bir evde gerçekten zor Allah yardımcınız olsun. bende çocukluğumda sobalı evde büyüdüm son bir kaç yılda doğal gaz sobalı evdeydim yani evlenene kadar. doğalgaz mutfakta yoktu orada elektrikli kullanıyorduk, en azından mutfakta olduğunda kullanmak bile yetiyordu. bende şu anda doğudayım ev kaloriferli fazla yakmıyorlar ama her yer ılık allaha şükür.çok soğuk buralar çokkk:5::5: dikkat edin kendinize

Back
X