- 20 Ocak 2010
- 48.324
- 184.797
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi sassyassyy
-
O peynirler kendi kabinda daha çabuk sararıyor hava almayan kahvaltılıklarda hiç öyle olmuyorBen o kahvalti setlerine konup kaldirilan kahvaltiliklardan Allah gunah yazmasin bildigin tiksiniyorum ya
O peynir ertesi gun sarariyor filan.. ne bileyim, hic huyum degildir.
Sadece domates salatalik ortaya kesilir bende, recel bile minik kaplara konup kisinin tabaginin yanina ilistirilir.
Ben herkesin tabagina gunluk koyarim peynir zeytin.
Havlu isi ise, hem normal hem kagit havlum var banyoda, 2-3 gunde bir havlu degisir.
Kahvaltılıklar çıkar, herkes tabağına kendi yiyeceği kadar alır.
Kâğıt havlu çevre katliamı olur.
El havlusu, biriktikce yıkama ardından kurutmaya at, sıcakken katla oldu bitti.
ne kadar su donemde cekinsem de cidden kahvaltilik set siparis edecegim. isterse her gun degistirsin isterse dakikada bir degistirsin. ama her zaman da porsiyon kahvaltiyi savunacagim
Ben iki tabağa ayrı ayrı çıkarıp, havluları da pamuk havlu kullanmaktan yanayım.
O minik havluları neden tek sefer kullanıyorsunuz demişler de, onlar zaten minicik, ve bu kaç seferde miadını dolduruyorlar bence.
Bir de peynir zeytin orta da dursa bile siz kendi tabağıniza alıp yiyebilirsiniz..
Valla sassy annem tek başına kahvaltı ederken bile kahvaltılıkları ortaya koyar, öyle eder. Sizin dediğiniz gibi otel, yemekhane tarzı kahvaltılar pek bizim alışkanlıklarımıza uygun değil, çoğumuzda ne kendimiz ne arkadaşlarımız öyle kahvaltı ediyoruz.zaten ortaya konulsa bile kendi tabagimiza alip yiyoruz dogal olarak. ben ortaya koyma taraftari degilim.
Kâğıt havlu aşığı tek ben mi varım yav.
Tüm kahvaltılıkları tabakta toplayıp yemek bana evdeyim hissi vermediğinden sevmiyorum, dolu dolu masalara alışkınım sanırım o yüzden. Ayrıca her gün peynir kes, zeytin çıkar, reçel çıkar boşa zaman israfı gibi. Güzelce tabaklanırsa çok daha pratik olur. Hem israf da edilmemiş olur tabakta kalanları döküyoruz genel olarak.
Havlu için de herkesin havlusu ayrı ve 2 3 günde bir değiştirilir. Tek kullanımlık küçük havlular yada kağıt havlunun geniş vadede daha zararlı olacağı kanaatindeyim. Zaten havluları 15 dk kısa yıkamada yıkamak da çok büyük bir temizlik sağlamıyodur.
kahvalti konusunu saldim buyuk ihtimalle artik birlikte yapmayacagiz.
havlularda bilmiyorum aliskanlik sanirim, aslinda eski makinemde boyle bir program yoktu normal yikiyordum ama annemle ikimizin makinesi ayni simdi. o da havlulari benim gibi kullaniyor. hatta o gunluk yikiyor. pamuklu ve az kirli secenegini secince gayet iyi temizliyor bosuna uzun yikama demisti ondan bu yana 15 dakikalik programda yikiyorum. ben inanin ev isiyle ilgili bir sey bilmiyorumkimden ne duyarsam onu yapip kafama yatani bulmaya calisiyorum acikcasi. simdi de buradan duyduklarimi deneyip karsilastiracagim.
Ben de cok fazla kullanirim.Kâğıt havlu aşığı tek ben mi varım yav.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?