sofra duzeni/havlu mevzusu

hangileri daha mantikli?

• Ankete Katılan
    277
Kahvaltılığı direkt tabaklara koymal bence mantıksız peyniri hep hergün dilimle koy zeytini koy vs onun yerine kaseye küçük tabaklara ortaya koyup almak daha iyi ki her evde de böyle yani peynir zeytin koyacak tabak nasıl yok mesela internette kapaklı kahvaltılıklar var alıp koyun onlara kalanları da saklayın onda kapağıyla dolaba. Gayet pratik. Ben öyle yapıyorum herkes tabağına alıyor kalanlar o kaplarda dolaba kalkıyor. Havlu meselesi de bence normal havlu daha iyi kağıt havlu ile el yüz silmeyi ben sevmiyorum tam kurulamıyor çok fazla harcanıyor ve israf

Biz de iki kişiyiz

Dediginiz gibi nüfus çoğalınca havlu kağıt dayanmaz

sevgilim beklemesini sevmiyormus o yuzden kahvaltilik set alsam bile her gun icindekileri yenileyecek. amelelik tamamen.

evimde tabak yok. 6 tane buyuk boy servis tabagim var, 6 tane kase, 6 tane de kucuk boy tabagim var. sevgilim genelde kahvalti hazirlarken mesela peyniri vs fincan tabaklarina koyuyor cunku daha uygun bir tabagim yok. normalde burada yasamiyordum zaten. yani benim de aklima geliyor kahvaltilik set alsam vs diye ama onun istegi sacma geldigi icin her gun o kadar tabak kirletmektense iki tabakla isi cozeriz diyorum.

Zaten kahvaltı tabaklarına her gün her gün koymayacaksınız. Bir kere koyup bitene kadar aynı tabak gelecek sofraya. Bitince yıkayıp tekrar dolduruyorsun. Yani her gün 8-10 tabak çıkmıyor.

normal olani sizin dediginiz ama erkek arkadasim her gun o tabaklardaki seyleri yeniden hazirlayip masaya getirme fikrini savunuyor. sizin dediginize gelse okey der karismam. ama madem her gun o peynir yeniden kesilecek zeytin koyulacak vs tabak kirletmektense herkes yiyecegi kadarini koyup kutuyu kapatip kaldirsin diyorum.

zaten cozulecek bir sorun gibi de durmuyor orta yolu bulamiyoruz cunku.

Öyle tabi hepimiz hem aileden öğrendiklerimiz hem çevreden duyduklarımız artı tecrübelerimizle güncelliyoruz kendimizi. 15 dakikalık program iyi temizlemiyor diye biliyorum ben yani malum havlunun da hijyeni önemli. Deneyimleyerek kendinize göre en doğrusunu bulursunuz erkek arkadaşınızla da zamanla oturur düzeniniz. Tek doğru yok yani hiiiç kendinizi sorgulamayın

Biz butun yemeklerimizi tabagimiza hazirlayip yiyoruz, kahvalti dahil. Sadece salata, yogurt, tursu gibi seyler ortada oluyor. Ben bu sekilde alismistim, evlenmeden once ilk birkac defa esime sordum ama baktim ki hic umrunda degil ben de su an kafama gore yapiyorum :) Esim hazirladiginda da nasil hazirlarsa sofrayi o sekilde yiyorum ama o da alisti sanirim tabagimi hazirliyor ayri olarak.

Salgindan once havlu kullaniyordum ve gunluk degistiriyordum, esimin ve benim banyo ve mutfaktaki havlularimiz ayri olurdu. Salgindan sonra kagit havlu kullanimina gectik disaridan gelince elimizi yikamamiz rahat olsun diye. Benim yasadigim ulkede ellerimizi yikadiktan sonra kagit havlu ile muslugu kapatip, elleri kurulamak oneriliyor o sekilde yapiyoruz su an.

Havluyu bilmiyorum ama iki kisi icin herkesin tabagina yiyecegi kadar almasi bana daha kolay ve pratik geldi. Obur turlu erkek arkadasinizin dedigi gibi yapsaniz bir suru yemek cope gider...

Böyle bir konudan kötü bir şey söylemek istemiyorum ama sen bu çocuğa nasıl katlanıyorsun gerçekten anlamıyorum. En basit alışkanlıklarınızda bile farklısınız ve anladığım kadarıyla ikiniz de diretiyorsunuz. Az çok biliyorum eski konularını onları bir kenara bırakırsak sırf bu konudan bile kötü enerji alıyorum sevgilinden.

Orta yolda buluşabilseydiniz sen de buraya hiç böyle bir konu açma gereği duymayacaktın. Ama sevgilin senin havlularını habersiz kaldırmayı ve hazırladığı kahvaltı sofrasıyla sana ukalalık yapmayı tercih ediyor. Kayınvalideyle aynı evde yaşamak gibi

Bana da kahvaltılıkları kapaklı kaselere koyup servis açmak daha mantıklı geliyor. Göz doyurma konusunda en azından. Kağıt havlu mutfakta durur, banyoda her gün veya günde iki defa havlu değişir.

Yok artık hala mi havlu mevzusu

cozemedik ki, her gun yikiyordum iki gunde bire dusurdum hala bikbikleniyor. manyak benim havlulari kaldirip yerine kagit havlu falan koyuyor. bir de “git sor herkes benim gibi dusunuyordur” demez mi katil olmamaya calisiyorum

yoo haklisiniz aslinda. biz oyle her konuda uyumlu olan ciftlerden hic olamadik. her seyin mucadelesini veriyoruz.

normalde evde cok vakit gecirmedigimiz icin batmiyordu sanki ama su an yatak ortusunu niye oyle topladin, bu bulasik makineye oyle mi dizilir, islak elinle kapi koluna sakin dokunma vs her konuda tartisiyoruz. bu karantina surecinde ayrilmazsak buyuk basari sayacagim.

Havlu mevzusu enteresan olmuş ona yorum yapmim.
Kahvaltıda kişisel tabak hoşuma gidiyor, birkaç zeytin birkaç dilim domates az peynir hem ne yediğimi görmüş oluyorum.

Daha çok hanginiz eleştiriyorsunuz birbirinizi? Eşimin mesela biraz düzen takıntısı var. Dolabında bütün kıyafetleri ip gibidir. Ölçülmüş gibi katlıdır. Benimkiler de katlı düzenli ama onunki gibi değil. İlk zamanlar ben onun dolabını yerleştirdiysem garibim sesini de çıkaramaz ben uyurken hepsini döküp tekrardan katlardı. Ama hızını alamaz benimkileri de döküp tekrar yerleştirirdi ben de hiçbir kıyafetimi bulamazdım. Birkaç kez çıldırınca yapmadı bir daha Şimdi çamaşır katlanırken o benim dolabımda ne nerdeyse oraya yerleştiriyor, ben katlıyorsam biraz daha özenli katlıyorum.
Eğer benim alanıma müdahale etmiyorsa ve yaptığı gerçekten sıkıntılı değilse hayatta eleştirmem. Hevesini kırmak istemiyorum çünkü. Ne yaparlarsa yapsınlar bizim kadar el alışkanlığı olmuyor çoğunun. Ama kendim de yok o bulaşığı neden öyle dizdin diye eleştiri kabul etmem yani. Herkese Kolay gelen alıştığı bir şekil var.

degisiyor aslinda ben genelde kendisini evdeki davranislari yuzunden elestiriyorum. kendisi hep bahcesi olan genis evlerde buyumus, burada da oradaki gibi at kosturmak istiyor. ben genelde ona mudahale ediyorum. topu atma, gece ses yapma vs diye. o da beni bu yemek konusunda ya da ne bileyim iste ps oynadiktan sonra topla vs diye elestiriyor. tek tarafli olsa kirilirdik ama su an hee aynen yaparim diyip geciyoruz. kahvalti konusunda net olarak saldim onu istedigi gibi yesin diyecegim, havluda da bana karismadigi surece dedigim gibi isterse kendini kagit havluyla mumyalasin.

Son cumlelerini anlamadim
Kucuk havlular mantikli aslinda,ben de mi alsam cokca.Bizde de normal el havlulari iki kere kullanilip dogru kirliye.
Kurusa bile kullanmak istemiyorum,irrite oluyorum.Esime diyorum ama o dusa kabine asiyor kurusun kullanilir diye,alip makineye atiyorum.
Kahvaltiliklari ozel kaplarinda bulundurabilirsin,her sabah kutularindan alip hazirlamak ugrastirir,kaplarinda olsa alip koyuverirsin masaya...

Yok onun dediği saçma gerçekten. O zaman sizin dediğiniz gibi herkesin Kendi tabağına alması daha mantıklı . Ama bence siz yine kahvaltılık tabakları kullanmayı deneyin. O da Pratik oluyor.

Kahvaltiyi hep esim hazirlar. Bizim de kahvaltilik setimiz var, onlari ortaya koyar, servis acar. Ama sizinki gibi yapsa da laf etmem, her sabah kahvalti hazirlayan birini bulmusum, bir de laf mi edecegim yalniz bana iki servis acar...o konuda takintiliyim ben de. Yumurtami asla zeytin peynir yedigim tabakta ve ayni catalla yiyemem.

Havlu meselesine gelince, mutfakta ikisi de kullanilir, banyoda pamuk havlu. Her gun degisir.

Biz de iki kişi yaşıyoruz. Kahvaltılık setim var. Ortaya koyuyorum, ne kadar istiyorsak alıyoruz. Kağıt havlu kullanmıyorum, herkesin kendine ait el ve yüz havlusu var birden fazla sayıda. 2 günde bir değiştiriyorum, eski havluyu da yıkamaya atıyorum hemen. Havlusuz kalmamış oluyoruz böylece.

Yalnız yaşıyorum kahvaltıyı da işyerinde yaptığım için tabağımı hazırlayıp götürüyorum. Ayrıca kahvaltılık setim de var şu kapaklı olanlardan, zeytin peynir vs içinde durur günlük tabağımı da onların içinden alıp hazırlarım. Hafta sonu falan yalnız olmadığımda da o kahvaltılıkları masaya koyarım herkes istediğini tabağına alır. Mutfakta kağıt havlu bulunur ama daha çok el havlusu kullanırım. Banyoda zaten ayrı havlu bulunur, her gün de değiştirmem 2-3-4 güne bir duruma göre, sadece akşamları evdeyim ve tek kişiyim ıslanmıyor/kirlenmiyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…