- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi sassyassyy
-
Ben de çok seviyorum ama cok israf gibi oluyor ya. Calisan iki kisiyken oyle kullanirdik.
Simdi cocuk var
Yatili temizlikci var
Annem var cocuga bakiyor
Kayinvalidem de anneme yardima torun sevmeye sık sık gelir.
Annem bizde oldugu icin diger tum kardeslerim sık sık gelir.
Gunde 3 rulo bitiyor bazen. Bir yerden sonra bu ise sonra verdim.
Kahvaltılığı direkt tabaklara koymal bence mantıksız peyniri hep hergün dilimle koy zeytini koy vs onun yerine kaseye küçük tabaklara ortaya koyup almak daha iyi ki her evde de böyle yani peynir zeytin koyacak tabak nasıl yok mesela internette kapaklı kahvaltılıklar var alıp koyun onlara kalanları da saklayın onda kapağıyla dolaba. Gayet pratik. Ben öyle yapıyorum herkes tabağına alıyor kalanlar o kaplarda dolaba kalkıyor. Havlu meselesi de bence normal havlu daha iyi kağıt havlu ile el yüz silmeyi ben sevmiyorum tam kurulamıyor çok fazla harcanıyor ve israf
Zaten kahvaltı tabaklarına her gün her gün koymayacaksınız. Bir kere koyup bitene kadar aynı tabak gelecek sofraya. Bitince yıkayıp tekrar dolduruyorsun. Yani her gün 8-10 tabak çıkmıyor.
Öyle tabi hepimiz hem aileden öğrendiklerimiz hem çevreden duyduklarımız artı tecrübelerimizle güncelliyoruz kendimizi. 15 dakikalık program iyi temizlemiyor diye biliyorum ben yani malum havlunun da hijyeni önemli. Deneyimleyerek kendinize göre en doğrusunu bulursunuz erkek arkadaşınızla da zamanla oturur düzeniniz. Tek doğru yok yani hiiiç kendinizi sorgulamayınkahvalti konusunu saldim buyuk ihtimalle artik birlikte yapmayacagiz.
havlularda bilmiyorum aliskanlik sanirim, aslinda eski makinemde boyle bir program yoktu normal yikiyordum ama annemle ikimizin makinesi ayni simdi. o da havlulari benim gibi kullaniyor. hatta o gunluk yikiyor. pamuklu ve az kirli secenegini secince gayet iyi temizliyor bosuna uzun yikama demisti ondan bu yana 15 dakikalik programda yikiyorum. ben inanin ev isiyle ilgili bir sey bilmiyorumkimden ne duyarsam onu yapip kafama yatani bulmaya calisiyorum acikcasi. simdi de buradan duyduklarimi deneyip karsilastiracagim.
Yok artık hala mi havlu mevzusu
Böyle bir konudan kötü bir şey söylemek istemiyorum ama sen bu çocuğa nasıl katlanıyorsun gerçekten anlamıyorum. En basit alışkanlıklarınızda bile farklısınız ve anladığım kadarıyla ikiniz de diretiyorsunuz. Az çok biliyorum eski konularını onları bir kenara bırakırsak sırf bu konudan bile kötü enerji alıyorum sevgilinden.
Orta yolda buluşabilseydiniz sen de buraya hiç böyle bir konu açma gereği duymayacaktın. Ama sevgilin senin havlularını habersiz kaldırmayı ve hazırladığı kahvaltı sofrasıyla sana ukalalık yapmayı tercih ediyor. Kayınvalideyle aynı evde yaşamak gibi
Bana da kahvaltılıkları kapaklı kaselere koyup servis açmak daha mantıklı geliyor. Göz doyurma konusunda en azından. Kağıt havlu mutfakta durur, banyoda her gün veya günde iki defa havlu değişir.
yoo haklisiniz aslinda. biz oyle her konuda uyumlu olan ciftlerden hic olamadik. her seyin mucadelesini veriyoruz.
normalde evde cok vakit gecirmedigimiz icin batmiyordu sanki ama su an yatak ortusunu niye oyle topladin, bu bulasik makineye oyle mi dizilir, islak elinle kapi koluna sakin dokunma vs her konuda tartisiyoruz. bu karantina surecinde ayrilmazsak buyuk basari sayacagim.
Daha çok hanginiz eleştiriyorsunuz birbirinizi? Eşimin mesela biraz düzen takıntısı var. Dolabında bütün kıyafetleri ip gibidir. Ölçülmüş gibi katlıdır. Benimkiler de katlı düzenli ama onunki gibi değil. İlk zamanlar ben onun dolabını yerleştirdiysem garibim sesini de çıkaramaz ben uyurken hepsini döküp tekrardan katlardı. Ama hızını alamaz benimkileri de döküp tekrar yerleştirirdi ben de hiçbir kıyafetimi bulamazdım. Birkaç kez çıldırınca yapmadı bir dahaŞimdi çamaşır katlanırken o benim dolabımda ne nerdeyse oraya yerleştiriyor, ben katlıyorsam biraz daha özenli katlıyorum.
Eğer benim alanıma müdahale etmiyorsa ve yaptığı gerçekten sıkıntılı değilse hayatta eleştirmem. Hevesini kırmak istemiyorum çünkü. Ne yaparlarsa yapsınlar bizim kadar el alışkanlığı olmuyor çoğunun. Ama kendim de yok o bulaşığı neden öyle dizdin diye eleştiri kabul etmem yani. Herkese Kolay gelen alıştığı bir şekil var.
cozemedik ki, her gun yikiyordum iki gunde bire dusurdum hala bikbikleniyor. manyak benim havlulari kaldirip yerine kagit havlu falan koyuyor. bir de “git sor herkes benim gibi dusunuyordur” demez mikatil olmamaya calisiyorum
Son cumlelerini anlamadimherkese selam,
hanimlar evde sadece ve sadece iki kisi olsaniz, kahvalti yapacaginiz zaman iki kisiye ayri ayri duzgunce tabak mi hazirlarsiniz yoksa peyniri bir tabaga doldurur, zeytini bir tabaga doldurur her gun masaya mi cikarirsiniz, herkesin ayri ayri tabagina almasi icin?
ayrica evde el yuz kurulamak icin kagit havlu mu daha mantiklidir yoksa kucuk el yuz havlularindan fazla miktarda alip her kullanimda kirli sepetine atip iki gunde bir topluca yikamak mi? hangisi sizce daha cevre dostu?
lutfen goren herkes fikrini belirtebilir mi? yoksa ben yasak falan dinlemeyip sokaga cikip imdat diye kosacagim.
ben kiyaslamayi ikiserli gruplar halinde kendim degerlendirecegim, yuzdeleri ciddiye almayacagim.
Yok onun dediği saçma gerçekten. O zaman sizin dediğiniz gibi herkesin Kendi tabağına alması daha mantıklı . Ama bence siz yine kahvaltılık tabakları kullanmayı deneyin. O da Pratik oluyor.normal olani sizin dediginiz ama erkek arkadasim her gun o tabaklardaki seyleri yeniden hazirlayip masaya getirme fikrini savunuyor. sizin dediginize gelse okey der karismam. ama madem her gun o peynir yeniden kesilecek zeytin koyulacak vs tabak kirletmektense herkes yiyecegi kadarini koyup kutuyu kapatip kaldirsin diyorum.
zaten cozulecek bir sorun gibi de durmuyor orta yolu bulamiyoruz cunku.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?