kızlar soğan suyu ile ilgisi var mı bilmiyorum ama son 3 gündür yaşadıklarım şunlar:
1- geçen cuma soğan kürüne başladım.Cumartesi sağ altta bir ağrı/batma başladı. O gün kadın doğum doktoruna gittim. Kistim hala yerindeydi. Ve muayene ettiğinde batma oluyordu. (Yumurtalığımda 3 cm lik bir kist var). Doktor ağrıyı kist yapmaz başka bi şey olabilir dedi ve bir sonraki çarşamba için ultrason randevusu verdi. O gün kahverengi akıntı başladı.
2- Cumartesi adet olmam gerekiyordu ama adet değilim hala (bugün pazartesi) ancak kahverengi akıntım var. Soğan küründen olabilir mi ? Bilmiyorum.
3- Pazar ağrım şiddetlendi. Gece acile gitmeye ramak kaldı.
4-Bugün tüm gün acildeydim. Apandisitten şüphelendiler önce ama kan değerlerim temiz. İdrar temiz,ultrasounda apandisite benzer bir bulgu yok. .Apendiks 5 cm kalınlaşmış ama bu da sınırmış apandisit diyebilmek için. Daha da ilginci benim her adet döneminde kontrole gittiğim ve daha 2 gün öncesine kadar yerinde taş gibi çakılı duran kistim yok. Doktorlara (ki genel cerrahi, dahiliye ve radyoloji doktorlarının üçüne de tekrar tekrar sağda kocaman bir kistim vardı benim. Daha cumartesi hoca hala duruyor yerinde dedi... Dememe rağmen bana ısrarla Orda kist yok dediler...
5- Yarın tekrar hastaneye gideceğim. Ağrının neden kaynaklandığını bulmak için kan testi ve muayene yapacaklar. Hala apandisitten şüpheleniyorlar ama gastroentereloji doktoru, radyoloji doktoru ve genel cerrah "tam olarak apanidisit diyemeyiz. Hatta bana kalsa bu apandisit değil deriz" diyorlar.
6-Sonuç: Kistim gitmiş. Acaba ağrıyı/batmayı da mı kist yaptı.
7-Ne düşüneceğimi bilemiyorum.
Sevgiler..