Gebeliğe Hazırlık SOĞAN KÜRÜNE BAŞLAYACAK OLANLAR ☺

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Cok ciddiyim cnm. Prolaktine baktırmadan yapma bence. Ben öğrendim ki şöyle, ibrahim saracoglunu aradım çağrı merkezini. Anlattim işte prolaktini yükseltiyor mu? Temsilci sordu bekletti beni evet dedi yükseltiyor. Zaten internette yazıyor deyince sordular nerede yazıyor diye hatta.
O bu şu değilde bari öneriyorlar ( Ahmet Marankiden tut hepsi öneriyor) deyin ki prolaktininize baktırmadan kullanmayın.
Benim prolaktin şuan 6.60 sorun olur mu temmuz ayındaki adetimde 6,60 tü haziran da 27,50

Merhaba kızlar. Bende bu gün soğan kurune başlamayı düşünüyordum yatmadan önce aç karna içeyim diyordum adet bitiminin 2. Günü ama prolaktin i yukselttigini duyunca tereddüt ettim benim de 16 çünkü. İncir kürünün prolaktin yukselttigini biliyordum ama soğan i bilmiyordum birde şimdi prolaktin düşürmekle uğraşmayalim

Merhaba kızlar. Bende bu gün soğan kurune başlamayı düşünüyordum yatmadan önce aç karna içeyim diyordum adet bitiminin 2. Günü ama prolaktin i yukselttigini duyunca tereddüt ettim benim de 16 çünkü. İncir kürünün prolaktin yukselttigini biliyordum ama soğan i bilmiyordum birde şimdi prolaktin düşürmekle uğraşmayalim
Bende prolaktin 63tu. geçen ay soğan kuru yapmıştım. Hamile kalamadim. Desene şimdi yine fırladı prolaktin

gulayse6378 gulayse6378 canımsın, ah ah yaşamayan bilmez.
Yanlız bak ben benden önce, benden sonra vs evlenen arkadaşlarımın çocuk haberini alınca kötü olmam. Fakat hastanede tup bebek yapacak bi hnmla arkadaş oldum olmaz olaydım beni bir dibe çekti anlatamam ağlama krizleri, üzülme seansları, uzaklara dalıp gitme psikolojimi alt üst etti. Eşim bir gün kızdı bana olmayan çocuğun üzüntüsünü yapıyorsun ya pes dedi. Olucaksa olacak, olmayacaksa olmayacak. Ve şu konuyu kapat dedi. O gün dank etti.
Beni dibe çeken kimse ile görüşmüyorum.
Bak benim rahim ve yumurtalalık zatışahaneleri çok gençlermiş hiç yıpranmamışlar ama olmadı cocuk, allah isterse olacak o yüzden ben son iki üç gündür çok iyiyim. Uyku kesinlikle yoktu ne zamandır, şimdi inanılmaz uykularım düzelti eski hayatıma geri döndüm.
Biz uğraşacağız inş rabbim de bizi evlatla şereflendirir.
Sürekli etraftan gelen cocuk yapmiyomusunuz yapin artik onlarda beni çok etkiliyo gercekten. Herkes kendi yaşadigini ve hissettigini bilir. Sadece anlamaya çalısırlar ama anlayamazlar. Sadece sen bilirsin ne hissettigini. Rabbim yazmıştır bi vaktini saatini sabır diyip bekliyoruz :) cevremdekilerle konusmaktansa sizlerle konusmak bana çok iyi geliyor en azindan yasadigimiz seyler birazda olsa benziyo :) amiiiiiin canımmmm insallah çok bekletmeden şereflendirir :)

Arkadaslar bende sogan kürüne başlayacağım. Sonbaharda çıkan kalın turuncu kabuklu soğanla benim duyduğum faydali olan sogan bu. Yanlış mı biliyorum??

2 ile 29 arası olmalı. Haziran sınıra yaklaşmış ama şuan 6.60 diyorsunuz, 6.60 deger yüksek bu değer değil.
Yani başka çarem Yok bunu denicem eşimde de bende de hiçbir sorun çıkmadı, bende haziran ayında klomen i yanlış kullanmamdan dolayı (normalde 5 gün ben 1 ay kullandım:() bundan dolayı 2 tane kis oluşmuştu doktor 2 ay dinlen bi kisler ilaç kullanmadan sonra küçülsün ama çocuğa engel değil dedi bakalım sonra dedi bekliyorum değerlerim normal şuan kis olduğu zamanlar sınırlayası hep :(

Arkadaşlar soğan kürü hakkında bilgi alabileğim bir yer var mı? Batta kırmızı kartı yersem bunu deneyeyim diyorum.

Arkadaşlar soğan kürü hakkında bilgi alabileğim bir yer var mı? Batta kırmızı kartı yersem bunu deneyeyim diyorum.
İstediğin gün başla 15 gün yapacaksın sabah aksam, soğanların içi beyaz kabuklari sarı olandan olacak.

Soğan suyu kürünün hazırlanışı ise şöyledir: 1 orta boy beyaz soğan dörde bölünür. Daha önceden kaynatılmış 2 su bardağı klorsuz suya bölünensoğanlar eklenir. Ocakta 5 dakika kaynatıldıktan sonra içine herhangi bir şey eklenmeden öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir.
Burnunu tıka tek nefeste iç arkasından hemen meyve suyu yoksa icilcek bişey değil :)

KUZUm şöyle ki, soğan kürü bi nevi rahmini temizliyor ihtihapları atıyor çok ciddi bi problem yoksa sopan kürüyle hamile kalan o kadar çok akrabam arkadaşım var ki.. tabi herşey allahtan ama buda vesilesi demek ki. Yani kısaca soğan kürü kis varsa iltihaplanma varda hepsini söküyor. İlk ay adet kanaman ile atarsın bütün pisliği daha sonraki ay denemeler devam.bazıları idrarla akıntıyla atıyor hamile kalıyor.ben şuan akıntıyla atıyorum demeli diyorum iltihap varmış.

İstediğin gün başla 15 gün yapacaksın sabah aksam, soğanların içi beyaz kabuklari sarı olandan olacak.

Soğan suyu kürünün hazırlanışı ise şöyledir: 1 orta boy beyaz soğan dörde bölünür. Daha önceden kaynatılmış 2 su bardağı klorsuz suya bölünensoğanlar eklenir. Ocakta 5 dakika kaynatıldıktan sonra içine herhangi bir şey eklenmeden öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir.
Burnunu tıka tek nefeste iç arkasından hemen meyve suyu yoksa icilcek bişey değil :)
Yemek öncesi sonrası farketmiyor ya. Ben sabah 1,2 gibi yapıyorum akşam 11,12 de yapıyorum koku falan kalmıyor ağzına bişey atınca merakta etme :) ama dediğin gibi burnunu tıkamazsan içilecek bişey değil ama damak tadı tabi ki görümcem yudum yudum çay gibi içiyor :)

Zaten okurken bile bu nasıl içilir diyordum :) Sağol canım çok teşekkür ederim. Muhtemelen yapmayacağım hahahaha

Zaten okurken bile bu nasıl içilir diyordum :) Sağol canım çok teşekkür ederim. Muhtemelen yapmayacağım hahahaha
Mutlaka yap şakın aksatma annem benim doktor düşün 5 aydır bana yap yap diyor yani doktor olduğu halde yalvardı yapamadım sonra baktım çocuk olmuyo çevrem de de herkes soğan kürüyle hamile kaldım diyor dedim tadı tuzu değil benim bebişim hayırlısı ile olsun yeter :) içiyorum son 4 günüm :)

KUZUm şöyle ki, soğan kürü bi nevi rahmini temizliyor ihtihapları atıyor çok ciddi bi problem yoksa sopan kürüyle hamile kalan o kadar çok akrabam arkadaşım var ki.. tabi herşey allahtan ama buda vesilesi demek ki. Yani kısaca soğan kürü kis varsa iltihaplanma varda hepsini söküyor. İlk ay adet kanaman ile atarsın bütün pisliği daha sonraki ay denemeler devam.bazıları idrarla akıntıyla atıyor hamile kalıyor.ben şuan akıntıyla atıyorum demeli diyorum iltihap varmış.

Sağol canım bilgi için. Bildiğim kadarıyla şuana kadar bir sorunum yoktu. Klomenle bu ay 3 yumurtam oldu, ikisi çatlamamış, onların kise çevirme ihtimali var tabiki. Bakalım yapabilecekmiyim :/

Sağol canım bilgi için. Bildiğim kadarıyla şuana kadar bir sorunum yoktu. Klomenle bu ay 3 yumurtam oldu, ikisi çatlamamış, onların kise çevirme ihtimali var tabiki. Bakalım yapabilecekmiyim :/
İyi yine klomen i doğru kullanmışsın 1 ay ben o problemi yaşadım biliyo müsün 5 gün kullanılıyormuş normalde ben 1 ay kullandım doktor yumurtalıkların patlamak üzere bildiğin bu ne dedi.ben Şoketto bıraktım hemen kis olmuş ama geçti çok şükğr

Bir de bir bilgi daha bu kürler altı ayda bir yapılır. Ağustosta yaptin diyelim subatta yap eger tekrar yapmayi düşünüyorsan.
Aynı sekilde incir kürüde altı ayda bir.
Üst uste kesinlikle yapmayin deniyor.

Yemek öncesi sonrası farketmiyor ya. Ben sabah 1,2 gibi yapıyorum akşam 11,12 de yapıyorum koku falan kalmıyor ağzına bişey atınca merakta etme :) ama dediğin gibi burnunu tıkamazsan içilecek bişey değil ama damak tadı tabi ki görümcem yudum yudum çay gibi içiyor :)

Ya normalde ben yemeklere bile nadir soğan kullanan biriyim. Kesin benim damak tadıma göre değildir. :D Denemek lazım. Sağol sana da kuzum.

Mutlaka yap şakın aksatma annem benim doktor düşün 5 aydır bana yap yap diyor yani doktor olduğu halde yalvardı yapamadım sonra baktım çocuk olmuyo çevrem de de herkes soğan kürüyle hamile kaldım diyor dedim tadı tuzu değil benim bebişim hayırlısı ile olsun yeter :) içiyorum son 4 günüm :)

Sen btirmişsin zaten :)

İyi yine klomen i doğru kullanmışsın 1 ay ben o problemi yaşadım biliyo müsün 5 gün kullanılıyormuş normalde ben 1 ay kullandım doktor yumurtalıkların patlamak üzere bildiğin bu ne dedi.ben Şoketto bıraktım hemen kis olmuş ama geçti çok şükğr

Yuh!!! kaç yumurtan olmuş? Sen sürekli gidip eczaneden yenisini mi aldın?

Bir de bir bilgi daha bu kürler altı ayda bir yapılır. Ağustosta yaptin diyelim subatta yap eger tekrar yapmayi düşünüyorsan.
Aynı sekilde incir kürüde altı ayda bir.
Üst uste kesinlikle yapmayin deniyor.

Canım çok teşekküre ederim verdiğin bilgiler için :)

Back
X