- 3 Eylül 2012
- 21.892
- 57.794
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Kutsal bir mesleğe sahipsiniz
sakın soğudum falan diye düşünmeyin
fedakâr bir öğretmensiniz ne mutlu
insan emeğine karşı bir tebessüm bile
alamayınca bazen böyle düşünce ve hislere
katılıyor haklısınız
elde değil
Cocuklardan cok veliler yormus seni..
Insanla ugrasmak zor zanaat Allah yardimcin olsun..
Bir meslektaşınız olarak hissettiklerinizi çok iyi anlıyorum. Özellikle bizim ülkemizde ne yazık ki öğretmenlik toplum tarafından da "3 ay yatıyorlar", "devlette çok az çalışıyorlar" gibi cümlelerle basitleştirilmeye, değersizleşirilmeye çalışılan bir meslek. Aslında bu işin tamamen gönül işi, sabır işi olduğunu idrak eden çok az insan var. Sanırım sınıfçısınız. Herşeye rağmen çok kutsal bir göreviniz var. Topluma kazandıracağınız bir tane faydalı birey bile mesleğinizin güzelliğinin bir parçasıdır. Biz insana emek veriyoruz, belki de kendi anne babalarının vermediği değeri veriyoruz. Bunu hiç unutmayın.
Gani gani insanla uğraşmayı gerektiren tüm meslekler zordur.
Yalnızca öğretmenler değil, emlakçısından call center elemanına kadar takdir ederim hakkıyla becerenleri.
Sana teselli veremeyeceğim, ben de aynı işi yapıyorum.
Her zamanki gibi tek yol kişisel devrim.
Ben de keske atanabilsem diye cirpiniyorum.
Harbiden birinin sikayetci oldugu hayat, baska birisinin hayali olabilirmis diye bosuna demiyorlar.Su an bunu cok iyi hissettim. Sizi bir de meslek lisesine alalim hem de soyle endusti olanindan ondan sonra sabri daha iyi anlarsiniz.
saka bi yana ogretmenlik zor is. size hak veriyorum ve maalesef tutku gerektiren bir meslek. Yani yapabilmek icin meslek aski gerekiyor. Su an egitim sistemimizin les halde olmasi da bu meslegi para icin yapanlar ya da ogrenciye hala eski bilgilerle donatma hatasina dusenler ile dolu.
Siz de gayet cirpinan bi ogretmensiniz anladigim kadariyla ama maalesef neyimiz duzgun ki? Anca alinan maasa laf edilmesini biliyolar. Sistem icin duzenleme yok.
İnsallah, velileriniz daha duyarli bir birey haline gelirler. isiniz zor. kolay gelsin. :)
Öğretmen değilde bakıcı gibi davrandığınız için saygınlığınız yok bence. Kusura bakmayın meslektaşınız olarak yaptıklarınızı yanlış buluyorum.
Bu ülkenin Size ve güzel, sevgi dolu çocuklara çok ihtiyacı var. Geleceğimiz için pes etmeyin, lütfen..
Öğretmenlik yaptığım dönemde bende benzer düşünceler hissediyordum.
Anneleri çocuklarını o kadar pis gönderiyorduki okula. Haftada iki kere banyo yaptırmak , işeyen çocuğunun üzerini değiştirmek , leş gibi olmuş önlüklerini yıkamak , diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak bunlar zor şeyler değil. Veli toplantısına ojeli parmakları boyalı saçlarıyla gelen veliler ne yazıkki aynı özeni evlatlarına göstermiyor.
tayin isteyin idealist olmanın bir anlamı yok kadir kıymet bilmezlere
sizi başının üstünde taşımaları gerek
Meslektaşiz seninle canım ben de soğudum malesef ... bizim okulunda veli potansiyeli bir garip hatta geçen yıl öğretmeni dövdü birisi
Ankara Çubuk canım..Ben merak ettim faat neresi o ilçe. Lakin bulunduğum yer gibi geldi bulunduğum şehir gibi geldi. Burada sadece çocuk yap geç git bakımı temizliği hak getire!!yazık çocuklara çok yazık.
sadece velisimi ,idarecisi,diğer meslektaşların hepsi ayrı bir dert ben ilk atandığımda sevincimi daha ilk aylarda kursağımda bıraktılar bana yaşattıklarıyla allaha havale ettım onları huzuru aradım hep gıttıgım yerlerde ilk atandığım zaman kı sevıncı barı başka yerde yaşayayım dedım ama yaşattılar mı ,yaşayabilmeme izin vermediler sevinç gömüldü kalbıme taşlaştı ve benide hıc gülmeyen bir ınsan yaptı.Artık daha temkinliyim artık daha soğuğum,yalnız ve yalnızca beni seven miniklerin yanında mutlu olabiliyorum o kapıdan dışarı çıktığımdaysa bana düşman olmuşçasına açığımı yakalamaya çalışan ,benı ezmeye çalışan ınsanlarla savaş veren bir ben ,hiç bir iş hayatı kolay degıl dayanmak tek çözüm.
Artık idealist öğretmenler kalmadı diye düşünürken sizi burda tanımış olmak ne güzel sakın moralinizi bozmayin yukunuz çok ağır ama inanin çok kutsal bir mesleginiz var degerinizi bilmeyenler kadar bilenlerde çoktur bellimi olur belki benim oglumunda öğretmeni siz olursunuz inanin ben sizin kiymetinizi bilirim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?