• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soğuk yapıda biri olmak

zincirlerinden kurtul

Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2024
223
204
18
27
Merhaba arkadaşlar,

Ben yapısalar olarak soğuk bir insanım. Bu aileden gelen birşey. Annem ve onun ailesi'de genel olarak soğuk insanlardır.
Fakat 2 hafta önce, iş yerinde pek hoşlanmadığım birşey duydum. Çalıştığım binada birçok şirket var. Başka şirketten biri bizim assistana mesajdan benim korkutucu olduğumu söylemiş. Assistan bana mesajları gösterdi. Bizim şirketten başka biride, ben sabahları iş yerine geldiğimde bana konuşmaktan çekindiğini söyledi, korkutuyormuşum.
Insanları korkuttuğumun farkında değildim.
Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız ? Bugüne kadar erkek arkadaşım olmadı, belkide bu yüzden...

Merhaba arkadaşlar,

Ben yapısalar olarak soğuk bir insanım. Bu aileden gelen birşey. Annem ve onun ailesi'de genel olarak soğuk insanlardır.
Fakat 2 hafta önce, iş yerinde pek hoşlanmadığım birşey duydum. Çalıştığım binada birçok şirket var. Başka şirketten biri bizim assistana mesajdan benim korkutucu olduğumu söylemiş. Assistan bana mesajları gösterdi. Bizim şirketten başka biride, ben sabahları iş yerine geldiğimde bana konuşmaktan çekindiğini söyledi, korkutuyormuşum.
Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız ? Bugüne kadar erkek arkadaşım olmadı, belkide bu yüzden...
Korkutucudan kasıt surat ifadeniz sert durduğu için demiş bence. Eğer sertse biraz daha yumuşatabilirsiniz ama bunu sürekli kendinize hatırlatarak

Merhaba arkadaşlar,

Herkese de sırıtıp gezemeyiz ki ya 🙈

Belki sabahları bi tatlı tebessüm ve günaydın diyerek girerseniz insanların düşünceleri değişebilir iş yerinde ki

Korkutucudan kasıt surat ifadeniz sert durduğu için demiş bence. Eğer sertse biraz daha yumuşatabilirsiniz ama bunu sürekli kendinize hatırlatarak
Evet sert bir yüz ifadem var. Bu aileden gelen birşey. Güler yüzlü olmaya çaba gösteriyorum ama bu işyerinde her zaman mümkün olmuyor. Insanìn sinirleriyle oynuyorlar.
Beni sonradan tanıyanlar, benim aslında nasıl biri olduğum bilmek için gerçekten tanımak gerekiyor diyorlar.

Evet sert bir yüz ifadem var. Bu aileden gelen birşey. Güler yüzlü olmaya çaba gösteriyorum ama bu işyerinde her zaman mümkün olmuyor. Insanìn sinirleriyle oynuyorlar.
Beni sonradan tanıyanlar, benim aslında nasıl biri olduğum bilmek için gerçekten tanımak gerekiyor diyorlar.
Tamam işte insanlar senin yüz ifadenden tanımaya çekiniyorlar ve seni gerçekten tanıyamıyorlar. Onlara bu fırsatı vermiyorsun

Evet doğru... Ve sanırım bazen bunu iç güdüsel olarak yapıyorum. Bir nevi zarar görmemek için insanları kendimden uzak tutuyorum
Bu durumun üzerine yoğunlaş ve araştırma yap neden böyle davranıyoruz acaba bunun altında yatan sebep ne vs bunların sonucuna ulaşınca kendini daha iyi ifade edeceğine eminim

İşyerinde korkutucu olmanın sizin açınızdan bir dezavantajı yoksa böyle olmaya devam edin. Zorla değiştiremezsiniz mizacınızı. Yakın ve samimi olduklarınız da sizi tanıyordur zaten.
Şu ana kadar yöneticilerimden bir tepki almadım. Ama yıllık değerlendirme esnasında birşey derler mi bilmiyorum.
Siz işyerinde böyle bir insanla karşılaşsanız ne yapardınız ?

Şu ana kadar yöneticilerimden bir tepki almadım. Ama yıllık değerlendirme esnasında birşey derler mi bilmiyorum.
Siz işyerinde böyle bir insanla karşılaşsanız ne yapardınız ?
Ben kendim böyle biriyim 😂 tanımayanlar korkutucu buluyor muhtemelen ama tanıyanlar da 'ne saf salak kız' diyorlar muhtemelen 🤣🤣

Bu durumun üzerine yoğunlaş ve araştırma yap neden böyle davranıyoruz acaba bunun altında yatan sebep ne vs bunların sonucuna ulaşınca kendini daha iyi ifade edeceğine eminim

Bu konu hakkında düşündüm ve çok yakın bir arkadaşımlada uzun zamandır konuşuyoruz.
Anladığım kadarıyla özgüven eksikliği ve dışlanma/reddedilme korkusundan kaynaklanıyor. Tabii bir uzmanın fikrini almak önemli.

Bu konu hakkında düşündüm ve çok yakın bir arkadaşımlada uzun zamandır konuşuyoruz.
Anladığım kadarıyla özgüven eksikliği ve dışlanma/reddedilme korkusundan kaynaklanıyor. Tabii bir uzmanın fikrini almak önemli.
Ben bunun farkında olmanıza çok sevindim aslında. Demek ki kendinizde yolunda gitmeyen bir şeyler hissetmişsiniz. Bunu başaracağınıza eminim

Ben kendi adıma konuşayım, lisedeyken bir arkadaşım "neden hiç gülmüyorsun" demişti. Oysa gayet de gülüyordum ama konuşurken tebessüm etmememi kastediyormuş. Bazı insanlar konuşurken devamlı tebessüm eder etrafa neşe saçar ben de hep öyle olmak istemişimdir. Samimi konuşuyorum, konuşurken arada bir tebessüm ediyorum ama ben de o şekilde güler yüzlü olmak isterdim. Yani konuşurken arada bir güler yüz gösterirseniz soğuk görünüyor algısını kırarsınız diye düşünüyorum. Ama bu tebessüm de tabiki içten bir şekilde olmalı
Peki nasil? Çunku bu sadece iş yerindd başıma geliyor. Dışarda böyle bir durumla karşılaşmadım

Back
X