• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soğuk yapıda biri olmak

Ne güzel işte, insanlarka daha kolay bağ kurabiliyorsundur.
Bir ilişki kurmanda bile yardımcı oluyordur bur güler yüzlülüğün. Ben bu yaşıma kadar hiç bir sevgili yapmadim
Evet ama bir yerden sonra ciddiye alınmıyorsun ve iş ortamında hakkın yeniyor keşke daha ciddi olabilsem

Ben kendi adıma konuşayım, lisedeyken bir arkadaşım "neden hiç gülmüyorsun" demişti. Oysa gayet de gülüyordum ama konuşurken tebessüm etmememi kastediyormuş. Bazı insanlar konuşurken devamlı tebessüm eder etrafa neşe saçar ben de hep öyle olmak istemişimdir. Samimi konuşuyorum, konuşurken arada bir tebessüm ediyorum ama ben de o şekilde güler yüzlü olmak isterdim. Yani konuşurken arada bir güler yüz gösterirseniz soğuk görünüyor algısını kırarsınız diye düşünüyorum. Ama bu tebessüm de tabiki içten bir şekilde olmalı
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Elimden geldiği kadarıyla buna dikkat edeceğim

Anlıyorum... Bence bir kere yumruğunu masaya koysan senin bir daha hafife almazlar. Bazen insanlar aşırı güler yüzlülüğü "amaaan nasılsa bu bişey demez" diye aligiliyorlar.
Koyuyorum 😂 aynı zamanda agresifim de. Yine de daha farklı olmayı isterdim bazen boş konuşuyorum da çünlü

Benim sinir çabuk geçer o yüzden çok dikkat etmiyor çevrem ailem eşim vs bu da beni rahatsız ediyor yapı olarak çok konuşkan güler yüzlü biriyim sıkıntısını da yaşadım yaşıyorum
Anlıyorum, insanlar pek ciddiye almıyorlar galiba.
Ama sizin yapınızda böyle. Eğer benim gibi sizde yapınızdan rahatsızsanız bir danışmanın desteğile üstesinden gelebilirsiniz. Bu tür konularda, derine inmek ve olayın kaynağını bulmak çok önemli

Anlıyorum, insanlar pek ciddiye almıyorlar galiba.
Ama sizin yapınızda böyle. Eğer benim gibi sizde yapınızdan rahatsızsanız bir danışmanın desteğile üstesinden gelebilirsiniz. Bu tür konularda, derine inmek ve olayın kaynağını bulmak çok önemli
Ben çok terapi aldım farklı farklı konular yüzünden ciddiye alsalar bile alttan alıyorlar işte kolay affediyorlar vs iş yerinde de böyle mesela eskiden bi spor mağazasında çalıştım orda kasada arkadaşım bırakıp bırakıp gitti müşteriler tuhaftı ya da güler yüzüm gevezeliğim yanlış anlaşıldı saçma sapan şeyler

Ben çok terapi aldım farklı farklı konular yüzünden ciddiye alsalar bile alttan alıyorlar işte kolay affediyorlar vs iş yerinde de böyle mesela eskiden bi spor mağazasında çalıştım orda kasada arkadaşım bırakıp bırakıp gitti müşteriler tuhaftı ya da güler yüzüm gevezeliğim yanlış anlaşıldı saçma sapan şeyler
Gevezelikten kastınız nedir ? Fazla konuşmak mı yoksa itici konuşmak mı? Bazı insanlar vardır çok konuşurlar ama yinede itici olmaz

Merhaba arkadaşlar,

Ben yapısalar olarak soğuk bir insanım. Bu aileden gelen birşey. Annem ve onun ailesi'de genel olarak soğuk insanlardır.
Fakat 2 hafta önce, iş yerinde pek hoşlanmadığım birşey duydum. Çalıştığım binada birçok şirket var. Başka şirketten biri bizim assistana mesajdan benim korkutucu olduğumu söylemiş. Assistan bana mesajları gösterdi. Bizim şirketten başka biride, ben sabahları iş yerine geldiğimde bana konuşmaktan çekindiğini söyledi, korkutuyormuşum.
Insanları korkuttuğumun farkında değildim.
Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız ? Bugüne kadar erkek arkadaşım olmadı, belkide bu yüzden...
Kedninizi cok da degistirmeye calismayin bence. Ben soguk bir insan degilim ama disardan burnu dusse almayan havali soguk bi tip gb gorunuyorum. Beni taniyan herkes sunu soyler, sen cok sicakkanliymissin ama hic oyle gorunmuyorsun. Uni zamaninda benimle tanismak isteyen bi cocuk buyuzden yanima yaklasip da aylarca bi selam verememis. Esimin farkli sehirde yasayan ara ara gorustugumuz akrabalari dahi mesafeli duruyor gb bir yorumda bulunmustu benimle ilgili. Ben de bi ara buna takildim oldugum gb gorunmuyorum diye. Ama bu degistirilebilcek birsey degil. Sonrasinda da isime geldi. Hep muhattap olmak istedigim insanlari ben sectim. Boyle gorunmek yada olmak olumsuz bi durum degil bence. Rahatsizsiniz anliyorum ama degistirilebilecegini de sanmiyorum.

Ben de çok soğuk dururum. Çok ciddi, bu kadının kimseye ihtiyacı yok, her şeyi kendi başına halledecek gibi duruyor, canını sıkmayın siler atar sonra sıkıntı olur başınıza yorumlarını çokça duydum. Açıkçası hiçbir zararını görmedim bunun, herkes ayağını denk aldı, abuk subuk yorum yapmazlar bana mesela. İşime karışmazlar. Dış görünüşüm böyle ama tanışınca istediğime samimi olurum, kendimi tanıtmak istediklerim çok severler sonrasında beni. Ama işte kendimi tanıtmak istediklerim, gerçek mutlak butlanı görmesini istediklerim bilirler.

Senin yerinde olsam herkese gülümsemek, iyi davranmaktan çok, bunları kime yapmak istersem benimsersem onlara yumuşak tarafımı gösterirdim. Beğendiğim biri olduğunda mesela, içimdeki çocuğu, deli dolu yanımı gösteririm ve her zaman işe yarar. Hatta bak bunun bir artısı şu, herkese soğuk ama gerçek çok başka diye daha çok bağlanıyorlar.

Kedninizi cok da degistirmeye calismayin bence. Ben soguk bir insan degilim ama disardan burnu dusse almayan havali soguk bi tip gb gorunuyorum. Beni taniyan herkes sunu soyler, sen cok sicakkanliymissin ama hic oyle gorunmuyorsun. Uni zamaninda benimle tanismak isteyen bi cocuk buyuzden yanima yaklasip da aylarca bi selam verememis. Esimin farkli sehirde yasayan ara ara gorustugumuz akrabalari dahi mesafeli duruyor gb bir yorumda bulunmustu benimle ilgili. Ben de bi ara buna takildim oldugum gb gorunmuyorum diye. Ama bu degistirilebilcek birsey degil. Sonrasinda da isime geldi. Hep muhattap olmak istedigim insanlari ben sectim. Boyle gorunmek yada olmak olumsuz bi durum degil bence. Rahatsizsiniz anliyorum ama degistirilebilecegini de sanmiyorum.
Aynen öyle muhatap olduğun insanları seçiyorsun, herkes yaklaşmıyor çünkü yanına. Resmen bu kadar yüzsüzün olduğu dünyada, lüks bu.

Merhaba arkadaşlar,

Ben yapısalar olarak soğuk bir insanım. Bu aileden gelen birşey. Annem ve onun ailesi'de genel olarak soğuk insanlardır.
Fakat 2 hafta önce, iş yerinde pek hoşlanmadığım birşey duydum. Çalıştığım binada birçok şirket var. Başka şirketten biri bizim assistana mesajdan benim korkutucu olduğumu söylemiş. Assistan bana mesajları gösterdi. Bizim şirketten başka biride, ben sabahları iş yerine geldiğimde bana konuşmaktan çekindiğini söyledi, korkutuyormuşum.
Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız ? Bugüne kadar erkek arkadaşım olmadı, belkide bu yüzden...
Benim çalıştığım odada da var öyle birisi.eczacımız.bizim yıldızımız barışıktı her zaman ama bazen beni bile korkutuyor valla.hatta doktorlar bile diyor ben sizden korkuyorum diye.çok sert bakıyor, çok sert ve keskin konuşuyor.yüzü hep ciddidir.yani kolay kolay aklından her geçeni söyleyemiyorsun.arada daha rahat davrandığı zaman soyleyebiliyorsun sadece.tam bir patron gibi.sizin konumunuz ne bilmiyorum ama işyeri için bence gayet avantajlı bir durum ama özel hayat konusunda olumsuz durum olacağına katılıyorum mantıken.nasıl düzelir bilmem mizaç yani.

Merhaba arkadaşlar,

"Selam versem almaz "demek istemiş olabilir mi ?

Şu ana kadar yöneticilerimden bir tepki almadım. Ama yıllık değerlendirme esnasında birşey derler mi bilmiyorum.
Siz işyerinde böyle bir insanla karşılaşsanız ne yapardınız ?
Ben aynı odada çalışıyorum.bizim için iyi oluyor aslında.gevşeyemiyorsun, disiplinli oluyorsun, saçma sapan muhabbetler dönmüyor.az ve öz konuşmalar oluyor.bazen gıcık olduğum da oluyor ama genel olarak memnun gibiyim.diğerlerine kalsa doğru dürüst iş yapmaz kimse.

Merhaba arkadaşlar,

Ben de böyleydim, hatta dilim de sivridir filtrem yok dan dan söylerim her şeyi insanların yüzüne. Yolda yürürken bile kaşlarım çatık yürüyordum. Bana sinirli değil de mesafeli, havalı, burnu düşse yerden almaz diyorlardı genelde. 20’li yaşların başında farkettim durumu. Düzeltmek istedim düzelttim. İnsan istediği zaman her şeyi yapabilir bence.

Hala mesafeliyim, çizgilerim vardır. Hala filtresiz konuşuyorum çoğu zaman. Ama yüzüm gülüyor, insanlara temas edebiliyorum. Hem fiziksel hem duygusal olarak. Önceden biri bana dokunmaya kalksa iterdim 😂 İş yerinde anket yapılmıştı geçenlerde en saygı duyulan ve aynı zamanda en sevilen çıkmışım. Mutlu oldum ☺️

Siz de geç kalmış sayılmazsınız bence. Kendinizi değiştirebilirsiniz isterseniz.

Back
X