• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

soğuktan ders çalışamıyorum..

merhabalar:)

evimiz çok soğuk. dört öğrenciyiz. elektrik parası vs ortak malumunuz. hep yüksek geliyo elektrik sobası yaktığımız için. o yüzden yakamıyoruz artık.

gündüz sokağın gürültüsü araba sesi vs derken ben odaklanamıyorum gece çalışıyorum. haliyle geceleri daha soğuk olduğundan çok üşüyorum ellerim buz gibi oluyor.

elektrikli battaniye alsam da sandalyeme sersem ne kadar yakar? ne kadar artar fatura? bir de öyle durduk yere yangın falan çıkar mı ki?

hazır konu açılmışken son bir soru :p geceleri çalışıyorum, sabaha hayal meyal hatırlıyorum geceyi. verimli çalışma tüyolarınızı da ısınma tüyolarıyla beklerim:) çok teşekkür ederim:) eğer çok yakmaz diyorsanız kızlarla birer tek kişilik battaniye alıcaz:) bu arada hemen cevap veremeyebilirim konu sahibi kayıplara karıştı demeyin :-)

Yazan olmuştur belki, gündüzleri kütüphanede çalışabilirsiniz. Hatta bazı üniversitelerin kütüphaneleri 22:00'ye veya 00:00'a kadar açık. Hem başkalarını çalışırken görünce motive olup daha iyi çalışabilirsiniz. Çok kolay gelsin.

Ogrencilik zor is valla .ben yurtta kaliyordum ogrencilik yillarinda oyle problemim olmadi ama olan cok arkadasim vardi acikcasi tencerede su isitip buhariyla isinanida gordum. Bak iyimis bu konu sahibi bunuda bilsin:) @mangolubira buna da bak

Benim durum biraz farkli ev kiziyim babam sinava hazirlandigimi bilmiyor onun evde olmadigi saatlerde firsat buldugum kadar calisiyorum ne kadar calismak denirse

Zaten kendisi biraz eli sıki bi yapiya sahip olduğu icin oyle su kaynatma sansim falanda yok evin salonunda uyuyorum buyuk yerin havasinin sicak suyla kirilacagini sanmiyorum

Eski ev izalasyon yok kapi pencere resmen hava ufluyo zaten babamdan dolayi sıkintı olmasa elektrikli soba yakardim gun gectikce umudumda azaliyor

Oooy oy ogrencilik... birkac ay sabredeceksiniz care yok. Battaniyeyle falan olmaz,donar hasta olursaniz daha beter masraf kapisi acilir ve sagliginizdan olursunuz.
Uni 4. Siniftayken 3 gun elektrik kesilmisti bu tarihlerdi,final zamani tam. Disarida diz boyu kar yuzunden tamir edilemeyen elektrikler canima okuduydu. Evin icinde mum isigiyla palto giyerek calistiydim hey gidi hey. En guzel zamanlarmiz haberim yokmus. Basarilar diliyorum :KK66:

Benim durum biraz farkli ev kiziyim babam sinava hazirlandigimi bilmiyor onun evde olmadigi saatlerde firsat buldugum kadar calisiyorum ne kadar calismak denirse

Zaten kendisi biraz eli sıki bi yapiya sahip olduğu icin oyle su kaynatma sansim falanda yok evin salonunda uyuyorum buyuk yerin havasinin sicak suyla kirilacagini sanmiyorum

Eski ev izalasyon yok kapi pencere resmen hava ufluyo zaten babamdan dolayi sıkintı olmasa elektrikli soba yakardim gun gectikce umudumda azaliyor
Anlamiyorum bazen bu babalarin kafasini ya akraba eş dost yokmu onlara gitsen sicak yerde calissan.bu arada ünv.sinava mi hazirlaniyorsun

ikinci el kataliyil sobalarada bakabilin . bide biz fanlı küçük seylerden almıstık evimiz cok soguktu cok yakmıstım ama fatura 30 tl fellan farketti resmini bulursam atayım o fanlı fiyatıda düsüktü kendi gibilere nazaran az yakıyor diye almıstı esim

Oooy oy ogrencilik... birkac ay sabredeceksiniz care yok. Battaniyeyle falan olmaz,donar hasta olursaniz daha beter masraf kapisi acilir ve sagliginizdan olursunuz.
Uni 4. Siniftayken 3 gun elektrik kesilmisti bu tarihlerdi,final zamani tam. Disarida diz boyu kar yuzunden tamir edilemeyen elektrikler canima okuduydu. Evin icinde mum isigiyla palto giyerek calistiydim hey gidi hey. En guzel zamanlarmiz haberim yokmus. Basarilar diliyorum :KK66:
teşekkürler dark:) biz de bazen montla takılıyoruz :D bi kere kulağım soğuktan ağrımış bereyle gezdim evde nolcak nedir yani :halay:

Anlamiyorum bazen bu babalarin kafasini ya akraba eş dost yokmu onlara gitsen sicak yerde calissan.bu arada ünv.sinava mi hazirlaniyorsun
Yok maalesef oyle yakin kimse zaten evdekiler disindada pek kimse bilmiyor

Ygs ye giricem yalnizca insallah bulundugum ilde ise yarar bi onlisans bolumu gelirse okuyucam gelmezsede bi daha okul o su cikmayacak agzimdan

Yok maalesef oyle yakin kimse zaten evdekiler disindada pek kimse bilmiyor

Ygs ye giricem yalnizca insallah bulundugum ilde ise yarar bi onlisans bolumu gelirse okuyucam gelmezsede bi daha okul o su cikmayacak agzimdan
Insallah basasirsin ama sehirdisindada kazanirsan dene sansini kredi basvurusu falan yaparsin dicem ama aile problem galiba. Cok calis ve basar canim. Allah yardimcin olsun.

az yakıyo ama biraz ses var fan sesi az . zaten oda belli sıcaklıga gelince kapanıyo sonra acılıyodu bulursan baska sitelere bak

Eklentiler

• IMG_2378.webp
    IMG_2378.webp
    7,1 KB · Görüntüleme: 137
burda iyi kötü bir düzen kurduk sonuçta.. sıkarız dişimizi..

allığınızı sorayım mı ben :p
Ben de prefabrik te kaldım yapamadım
Yurt miss gibiydi birde evde sorumluluk var evli gibi hesap vermek lazım yurtta özgürlüğüme kavuşmuştum kötü kv ve görümceden kurtulmuş gibiydim
istediğin kızla git çarşıya benim için öyleydi ama illa orda kalacaksan ben prefabrik te bere ve yün içlik giyip fındık sobası yakıyordum
Not :allığın markası aşağıda bende 2000 den beri kullanıyorum kuzenim Viyana dan getirmişti
Biraz pahalı az az kullandım öğrenciyken
Bu ikinci alışım o kadar dayandı bunu da mar.f.denaldım nispeten daha ucuz dediğim gibi biraz pahalı ama uzun gidiyor ve rengini çok seviyorum

Eklentiler

• IMG_2391.webp
    IMG_2391.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 153
Son düzenleme:
Ben de prefabrik te kaldım yapamadım
Yurt miş gibiydi birde evde sorumluluk var evli gibi hesap vermek lazım yurtta özgürlüğüme kavuşmuştum istediğin kızla git çarşıya benim için öyleydi ama illa orda kalacaksan ben prefabrik te bere ve yün içlik giyip fındık sobası yakıyordum
Not :allığın markası aşağıda bende 2000 den beri kullanıyorum kuzenim Viyana dan getirmişti
Biraz pahalı az az kullandım öğrenciyken
Bu ikinci alışım o kadar dayandı bunu da limongo dan aldım nispeten daha ucuz dediğim gibi biraz pahalı ama uzun gidiyor ve rengini çok seviyorum
uuh estee tabi güzel olur:) güle güle kullanın:)

fındık sobası nasıl oluyor?

uuh estee tabi güzel olur:) güle güle kullanın:)

fındık sobası nasıl oluyor?
Teneke fındık kabuğu yakıyorduk
Odun da olur ama kömür olmaz çünkü teneke patlar fındık kabuğu ucuz oluyordu

Eklentiler

• IMG_2392.webp
    IMG_2392.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 168
Insallah basasirsin ama sehirdisindada kazanirsan dene sansini kredi basvurusu falan yaparsin dicem ama aile problem galiba. Cok calis ve basar canim. Allah yardimcin olsun.
Allah razi olsun insallah

Bi ara sehir disi dusundum ama babam maddi destwkte bulunmaz eee kredi cikar ama kalacak yer okul masrafi vs diye dununce vazgectim insallah burda iyi bi bolum denk getiririm

Birde kazanip gittikten sonra mezuniyetten sonra is sıkintısi yasarsam kredi derdi cikar basima cesaret edemiyorum dogrusu Allah hayirlisini nasip etsin inşallah

Öncelikle gece çalışmayı bırak derim, hem daha soğuk olur, hem de uykusuz kalırsan hiç bir şey öğrenemezsin. Çalışmanı yavaş yavaş gündüze kaydır. Battaniyeyi de tavsiye etmem, odayı ısıtmaya çalışmak daha mantıklı, pencere ve kapılardan gelen soğuğu engellemeye çalışın, mesela ben balkon kapılarını, pencere kenarlarını kışın bantlardım, sıkı değilse oralardan da soğuk gelir.
Polar ev bornozları oluyor, onlardan giyebilirsin, hatta şu anda üstümde var benim, çok sıcak tutar onlar da, keşfettiğimden beri kışın kazak yerine polar bornoz giyiyorum evde.
Gürültü için de çok ucuza kulak tıkaçları oluyor, onlardan kullan yanında inşaat olsa duymazsın.

Öncelikle gece çalışmayı bırak derim, hem daha soğuk olur, hem de uykusuz kalırsan hiç bir şey öğrenemezsin. Çalışmanı yavaş yavaş gündüze kaydır. Battaniyeyi de tavsiye etmem, odayı ısıtmaya çalışmak daha mantıklı, pencere ve kapılardan gelen soğuğu engellemeye çalışın, mesela ben balkon kapılarını, pencere kenarlarını kışın bantlardım, sıkı değilse oralardan da soğuk gelir.
Polar ev bornozları oluyor, onlardan giyebilirsin, hatta şu anda üstümde var benim, çok sıcak tutar onlar da, keşfettiğimden beri kışın kazak yerine polar bornoz giyiyorum evde.
aaaaaaa onlar hiç aklıma gelmedi çoook teşekkürler. havlu çorap da giyersem üşümem böylece. süper fikir.

Bence sobanizi yakin ustune caydanliginizi koyun. Onun nemi de odayi isitir. Gece yatarken sondurun. Sicak su torbalari da riskli diye biliyorum. Kuzenim karnina koymus buyuk ihtimal adet donemiydi. Patlamis torba hastanelik olmus. Dikkatli olun derim.

Back
X