- 29 Ağustos 2014
- 5.173
- 17.485
- 448
- 33
- Konu Sahibi Mavimuhabbetkusu
-
tamam bir sürü öneri gelmiş işte, kafasına uyanı yapsın uymayanı yapmasın.Demiş ama bu yaştan sonra okuyamam da demiş. Hap bilgi istiyor. Kültürlü olmadan kültürlü görünme tüyoları istiyor. Değişmek dediği gelişmek, ilerlemek, öğrenmek değil.
yükseleni farklıdır. bizim şirkette de var bi kaç tanıdığım böyle. ben de ikizler burcuyum bıcır bıcırım ve de böyle ağır ikizler görünce şaşırıyorumKonu sahibi, bilgilerinize baktım da ikizler burcu musunuz gerçekten? Eğer öyleyse ilk defa az konuşan , her konu hakkında diyecek lafi olmayan bir ikizler gördüm, şoktayımmuhtac olduğunuz kudret Natal haritanizda mevcut zaten...
Ama öneri olarak söyleyecek lafı olan kitaplar okuyabilirsiniz. Mesela iki ince kitap ismi vereyim; dans edemeyeceksem benim devrimim değildir ve masallarla toplumsal cinsiyet.
Bu iki kitap da tam okuyup hakkında konuşmalık.
Onun dışında adam filmlerden hoşlanıyor,siz adamdan. Size film onermesini isteyin, izledikten sonra eksisozlukten,sinefil sitelerinden yorumlara bakın,kim ne demiş. Sonra sevgilinizle film hakkında konuşun, söyleyecek daha çok şeyiniz olur. Hem adamın film zevkini de görmüş olursunuz.
ben bağımsız sinema, sanat filmleri hastasıyımdır. misal onları izledikten sonra içi dolu yorumları okuyup sonrasında tekrar izlerim. kafamda öyle daha anlamlı oluyor. o zaman yönetmeni daha iyi anlayabiliyorum. o sahneyi çekerken nasıl bir mesaj vermek istedi, o sahne aslında o sahneden ibaret değil altında başka anlamlar da var. bu türdeki filmler genelde durağan olur ve final yapmaz. yani bir sürü cevapsız soru kalır filmin sonunda. bu türden anlamayanlar bu filmleri sıkıcı bulur ve film bitince "eee ne anladım ben şimdi bundan? şu oğlana noldu? bu kıza noldu? noldu yani şimdi" der. tam da o noktada ortaya çıkar gerçekten ne için izlediğiAma filmi izledikten sonra sinema konusunda emek vermiş sinefillerin yorumlarını okumasının, sonraki filmleri başka türlü yorumlanmasına katkısı olur yine de yaa.
Bir de bazi metaforlar oluyor, bilmiyorsan mal gibi izlediğinle kalıyorsun.
Mesela elma metaforu, bu yazıda harika anlatmış. Eger bu metafordan haberin yoksa adam koşarken elmalar düştü,der geçersin. Ama gerçek bir sinefil o yuvarlanan elmaların tekrarlayan kaderi ya da günahi sembolize ettigini bilir
Genel kültür işi film izlemek. Bence bu kültür bol bol film izleyerek değil bol bol film izleyip kaliteli yorumlar okuyarak edinilir.
Adamın önerdiği filmi izleyip 'eee guzeldi' dese mesela , önemli yerlerini kaçırsa içten içe adam burun bükebilir
Ben sinemadan hiç anlamam, ama iyi bir tiyatro izleyicisiyimdir. Filmden cok tiyatro izlerim, hep de iki bilet alır onu bunu davet ederim. Eğer kaliteli bir oyunsa, anlattığı çok şey varsa ve yanımdaki arkadaşım 'eee güzel oyun,eheheh komikti' tarzında yorumlarda bulunursa o arkadaşıma uyuz olurum mesela:)
Burçlardan zerre anlamam, ikizleri de kendi burcum olduğundan azıcık biliyorum. Kendim dışında iki ikizler kadını daha var yakın çevremde üçümüz de sakin ağır başlı kadınlarız.yükseleni farklıdır. bizim şirkette de var bi kaç tanıdığım böyle. ben de ikizler burcuyum bıcır bıcırım ve de böyle ağır ikizler görünce şaşırıyorum
yani tabii ki karakter meselesi birazcık da ama burçların da etkisi çok bence insanlar üzerinde. yani en azından ben burçlara inandığım için çyle düşünüyorum. tabii ki herkesin kendi görüşü :)Burçlardan zerre anlamam, ikizleri de kendi burcum olduğundan azıcık biliyorum. Kendim dışında iki ikizler kadını daha var yakın çevremde üçümüz de sakin ağır başlı kadınlarız.
Dünyadaki milyonlarca insanı 12 karaktere sığdırmak -yükseleni alçalanı bilmemnesi dahil edilse bile- çok mantıklı değil bence.
sadece yükseleni alçalanı olsa neyse, bir doğum haritası olayı var ki evlere şenlik. onun içinde de bir sürü burç çıkıyor, 5. ev 7. ev falan gibi evleri de var. bazıları buna o kadar takık ki ben kovayım mesela. bana birisi taktı kafayı, sen kova değil oğlaksın diyor. sınırda bir doğum tarihim de yok. tutturdu sen kova değil sen kesin oğlaksın. keklemeye çalışıyor sandım önce ama yok, inanmış benim kova değil oğlak olduğuma.Burçlardan zerre anlamam, ikizleri de kendi burcum olduğundan azıcık biliyorum. Kendim dışında iki ikizler kadını daha var yakın çevremde üçümüz de sakin ağır başlı kadınlarız.
Dünyadaki milyonlarca insanı 12 karaktere sığdırmak -yükseleni alçalanı bilmemnesi dahil edilse bile- çok mantıklı değil bence.
İşte belirlenen burç karakterine uymayınca o evler bu evler yükselenler alçalanlar sokuluyor devreye. Mümkün değil çünkü aynı burçtan herkesin aynı karakterlerde olması.sadece yükseleni alçalanı olsa neyse, bir doğum haritası olayı var ki evlere şenlik. onun içinde de bir sürü burç çıkıyor, 5. ev 7. ev falan gibi evleri de var. bazıları buna o kadar takık ki ben kovayım mesela. bana birisi taktı kafayı, sen kova değil oğlaksın diyor. sınırda bir doğum tarihim de yok. tutturdu sen kova değil sen kesin oğlaksın. keklemeye çalışıyor sandım önce ama yok, inanmış benim kova değil oğlak olduğuma.
evet o doğum haritasında çıkan burçlara göre de değişkenlik gösteriyormuş. ben biraz ilgilendim zamanında ama asla anlamadım. derine inince aşırı karmaşık geliyor. herkesin hareketleri, davranışları, huyu suyu üzerinde etkisi olan milyon tane şey var, etki edenlerin arasında burçların ne kadar rolü var ya da yok tartışılır. hala gülüyorum ya oğlaksın diye tutturmuştu.İşte belirlenen burç karakterine uymayınca o evler bu evler yükselenler alçalanlar sokuluyor devreye. Mümkün değil çünkü aynı burçtan herkesin aynı karakterlerde olması.
Yakın bir arkadaşım var çok severim , bizimle tiyatroya gelmez , kitap okumaz ne onersek istemez . Ne zaman bir erkekle tanışşa o erkeğin ilgi alanına göre öneri ister :) o erkek gider konuya dair ilgisi biter . Dediğiniz gibi bu istekler kalıcı olmuyorAz önce biri Amanati’nin gönderisi altında cringe nedir diye soruyordu. @belirsizlikzor du sanırım. Mesela burada konu sahibinin kültürel birikim sahibi olmayı kendisi yerine sevgilinin gözüne girmek, ona layık olabilmek, sohbet edebilmek için istemesi ve bunu kitap okuyarak yapmak istemiyor oluşu, insanlara nasıl kültürlenirim diye sorması tam bir cringe örneği.
Sureya'ya gelenler çok hoşlar :) bizler kot kazakYok beee nerede, hepimiz kot -kazak geliyoruz. Eskide kaldı onlar.
Sadece bazen operalarda görüyorum şık elbise giymiş yaşlı kadinlari. O da her operada değil, AKM'de onlar da kot kazak giyiniyorSüreya'da falan şık elbise giyenler oluyor. Onlar da yani yüzde iki falan
Burçlardan zerre anlamam, ikizleri de kendi burcum olduğundan azıcık biliyorum. Kendim dışında iki ikizler kadını daha var yakın çevremde üçümüz de sakin ağır başlı kadınlarız.
Alti ustu bir kitap okumak için bile bu saatten sonra olacak iş degil diyorsaniz bu saatten sonra degişmeniz de olacak iş değil demek ki. 27 yaşindasiniz elinize bir kitap alamiyorken nasil degiseceksiniz ki?
Erkek arkadasiniz dediginiz gibi biriyse sizinle 5 ay ilişki goturemezdi bence. Dogru durust konusamadigi biriyle kim 5 ay birlikte olur. Sizinle ilişkiyi goturuyorsa siz gozunuzde buyutuyorsunuzdur aranizda o kadar fark yoktur.
yada adamın amacı öylesine takılmaktır..
Ay kuzum hiç benlik şeyler değil valla yav. Yani dalga geçmek falan da değil de ispatı olmayan, gözümle görmediğim ya da bilimsel olarak doğrulanmayan herşey gibi astrolojiyi de son derece saçma buluyorum.sana çok teessüf ediyorum kudra başkan fdgjklfjhklgf
2,5 yılımı verdim, 200den fazla harita gördüm, hiçbiri de benzemiyordu birbirine
inan illa diye demiyorum, zaten amaç inandırmak değil bu işte
sadece tv .aşarları, popüler olma çabasındaki yetersizler yüzünden olay çok yanlış anlaşılıyor
ona üzülüyorum
Ay kuzum hiç benlik şeyler değil valla yav. Yani dalga geçmek falan da değil de ispatı olmayan, gözümle görmediğim ya da bilimsel olarak doğrulanmayan herşey gibi astrolojiyi de son derece saçma buluyorum.
Canım şöyle bir şey var, uzak mesafe ilişkisi var konu sahibinin. 5 aydır ayrı şehirdeler. En başından beri. Ondan dolayı henüz sorun teşkil etmemiş olabilir bu durumAlti ustu bir kitap okumak için bile bu saatten sonra olacak iş degil diyorsaniz bu saatten sonra degişmeniz de olacak iş değil demek ki. 27 yaşindasiniz elinize bir kitap alamiyorken nasil degiseceksiniz ki?
Erkek arkadasiniz dediginiz gibi biriyse sizinle 5 ay ilişki goturemezdi bence. Dogru durust konusamadigi biriyle kim 5 ay birlikte olur. Sizinle ilişkiyi goturuyorsa siz gozunuzde buyutuyorsunuzdur aranizda o kadar fark yoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?