Şok Oldum, Ne Denir Ki..

Peşimden öyle koştu ki.. yani bilmiyorum olabilir mi öyle bişey ama kendisi her şey çok güzel olacak evlenicez seni çok seviyorum vs diyip sonra böyle olan bir insan

Daha önce de yazdık. Nitelikleriniz hoşuna gitmiştir, kendine yakıştırmıştır ve hırs yapmıştır. Benim sevgilim böyle olmalı, böyle biri ile evlenmeliyim diye. Sizi ikna edene kadar da mükemmel erkeği oynamıştır ki siz böyle biri olduğunu görmemeniz içim. E artık evlilik aşamasındasınız ve yine sizin nitelikleriniz onun standartlarına uyduğundan sizi bırakmak istemez. Ama iyi bir karakteri olmadığından, bahane bulur,

sizin kendi değerinizin farkına varmanızı da istemez. Sürekli haklıdır, saçma sapan ilgisizliklerini bile size bağlar. Güvensizliğinizi, kendinizden emin olamamanızı sonuna kadar kullanır.

İçinizde soru işareti olan her şeyin ileride çok acı bir açıklaması olacak. Sizi normal vicdanlı bir kişinin sevdiği gibi sevmiyor. Sizi kontrol etmeyi, baskı altına almayı seviyor. Bir paylaşımınız bile yok. Evlilik dediğiniz tango gibidir. Bu adam ortada yok. Yarın bir gün evlenseniz size çok istedin, evlendik derse şaşırmayın.

Mutlu değilsiniz. İlk defa bencillik yapın ve hayatınızdan sizi mutsuz eden, sürekli kafanızı kurcalayan ve dürüst davranmayan birini çıkartın

Tek seni seviyor olması seni ömür boyu tatmin etmeyecek.. sorunlarım var diye sürekli bahane dayatan birisiyle bilemiyorum..

Kendini başkalarıyla kıyaslama. O ilişki biçimi doğru olsaydı onlarla evlenme yoluna girerdi, seninle girmiş.
o insanlar artık hayatında değiller.
Sosyal medyayı hayatının içine fazla karıştırma. Kaç yıllık evliyim, abuk subuk tanımadığım tiplerin safi ‘kadın’ profili olduğu için mesaj atmasını engellemek adına eşli foto paylaştım. eşimde hiç yok, hiç problem değil benim için. Paylaşmayı sevmiyorum.
İçinde bulunduğu hal depresyona benziyor çıkması için yardıma ihtiyacı var, bu halinin sizden kaynaklandığını neden düşündünüz? başka bir sorunu olamaz mı? Sizden yardım istemesi güzel bir şey değil mi?koca adam, imkanlarını da anlatmış, Ayrılmak istese zaten ayrılmak istiyorum demez mi?
önceki konuları bilmiyorum.
Çünkü ben bunları ondan istedim.. yani fotoğraf koyalım artık nişanlıyız, Twitter’da etiket yaptım cevap verir misin diye rica ettim. Hatta bana güzel söz de çok söylemez yani bitanem hayatım gibi.. ben öyle şeyler söyleyemem sevgimi bunla mı ölçüyorsun diyordu bundan aylar önce. Ama ben öğrendim ki bu da bana özelmiş daha önce diyormuş yani başkalarına. İnsan ister istemez kıyaslıyor. Benimle yapmamak için resmen kavga ettiği, kendini karakterim böyle diye tanıttığı şeyleri başkasına güle oynaya yapmış. Depresyon dediğiniz şey son 1 ayda değişmiş olsa evet ama öyle bir durum değil ki. Ve evlenme aşamasına geldiğim adamın ben hevesle uçuşurken ‘nedenini açıklayamıyorum sevgilim var ailem var işim var ama mutlu değilim, kapana kısılmış hissediyorum’ demesi normal mi ve kırıcı değil mi?

Çünkü ben bunları ondan istedim.. yani fotoğraf koyalım artık nişanlıyız, Twitter’da etiket yaptım cevap verir misin diye rica ettim. Hatta bana güzel söz de çok söylemez yani bitanem hayatım gibi.. ben öyle şeyler söyleyemem sevgimi bunla mı ölçüyorsun diyordu bundan aylar önce. Ama ben öğrendim ki bu da bana özelmiş daha önce diyormuş yani başkalarına. İnsan ister istemez kıyaslıyor. Benimle yapmamak için resmen kavga ettiği, kendini karakterim böyle diye tanıttığı şeyleri başkasına güle oynaya yapmış. Depresyon dediğiniz şey son 1 ayda değişmiş olsa evet ama öyle bir durum değil ki. Ve evlenme aşamasına geldiğim adamın ben hevesle uçuşurken ‘nedenini açıklayamıyorum sevgilim var ailem var işim var ama mutlu değilim, kapana kısılmış hissediyorum’ demesi normal mi ve kırıcı değil mi?
Depresyon vs değil. Depresif insanla karaktersiz insan aynı değil. Herkesin ağzında bir depresyondayım vs. Toplumda bu tanıyı alan çokmkişi var, eşime kötü davranmak ve çocuklarıma sevgi göstermemek için bir neden değil bu. Çoook ileri aşamalarında hiçbir şey yapmak istemezsiniz, sürekli uyku hali, olumsuz düşünme ama bu o durum değil yani.

Herkese merhaba..
Geçen buraya konu açmıştım nişanlımın evliliğe hevessiz olduğuyla ilgili.. içerikte bikaç yeni durum da olduğu için ordan devam etmek yerine yeni konu açmak istedim.

Kendisi yine geçen benim gelecek planlarımla alakalı lafı ağzıma tıktı. Her zamanki gibi konuşmak istemedi zamanı gelince olur diye geçiştirdi. Sosyal medyada bi video paylaştım ona yönelik ve rica etmeme rağmen bi cevap bile yazmadı videonun altına. Beraber fotomuz yok denecek kadar az zaten ve isteksiz koymuştu onları da.

İlk olarak ben bu adam bana karşı mı böyle yoksa karakterimi bu diye şüpheye düştüm ve araştırma yaptım. Eski sevgilileriyle vs sosyal medyadan baktım bi de ortak tanıdık vardı sordum ettim bi şekilde gördüm ki; sadece bana böyle. Yani eski sevgilileriyle foto da koymuş, sosyal medyada aşkla konuşup makara da yapmış.. bana özelmiş yani.

Bunları ona da söyledim. Kıyaslamak gibi oldu kendimi ama bana davranışlarını benle ölçemezdim elimde başkalarına davranışları olmalıydı.. Bana dediği;
Benim sorunlarım var, ben de farkındayım sana özel değil, kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum, evim var arabam var ailem var sevgilim var ama ben elim kolum bağlı çıkmaz bi yola girmiş gibi hissediyorum. Kimseyle konuşmak, insan içine girmek istemiyorum. Normal olmadığımın farkındayım. Her şeyi saldım kendimi, hayatı. Ve sebebini açıklayamıyorum neden böyle olduğumun ama seni çok seviyorum dedi. Bir de benden tavsiye istedi.

Yani doğru anladıysam benim varlığımın onu mutlu etmeye yetmediğini kastedip bu konuda benden tavsiye istedi???

Hanımlar biz evlenme aşamasındayız. İşin ucuna gelmişiz ve karşıma geçmiş bunları diyor. Üstelik hadi son 1 ayda olsa bu durum anlarım ama sen bayadır böylesin ve psikolojik sorun dediğin şeyin eski sevgililerine her şeyi güle oynaya yapıp bana gelince hiçbirini yapmamakla ne alakası var..

Lütfen bana akıl verin. Siz olanız ne yapardınız?
Bu psikolojim bozuk cümlesi de erkeklerde moda oldu sanırım. Her seye bunu söylüyorlar, istemiyorsan istemiyorum de bitsin gitsin yani. Sorumluluk almak, evlilik istemiyor bariz belli, seven adam böyle bahanelere sığınmaz.evlenmek isteyen için tüm hazırlıklara koşar her şeyi yapmaya çalışır istekli olur. baksanıza sizin zorlamanızla resim atmış nereye kadar bu sürecek hep siz mi ilerletmeye calışacaksınız. İlerde evlendiğinizi düşünün bir de. ki kendiniz de bir şeyleri fark etmişsiniz. Gercekten oturup düşünün sadece sevgi cercevesinde değil mantıksal açıdan da bakın. Uzaklaşın nişanlınızdan biraz o adım atacak mı eğer şimdiden cabalamıyorsa evlendiğinizden de hiç bir şey yapmaz. Ama ayrılıp ayrılmamak size kalmış yine ayrılmayı düşünürseniz Nişanlıyım düğüne az kaldı moduna girmeyin.Bitmesi gerektiğini düşünürseniz bitirin. Kimsenin ne dediğini umursamıyın. Bir tanıdığımız vardı düğüne 5 gün kala ayrıldı bu adamdan bana eş olmaz diye şimdi iyi ki bitirmişim diyor. Siz de umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.

İçinde bulunan sizsiniz, öyle hissediyorsanız o ilişki yürüyemez. Kendimi iyi hissetmediğim ilişkiyi evliliğe taşımadım.
birbirinizi tanımadan evliliğe adım atmışsınız, aylardır da bu durum belliymiş beyanınıza göre.

Bezip bırakmanızı bekliyor diye düşünüyorsunuz sanırım?

Daha önce de yazdık. Nitelikleriniz hoşuna gitmiştir, kendine yakıştırmıştır ve hırs yapmıştır. Benim sevgilim böyle olmalı, böyle biri ile evlenmeliyim diye. Sizi ikna edene kadar da mükemmel erkeği oynamıştır ki siz böyle biri olduğunu görmemeniz içim. E artık evlilik aşamasındasınız ve yine sizin nitelikleriniz onun standartlarına uyduğundan sizi bırakmak istemez. Ama iyi bir karakteri olmadığından, bahane bulur,

sizin kendi değerinizin farkına varmanızı da istemez. Sürekli haklıdır, saçma sapan ilgisizliklerini bile size bağlar. Güvensizliğinizi, kendinizden emin olamamanızı sonuna kadar kullanır.

İçinizde soru işareti olan her şeyin ileride çok acı bir açıklaması olacak. Sizi normal vicdanlı bir kişinin sevdiği gibi sevmiyor. Sizi kontrol etmeyi, baskı altına almayı seviyor. Bir paylaşımınız bile yok. Evlilik dediğiniz tango gibidir. Bu adam ortada yok. Yarın bir gün evlenseniz size çok istedin, evlendik derse şaşırmayın.

Mutlu değilsiniz. İlk defa bencillik yapın ve hayatınızdan sizi mutsuz eden, sürekli kafanızı kurcalayan ve dürüst davranmayan birini çıkartın
Yani açıkçası kendimi acaba depresyonda ve yarı yolda bırakmış gibi mi oldum diye suçluyorum. Aslına bakarsanız ben ondan çok ayrıldım yani sürekli ayrılıyorum ve o yalvarıyor sonra yine aynı işte. Zaten kendini savunma kısmı da bu ‘sen sürekli ayrılıyorsun, sürekli kavga çıkarıyorsun, ben sevdiğim için bırakmıyorum ama kavga etmekten zevk alıyorsun’ gibi.. ayrılma sebeplerim beni başka bi kadınla sadece bi anlık sözle bile olsa kıyaslaması, hevessizliği, foto koymaması vs.. kendimi sert bir dille anlatıyorum ona belki bilmiyorum ama dırdır gibi geliyor.. ‘psikolojim iyi değil seni mutlu etmek istiyorum ama elim kolum bağlı, neden bilmiyorum, çıkmaz bi yola girmiş gibi hissediyorum, aileme karşı da böyleyim kimseyle görüşmek istemiyorum, değiştirmek istiyorum ama nedenini açıklayamıyorum’ bu cümleler evet 1 ay öncesinde olsa anlarım sonradan değişse anlarım fakat öyle bir durum yokki. Ben ona sen başkasına böyle böyle yapmışsın, bana gelince bahane bulmuşsun dediğim zaman kurdu bu cümleleri. Bunları söylemeden yine beni suçlar tarzda konuşuyordu. Yine ayrılcan, zorunda mıyım yaptığın etikete cevap vermek falan diyordu..

Son düzenleyen: Moderatör:
Depresyon vs değil. Depresif insanla karaktersiz insan aynı değil. Herkesin ağzında bir depresyondayım vs. Toplumda bu tanıyı alan çokmkişi var, eşime kötü davranmak ve çocuklarıma sevgi göstermemek için bir neden değil bu. Çoook ileri aşamalarında hiçbir şey yapmak istemezsiniz, sürekli uyku hali, olumsuz düşünme ama bu o durum değil yani.
Sürekli uyuma hali be olumsuz düşünme var. Bayramda ailesini ziyaret bile etmedi misal. Ben hariç kimseyle görüşmez. Ama bilemiyorum.. bu bana bu muameleyi yapmasını açıklıyor mu yani

İçinde bulunan sizsiniz, öyle hissediyorsanız o ilişki yürüyemez. Kendimi iyi hissetmediğim ilişkiyi evliliğe taşımadım.
birbirinizi tanımadan evliliğe adım atmışsınız, aylardır da bu durum belliymiş beyanınıza göre.

Bezip bırakmanızı bekliyor diye düşünüyorsunuz sanırım?
Bezip bırakmamı bekliyor diyemem çünkü çok defa ayrıldım be her seferinde barışmaya çalıştı ama değişmedi tavırları. Zaten hep onu söyler savunması benim hep ayrılmam. Ama ayrılma sebeplerim zaten yazdığım şeyler. Açıkçası sürekli ben ayrılana kadar uğraşıp nasılsa barışıyor diye düşündü belkide.

Psikoloğa neden gitmedi?
Zamanında çok söyledim ama gitmedi ne anlatıcam diyerek.. yani benimleyken böyle olması da bir kadın için kırıcı.. daha önce böyle değilmiş. Ben hevesle davranırken bana şu aşamada söylediği sözler yaralayıcı.. üstelik benden başkalarına tavrını öğrenmişken.. son olayda destek olamadım açıkçası sorunlarını çözersin umarım çünkü sadece bana böyleymiş dedim ve ayrıldım

Zamanında çok söyledim ama gitmedi ne anlatıcam diyerek.. yani benimleyken böyle olması da bir kadın için kırıcı.. daha önce böyle değilmiş. Ben hevesle davranırken bana şu aşamada söylediği sözler yaralayıcı.. üstelik benden başkalarına tavrını öğrenmişken.. son olayda destek olamadım açıkçası sorunlarını çözersin umarım çünkü sadece bana böyleymiş dedim ve ayrıldım
Psikolojik olarak sıkıntıda olduğu için mi böyle değişmiş yoksa sizi sevmediği için mi bilmiyorum Fakat sorunları varsa çaba olmadan hatta bazen yardım olmadan çözmek zor olabilir. Belki haklıdır, depresyondadır. Ama siz kendi psikolojinizden sorumlusunuz. Bir başkasını iyi edeyim derken siz de kötü olmayın.

Evlilik boğucu gelmiş sanırım evlenmek istemiyor o net. Sizle de mutlu değil , her be kadar sevse de

Evlilik öncesi yaşanılan sorunlar evlilik sonrası düzelmiyor, hatta 2 katına çıkıyor biliyorsunuz değil mi?
Kafasında açıklayamadığı şeyler emin olun size açıklayamadığı şeylerdir. Yoksa insan kendisinin gayet farkındadır.

Hatta bana güzel söz de çok söylemez yani bitanem hayatım gibi.. ben öyle şeyler söyleyemem sevgimi bunla mı ölçüyorsun diyordu bundan aylar önce.
Bu tarz şeylere hep kızmışımdır. İnsan sevdiği kişiyi mutlu etmek ister. Bazen istemesekte sevdiğimiz insanlar için hoşlanmadığımız şeyleri yapabiliriz. Sevgi anlaşılması gereken bir şey değildir, yansıtılması gereken bir şeydir.

Aslına bakarsanız ben ondan çok ayrıldım yani sürekli ayrılıyorum ve o yalvarıyor sonra yine aynı işte.
Son olarak bu ayrılma durumunu alışkanlık haline dönüştürmüşsünüz. Ayrılık çocuk oyuncağı değildir. Belki küsüp barışırsın ama ayrılık daha ciddi bir mevzudur. Geri dönüşü olmaması gereken bir yoldur. Bu konuda sizi biraz laçka gördüm. Lütfen bu sefer sözünüzün arkasında durun ve birleşmeyin. Mutsuz olursunuz.

Nişanlınız değişmeyecek ki değişse bile bu değişim sizin istediğiniz yönün aksine doğru olacak gibi. Evlendikten sonra bu konuları dile getirdiğinizde e zaten ben böyleyim bunu sana söylemiştim bilerek evlendin kandırmadım seni diyecek haklı olarak. Bence beklentilerinizi gözden gecirin ya beklentilerinizden ya da bu adamdan vazgecmeniz gerekiyor.

Artık bu işin akıl almakla ilgili durumumu var. Siz neden sizi ısrarla istemeyen ve bunu çok ağır bı şekilde size belli bı adamla evlenmek istiyorsunuz... Çok az kaldı evlenmeye diyorsunuz ki.
Ben sizin yerinizde olsam ev tutulmuş, gelinlik vs alınmış nikah günü yada düğün günü yarın diyelim.
Sabah sizi almaya geldiğinde ailemi de alır evden toz olurum.
Telefonlarımıda kapatırım.

Eğer evlenirseniz inanın gram akıl yok sizde.
Adam daha size ne desin sizden tavsiye değil, ayrılık konusunun sizden gelmesini istiyor, çünkü acayip karakter yoksunu.

Birini seven, evlenmeyi isteyen ve değer veren biri için bunlar hissedilmemesi gereken duygular bence.

Back
X