Şok Oldum!

eşim bebek haberine çok sevinmişti. onlar sevinmedi biliyomusunuz. hatta anlamaz ayağına yattılar. kimseye söleemediler. düşer felan die ümit ettiler resmen. şimdi torunları kıymetli ama yüzünü gösteren olursa görmemzlik etme kaynana. allah izin verirse büyücek oğlum, anlatıcam ona ne mal olduğunu, hiç sevmesin oğlum okadını hatta nefret etsin bana yaptıkları için. öle yetiştiricem oğlumuu.alsın öcümü.ona en büyük ceza

Siz bilirsiniz ama çocuğunuzu böyle nefret dolu biri olarak yetiştirmek istemeniz ne kadar doğru ? Allaha havale edin bence onları...Oğlunuz kinci,düşmanlık besleyen biri olmasın..............

Suçu eşinizde arayın...Zemin hazırlamış bazı şeylere...........

canım ben senin yerinde olsam kovardım onları bu ne yüzsüzlük yaa senin evinin balkonunda nasıl misafirleriyle keyif yapar.

canım ben senin yerinde olsam kovardım onları bu ne yüzsüzlük yaa senin evinin balkonunda nasıl misafirleriyle keyif yapar.

Kovarmıydınız????
Ben size çok sessiz kaldığınızı yazdım ve normal bir cümleyi bile söylersem olay çıkar dediniz.
Ama arkadaşa ben olsam evden kovardım diyorsunuz.
Bu nasıl bir çelişki anlamadım;sadece ''ağır kaldırmamam gerekli ''lafını söyleyemeyip,kayınvalidenizi evden nasıl kovacaksınız?

Yaşadığınız sorunlar anlattığınız sorunlar ise ben bu kadar nefreti gerektirecek bir durum göremedim. Zaten çoğu şeye eşiniz zemin hazırlamış. Ha daha fazlası varsa görüşmemenizi anlarım ama çocuğunuzu nefret ile doldurmanıza anlam veremiyorum. Böyle şeylere evladınızı alet etmeyin...

Bu kin size zarar verir inanın.
Anlattığınız olaylarda kayınvalidenizden daha çok eşinize kızdım ben,arada denge kuramayan ve annesine bu kadar yüz veren kişi eşiniz.Ama sizin kolayınıza geliyor kayınvalideye kinlenmek.
Heleki bu nefrete küçük bir çocuğu bulaştırmak çok çirkin olur.

offff parkon. Sadece arkadaşınki gibi abzürt bir durumda. böyle bir şey yapardım. Ki arkadaşın yaşadıkları gerçekten çok çok ağır şeyler. Kendimi onunla mukayese dahi etmiyorum.

offff parkon. Sadece arkadaşınki gibi abzürt bir durumda. böyle bir şey yapardım. Ki arkadaşın yaşadıkları gerçekten çok çok ağır şeyler. Kendimi onunla mukayese dahi etmiyorum.

1Sen e kızmışsınız ama bende aynı şeyleri düşündüm sizinle alakalı.
İçinizde biriktirip patlamayı bekliyor gibisiniz.
Ben yapmayacağım birşeyi kibarca mutlaka söylerim kayınvalideme ama,arkadaşın anlattığı olayı yaşasam asla kovamam evimden kimseyi.
Tavır alırım,bozulurum,bir süre görüşmem ama asla evimden kovmam.
O yüzden tepkilerinizi anlamakta zorluk çekiyorum.

7 aylık hamile halinle o kadar çay getirirsen, börek kızartırsan yüz bulup beşiği de taşıtırlar tabi, yüz vermeyeceksin canım yan gel yat, belim ağrıyo başım ağrıyo de onlar sana hizmet etsin. Kayınvalideni görünce hemen hasta numarasına yat. ilk başta sinir olabilir ama sallama zamanla mutlu olacaksın.

iyi tatlım zorluk çek. Birşeyleri anlatmaya çalışıyorum ama siz de anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Daha fazla tartışmayalım.

ben olsam bırak eşya taşımayı bütün gün misafir ağırlamakla bile uğraşmazdım.şimdi hamileliğimi hatırladım sağolsun kv kp bi bardak bile taşıtmamışlardı bana. kv sizin bebeğinizi düşünmüyorsa siz düşündürtceksiniz.kendinizi ağırdan alın biraz canım....

Ben burada neyi taktım biliyomusun sen el kızısın zaten istesekte bizi sevmezler en ufak bi şeyde silip atarlar...Takıldığım ise o karnındaki kendinin canı torunu oğlunun evladı sana onu kaldırtınca hadi bebeğine bişi olsaydı buna üzülmezmiydi üzülse zaten bunu demezdi ya yüce rabbime havale olsun böyle insanlar nasıl bi kişilik nasıl bi yapıdır bu ya bizim toplumumuz neden böyle kayınvalide olunca bişi olduk sanırlar kendilerini geçmişte bunlar bişi olamamışmı da gelini ezerekmi egolarını tatmin ediyolar bence olay bu ego....

Yok be canım artık iyiden iyiye anladım zaten beni sevmediğini. Şimdiye kadar boş bir vehme kapılıp ona köle olmuşum. Torununu düşünüyordur belki ama üzerimde güç gösterisi yapmak uğruna bir an o bile aklından çıktı galiba.

Anca beni ve kocamı kontrol altına alsınlar bütün dertleri bu.

eşinin anne babasına anne-baba demek bana çok saçma gelirdi.bekarkende.evlenincede demekte epey zorlandım.
ama eşine saygı gereğimi adettedirmi nedendir bilinmez öle gelmiş öle gider dedik bizde dedik anne-baba.
benim babam yok. çocukluğumdan beri her iyi samimi davranan adamı kendime baba ilan ettim.
önce dayılarımı. sonra canbaba-yok harun baba- yok sinan baba........ böle gitti geldi.
evlendik o adamıda baba ilan ettik.,
ben hep düşünürdüm. bana neden hiç kızım demediklerini. hep gelin gelin gelin aşağı gelin yukarı..
çok gücenirdim içten içe. komşu kızına bile kızım diye seslenirlerdide, bana yok.
neyse o kaynanayla doğum sonrası savaşımızı kayıpedere anlatmaya karar verdim. belki karısına çeki düzen verir. konuşur die
eve geldi. başladım anlatmaya. laf arasında nereden çıktıysa bana
-sana kızım diyemem, değilsin dedi. benim bir kızım var zaten dedi. oğlumda var dedi. o zaman kardeş gibi olursunuz olmaz yani bunca zamanda bundan demedim

şimdi saçmalıpa bakarmısınız. ozaman ben neden sana baba diyorum. ozaman sen annemin kocasımı oluyosun bunca zaman.
yada o kadına anne dedik yıllarca hiçbir analığını görmediğimiz halde(anneliğin ne demek olduğunu doğum yapınca daha iyi anlıyo ya insan)
oda bababın yattığı kalktığı bizi peydah ettiği kadın mı oluyo şimdi.
bumudur yaa. doğru değilmi ama .
bahaneneinde bölesi.kızım dememek için artık bunu çıkardılar.
eğer öyleyse bende anne baba demiyorum artık dedim vede öle artık demiyorum zaten görüşmüyorum.

birgün tv de nihat hatipoğlunu izledim. eşinin anne babasına anne baba diye seslenmenin hiç doğru olmadığını söyledi.
seni dünyaya getiren kahrını çeken acını yaşayan bakan besleyen büyüten insanların sıfatını asla bir başkasına bu emeği vermeyen insanlara vermeyiniz.
adet olmuş ama doğru değil dedi.

eee zamanında bende öle düşünüyodum. ama zorladılar diceksin die.öle gerekiyo die. zar zor alıştık
şimdide onlar kızım demiyo. nasıl iş bu yaa. işlerine geldiği gibi herşey görün işte.
insan evladıyız bizde. seinkilermi sadeece evlat benimde anam var.
bölede oynanmazki insanla ya.
hani bizim duygularımız hani insanlaığımız

arkadaşım, sen empati yapmayı biliyomusun. anlattıklarımı gözünle değil kalp gözünle oku ki vicdanın varsa o zaman hak verirsin. yada anne değilsin. o kadın bana hırsı yüzünden bebeğimin anne sütünü kesti diyorum. onu mamaya mecbur bıraktı diyorum. onu benim elimden zorla çekiştirerek almaya çalıştı diyorum bu arada yere düşürdü bel hizasından yere.2 aylık bebek diyorum.
bi bebeğe ne lazım anne sütü dimi. o nasıl olur. doğum sonrası. bol su- huzur- dinlenme. yaz nete hep aynı şey çıkar.
o kadın bana bunların hiçbiri vermedi. kendi yedi ben baktım bana sormadı bile diyorum
bebeğim deli gibi ağlarken o balkonda çay sigara keyfi yaptı diyorum
ben uykusuzluktan yorgunluktan dikiş acısıyla ölürken bi yandan bebekle uğraşırken o uyku haplarını yuttu yuttu. kapısınızkapatıp sabaha kadar uyudu diyoruuuuuuum.

şimdi eşimle telefonda konuşuyolar da sadece oğlumu soruo. torum nasıl iyi bakıyomu ağlatıyomu yok öp annemi benim için diyo.
oğlumla bana nispet ediyo.
bana hak değilmi oğluma anlatıcam günü gelince ona yaptıklarını.sakat kalabilirdi benim bebeğim,
2 aylık bebeğin bel yüksekliğinden kıçı üstüne düşürülmesi ne demek ya kalça çıkığı olsaydı.ya beli kırılsaydı. onun daha kemiği ne ki.
ne için benle olan problemi için. misafir için.
yemişim onun misafirinide kendinide.
bana bebeğim lazım hiç tanımadığım misafirler değil.
sen düşünemiyomusun heralde bunları. yada kesin anne değilsin.
yada sende böle şeyler yapmış bi kaynanasın

benimki hep anlatırdı. kendide gelin olmuşzamanında ama neler çekmiş. eşinin ailesi ona çok eziyet etmiş. yok sülalesine yemek çıkarıyomuş,yok 3 günde ayağa kalkmış, hem bebek bakmış, hem 1 km uzaktan su taşırmış, şimdi geliin olya ne varmış, kendi çekmiş, bende çekeyim istiyo, tam aksi olması lazım değilmi, ben çektim o çekmesin demesi lazım insanın.
şimdi ileride allah nasip ederse bende kv olucam. gelinime ki ben kızım derim, bende kvden gördüklerimi mi yapayım, hakmı bu.
hayır asla. ben bunları yaşadım ama kızım asla yaşamasın derim, torunumun sütü nasıl bollaşacak ona uğraşırım,

Boşuna bu kadar sinirlenmeyin.
Arkadaş son yorumlarınıza göre yazmıştı bu cümleleri.
Daha önceki yorumunuzu gördüğünü zannetmiyorum.

Herşeyi anlayabilirim ama bebeği hırsla çekip almaya çalışmak annesinden ve
düşürmek...Bu neyin hırsı onu anlayamam işte..
Yine de siz sakin olmaya çalışın.Emin olun gün geçtikçe bu düşüncelerinizde değişecektir.

Bu ne öfke!.. kendinize gelin... Beni olmadığım şeylerle itham etmeyin.
Empati yapmayı biliyorum, anneyim, ayrıca vicdanım da var, ben alıntıladığım mesajlarınızı okudum, ilk mesajınızı görmedim... Dedim ya daha fazlası varsa görüşmemenizi anlarım diye, ama ne yaşanırsa yaşansın çocuğa yansıtmayı doğru bulmuyorum ben... Neden evladımı öfkeyle doldurup öcümü alsın diye düşüneyim ki....

Son düzenleme:
Kayınvalideniz ve arkadaşları siz koşuştururken karnı burnunda bi anne olarak hizmet(eziyet) etmenize nasıl göz yuma bilmişler ki ? hayret ediyorum vallahi. İnsan yolda gördüğü hamile bayanın elinde poşet varsa bile alsam mı diye düşünür. çokk ayıpp gerçektennn yaaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…