Şok Oldum!

merak etmeyin arkadaşlar kendisini yönetime şikayet ettim zaten.

canım Birsen'i yanlış anladığını düşünüyorum..demek istediği şu;o an sinirlendiysen söyle içine atma çünkü içine attığın şeyler birgün seni bunaltıp patlamana yol açabilir.ya da hayatına olumsuz yönde etki eder..laf vurarak ya da tavır yaparak değil konuşarak hallet demek istiyor...

eğer k.validen konuşulamayacak ya da her dediğini yanlış anlayacak biriyse de ya uzak durup olduğunca az muhatap olarak ya da hiçbir dediğine aldırmayarak bu işi çözebilirsin.

arkadaşa öfkeli değilim diyorum ısrarla öfkelisin diyor ilginç doğrusu. Hiçbir anlam veremiyorum. Gerçekten sinirlensem söylerdim zaten o an gözüm bir şey görmezdi ama kırığım sadece.

hem her dediğimi yanlış anlıyor zaten olaydan bir gün sonra evime gelip neden evime çıkarken haber vermemişim diye bir alay trip attı. ne yapayım ben şimdi böyle insana.

siz yakın mı oturuyorsunuz? bugüne kadar yaptıklarına sessiz kaldığın için artık abartmaya başlamış.senin yerinde olsaydım arama mesafe koyardım.evet saygı da yine kusur etmezdim ama ne o çucuk gibi trip yapma hakkına sahip ne de sen annesi gibi onu pohpohlamak zorundasın..

keşke herkes yerini bilse ve ona göre davransa.

Kayınvalideniz çok düşüncesiz bir insanmış.
7 aylık hamile bir insana bu şekilde hizmet ettirilmez.
Komşu bile sizi düşünürken o hanımefendi sizi halterci falan sanıyor herhalde.
Gerektiğinde tepkinizi ortaya koymalısınız.
Bağırıp çağırarak değil ama usturuplu laf sokarak.
Mesafenizi koruyun madem düşüncesiz bir insan mümkün olduğunca misafirlik haricinde şu halinizle gitmeyin
Çağırdığında bir kaç kere bahanelerle gitmezseniz belki bir nepze bir şeyler anlayabilir.

:) Ben size sinirli demedim ki, biriktirmişsiniz ve bu sizde öfke oluşturmuş dedim.

Bu bana yazdığınızla yahut diğer yanıtlarınızla siz kendi cevabınızı veriyorsunuz zaten.
Ben olumsuz birşey yazmadım, yardımcı olmaya çalıştım.
Fakat siz bu konuyu sadece destek almak, k.validelerinden çeken arkadaşlardan ekstra destek almak için açmışsınız galiba.

Hayat sizin hayatınız, buyrun.

Kayınvalideniz düşüncesiz bir kadın ama sizde kafayı biraz takmış gibisiniz.
Neden haklarınızı birileri söylesin diye bekliyorsunuz?
Salıncağı getir dediğinde ''anne benim ağır kaldırmam yasak''deseniz konu kapanıp gidecek,veya misafiri için çağırdığında yorgunum yatıyorum deseniz size en fazla trip atar kendinizi açıkladığınız için olayı uzatırsa o suçlu olur.
Siz kendinizi savunmaz veya anlatmazsanız kimse bilemez sizin ne hissettiğinizi.Bu sefer suratınız asıldı diye siz suçlu duruma düşersiniz.

evet maalesef altlı üstlü oturuyoruz. aynen dediğin gibi edebimi koruduğum için biz her halükarda sözümüzü geçiriyoruz nasıl olsa sandılar. İşte dün gelip trip attı bana. Hatta eşime dahi laf çarptı giderken.

Ben de akşam için börek ve kek yapıp çay koymuştum. onları da çağırdım hadi hep beraber yiyelim diye. gelmedi kaynana halbuki büyüklük bende kalsın istemiştim. suçlu olmadığım halde gene de ilk adımı ben atayım istedim.

sadece kaynım geldi çay içmeye. neden sonra saat 9.30 10.00 gibi pilav yemeye çağırmak için aramışlar eşimi. gidelim mi diye sordu, hiç tereddütsüz gidelim dedim. sofraya oturduk ama hem kv hem görümce tripli. boğazıma dizildi yani o pilav.

bu sabah gene geldi kv evime, ama eskisi gibi aman anneciğim hoşgeldin aman otur bir kahve yapayım sana karşılıklı içelim yapmıyorum. kalbim çok kırıldı çünkü. Soğuğum onlara karşı.

hem her dediğimi yanlış anlıyor zaten olaydan bir gün sonra evime gelip neden evime çıkarken haber vermemişim diye bir alay trip attı. ne yapayım ben şimdi böyle insana.

İşte burada yapmanız gereken, kendi içinizdekini kırmadan söyleyip çıkıp evinize gitmek.
Gerisi sizi hiç ilgilendirmesin..Düşünmeyin bile. Biriktirmeyin.

Mesafenizi küslükle değil akılla zamanla bırakırsınız isterseniz.

doğrusu kendimi anlatsam da anlatmasam da suçlu oluyorum zaten. Ama eğer misafirin yanında direkt getiremem deseydim kesin o gün kaynananın şekeri tansiyonu çıkar, ben multi multi suçlu olurdum.

ben sadece bu platformda içimi dökmek istemiştim. Kafayı takmış olsam her saniye gidip uğraşmam gerekirdi kendisiyle ama aksine artık uzak olmaya çalışıyorum.

gerçekten söylemek istiyorum içimdekileri ama olayları öyle dramatize ediyorlar ki ağlayıp sızlayıp kendilerin yerlere atarak beni hep haksız çıkarıyorlar.

İşin özü korkuyorum bunlara bir şey demeye.

daha düğün olmadan eşyalarım buraya gelecekti. ben sadece bir haftada toplanamam memleketimden gelmek için biraz daha zaman verin bana dedim. sen misin bunu diyen kv ile görümce ağlayıp sızladılar bağrındılar telde bir duysanız gelme madem diye bağırışlarını.

bir de kırıcı falan olsam (Allah korusun) neler olur Allah bilir.

Anlattım o da çok şaşırdı. Ama tabii ki suçlayıcı tavırda konuşmadım olayı olduğu gibi anlattım.

bu konuyu esınızle daha acık konusun bence , bu davranıslarından rahatsız oldgunuzu soyleyın annesıne gereken uyarıyı o yapsın cunı sız konusursanız suclu olursunuz gbıme gelıyor ... ayrıca kayınvalıdenız bırsey soyleyınce susmayın kavga da edın demıyorum ama en azından cevabını vermelısınız kı bırseylerın farkına varsın belkıde sustugunuz ıcın ustunuze gelıyorsur bu kadar

merhaba,
burda cevap çok net dimi?
ben bu halde beşiği taşıyamam deyip geçmeliydin....

bunu desen rahatlamış olacaktın, yani bu cevapta korkmanı gerektirecek bişey yok ki....
hem bundan olay çıkaracaklarsa varsın çıkarsınlar yani...

merhaba,
burda cevap çok net dimi?
ben bu halde beşiği taşıyamam deyip geçmeliydin....

bunu desen rahatlamış olacaktın, yani bu cevapta korkmanı gerektirecek bişey yok ki....
hem bundan olay çıkaracaklarsa varsın çıkarsınlar yani...

ben rahatım zaten ama çıkaracakları olayın ceremesini çekemezdim şu an.

Kendisi getirsin ya ne kadar ayıp

Misafir bile sizi düşünüyorda , kayınvalideniz sizi değilse torununu düşünmeliydi

Zaten 7 aylık hamilesiniz, en azından bundan sonra daha dikkatli olun..

Bazı insanlar düşüncesiz oluyorlar…eski kafalar daha bir düşüncesiz oluyorlar bizim açımızdan… onlar da öyle yetiştirildiği için… benim babaannem anlatırdı çapa yaparken doğum yapmış da doğumdan sonra devam etmiş işine.. yani onlar da kanunları eskisi gibi sanıyor…dayanıklı sanıyorlar bizleri de…aranızda başka olay yoksa çok takma bence…yani demiş oluversin güzel canını sıkmaya değer mi?

ben 3 yıllık gelinim.artıııı hamilelik dönemim boyunca ki ilk iki ay düşük riskide yaşadım. bir gün olsun yardıma ihtiyacın varmı demediler. aksine hep misafir getirdi. ben çok kızıyodum eşime kimin evine kimi davet ediyo die. bana soruyomu. ne iş ya. blki ben yorgunum belki hastayım.belki evim müsait değil belki başka misafirim var. onaneeeeeee. ama işte haddini bilmez olunca insan...
eve bi geliyodum onlar var ya evler arası zaten yarım saat ne kalıyosun zaten haftada dört gün beraberiz oda eşimin anacılığından kusmuk geliyodu bana artık.
aaa yedek anahtar vermiş eşim bide annesinee. biz daha yeni evliyiz ozaman. o bi öğrendim.şok oldum.kadın gelmiş kardeşlerini getirmiş çoluk cocuk balkonumda keyif yapıolar. aaaaaaah daha neler neler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…