- 22 Kasım 2011
- 4.967
- 159
- 363
- Konu Sahibi angryangel
-
Bugün kayınvalidemlerin aile dostları kayınvalideme misafirliğe geldiler, yanlarında da doğacak bebeğim için bir elektronik salıncak getirmişler. Geldiklerinde yan odaya koymuşlar bunu.
Neyse efendim yenildi içildi, ki bu arada gene herşeyi hazırlayan, getir götür yapan ben ve ben 7 aylık hamileyim bu arada. Dahası misafirin küçük çocuğu yüzünden börek kızartırken yanıyordum neredeyse.
Neden sonra kv salıncağın oturduğumuz odaya gelmesini istedi. misafir kadın ben getireyim dedi. Kv, aaa sen otur angryangel getirir dedi. ben de şoklarda nasıl getireyim ki ben onu. Misafir, o kaldıramaz şimdi dedi, kv kaldırır o dedi benim için. Gerçekten gittim baktım oldukça büyük ve ağır bir şey. ben kaldıramam bunu dedim çok büyük. Zaten bütün gün koşturmaktan belim ağrıyordu.
Yani anlayamadığım kv ne yapmaya çalışıyor? Ya ben onu kaldırmaya çalışsaydım da çocuğuma bir şey olsa ne olacaktı? Düşüncesiz mi desem ne desem bilemiyorum doğrusu.
Dediğn gibi bazı kadınlar son ana kadar çalışıyor. Ama ben zaten kendime güvenebilseydim gül gibi işimi bırakıp bu sene evde oturmazdım.
Dediğn gibi bazı kadınlar son ana kadar çalışıyor. Ama ben zaten kendime güvenebilseydim gül gibi işimi bırakıp bu sene evde oturmazdım.
valla canım ınsan olmk lazım herseyden onceee..bu ne yaa..benımde annem kayınvalıde kaldı kı abımın esı hamıle olmadığı halde yemeklerıne kadar kendı yapıyor..anlayışlı olmak gerekk..gelın demek hızmetcı demek deıll..oda senın bı kızın sonuctaa..kendı kızına yapmayacağın seylerı neden gelınıne yapıyosun kı anlamıyorum...
Bence o sorunlu falan değil düpedüz bir erkek buraya gelip gelip ekşide dalga geçiyor bizimle.
Site yönetimi icabına bakarsa iyi olur.
Ramazanda da görümcesini çağırdı iftara kendi kızları tatile gitti ben evde kaldım gene hamile halimle hizmet ettim, dahası aç kaldım. yemeğin sonunda acele acele birşeyler yemeye çalıştım.
O zaman hayırlı doğumla diliyorum inşaallah size.
Fakat öfkeniz ya da o anki stresiniz bebeğinize çok daha fazla zarar veriyor.
Ne kadar çok sevgi beslerseniz kalbinizde bebeğiniz o kadar mutlu olur.
Biraz daha hoşgörülü olmalısınız.
İyi niyetle merak ettiğim; hiç mi kalkmıyorsunuz yerinizden kendi evinizde ? Misafiriniz gelmiyor mu ?
Süpürgeyi bir odadan bir odaya taşımıyor musunuz ?
Anneniz-aileniz geldiğinde (her ne kadar izin vermeselerde) kalkıp birşey yapmak gelmiyor mu içinizden ?
Bu arada bazı arkadaşlar kaldırsaydın ne olacak demiş; bence kaldıracak gücü bulamıyorsa kendinde kaldırmamalı, kalkmamalı bir hamile yerinden.
Burada söz konusu beşiği kaldırması değil, böyle bir cümle kurduğu için bu kadar öfkelenmesi konu sahibinin.
Birileri birşeyler söyler, birileri kendince cevap verir konu kapanır.
Böyle öfkeler biriktirmek hiç iyi değil.
Bence o sorunlu falan değil düpedüz bir erkek buraya gelip gelip ekşide dalga geçiyor bizimle.
Site yönetimi icabına bakarsa iyi olur.
aaa evime çıkıp sabahın köründe emrivaki yaptı gelirsin aşağı misafir geldiğinde diye. Hem de eşimin yanında.
Ama bundan sonra kazın ayağı öyle değil.
O an kayınvalidenin ince düşünmesini beklemişsiniz
kızım kaldırma bi zarar gelebilir deseydi mutlu olurdunuz
vurdumduymaz tavrı canınızı sıkmış..
bende buna benzerini yaşadım
kendi annem gibi merhametli olmasını bekledim
ama kadında gram vicdan yok
o an anladım zaten asla acımasını bekleme dedim
kayınvalidenden asla merhamet, acıma gbii duyguları bekleme
kendi kızlarına yaptıklarını sana yapmazlar
ama senden kızları gibi olmasını istrler
annesi gibi davransın isterler
ama kendileri anne gibi davranmazlar
dediği şeyi kaldırmamışsın
fazlada düşünüp stres yapma
üstüne düşen görevleri yaparsın
seni aşan fazla gelen işleri yapmak zorunda değilsin
"gelin" sin diye her işe koşturmak gerekmez...
O an kayınvalidenin ince düşünmesini beklemişsiniz
kızım kaldırma bi zarar gelebilir deseydi mutlu olurdunuz
vurdumduymaz tavrı canınızı sıkmış..
bende buna benzerini yaşadım
kendi annem gibi merhametli olmasını bekledim
ama kadında gram vicdan yok
o an anladım zaten asla acımasını bekleme dedim
kayınvalidenden asla merhamet, acıma gbii duyguları bekleme
kendi kızlarına yaptıklarını sana yapmazlar
ama senden kızları gibi olmasını istrler
annesi gibi davransın isterler
ama kendileri anne gibi davranmazlar
dediği şeyi kaldırmamışsın
fazlada düşünüp stres yapma
üstüne düşen görevleri yaparsın
seni aşan fazla gelen işleri yapmak zorunda değilsin
"gelin" sin diye her işe koşturmak gerekmez...
Anlatamıyorum galiba öfkeli değil, şaşkındım.
Öfkeli olsaydım eğer tamamen bambaşka anlatımlara yönelirdim.
Bu konu hakkında da yorum yazmıştım erkek ilan edileceğim diye :) Birisi "aklı başında her kadın seni haklı bulur" demişti beni de kaynana ilan etmişti, evde kalmış olabileceğimi, ya da erkek olabileceğimi söylemişti. Siz beni boşverin benim keyfim yerinde çok şükür, inşallah hepiniz benim kadar rahata kavuşursunuz hayatta ama bu kafayla zor onu söyleyim.
Kaynana nasıl bu arada? Nefretini yüzüne kusacak kadar abartamadın mı hala? Bence kaynananla sürekli kavga çıkararak bağlarını kökten koparıp oğlununda ondan uzaklaşmasını sağlayabilirsin. Böylece anayla oğlunu ayırır kaynana denen insanı huzur evine felan postalayabilirsin. Ya da ileride "bana hamileyken böyle yapmıştın" diyerek eziyet edebilir, hayatını zindana çevirebilirsin. Bunlar hep senin yaratıcılığına kalmış canım her şeyi bizden beklemeyin biraz gayret ile daha iyi huzursuzluk yöntemleri bulunabilir. Hatta sana karşı gelmeye başlarsa torununu ona gösterme...
Farkında değilsiniz, birikmiş öfkeniz, size bu cümleyle kararlar aldırtıyor.
Kk' da yazarken hiçbir konuda uzaktan konuşmuyorum; bu dünyada sahip olunan en zor k.validelerden birine sahibim.
Biriktirmiyorum, o an kırmadan söylüyorum ve benim için konu kapanıyor.
Bir daha asla o an söyledikleri-yaptıkları için kafamda kurmuyorum.
Yoruluyor mu insan evet yoruluyor ama böyle konuştukça, paylaştıkça daha da büyür böyle meseleler.
Bu konu hakkında da yorum yazmıştım erkek ilan edileceğim diye :) Birisi "aklı başında her kadın seni haklı bulur" demişti beni de kaynana ilan etmişti, evde kalmış olabileceğimi, ya da erkek olabileceğimi söylemişti. Siz beni boşverin benim keyfim yerinde çok şükür, inşallah hepiniz benim kadar rahata kavuşursunuz hayatta ama bu kafayla zor onu söyleyim.
Kaynana nasıl bu arada? Nefretini yüzüne kusacak kadar abartamadın mı hala? Bence kaynananla sürekli kavga çıkararak bağlarını kökten koparıp oğlununda ondan uzaklaşmasını sağlayabilirsin. Böylece anayla oğlunu ayırır kaynana denen insanı huzur evine felan postalayabilirsin. Ya da ileride "bana hamileyken böyle yapmıştın" diyerek eziyet edebilir, hayatını zindana çevirebilirsin. Bunlar hep senin yaratıcılığına kalmış canım her şeyi bizden beklemeyin biraz gayret ile daha iyi huzursuzluk yöntemleri bulunabilir. Hatta sana karşı gelmeye başlarsa torununu ona gösterme...
esıne anlattın mı boyle boyle oldu dıye ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?