Şok Oldum!

belli ki başka meselelerde var. Çok basit bişey söyleyeyim. sen o salıncağı kaldırsaydın ve bişey olsaydı ki büyük ihtimalle olacaktı daha karnındaki çocuğa bakamayan kadın kucağına aldığında nasıl bakacak derdi. sen boşver onun söylediklerini. bazı insanlar böyle işte kendi tatminlerini elde etmek için herşeyi herşeyi harcayabiliyorlar. bence ne üzül ne şok ol ne de kafana tak bak keyfine. zaten ne diye o kadar hizmet etmişsin ki bi ara tansiyonun falan düşüverseydi ya beceriksiz geliiiiiin takma kafana bişeyi sen bebişine odklan en doğru bildiğin şeyi yap kim me der diye de umursama hiçbişey sorumlusu olduğun o bebişten daha önemi değil..

Dediğn gibi bazı kadınlar son ana kadar çalışıyor. Ama ben zaten kendime güvenebilseydim gül gibi işimi bırakıp bu sene evde oturmazdım.

benım bı arkadaşım vardı bebek doğum kanalına erken gelmıs dıye son aylarındaa hep yattı..herkes bır deıl yanı herkes YAŞADIĞINI BILIR yıne soyluyorummm

Dediğn gibi bazı kadınlar son ana kadar çalışıyor. Ama ben zaten kendime güvenebilseydim gül gibi işimi bırakıp bu sene evde oturmazdım.

O zaman hayırlı doğumla diliyorum inşaallah size.

Fakat öfkeniz ya da o anki stresiniz bebeğinize çok daha fazla zarar veriyor.
Ne kadar çok sevgi beslerseniz kalbinizde bebeğiniz o kadar mutlu olur.
Biraz daha hoşgörülü olmalısınız.

İyi niyetle merak ettiğim; hiç mi kalkmıyorsunuz yerinizden kendi evinizde ? Misafiriniz gelmiyor mu ?
Süpürgeyi bir odadan bir odaya taşımıyor musunuz ?
Anneniz-aileniz geldiğinde (her ne kadar izin vermeselerde) kalkıp birşey yapmak gelmiyor mu içinizden ?

Ramazanda da görümcesini çağırdı iftara kendi kızları tatile gitti ben evde kaldım gene hamile halimle hizmet ettim, dahası aç kaldım. yemeğin sonunda acele acele birşeyler yemeye çalıştım.

Bu arada bazı arkadaşlar kaldırsaydın ne olacak demiş; bence kaldıracak gücü bulamıyorsa kendinde kaldırmamalı, kalkmamalı bir hamile yerinden.
Burada söz konusu beşiği kaldırması değil, böyle bir cümle kurduğu için bu kadar öfkelenmesi konu sahibinin.
Birileri birşeyler söyler, birileri kendince cevap verir konu kapanır.
Böyle öfkeler biriktirmek hiç iyi değil.

Ramazanda da görümcesini çağırdı iftara kendi kızları tatile gitti ben evde kaldım gene hamile halimle hizmet ettim, dahası aç kaldım. yemeğin sonunda acele acele birşeyler yemeye çalıştım.

işte insan kızıyor boyle olunca..kendı kızı keyfındee ben neden bu halimle uğraşıyorum der insan.bende olsam derım yanı...en ıyısı uzak olcak kardesım..mısafır gıbı gıtcen gelcen kv 'dene...o zaman ne sesın yaptığın ona neden onun yaptığı sana bu derce batmazz..

O an kayınvalidenin ince düşünmesini beklemişsiniz
kızım kaldırma bi zarar gelebilir deseydi mutlu olurdunuz
vurdumduymaz tavrı canınızı sıkmış..
bende buna benzerini yaşadım
kendi annem gibi merhametli olmasını bekledim
ama kadında gram vicdan yok
o an anladım zaten asla acımasını bekleme dedim
kayınvalidenden asla merhamet, acıma gbii duyguları bekleme
kendi kızlarına yaptıklarını sana yapmazlar
ama senden kızları gibi olmasını istrler
annesi gibi davransın isterler
ama kendileri anne gibi davranmazlar
dediği şeyi kaldırmamışsın
fazlada düşünüp stres yapma
üstüne düşen görevleri yaparsın
seni aşan fazla gelen işleri yapmak zorunda değilsin
"gelin" sin diye her işe koşturmak gerekmez...

Arkadaşım öfkeli değilim ben. Şaşkındım şaşkınlığım da geçti. O yanma konusuna gelince de ben börek kızartırken kendisi ya da çocuğun annesi o çocuğa bakabilirlerdi. gelip arkamdan ittiği için yağa düşecektim neredeyse. yani aynı anda hem yiyecek hazırlamaya, hem de çocuk bakmaya çalıştım.

Ayrıca şimdiye kadar çok hoşgörülü oldum hatta kızlarının söylediği ne lafları yuttum. Ama gene de saygı sevgi göremeyen ben oldum. Bu olay sadece bardağı taşıran son damlaydı.

Kendi evime de misafirim geliyor ama ben aynı anda 4-5 iş birden yapmaya zorlanmıyorum ya da kendi evimde kimse bana emredici buyruklar vermiyor.

Benim annem ailem yok ki annem şu an yaşıyor olsaydı bir bardağa dahi dokundurtmazdı bana. Çünkü çocukken ne rahatsızlıklardan geçtiğimi en iyi o biliyor.

Kaldı ki kendi kızı da geliyor, yiyor içiyor helali hoş olsun ama bardağını tabağını kaldırıp mutfağa götürmesi bile ona zor geliyor. Sadece koltuğa kurularak onu bunu yapmamı bekliyor. Aynı durumda kendisi olsaydı, asla ben kendisine hiçbir şeklilde hiçbir şeye el sürdürmezdim. Ama vicdan meselesi işte. Geline hizmet ettiriyorum herşeyi ayağıma getirtip götürtüyorum diye kendince ego tatmini yapıyor sanırım.

Ha şimdi diyeceksiniz ki bir tabağı mutfağa götürmek mi zor geldi. Asla gelmez ama ben onların evine gittiğimde benden ne bekleniyorsa kendi evimde de aynısını beklemek hakkım diye düşünüyorum.

Anlatamıyorum galiba öfkeli değil, şaşkındım.

Öfkeli olsaydım eğer tamamen bambaşka anlatımlara yönelirdim.

Bence o sorunlu falan değil düpedüz bir erkek buraya gelip gelip ekşide dalga geçiyor bizimle.

Site yönetimi icabına bakarsa iyi olur.

Bu konu hakkında da yorum yazmıştım erkek ilan edileceğim diye :) Birisi "aklı başında her kadın seni haklı bulur" demişti beni de kaynana ilan etmişti, evde kalmış olabileceğimi, ya da erkek olabileceğimi söylemişti. Siz beni boşverin benim keyfim yerinde çok şükür, inşallah hepiniz benim kadar rahata kavuşursunuz hayatta ama bu kafayla zor onu söyleyim.

Kaynana nasıl bu arada? Nefretini yüzüne kusacak kadar abartamadın mı hala? Bence kaynananla sürekli kavga çıkararak bağlarını kökten koparıp oğlununda ondan uzaklaşmasını sağlayabilirsin. Böylece anayla oğlunu ayırır kaynana denen insanı huzur evine felan postalayabilirsin. Ya da ileride "bana hamileyken böyle yapmıştın" diyerek eziyet edebilir, hayatını zindana çevirebilirsin. Bunlar hep senin yaratıcılığına kalmış canım her şeyi bizden beklemeyin biraz gayret ile daha iyi huzursuzluk yöntemleri bulunabilir. Hatta sana karşı gelmeye başlarsa torununu ona gösterme...

aaa evime çıkıp sabahın köründe emrivaki yaptı gelirsin aşağı misafir geldiğinde diye. Hem de eşimin yanında.

Ama bundan sonra kazın ayağı öyle değil.

esıne anlattın mı boyle boyle oldu dıye ?

İlk başlarda oldukça safça davranarak kızı gibi davranmış, her işlerine koşmuştum. Hatta geçen senelerde aldığımı maaşımı onlara, kızlarına harcardım. Ama meğerse beni hiç sevmiyorlarmış.

Arkadaşların dediği gibi öfkeli ya da stresli değilim. Sadece kalbim kırık ve bu kalp kırıklığı kendileriyle aramıza mesafeler koydu.

sonuna kadar katlıyorumm sana arkadaşmmm

Anlatamıyorum galiba öfkeli değil, şaşkındım.

Öfkeli olsaydım eğer tamamen bambaşka anlatımlara yönelirdim.

Farkında değilsiniz, birikmiş öfkeniz, size bu cümleyle kararlar aldırtıyor.

Kk' da yazarken hiçbir konuda uzaktan konuşmuyorum; bu dünyada sahip olunan en zor k.validelerden birine sahibim.
Biriktirmiyorum, o an kırmadan söylüyorum ve benim için konu kapanıyor.

Bir daha asla o an söyledikleri-yaptıkları için kafamda kurmuyorum.
Yoruluyor mu insan evet yoruluyor ama böyle konuştukça, paylaştıkça daha da büyür böyle meseleler.

çirkinleşiyorsun farkındaysan insan gibi çek git konumdan kimsenin senin değerli (!) yorumlarına ihtiyacı yok!

ne mutlu size

uzaktan da ne de güzel karakter tahlili yapıyorsunuz psikolog musunuz acaba? Ama sizin kayınvalideniz kırmadan söylenenleri kaldırabilir ama benimki ne şekilde söylersem söyleyeyim büyük günah sayıyor.

Aferin size! bir çırpıda bana sinirli yaftasını yapıştırdınız. kocaman bir alkış!

kayınvalideleri koruma ve kollama derneğindenmi geliryorsunuz ana oğulu ayıracaksın demişsiniz peki kadınlar ne yapıyor kocaları için ulke değiştiriyorr tabı kadınların aileleri olmuyor ağaçtan çıkıyoruz erkek bebek doğuranların kordonunu kesmesınlerde hiç ayrılmasınlar barı bu arada benımde bır oğlum olduğu halde söyluyorum bunu olaya hangı kafayla neredn bakıyorsunuz farklı fıkırler güzeldir ama sadecekonuya mahalefet olsun dıyede bukadar saçmalanmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…