şok oldum....

zaten hassas ve alıngansınız ne olur kurup durmayın kafanızda.. üzmeyin kendinizi.. annenizdir nihayetinde kinlenmeyin. 3 ay var daha fikir değiştirir mutlaka. bence şeffaf olun annenize karşi. kırıldıgınızı söyleyin. benim de yengem dogum yaptiğinda aynı şehirde olan annesi bakmadi, annem 12 saatlik yoldan gidip 40 gün baktı.. yengemin çok zoruna gitmişti. ama kadın da anneme çok güveniyordu içi rahattı. belki anneniz de kayınvalidenize güven duyuyordur. çok kurmayın bebeğe de kendinize de zarar.. aman..

Ne kadar geri kafalı, saçma adetlere takılan bir annen varmış. Eşinden ziyade sen bakacak mısın bir daha onların yüzüne? Hiç üzülme canım, kimsem yok deme eşin var senin yanında. Birlikte mutlu olursunuz inşallah. Annene de bence mesaj at, doğumdan sonra gelinmez ayıp de, gelmesin hiç bozmasın da senin moralini.Yazık günah ya. Kayınvaliden de ister gelsin ister gelmesin, sen iyi bir anne olacaksındır, bebeğine kendin ve eşin bakabilirsiniz. Üzülme sadece, bebeğini etkiliyor biliyorsun

Kötü olmuş cnm bu dönemlerde maalesef insanlara muhtaç oluyoruz ve ne yapacaklarını kestiremiyoruz..Ben ailemin apartmanına taşınmıştım,doğumdan bi gün sonra kaynanam 25 gun benle kalmıstı ve annemler bana inmemişti bile ;neymiş kadın rahat etsınmıs..İnanılmaz gergın bı ay gecırdım korkunctu..Asla rahat olamıyorsun zaten sancın oluyo,üstün hep açık hep emzirmen lazım,sonra devamlı yorgunsun evde ıs yapamazsın o yapmalı..Bu yuzden ne yap et annenı ıkna et ve esıne asla bunu söyleme ...Sonra bı durum olunca basına kakar..

Kendilerinin midesi bulanmamis dogumdan sonra zorluk çekmenin ler baskalarinida anlayamiyorlar ben sezeryan oldum parmağını oynatamiyordum

her bunye aynimi ya..ablami 3gun hastaneden cikaramadik..cocugu kucagina almak istemiyordu..4.ayima girdim yogurtla besleniyorum..ama kendime sozum var konu komsumda hamil veya lohusa biri olursa elimden gelen yardimi yapicam..Allah merhametli.insanlarla karsilastirsin hepimizi

Benimgbi biri daha varmış.. Benimkide bakamam ben sana tek başıma kaynanan bebeğe temizliğe baksın bende sana ve yemeğe bakarım dedi. Napcan bacım istemeyen gelmesin. Zorla değil ya

Ben bu kendini ve bebegini birilerine baktirma derdini anlayamiyorum malesef.Kusura bakmayin ama bebeginize de evinize de cocugunuza da gayet iyi bakarsiniz.Aman annem aman kayinvalidem diye kendinizi degersizlestirmeyin bence.Ayrica insan annesinin yaninda nasil rahat ediyorsa kayinvalidesinin yaninda da rahat eder bence.Dogumdan sonra kayinvaliden 1 hafta kalsin yaninda sonra yollayin evine annecim yoruldun sende evine gidip dinlen diye.Zaten Allah insana öyle bir güc veriyorki herseye yetebiliyorsun.Benim cevremde dogumdan sonra ve bazilari hatta öncesinde annesinin evine yerlesen tanidiklarla dolu.Ama gözlemledigim sonrasinda aralarinda cok büyük problemler cikiyor eslerin.Annenizin evinde kalarak baba ile bebegin arasindaki bagin kurulmasina engel oluyorsunuz.40 ini cikarincaya kadar annesinde kalan bi arkadasim 8 aydir evliligindeki catlaklari cözmeye calisiyor ama malesef olmuyor.Kisacasi size bi tavsiye kimseden yardim beklemeyin, yarali parmaginizi kendiniz baglayin...Bu yazim bazilariniza dokunabilir ama benim düsüncem böyle...

Kimin olsa canı sıkılır. Ama yapacak bir şey yok bu durumda.Esine bu olanlardan bahsetme henüz vakit var belki düzelir araniz. Sen unutursun ama o unutmaz.Ayrica daha önceki konularından az çok hatırlıyorumseni kkocanın eline ailenle ilgili sen haklı da olsan koz vermemeni tavsiye ederim..

1. Annen gelmezse sen gidebilirsin. Eşine de kv gelene kadar oraya gideyim.Babami biliyorsunonlar annem olmadan idare edemezler gibi diyeceksin..

2.Annen ablanlara gitmediği için onlar kızar diye gelmek istemiyor olabilir.Bu durumda ablanlardevreye girsin ve gitmesinin ggerektiğini gönül koymayacaklarini söylesin.

3.Bunlarida kabul etmezse yapacak birsey yok annene ilgili o zaman ablanlarla konuş kim gelebilirse o gelsin.Esine de annemden se xablamin gelmesini istiyorum.Dogum sonuçta annemden de utanırdım ablam bana bu konularda daha yakın diyebilirsin..

4.Hicbiri olmazsa artık mecbur esin haberdar olacak bu durumda kv.gelecek..

5.O da olmazsa eşinle başınızın çaresine bakacaksiniz yapacak birsey yok.Gunduzleride komşu falan varsa yardım isteyebilirsin ya da maddi imkan varsa birkaçggün tanıdık birini ayarlarsiniz.

6.Allah hayırlısı ile saglikla kucağına almayi nasip etsin.Dogumda yanında biri olsa tabii ki iyi olur ama olmazsa da yapacak birsey yok.Kendine güven, hastane de hemsirelerden de iyi ogrenmeye bakın bebek bakımını. Ve stresten nasıl olur bilemiyorum ama mumkun mertebe uzak durmalisın bebeğin için.

Allah yardımcın olsun canım. Her kişinin iyileşme toparlanma süresi farklıdır tabi. Sen inşallah çok çabuk toparlanırsın her işin bir kolayı bulunur merak etme. Ben sezeryanda ilk doğum olduğu gece yattım ertesi gün ayaklanmıştım çok şükür ilk 1-2 gün tabi biraz zorluk olur ama sen gencecik kızsın çabuk toparlanırsın inşallah. Kendine sıkıntı yapma herşey olacağına varır. Allah hayırlı doğumlar versin.

Bir de gelebiliyorlarsa ablanlar gelsin, onlar genç bana daha iyi bakarlar dersin eşine de. Ben olsam öyle yapardım.

doğum yapınca kimsenin size bakmasına gerek yok aslında..kendi kendinize yetebilirsiniz..biraz güçlü olun lütfen..ben de sezaryen oldum, bakım gerektirecek bir şey yok.. bir gece hastanedesiniz zaten sonrasını tek olsanız da halledersiniz..sadece biraz cesaret..
kiminin ağrı eşiği çok düşüktür çok canı yanar, kimi daha kolay atlatır..kimseye eyvallahım olmayacak dedim bu bana güç verdi..bi başımaydım, çok da huzurluydum açıkcası..

maddi durumdan kaynaklı bi sorun olabilir mi? okuyunca belki gelme masraflarını karşılayacak paraları yoktur da böyle demek isttemiştir gelemeyeceğini diye düşündüm

ammmaaann boşver kimse gelmesin zoraki gelince bide insana terslik yapıyorlar. bak gör bir an önce herkes evine çekilsin diyeceksin.

Burda konu sahibini kınar gibi konusanlarida anlamadim demek ki annesine ihtiyaci var..
Biz simdiden annemle konusuyoruz kalican yandin vs sakalasiyoruz ki annem hep gelir 3 4 gun kalir.. ilk cinsiyette bile hemen geldi esim hep yanimda oldugu halde yanimda olmaya calisyo..

Hatta babama diyorum oh baba yandin alicam annemi goremicen diyorum saka yapiyorum canim annem babam yaa ne aileler varmiss..hemde ayni sehirdeyiz peehh

Bazilari demis yok 1 gunde kalkiyosun bazilari demis abartiyosunuz falan ne alaka ben gunlerce dikisleri yuzunden neler cekeni gordum o sizinkiyle ayni olmak zorundami?
Hem konu sahibi belki ondan cagirmiyo ne biliyosunuz?
Ben annemi Naz yapmak icin degil yanimda olmasi icin istiyorum..
Eşimde olucak yanimda ayrica cagriyorum diyorumda ben demeden annem diyodu zaten cok sacma dusunceleriniz var
Bide sen anneni cagirmissin hayir demis ben olsam konusmam mazeret sacma babanada pes!!!

Allah razi olsu insallh cok cabuk iyilesrim rabbim yardim eder insallah annem aradi sabah bakmadim telefonlarina anlasin diye kotumu ediyorum bilmiyorum cok vicdanliyim napicami bilemiyorum

canım çok üzüldüm şimdi eşine deme annen gelir gelirde seni kırmış oldu işte,
gerçekten lohusaya annesinin bakması çok farklı inşallah sorun çözülür

yazık size Allah kolaylık versin zihninizi ve ruhunuzu açsın ki ne denilmek istenildiğini anlayın

Bu dünyada hiç kimse tornadan çıkmadı, kimse kimseye benzemez dolayısıyla güçlü veya güçsüz olduğu konularda benzemez.Lohusa bir kadının özel ilgiye ihtiyacı olduğu su götürmez bir gerçektir.Ha tabiki herkesin anne veya kayınvalide ilgisine sahip olma gibi bir lüksü de yoktur.Annesi olmayan ya da kayınvalidesinden yana yüzü gülmeyen insanlar da var bu hayatta.Ama genelleme yapmaktansa şu an ki durumu göz önüne aldığımızda, konu sahibinin annesi tam olarak düşüncesizlik yapıyor.Kızı daha 19 yaşında, sorunlu bir evliliği var ve annesini istiyor yanında, bundan daha doğal ne olabilir?Benim teyzem de annem lohusayken , anneannemin ya da bir başkasının kalmasını çok anlamsız bulmuş habire laf etmiş.Ama Allahtan annemi annesi yalnız bırakmamış.Sonra teyzem lohusayken annemin koluna yapışmış beni yalnız bırakmayın diye.

Insanlari anlamak gercekten cok zor.. annemle arama su an mesfae koydum ariyor acmiyorum cok ofkeliyim kirginim

Ben sezeryan olmuştum,onda da kimseye muhtaç olunmuyor ki. Ama çok gelen giden olduğu için,anne de hep bebekle ilgilendiği için biri olması lazım.Misafirler,gelen giden oluyor sonuçta.

ben sezeryan oldum.kimseye muhtaç olmadım bakım olayı bence çok abartı, yatalak olmadılar yaa sezeryan 3 günde kalkıyor ayaga.normal dogum o gun kalkıyor.bakıma muhtaç olmak diye bir şey yok

bir bayan olarak ne kadar kolay böyle yorumlar yapabiliyorsunuz erkek olsanız bilmiyor anlayamaz diyeceğim, bu kadar basit görmeyin her bünye aynı değil. benim ablam ve görümcem de sezeryan ile doğum yaptılar ikisi de hemen ayağa kalkıp yürüdüler kendi işlerini yaptılar hiç bir sıkıntı çekmediler, ben normal doğum planlamama rağmen sezeyan olmak zorunda kaldım ve en az 3 gün bakıma muhtaç kaldım, 10 gün dik yürüyemedim... eğilemediğim için 1 hafta bebeğimin altını bile ben değiştiremedim... hastanede ilk günler yürüyemedim sandalye ile eşim ve annem beni tuvalete götürdüler resmen bebek gibi bakıma muhtaç hale geldim... eve geldiğimde dikişlerim yüzünden oturup kalkamıyordum bile, adım atamıyordum düğümler battığı için... bunları niye anlatıyorum her bünye aynı değil bilin diye. benim bunları yaşamamdaki tek sebep vücudumun acıyı en üst seviyede hissetmesi, yara kapatamaması, dolayısıyla dikişlerdeki iyileşme sürecinin normalden çok çok yavaş olması, alerjik bünyem yüzünden vücudumun eriyen dikiş iplerine bile savaş açıp iyileşmeyi geciktirmesiydi. kimseyi doğumdan korkutmak istemem ama bu süreçleri de bilin hanımlar yüzde 1 bile olsa böyle bir vücuda sahip olma şansınız var. Allah'tan lohusa depresyonu denen şeye kapılmadım hiç. doktorum özellikle ısrarla 40 gün yalnız kalmasın demişti doğumdan sonra anladım neden dediğini.

çok haklısınız. o dönemde insanın en yakınına ihtiyacı oluyor yanında olsun destek olsun diye... hastanede beni tuvalete her götürüşünde anneme dua ettim yanımda olduğu için, eve geldiğimizde tek başıma duş alabilecek gibi değildim ayaklarımın üzerine basamıyordum annem ve eşim yıkadılar beni, o derece zayıf bir bünyem var... ve senelerce annesiz yaşamış birisi olarak anneme ayrı bir ihtiyaç duydum onun şefkatini kimse veremezdi bana o anlarda...(eşimin de hakkını yemiyeyim annem gibi ilgilendi ama vardiyalı iş napsın 3 gün sonra işbaşı yapmak zorunda kaldı...)

Bu yorumunuzda beni alıntılamışsınız ama ben normal doğumun kolay, sezeryanın zor olduğu yazıldığı için kendimden örnek verdim. Sanki herkes sezeryan olunca yatağa bağlı kalıyormuş gibi düşünenler var.Oysa ki istisna her zaman vardır

biraz farkla benim annem hastanede yanımda kaldı bir gün sonra evine gitti 10 gün gelmedi ben arayınca konuştu kv. ayıp olur muş o duracağım demiş ayrıca biz aynı şehirdeyiz üzüntüden ağlama kirizlerine girdim lohusa lohusa aklıma geldikçe gözüm doluyor insanın annesine en ihtiyacı olduğu zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…