Virüsler içerisinde genetik özellik taşıdığı için mutasyona uğrayabiliyorlar. Önce uğradı dediler, sonra uğrama hızı düştü dediler, şimdi de uğramıyor mu diyorlar? Artık kime ne yapacağı bilinmez bir virüsle karşı karşıyayız. 2 3 kronik hastalığa sahip 70 yaşındaki hasta kurtuluyorken 25 yaşında hiçbir problemi olmayan sigara dahi kullanmayan genç yaşamını yitirebiliyor.
Artık bir şekilde bir çaresine bakılmalı, zira hayat yarı devam ediyor şekilde gidemez, ya bütün dünya karantina uygulamalı ya da bütün dünya sürü bağışıklığına gitmeli. Pandemiyi ülkece değil, dünyaca yönetemedik, kontrolü kaybettik. Ha senin söylediklerini de yabana atmamak lazım, ortada birşeyler dönüyor ama olan bizim gibi sıran vatandaşlara oluyor.
Hah aynen öyle.
Bir şey var ve ölenler biziz.
5g teknolojisi ile ilgili bir videoyu burada kk da duyup taa mart başında izledim ve çok mantıklı buldum.
Dayandırdığı ilkelerle bence akıl dolu yaklaşımı yapmış, en azından yarasadan çok daha olabilitesi mevcut.
Ölenler, sürünenler, hastalığın verdiği tahribat derken uğraştığımız şeyin virüs değil, koca bir süreç olduğuna inanıyorum.
Dünyaca karantina mümkün değil bizim ülkede zaten ekonomik olarak karşılığını bulamaz.
Abd de insanlar sokaklara döküldü ya açlıktan ya koronadan öleceğiz diye, bizim de sonumuz o yola gidiyor.
Yasaklasan bile hangi zihniyete, Çin gibi eve kapatıp üzerine demir kapı kaynaklamadıkça gerçekten kimseyi zapt edemezsin burada.
Ülke 80 küsür milyon ve pandemiye dikkat eden, bu uğurda kısıtlı yaşayan eminim ki 1 milyon insan yok.
Eşim geçen hafta bir işi için İstanbul’a gitti, şokla geri geldi.
Maske takan neredeyse yok diyor, hayat olağan akışıyla devam ediyor diyor.
Biz Ankara’da en azından kendi muhitimizde maskesiz ya da elinde dezanfektansız falan insan göremeyiz.
Cafeler menü kaldırdı hepsi qr kodu ile sipariş alıyor, yalandan da olsa her yerde bit ateş ölçme ve sosyal mesafe mevcut.
İstanbul günlük girdi çıktı ile 25 milyon nüfuslu metropol, biz 80 il dikkat etsek İstanbul’dan gene kaybederiz bu savaşı.