Sokağa çıkma yasagi gelmeli artik

ay dur illa bunu anlatacagim ya bu sorunun cevabini bulacagim
simdi ben korona oldum diyelim ki atlattim
bir dahaki sene diyelim ki pandemi yok ama ben yine grip oldum vucudumda covit virusu oldugu icin yine hafifte olsa bir sonraki sene covitmi atlatiyor olacagim
Covid kaparsan covid olursun evet 10 sene sonra bile.
İnfluenza mesela pandemi idi, şuan ilacı var.
Her kış dayarlar çocuklara hemen testini, pandemi değil ama salgın hastalık sonuçta.

Öyle demeyin, Allah beterinden saklasın.
Eminim çok ağır, çok sancılıdır, dayanılmazdır.
Ama insan bedeninde yine böyle acılara sebep olan milyon tane şey var.
En basiti yanık ve tedavisi...
Neyi büyütürsek beterini de tecrübe ederiz, ondan Allah şifa versin, geçti bitti beterinden saklasın diyelim.
Elbette en kotu gunumz oyle olsn diyelm gunumize bnler'ce sukur

Neden h1n1 olarak ya da cov olarak atlatsin ki? Bu virusle alakalı. Bu virusu yenmeyi becerirsek cov hayatimzdan çıkar yenemezsek grip gbi olursa da bakarlar tahlile grip mi covit19 mu.
Giris cikislarin kapatılmasıyla tabiki bitemez. Düşünsene giris cikis yok ama insanlar icerde aktif. Ee covit19 u atlatnca yakalanmayacaksin diye bir sey yok ki.
Ben saglikci degilim de mantiken xevaplar bence bunlar
eksik sormusum orayi 20 gun hem ulklerde giris cikis olmayacak hemde karantina olacak herkes evinde kimse cikmayacak yani ozamandami bitmez

eksik sormusum orayi 20 gun hem ulklerde giris cikis olmayacak hemde karantina olacak herkes evinde kimse cikmayacak yani ozamandami bitmez
Cık, bitmez.
Gizli taşıyıcılar mevcut, öyle deniyor.
Kendileri hasta değil, semptom yok ama bulaştırabiliyorlar.
Ki 50 gün üzeri pozitif olma durumu da olunca, insanları bayağı aylarca eve tıkmak gerekiyor dediğin şey için.

Maalesef ekonomimiz buna müsait değil. Asgari ücretle ev geçindirmeye çalıştığı için covid olduğundan emin olduğu halde hastaneye gitmeyenleri duyuyorum. İşe gitmeseler maaşlarından kesilecek, onu göze alamıyorlar :KK43:
Asgari ücretle calisan birinin negatif cikarsa en cok 1 günü kesilir.
Pozitif cikarsa karantinaya girince normal maasindan bile daha fazla alacak yatakli hasta gozukeceginden.
Sizin tanidiklar ne yaptığının farkinda değil.

Hayır kalıcak zaten bu bılınıyor artık aşı mı geldı. Yıne bıtmeyecek artık hayatımızda kalıcı olucak. Sadece pandemı olmayacak. Mısal 2 sene 5 sene vs sonra sen hasta oldun bakıcaklar covid belırtısı varsa tedavını uygulayacaklar. Grıp gıbı düşün kış geldiğinde nasıl ki grıp oluyoruz bu da hayatımıza yerleşicek

Cık, bitmez.
Gizli taşıyıcılar mevcut, öyle deniyor.
Kendileri hasta değil, semptom yok ama bulaştırabiliyorlar.
Ki 50 gün üzeri pozitif olma durumu da olunca, insanları bayağı aylarca eve tıkmak gerekiyor dediğin şey için.
nasil ıs ya bu
herkesi eve tikiyoruz hastaysada degilsede yine bitmiyo 😂😂😂
valla sinirim bozuldu gece gece

Asgari ücretle calisan birinin negatif cikarsa en cok 1 günü kesilir.
Pozitif cikarsa karantinaya girince normal maasindan bile daha fazla alacak yatakli hasta gozukeceginden.
Sizin tanidiklar ne yaptığının farkinda değil.
Ben geçen covid tedavisi hastanede süren bir adamın bu süreçte tazminatsız işten çıkarıldığı ve hastanın da vefat ettiği için durumun açığa çıktığını okudum.
kasap et derdinde dedikleri bu...

Bu süreçte 1 kere avm ye girdim kısa süreli, hava filtrelerini değiştiler bu hastane uçak vb neyse adı o filtrelerden kullandılar.
Valla bomboştu, sayılı insan alınıyor.
Sokaktan çok daha güvenli geldi gözüme, hijyen deseniz çalışan temizlik görevlileri vızır vızır.
Mağaza girişlerinde dezanfektan mevcut, deneme yasak.
Okula gidiyor çocuklar, avm ye mi gitmeyecek?
Ozaman bizim buradaki avm çok kalabalık diyeyim.
Yerli yabancı ne ararsan var diyor eşim.
Sanki hiç hastalık yokmuş gibi.
Sanki haberleri yok gibi tıklım tıklım.
Artık ateş de olcmuyorlar diyor..
Temizliğini bilmiyorum gitmedim ben uzun süredir.
Mesela eşimin çalıştığı mağaza ismini duysanız son derece lüks dersiniz ama maske yokmuş eşim evden götürüyor.
Kapısının onu sabah tıklım tıklım oluyor resmen girmek için millet kuyruk oluyor diyor daha ne diyim..

Evet okula gidiyorlar ama en azından belli sayida öğrenci oluyor; avm gibi her milletten iç içe insanla temas etmiyorlar.
Ama tabiki okul da kapanmalı.

Ya ben geçen çocukları göze hastaneye götürdüm , o da mecburum diye kontrolleri vardı..
Inanın bdv de konu açtım napacam ben diye.
Ya yolda, otobüste, takside, hastanede bulaş olursa diye korkudan iki kat maske ve kolonyaya bulanarak gittik..
O derece.
Degil mi ki gönül rahatlığı ile avm'ye sokucam? Asla.

Bugün konuyla ilgili şöyle bir tweet gördüm, o kadar haklı ki. Henüz başlarındayken büyük önlemler varken şimdi kapımıza kadar geldi neredeyse sıfır önlem. Avmlerde artık ateş ölçerler çalışmıyor. Sözde hes kodu olmadan kimse alınmayacaktı ama kimsenin baktığı yok. Lüks otellerde bile kimse ne hes kodu ne ateş ölçer oldu. Toplu bağışıklık sistemine geçtik ama kimse dillendirmiyor. Bizim sitede neredeyse her blokta var. Komşularımızdan, akrabalarımizdan ve yakın çevreden maalesef korona haberleri alıyoruz. Tez zamanda yeniden yasaklar gelir inşallah

Eklentiler

• Screenshot_20201116_014705.webp
    Screenshot_20201116_014705.webp
    41,5 KB · Görüntüleme: 27
Kac gun vucutta aktif kaldığını bulamadilar ki. Kimisi 40 gun bile diyor. Ama cok cok azalir bitme noktasına gelir hic olmadi. Ve daha kolay savasilir böylece. Çünkü hastanede kimisi iyilesek yataklar bosalacak. 14 gun en net ve ne fazla bulasma olduguna göre bulas cok cok düşer 21. Gun. Belki biter tabi halk uyarsa kurallara

Yok canım bitmez bence ya. Çünkü aynı evde herkes aynı zamanda olmuyor koronayı. Biri korona oluyor karı koca aynı yatakta diğerine geçmiyor. Sonra virüs çoğalınca kocası da oluyor. Ee 15 gün karısının bitti kocasının hala koronası devam ediyor. Yani kurtuluş yok mu anlamadım ben de..

Hayır kalıcak zaten bu bılınıyor artık aşı mı geldı. Yıne bıtmeyecek artık hayatımızda kalıcı olucak. Sadece pandemı olmayacak. Mısal 2 sene 5 sene vs sonra sen hasta oldun bakıcaklar covid belırtısı varsa tedavını uygulayacaklar. Grıp gıbı düşün kış geldiğinde nasıl ki grıp oluyoruz bu da hayatımıza yerleşicek
öfff gidiyimde yatiyim ya ben şuan butun hayallerimi suya attiniz

nasil ıs ya bu
herkesi eve tikiyoruz hastaysada degilsede yine bitmiyo 😂😂😂
valla sinirim bozuldu gece gece
İşte bilinen en uzun süre pozitif verme sanırım 60 günü de geçmişti.
15 gün eve tıksan hala 40 günde semptom olmadan pozitif insan da sonra sokağa çıkacak.

3 ay kapansak anca sanırım bu dediğin olabilir.
Güya 10 günden sonra bulaşılıcık olmuyor diye eylülden ber bir şey uyduruldu, madem öyleydi niye yazın 21 gün karantina yaptınız?
Kimsenin bir halt bildiği yok valla.

Ozaman bizim buradaki avm çok kalabalık diyeyim.
Yerli yabancı ne ararsan var diyor eşim.
Sanki hiç hastalık yokmuş gibi.
Sanki haberleri yok gibi tıklım tıklım.
Artık ateş de olcmuyorlar diyor..
Temizliğini bilmiyorum gitmedim ben uzun süredir.
Mesela eşimin çalıştığı mağaza ismini duysanız son derece lüks dersiniz ama maske yokmuş eşim evden götürüyor.
Kapısının onu sabah tıklım tıklım oluyor resmen girmek için millet kuyruk oluyor diyor daha ne diyim..

Evet okula gidiyorlar ama en azından belli sayida öğrenci oluyor; avm gibi her milletten iç içe insanla temas etmiyorlar.
Ama tabiki okul da kapanmalı.

Ya ben geçen çocukları göze hastaneye götürdüm , o da mecburum diye kontrolleri vardı..
Inanın bdv de konu açtım napacam ben diye.
Ya yolda, otobüste, takside, hastanede bulaş olursa diye korkudan iki kat maske ve kolonyaya bulanarak gittik..
O derece.
Degil mi ki gönül rahatlığı ile avm'ye sokucam? Asla.
İşte siz ben öyleyiz.
Pandemi başından beri fellik fellik gezen hatta eski hayatından daha fazla gezen tanıdıklarım var benim, sapasağlamlar yahu.

Hele bir arkadaşım 7 8 ayrı otel tatiline gitti, şimdi kış geldi spa tatillerine gidiyor.
Sokağa çıkma yasağında bile ev görüşmeleri yapıyorlardı birinin evinde 4 5 aile toplanıp.

Böyle bir kesim de var, ne diyeceğiz ki...

Ben hamileliğimden dolayı mecburen hastaneye çıkıyorum.. Onda bile tedirginim paranoyak olduk artık.. Uzaktan akrabalar gezmelere çıkıyor "geçerken size uğrayacağız çayı koy" diyorlar.. Dayılarım amcalarım yanımıza gelmedin diye trip atıyor.. Annem babam bile taaa uzaklardan geldiler sürekli seni soruyorlar davet bekliyorlar senden ayıp mı ediyoruz bilmiyorum diyorlar.. Yani ben anneme desem ki çağıralım bana gelin hep beraber desem annem bile normal görecek ben daha ne yapabilirim ne diyebilirim ki??? Eve gelmek isteyene de bir yere kadar engel olabiliyorum.. Bazen emrivakiler oluyor.. Ne kadar istesem de uzak tutamıyorum işte kendimi ne yapayım artık kendimi paralıcam inanın bu cahillikten başka birşey değil artık.. Sürekli birinin düğünü, nişanı çıkıyor millet buraya geliyor "aaa gelmişken geline de gidelim karnı çıkmış mı bakalım" diyorlar.. Yaa inanamıyorum artık gerçekten inanamıyorum bu insanlara
keşke önceden düşünüp pandemide hamile kalmasaydıniz...

İşte bilinen en uzun süre pozitif verme sanırım 60 günü de geçmişti.
15 gün eve tıksan hala 40 günde semptom olmadan pozitif insan da sonra sokağa çıkacak.

3 ay kapansak anca sanırım bu dediğin olabilir.
Güya 10 günden sonra bulaşılıcık olmuyor diye eylülden ber bir şey uyduruldu, madem öyleydi niye yazın 21 gün karantina yaptınız?
Kimsenin bir halt bildiği yok valla.
hoççağalın ben yatmaya gidiyom sinirimi bozdunuz 😁

Bugün konuyla ilgili şöyle bir tweet gördüm, o kadar haklı ki. Henüz başlarındayken büyük önlemler varken şimdi kapımıza kadar geldi neredeyse sıfır önlem. Avmlerde artık ateş ölçerler çalışmıyor. Sözde hes kodu olmadan kimse alınmayacaktı ama kimsenin baktığı yok. Lüks otellerde bile kimse ne hes kodu ne ateş ölçer oldu. Toplu bağışıklık sistemine geçtik ama kimse dillendirmiyor. Bizim sitede neredeyse her blokta var. Komşularımızdan, akrabalarımizdan ve yakın çevreden maalesef korona haberleri alıyoruz. Tez zamanda yeniden yasaklar gelir inşallah
Aynen öyle.
Zamanında kinadiklari "toplu bağışıklık " olayını şimdi bizimkiler yapıyor ama sorsan "sistem çok iyi isliyor"
Hes kodu olayına da katılıyorum.
Geçen haberde cıktı kadın covid li yanına kimseyi oturtmuyor, sonradan öğreniyorlar o hali ile toplu taşımaya binmiş herkesi risk altına sokmuş. Şimdi o otobüse binenlerin günahı ne? Hes kodu diye yirtinip uygulamaya sokmamak da nasıl bir sistemse artık..

Back
X