Sokağa çıkma yasagi gelmeli artik

Gevşek gevşek hem kendi hem diğer insaların canının sağlığını umursamadan dışarda gezen tozan herşey normalmiş gibi takılan alisverisini yapan, sosyallesen, partilerde kiminle takımsam derdinde olan ama maske tak, evde kal denilince saldıran tipler varken malesef biz kendimize dikkat etsek de bu tip insanlar yüzünden Allah korusun kapabilme ihtimalimiz var..kesinlikle ülkeden sorumlu kişilerin birşeyler yapması gerekli. Genel anlamda bireysel olmuyor öyle LesaM LesaM arkadaşın dediği gibi
Dediğim gibi daha üstün bir çözüm varsa ben uymaya hazırım. O umursamayan insanlardan bi üst mesajda bende bahsettim bu sebepten yasak gelmesi bile ise yaramıyor dedim. Tek çözüm ya asi gelecek bir an önce ya da tüm dünya duracak virüs de bitecek. Ben bilim insanı olmayan aklımla bu kadar düşünebiliyorum. Varsa başka yolu her türlü uymaya hazırız.

Ama sizin beni alintiladiginiz ilk mesajda ben bilim insanlarına guvenelim demiştim,tipla ilgili kendi kafamizdan yorum yapmak çok saglikli değil demiştim,konu aşi karşıtlığı idi çünkü.Siz de karşıt görüşlerin önü kesiliyor dediniz v.s.
Şimdi bambaşka birşeyden bahsediyorsunuz ? Devlet politikası apayrı bir konu,ben o konuda hiç yorum yapmamıştım.

Alintdgim msj bu ilk
Karantina hiç bir zaman çözüm değil,dünyada tek bir vaka kalmayıncaya kadar bütün insanlar eve kapatilamaz. Nitekim tek bir insandan bütün dünyaya yayıldı.Böyle devasa bir karantinanin uygulanabilirliği de mümkün değil zaten.

Kendi alabildiğimiz önlemleri alip,bilime güvenmek zorundayiz,başka çaremiz yok.Bizim bu konulardaki kıt aklımızla dusunduklerimizi, bugün bütün ülkelerdeki araştırmalara ömrünü adamış profesörler düşünemiyor olamaz sanırım.
Burada asi karsitligii ile bir durum yok ki. Önlemler ve onlemleri yonetmekle ilgili bir msj. Karistirdinz mi uyeleri anlamadim

Dediğim gibi daha üstün bir çözüm varsa ben uymaya hazırım. O umursamayan insanlardan bi üst mesajda bende bahsettim bu sebepten yasak gelmesi bile ise yaramıyor dedim. Tek çözüm ya asi gelecek bir an önce ya da tüm dünya duracak virüs de bitecek. Ben bilim insanı olmayan aklımla bu kadar düşünebiliyorum. Varsa başka yolu her türlü uymaya hazırız.
Asi gelemeyecek cok cok buyuk ihtimal ya da bize gelemeyecek (orta sinif) Mune Mune ablanin dedigi gibi. Dolabimiz bile yok iste saklayacak.

Alintdgim msj bu ilk

Burada asi karsitligii ile bir durum yok ki. Önlemler ve onlemleri yonetmekle ilgili bir msj. Karistirdinz mi uyeleri anlamadim

Yahu bilim diyorum, profesör diyorum,onlara güvenmeliyiz diyorum,nasıl yönetmekle alakali 😊 Aşı yaptırıp yaptirmamakla ilgili yorumlar olmuştu,ona istinaden.
Karantina sadece bir derece hastanelerde yigilmayi önleyebilir ,hastalığı bitirmez.Tek umut aşı.

Aşı umarım işe yarar ama aşıyı bulan firma dahi mucize beklemeyin, tüm ülkelerde aşılama yapılsa dahi virüs bitti maskeleri çıkaralım diyemeyiz dedi.

Dünya da durmayacak, bu mümkün değil birilerinin sürekli üretmesi lazım, bakınız size Tayvan örneği vereyim, ülkede hiçbir kısıtlama yok, her şey eskisi gibi devam ediyor ama 200 gündür tek bir korona vakası yok çünkü hem sağlık çalışanları, hem yöneticiler, hem de halk işi sıkı tutuyor.

Bazı şeyler vardır ki tüm ülkenin elbirliği yapması gerekir, siz buradan yasaklama getirirsiniz, adam uymaz etrafta fellik fellik gezer, nitekim 65 yaş üstüne kısıtlama geldi yine ama ben sokakta çok amca teyze görüyorum geziyorlar ve maskesizler, marketlerde deseniz mesafe kuralına uyan yok, daha geçen gün mesafe koruyarak girdiğim kasa sırasından sinirle çıkıp kendimi dışarı attım, adamlar arkama yığıldı tepeme çıkacaklar neredeyse, ya birine saldıracaktım ya da elimdekileri bırakıp çıkacaktım çıkmayı tercih ettim, bizim insanımız bilinçli olanları tenzih ederim hem sıkıya gelmeyeyim hem de birileri mucize yaratsın da bizi kurtarsın diye bekliyor, hala düğün kına halayları var, hijyen kurallarına uymuyor diye mühürlenen mekanların mühürü açılıp eğlence düzenleyenler var, biz istediğimizi yapmaya devam edelim aşı gelecek virüs bitecek diye düşünüyorlar, daha çok beklerler.

Yahu bilim diyorum, profesör diyorum,onlara güvenmeliyiz diyorum,nasıl yönetmekle alakali 😊 Aşı yaptırıp yaptirmamakla ilgili yorumlar olmuştu,ona istinaden.
Karantina sadece bir derece hastanelerde yigilmayi önleyebilir ,hastalığı bitirmez.Tek umut aşı.
Hanimefendicim yorum yaptiginiz post neyle ilgili bastan okuyun isterseniz. Kimseyi alintilamamissinz benim alintiladgm yorumunuzda yani psta cevap vermişsiniz ve postta asi karstlgi diye bir sey yok. Alintilamazsaniz ortaya konusursaniz konu sahibine yorum yaptığıniz düşünülür.

Aşı umarım işe yarar ama aşıyı bulan firma dahi mucize beklemeyin, tüm ülkelerde aşılama yapılsa dahi virüs bitti maskeleri çıkaralım diyemeyiz dedi.

Dünya da durmayacak, bu mümkün değil birilerinin sürekli üretmesi lazım, bakınız size Tayvan örneği vereyim, ülkede hiçbir kısıtlama yok, her şey eskisi gibi devam ediyor ama 200 gündür tek bir korona vakası yok çünkü hem sağlık çalışanları, hem yöneticiler, hem de halk işi sıkı tutuyor.

Bazı şeyler vardır ki tüm ülkenin elbirliği yapması gerekir, siz buradan yasaklama getirirsiniz, adam uymaz etrafta fellik fellik gezer, nitekim 65 yaş üstüne kısıtlama geldi yine ama ben sokakta çok amca teyze görüyorum geziyorlar ve maskesizler, marketlerde deseniz mesafe kuralına uyan yok, daha geçen gün mesafe koruyarak girdiğim kasa sırasından sinirle çıkıp kendimi dışarı attım, adamlar arkama yığıldı tepeme çıkacaklar neredeyse, ya birine saldıracaktım ya da elimdekileri bırakıp çıkacaktım çıkmayı tercih ettim, bizim insanımız bilinçli olanları tenzih ederim hem sıkıya gelmeyeyim hem de birileri mucize yaratsın da bizi kurtarsın diye bekliyor, hala düğün kına halayları var, hijyen kurallarına uymuyor diye mühürlenen mekanların mühürü açılıp eğlence düzenleyenler var, biz istediğimizi yapmaya devam edelim aşı gelecek virüs bitecek diye düşünüyorlar, daha çok beklerler.
Gercekten bu asi muhabbeti beni sıkmaya basladi. Sihirli degnek gbi gelecek bitecek diye düşünen bir guruh oldugunu gördükçe sinir oluyorum. Boyle dusunuldugu icin umursamazlik yapip kader diyenlerin sayisi az degil çünkü.

Asi gelemeyecek cok cok buyuk ihtimal ya da bize gelemeyecek (orta sinif) Mune Mune ablanin dedigi gibi. Dolabimiz bile yok iste saklayacak.
Ablacım Biontech pfizer aşısı gelmeyebilir ama Çin'in ürettiği CoronaVac gelecek bildiğim kadarıyla ama tüm halk aşılanmayacak.

Keşke hazir olunsa. Hazir olunsa böyle mi olurdu. Iste bireysel korunma bu sebeple ise yaramıyor. Sen hazırım uyarim diyorsun ama atıyorum Ayse Mehmet aman banane diyor. Cik bakalim isin icinden.

Hastalik aldi basini gidiyor inanin korkar oldum iyice sokaga cikma yasagi gelmiyor siz bu konuda ne dusunuyorsunuz arkadaslar
belki bana kızanlar olucak ama bu hastalıktan kaçış yok malesef herkesin kapısını bir şekilde çalıcak kimisi ayakta kimisi yatakta kimisi hastanede ama herkes olucak burdaki amaç hastanelerin doluluk oranlarına göre kısıtlamalara gitmek.ekonomi berbat ekmek 2 lira olmuş millet aç kira veren var çocukları olanlar var yani detaylıca düşünün kısıtlama demek yasak gelmesi demek kaos demek.zaten nakit yok.biz türklerdeki mantık param olsun ev alayım param olsun ev alayım ya at kenara 3-5 bişey paran olsun adam kira veremeyince kuru evi napıcaksın.millette para nakit kalmadı malın olsa kaç yazar oda satılamıyor.örtülü kriz var arkadaşlar işsizlik arttı işyerleri kapanıyor.dolar euro ile kira veren işterleri var.işletmeler ciro yapamıyo.ülkrmizin bel kemiği ihracat oda kalmadı ithalata bağımlı hale geldik.c başkanı açıklama yapıyor ve kanul ediyor birtakım sorunlarımız var diyor bu açılması gereken bir konudur.adalet demokrasi hukuk alanında ilerlemezsen onlara kendi isteğin doğrultusunda müdahale edersen son dakka trenide kurtarmaz seni.ülkrnin durumu çok zor şu anda sokağa çıkma yasağının gelmesi ülkenin bitişi olur belediyelerde bile destek vericek nakit kalmadı.

Hanimefendicim yorum yaptiginiz post neyle ilgili bastan okuyun isterseniz. Kimseyi alintilamamissinz benim alintiladgm yorumunuzda yani psta cevap vermişsiniz ve postta asi karstlgi diye bir sey yok. Alintilamazsaniz ortaya konusursaniz konu sahibine yorum yaptığıniz düşünülür.
Uygulamalar ile ilgili olumlu olumsuz yorum yapmamisim.
İçinde bilim geçen metni nasıl yönetime bagladiniz ben de onu anlamadim.Surekli alintiladiginiz mesajlarda da uzman demisim,işin ehli demisim,prof. demisim hatta aşi bile demişim,ama siz yönetim anlamissiniz ısrarla.Neyse iyi geceler 🌹

zatürre olsunlar cigerlerini üşutup astim olsunlar diye heralde
Yo ülkede cok yasli var, yaslilar emeklilik maasi aliyolar. Once yaslilar hedef sonra artik kim olurse olsun sorun degil.
Ha bide sey demeyi unuttum
11milyonluk nufuslu bir ulke dusunun ve 9 tane saglik bakani oldugunu dusunun.
Hih iste orasi belcika
Gulemmi aglayammi

Bu aralar eşim ekonomi programlarına takmış durumda borsada bir miktar parası olduğu için. Doların yeryüzünde bitişi izleniyor ekonomistlerce. Bu virüsün yapaylığı. Bizlerin de konu sahibi gibi ekonomi durdurcak hamleleri çözüm kabul etmemiz isteniyor.

Maalesef bu lanet virüs her yerde bitse bizde bitmeyecek. Nerden türediyse azımsanmayacak sayıda virüsün varlığına inanmayanlar var. Ben sokakta bir kişiyi elini dezenfekte ederken görmüyorum. Maskesizlere ettiğim beddua burdan aya yol olur.

Şu zihniyette videolar dolanıyor. Akıl tutulması almış başını gitmiş.

Yasaklar gelsin diye sızlanmaktansa herkes duyarlı olsun. Herkes kendine dikkat etsin. Dikkat etmeyeni uyarsın.

Aynı şeyleri yazıyorum ama bende kendimi anlatamıyorum aslında mune . Nasıl bir çözüm gelecek de insanlar bilinçlenecek onu da bilemiyorum. Ben diyorum ki herkes kendine dikkat edecek bir şekilde. Gittiği yere kadar.
Hastaneye çift maske ile gidiyorum. Insanlardan olabildiğince uzak kalmaya çalışıyorum. Eve gelip kendimi banyoya atıyorum. Elimden gelen bu kadar. Ha ona rağmen kaparsam da daha ne yapayım.
Herkes yasak gelsin demiş nereye kadar yasak getirebilirler ki? Bize yasak gelse bile yurtdışı kapıları açık olduktan sonra o yasağın bir anlamı kalmıyor.

Keşke hazir olunsa. Hazir olunsa böyle mi olurdu. Iste bireysel korunma bu sebeple ise yaramıyor. Sen hazırım uyarim diyorsun ama atıyorum Ayse Mehmet aman banane diyor. Cik bakalim isin icinden.
Sizin öneriniz nedir bu durumda? Mesela ne yapilabilir ülke için?

Benim akrabam korona oldu igne vermis doktoru yasli kadin cok yakinim. Hastaneye yatirmamis evde gir demisler karantinaya tamam demis. Girmis igne saati gelince aramis acili gelmisler demisler ne icin aradin. Ama kadin koh koh oksuruyor, kusma vs tum semptomlar var hastanede yatmasi gerekir eskiden olsa. Demisler bizi arama kendin yapabilirsen yap iğneni.
Sorarim igneyi hemsireye bile yaptirip yanlis vurus tekniginden sakat kalanlar varken kadin kendine nasil igne yapsin. Oyle birakildik kendi halimize.
Oda biseymi.
Biz yurtdışında yasiyoruz korona olduk ayni anda annem ve kardeslerim turkiyeye gittiler orada korona oldular.
Bize iste saglik bakani geldi iste ilac verdi iste aradilar diyince biz :KK57:
Cunku burada pozitifsen eve kapan 7 gun kimseyle irtibata geçme yasarsan yasarsin olursen ciao bella
Haa disari cikarsanda karismiyolar zaten oda senin vicdanina kalmis
Kardeslerim karantina sonuna dogru sahsi arabalariyla disari cikmislar direk yurda koydular

Zaten konustuk bunu az önce sizinle bir arkdsta mudahil oldu hatta. Sizce böyle oturunca asi gelecek bitecek mi yani cidden
Yoo ben öyle bir şey düşünmüyorum. Önümüzde en iyi ihtimal iki seçenek var dedim asi ve dünyanın durması ki bu ikisi de çok zor. Ası bulunsa bile bu kadar kısa sürede biten bir ası ne kadar etkili olur yan etkisi ne olur o bile muamma.

Asi konusundaki Belcikadan gelen aciklama.
Asi mecburi degil ama vurulursaniz 4yil icerisinde felclik veya olumle sonuclanirsa sikayette bulunma hakkina sahip degilsiniz.

Resmi aciklamayi resim olarak eklemeye calistim ama yapamadim

Gercekten bu asi muhabbeti beni sıkmaya basladi. Sihirli degnek gbi gelecek bitecek diye düşünen bir guruh oldugunu gördükçe sinir oluyorum. Boyle dusunuldugu icin umursamazlik yapip kader diyenlerin sayisi az degil çünkü.
Bir şekilde bu tip salgın hastalıkların tedavisi bulunacak elbette, bu aşı olur ilaç tedavisi olur bilemem, o kadar tıbbi bilgim yok ama biz artık salgınlara hazır olmak zorundayız çünkü çok kalabalık ve uluslararası yolculukların yapıldığı bir dünyada yaşıyoruz, 1., 2. dünya savaşlarında da salgınlar olmuş, 1500'lü 1800'lü yıllarda da salgınlar olmuş ama salgınların hepsi tüm dünyaya yayılmamış, artık yayılabiliyor.

Dün sars, mers, domuz gribi, kuş gribi, bugün korona, yarın başka bir salgın derken sürekli bulaşan virüs kaynaklı hastalıklar göreceğiz, düşünsenize grip, biz gribi unuttuk halbuki grip sonrası zatürreden ölen insanların sayısı da yabana atılacak gibi değil, evet yazarken yaşarken, bahsederken insanı dehşete düşürüyor fakat insan vücudu da bulunduğu ortama uyum sağlayabilecek, içinde bulundurduğu antikorlarla dış etkenlere karşı savaşabilecek seviyede.

Her şey bir yana, kısıtlamalar vs hepsini bir kenara koyarsak, bir şekilde hayatımızı idame ettirirken kendimizce önlemler almayı da öğrenmek zorundayız, bizim hatamız vurdumduymazlığımız, maskeye bahanemiz var, mesafeye bahanemiz var, hijyen zaten eskiden beri dikkat edenleri tenzih ederim ama bir kısmımız yeni öğrendi hijyeni, toplu taşımalar uzun bir süreden sonra ilk defa kolonya koktu sayelerinde.

Bu arada hayatını çalışarak kazanmak zorunda kalanların bir kısmı da yanlarında yörelerinde onca koronalı varken hiç virüs kapmamayı başardı, ki umarım bundan sonra da hiçbirine virüs bulaşmaz, yani bireysel dikkat ve önlemler aslında çok ama çok önemli, sadece sizin dikkat etmeniz de yetmiyor, toplum dikkat etse bu kadar insan hasta olmayacaktı.

Back
X