Sokağa çıkma yasagi gelmeli artik

İnsaAllah canım benim. Bende ilklerde dikkat etmedim. 4 haftalıkken minibüse falan bindim. Dediğim gibi çevremde hiç yoktu. Şimdi hem binamızda hem çevremizde aşırı var. En güvenilir yine taksiler. Yarında doktor kontrolüm var. Allah büyük tür Rabbim korusun hepimizi
Aman allah korusun. Hastaneler çok sakat.
Ben şuna çok dikkat ediyorum, ilk olarak kesinlikle çok önceden, günün ilk randevularından alıyorum. Mümkünse 1. Randevuyu. İkinci olarak da mutlaka çift maske takıyorum.
Elimden gelen bu kadar, gerisi de nasip.

• Beğen
Reactions: Z P
eve siparis şansiniz yokmu?
Var canım kayinpederjm gelmeden önce hep sipariş veriyordum. Ama kayinpederim anlamaz o işlerden. Gidip alıp gelir ama herhangi temasimiz olmaz. Hemen üst kata çıkar ev dublex

size bir şey sormak istiyorum hastaligin mutasyonu iyi yöndemi kötü yöndemi
Benim duyduğum gördüğüm kadarıyla kötü durumda ilk dalgada bu kadar kolay kayıplar olmuyordu bi anda kötüleşiyorlar ücretsiz izine ayrıldım şimdi servise iyileşip çıkan hasta sayısı neredeyse yok üç dört ex veriliyordu günde

Artik yasak olacağını düşünmüyorum ben herkes kendini kollamaya devam edecek.
kimse kendini kollayamiyor ki 😑 bizim sorunumuz tam olarak bu
ben maske takiyorum karşımdaki korunsun diye ama karşımdaki ay amann allahin dediği olur modunda
allahin dedigi olurda bu konunun bunla alakasi yok.
bizim insanimiz idrak edemedi.
bak şuan ust katimdan acayip sesler geliyor rahat 10 kisi var evde
haftada bir yapiyorlar bunu.
virüs sadece bize var maalesef

Hastalik aldi basini gidiyor inanin korkar oldum iyice sokaga cikma yasagi gelmiyor siz bu konuda ne dusunuyorsunuz arkadaslar
evet şuan ki vakalar en baştakilere döndü ve herşey herkes normal her yer kalabalık eğlence cafe her yer dolu maske maske dedikleri burun altında çene altında , işyerimizde coronaya yakalananlar var ama patronlar tembihletiyolar şirket 2 hafta kapanmasın diye napıcaz bilmiyorum evde bile maskeyle dolaşıyorum ellediğim şeyleri kimsenin ellemesine müsade etmiyorum ayrı oturuyorum evde iyice psiklojim bozuldu

Peki verilen ilaçlarla ilgili ne düşünüyorsunuz? Ben kullanılması taraftarıyım fakat komşumuza gelen filyasyon ekibi “biz ilaçları getirdik ama kullanmanızı önermiyoruz” demiş. Duyunca çok şaşırdım
Yok kullanılması gereken durumlar kesinlikle var ağır ilaçlar evet ama belki genç yada belirti bulgusu yok diye söylemişlerdir

Benim duyduğum gördüğüm kadarıyla kötü durumda ilk dalgada bu kadar kolay kayıplar olmuyordu bi anda kötüleşiyorlar ücretsiz izine ayrıldım şimdi servise iyileşip çıkan hasta sayısı neredeyse yok üç dört ex veriliyordu günde
off iyileşip çikan hasta sayisi yok demek çok fazla vefat var demek 😳

sokağa çıkma yasağı en başından beri olması gereken. ancak ülke ekonomimiz buna uygun değil malesef. yurtdışında bazı ülkeler tamamı olmasa da kazancına yakın bir kısmı insanlara ödeyerek yasak uygulayabiliyor.
gündelik/haftalıkla çalışan çok fazla insanımız var.
zaten ucu ucu maaş yatırabilen milyonlarca iş veren var. onların üretiminin, işinin durması demek başedilemeyecek işsizlik demek.
tamamen ekonomik nedenlerle ne yazık ki yasak mümkün görünmüyor. olsa da en en fazla 10 gün olabilir bana göre. ki bulaş varsa pozitifin 14. günde çıktığını göz önüne alırsak yine kimde ne olduğunu bilmeden insanlar sokaklara çıkmış olacaklar.

off iyileşip çikan hasta sayisi yok demek çok fazla vefat var demek 😳
dün hastane randevularımız vardı kızımla benim .ama 2 aile üyemizin coronaya yakalandığını öğrenince hemen iptal ettik biri öğretmen eşi de doktor yakalananların.hastanede 2 doktor daha yakalanmış :kızgın:

Peki verilen ilaçlarla ilgili ne düşünüyorsunuz? Ben kullanılması taraftarıyım fakat komşumuza gelen filyasyon ekibi “biz ilaçları getirdik ama kullanmanızı önermiyoruz” demiş. Duyunca çok şaşırdım
Ya Allah aşkına öyle şey mi olur tabi ki kullanılmalı ilaçların ağır olması normal yanı bu basit bır hastalık değil ki aksıne kullanmazsan kötü

Evette biz bunu ekonomi olarak kaldırabilecek bir ülke değiliz. Hoş sokağa çıkma yasağı gelse ne olacak? Virüs 5 gün bulamayıp 2 gün mü bulaşıyor? O ne öyle 5 gün dışarıda 2 gün içeride. Ben hala fikrimin arkasındayım, dünyada pandemi ilan edildiği zaman bütün ülkelerde karantina uygulanmalıydı. Devletler evde olan vatandaşlarına yardım paketi hazırlamalıydı, bir süre dünyadaki bütün faaliyetler askıya alınmalıydı. Böyle yapılsaydı belki de pandemi asla bu kadar büyümezdi.

Şimdi daha kötü olmuştur heralde bizim başımızda var en basiti umarım çıkar bi an önce yogun bakımdan böyle kaybetmek insana çok acı gelir
hafta sonu bir yakinimiz kovitten vefat etti memelekete goturduler cenazesini defin ederken rezil olmuş cenaze resmen 😑
kimse bu şekilde defin edilmeyi hak etmiyor bence hele hele boğularak can vermeyi hiç haketmiyor

Ya Allah aşkına öyle şey mi olur tabi ki kullanılmalı ilaçların ağır olması normal yanı bu basit bır hastalık değil ki aksıne kullanmazsan kötü
Ben de öyle düşünüyorum ben olsam kullanırdım filyasyon ekibinin öyle söylemesi şaşırttı

Bu ekonomi böyleyken dışarı çıkma yasağı falan çıkmaz.. Öyle bir yasak getirmeye ekonomik güçleri yok maalesef.. Şu şartlarda bencede yasak gelmeli.. Ama ekonomi ve yasak gelmesi gerektiği bir kenara dursun biz millet olarak bu kadar cahilce hareket edersek daha çok şey gelir başımıza.. Başımıza bu hastalık gelmeden maalesef akıllanmayacağız.. Bu millet adam gibi kendini korusa çalışan sadece iş in mecburen çıksa tedbirini alsa diğerleri evinden çıkmasa, misafir kabul etmese, düğünlere katılım olmasa, akraba ziyareti bilmem nesi olmasa zaten bu kadar artmayacak..

kimse kendini kollayamiyor ki 😑 bizim sorunumuz tam olarak bu
ben maske takiyorum karşımdaki korunsun diye ama karşımdaki ay amann allahin dediği olur modunda
allahin dedigi olurda bu konunun bunla alakasi yok.
bizim insanimiz idrak edemedi.
bak şuan ust katimdan acayip sesler geliyor rahat 10 kisi var evde
haftada bir yapiyorlar bunu.
virüs sadece bize var maalesef

hala gözümle görmediğim şeye inanmam virüs yok diyenler var malesef ülkede.
bizim karşı komşunun kardeşi korona olmuş. aynı apartmanda karşılıklı dairelerdeler ve gayet gidip gelme oluyormuş.
ancak sadece adamı ve eşiyle çocuklarını karantinaya almışlar.
diğerlerine karantina yok.
bu sabah komşunun kızı fırından dönüyordu mesela.
hadi devlet kaçırdı kendi kendinizi siz alın karantinaya.

Back
X