Sokağa çıkma yasagi gelmeli artik

Aman allah korusun. Hastaneler çok sakat.
Ben şuna çok dikkat ediyorum, ilk olarak kesinlikle çok önceden, günün ilk randevularından alıyorum. Mümkünse 1. Randevuyu. İkinci olarak da mutlaka çift maske takıyorum.
Elimden gelen bu kadar, gerisi de nasip.
Su çift maske işini bende düşündüm yarın takicam insaAllah.benim hastanede direk gidiliyor randevu almadan ilk muayne eğer çok kalabalık olursa girmem tabikide
l

dün hastane randevularımız vardı kızımla benim .ama 2 aile üyemizin coronaya yakalandığını öğrenince hemen iptal ettik biri öğretmen eşi de doktor yakalananların.hastanede 2 doktor daha yakalanmış :kızgın:
doktorlar hemşireler çok zor durumda
şehir hastanesinde pandemi servisinde çalısan bir hemsire arkadaşım var kız tükendi resmen hayatta hiç bir şeyden bir umudum kalmadi artik diyodu geçen.

Bu ekonomi böyleyken dışarı çıkma yasağı falan çıkmaz.. Öyle bir yasak getirmeye ekonomik güçleri yok maalesef.. Şu şartlarda bencede yasak gelmeli.. Ama ekonomi ve yasak gelmesi gerektiği bir kenara dursun biz millet olarak bu kadar cahilce hareket edersek daha çok şey gelir başımıza.. Başımıza bu hastalık gelmeden maalesef akıllanmayacağız.. Bu millet adam gibi kendini korusa çalışan sadece iş in mecburen çıksa tedbirini alsa diğerleri evinden çıkmasa, misafir kabul etmese, düğünlere katılım olmasa, akraba ziyareti bilmem nesi olmasa zaten bu kadar artmayacak..

düğünler iptal edildi diye ayaklananlar oldu. hala aklıma geldikçe gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum.

Mutlaka gelmeli ölüyorum 10ngün oldu hala geçmedi hastalığım Allah yaşlılara kaldıramayacaklara bulaştırmasın belki ben de kaldıramayacağım orası da meçhul tabi ama kötü bir hastalık 🦠

doktorlar hemşireler çok zor durumda
şehir hastanesinde pandemi servisinde çalısan bir hemsire arkadaşım var kız tükendi resmen hayatta hiç bir şeyden bir umudum kalmadi artik diyodu geçen.
doktorlar artık o kadar bıkmış ki normal hastalara bile bakmak istemiyorlar korkuyorlar çünkü yoğun bakım hemşireliği zaten başlıbaşına risk emekleri ödenemezz

Evette biz bunu ekonomi olarak kaldırabilecek bir ülke değiliz. Hoş sokağa çıkma yasağı gelse ne olacak? Virüs 5 gün bulamayıp 2 gün mü bulaşıyor? O ne öyle 5 gün dışarıda 2 gün içeride. Ben hala fikrimin arkasındayım, dünyada pandemi ilan edildiği zaman bütün ülkelerde karantina uygulanmalıydı. Devletler evde olan vatandaşlarına yardım paketi hazırlamalıydı, bir süre dünyadaki bütün faaliyetler askıya alınmalıydı. Böyle yapılsaydı belki de pandemi asla bu kadar büyümezdi.

kesinlikle.. her ülkenin her ülkede konsolosluğu var. tüm kara-hava-deniz ulaşımı durdurulup herkes olduğu yerde kalsaydı eminim çok daha farklı seyrederdi süreç.

hala gözümle görmediğim şeye inanmam virüs yok diyenler var malesef ülkede.
bizim karşı komşunun kardeşi korona olmuş. aynı apartmanda karşılıklı dairelerdeler ve gayet gidip gelme oluyormuş.
ancak sadece adamı ve eşiyle çocuklarını karantinaya almışlar.
diğerlerine karantina yok.
bu sabah komşunun kızı fırından dönüyordu mesela.
hadi devlet kaçırdı kendi kendinizi siz alın karantinaya.
benim teyzem kovitken kizlari ay annem hasta yapamaz diyip evlerine çorba yapmaya gidiyorlardi
damadi twst yapmadi ama tat koku gitti o sekilde kimseye bisey demeden gitti çalisti
oglunda tat kaybi vardi guzel guzel okula yolladilar en son cocugun okula gittigini duyunca şikayet ettim

Ben de öyle düşünüyorum ben olsam kullanırdım filyasyon ekibinin öyle söylemesi şaşırttı
Filyasyon ekıbınde sadece sağlıkçılar yok kuzum yani ilaç aşı karşıtlar çok fazla insan var . Kendılerı doktorlardan daha ıyı biliyor gibi olmayan saçma fikirlerini söylemişler. Benım annemde evde tedavı gördü. Ilaçlar çok ağır yalvarıyordu artık verme dıye ama mecburen zorla verdım. Çünkü bızde çoğu ülkeye göre ılaç tedavısıyle başlamamız çok iyiydi.

Hazine bakanimisin sen :) ekonomik olarak niye hazır olmayalim o kadar vergi odedik mesela. Hukumetin biraz vatandasina maddi yonden sahip cikmasi gerekmez mi yoksa ölüp gidecegiz . Sonucta bu olagnustu hal. Valla diyorum bak acta kalsak gelmeli bu yasak yoksa gidecek dr bulamayacagiz yakinda.hastaneler dolmus.Umarim getirirler sokaga cikma yasagini🙏

Üslubunuzu düzeltin öncelikle. Ülke ekonomisinden haberdar olmak için bakan olmak şart değil. Deprem vergisi de bir dünya vergi ödedik, hani nerde? Üstüne tekrar bağış toplanmadı mı? Sanki benim dememle ilan edilecek kaldı ki keşke edilse yazmışım ama bir de sizin gözünüzü kapattığınız ülke gerçekleri var.

65 yaş üzeri iseler sanırım hes almaları zaten zorunlu.
kızım okula gitmiyor geçen hafta 1 günlüğüne tek başına sınavlara girdi hes koduyla aldılar okula bari onu düşünmüşler .velileri de almıyorlar mecbur kalırlarsa da hes kodu istiyorlar buna rağmen virüs patladı okulllar da da maalesef

benim teyzem kovitken kizlari ay annem hasta yapamaz diyip evlerine çorba yapmaya gidiyorlardi
damadi twst yapmadi ama tat koku gitti o sekilde kimseye bisey demeden gitti çalisti
oglunda tat kaybi vardi guzel guzel okula yolladilar en son cocugun okula gittigini duyunca şikayet ettim

cahiliyette çığır açacağız ülkece.
bu resmen vebal almaktır yahu. yazık günah..

kesinlikle.. her ülkenin her ülkede konsolosluğu var. tüm kara-hava-deniz ulaşımı durdurulup herkes olduğu yerde kalsaydı eminim çok daha farklı seyrederdi süreç.
Evet başından beri bunu düşünüyordum ben, yapılması imkansız birşey miydi? Kesinlikle değildi. Her ülkenin nazının geçtiği bir ülke vardı, bütün devletler birlik olup böyle bir karar alsa gerekirse dünyada 1 ay üretim dursa ölmezdik yani.

Filyasyon ekıbınde sadece sağlıkçılar yok kuzum yani ilaç aşı karşıtlar çok fazla insan var . Kendılerı doktorlardan daha ıyı biliyor gibi olmayan saçma fikirlerini söylemişler. Benım annemde evde tedavı gördü. Ilaçlar çok ağır yalvarıyordu artık verme dıye ama mecburen zorla verdım. Çünkü bızde çoğu ülkeye göre ılaç tedavısıyle başlamamız çok iyiydi.
Buna inanıp ilaç kullanmayı reddeden insanlar var etrafımda. Artık onlara böyle açıklarım doğrusunu :)

doktorlar artık o kadar bıkmış ki normal hastalara bile bakmak istemiyorlar korkuyorlar çünkü yoğun bakım hemşireliği zaten başlıbaşına risk emekleri ödenemezz
insanlarin suratina bakinca tiksiniyorum artik vijdan yoksunluklarindan midem bulandi diyodu.

Hazine bakanimisin sen :) ekonomik olarak niye hazır olmayalim o kadar vergi odedik mesela. Hukumetin biraz vatandasina maddi yonden sahip cikmasi gerekmez mi yoksa ölüp gidecegiz . Sonucta bu olagnustu hal. Valla diyorum bak acta kalsak gelmeli bu yasak yoksa gidecek dr bulamayacagiz yakinda.hastaneler dolmus.Umarim getirirler sokaga cikma yasagini🙏

sorunun cevabı çok açık biraz ekonomi kanallarını takip edin derim.
verdiğimiz vergiler vadesi gelen dış borçlara gitmek durumunda, hani şu dolarla ödememiz gerekenler..
bu sebeple üretimi durduramıyoruz.
aç kalmak da burada yazıldığı gibi kolay olmuyor. aç kalan halk isyan çıkarır ki dünya üzerinde örnekleri mevcuttur.

Bizim virüsümüz memur mesaisi yapıyor, haftaiçi dinlenip haftasonu bulaşıyor :KK53:
Bari bize izin verseler, hala işe gidiyoruz. Şöyle kötü böyle riskli aman çıkmayın diyorlar ama işe devam 😅 halbuki evden de çalışabiliyoruz gayet.

Evet başından beri bunu düşünüyordum ben, yapılması imkansız birşey miydi? Kesinlikle değildi. Her ülkenin nazının geçtiği bir ülke vardı, bütün devletler birlik olup böyle bir karar alsa gerekirse dünyada 1 ay üretim dursa ölmezdik yani.

gıda ve ilaç, bu iki sektör lokomotif olduğu için duramazdı ancak diğer insanlar evlerinde kalacağı için risk de olmayacaktı.. biz akıl edebiliyoruz, koskoca dünya bilmemneleri nasıl düşünemedi yada düşündü de neden yapmadı merak ediyorum.

Back
X