• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokak düğünü!

Kimse kusura bakmasın ama insanlar şehirde yaşıyorlarsa şehir şartlarına uyum sağlamak zorundalar. Sokakta düğün olmaz, yün çırpılmaz, halı yıkanmaz vs. vs. .... Bütün bunlar köyde olsa yadırganmaz ama şehir hayatında bunları yapmaya devam etmek saygısızlığın dikalasıdır. Ben de köylü çocuğuyum. Ben de köyden geldim. Ama madem geldim uyum sağlamak zorundayım. Eğer düğün şartsa, şartlarınızın imkan verdiği ölçüde bu iş için ayrılan mekanlarda yapmak zorundasınız. Parasızlık bunun cevabı olamaz. Çünkü sokakta yapılan düğün için ayrılan parayla uygun bir yerde de düğün yapılabilir. Sonuç olarak her yer 5 yıldızlı otel salonu parası almıyor. Evlenirken illa eğlenmek istiyorsanız bunu başkalarına zarar vermeden yapmak zorundasınız.

Olayı dramatikleştirmeye gerek yok.
Her kızın hayali olabilir(benim değildi), ama hayatta her istediğimiz olmuyor.
Ben sokakta düğün yapmayı kendime hak göremem, kimse de görmemeli.
Veya en geç 11'de bırakırsın, dağılırsın, yapacak bir şey yok.
Aynı şekilde çay bahçeleri de bangır bangır.
O gürültüye katlanmak zorunda değil kimse her gün her gün.

Şu an en büyük derdim bu kızlar. Sezonu açtık bugün artık bütün yaz bitmez bunlar. Evim sitenin otoparkına bakıyor, her hafta bir düğün var neredeyse yaz boyunca. Ses olduğu gibi bizim evde. Kafam şişti resmen. Bi insan neden sokakta düğün yapar hiç aklım almaz zaten. Para, maddiyat hikaye bence. Sokak düğünü fiyatına kır düğünü yaptım ben. İnsanlar bundan hoşlanıyor heralde. Bir çaresi yok mu bu işin? Yasaklatamaz mıyız sokakta düğün yapmayı?

bende severim sokak düğününü gece 11e kadar düğün yapmak devam eder düğün saibi karkoldan izin alması gerek yoksa cezası vr diye biliyorum karakolu arayıp uyarıda bulunabilrsin ama izin kağıdı varsa sorun yok a bu araa neden garipliyorsunuz insanın mai durumu iyi değil iye evlenemez mi

her genç kızın hayali sevdiğiyle caddenin ortasında dans etmekmiş, öğrendim.. şu kk da her gün yeni birşey öğreniyorum :27: biraz daha zorlarsanız konu sahibi vicdansız, duygusuz hatta ezan sesinden bile rahatsız olan biri haline gelecek, ha gayret kızlar az kaldı :27:

Şu an en büyük derdim bu kızlar. Sezonu açtık bugün artık bütün yaz bitmez bunlar. Evim sitenin otoparkına bakıyor, her hafta bir düğün var neredeyse yaz boyunca. Ses olduğu gibi bizim evde. Kafam şişti resmen. Bi insan neden sokakta düğün yapar hiç aklım almaz zaten. Para, maddiyat hikaye bence. Sokak düğünü fiyatına kır düğünü yaptım ben. İnsanlar bundan hoşlanıyor heralde. Bir çaresi yok mu bu işin? Yasaklatamaz mıyız sokakta düğün yapmayı?

Sokak düğünü pek bana göre değil, yapanlara da saygı duyarım. Ama sürekli aynı yerde de düğün yapılmaz. Artık rahatsızlık vermeye başlar. Sanırım siz bundan şikayetçisiniz.
Ben sokak düğünü değil de evden çıkarken davul zurna çalmıştı. Ben evden çıkmadan önce böyle zurna acıklı havalar çaldı, tam ben evin kapısında göründüm oynak şeyler çalmaya başlamıştı. Çok güzeldi :1: Bunu da niye anlattıysam.
Yani demem o ki sokak düğünü yapılabilir, ama ben yapmazdım. Maddi durumum kötü olsa bile. Gayet uygun fiyatlı dernekler var, cafeler var, sokak düğünleri gerçekten rahatsızlık verici şeyler.

her genç kızın hayali sevdiğiyle caddenin ortasında dans etmekmiş, öğrendim.. şu kk da her gün yeni birşey öğreniyorum :27: biraz daha zorlarsanız konu sahibi vicdansız, duygusuz hatta ezan sesinden bile rahatsız olan biri haline gelecek, ha gayret kızlar az kaldı :27:

Kim diyo ki bunu :1:
Ben dış çekim yapılırken bile ne kadar utandıydım bi de cadde ortasında dans ederkenki halimi düşünemiyorum :1:

Kimse kusura bakmasın ama insanlar şehirde yaşıyorlarsa şehir şartlarına uyum sağlamak zorundalar. Sokakta düğün olmaz, yün çırpılmaz, halı yıkanmaz vs. vs. .... Bütün bunlar köyde olsa yadırganmaz ama şehir hayatında bunları yapmaya devam etmek saygısızlığın dikalasıdır. Ben de köylü çocuğuyum. Ben de köyden geldim. Ama madem geldim uyum sağlamak zorundayım. Eğer düğün şartsa, şartlarınızın imkan verdiği ölçüde bu iş için ayrılan mekanlarda yapmak zorundasınız. Parasızlık bunun cevabı olamaz. Çünkü sokakta yapılan düğün için ayrılan parayla uygun bir yerde de düğün yapılabilir. Sonuç olarak her yer 5 yıldızlı otel salonu parası almıyor. Evlenirken illa eğlenmek istiyorsanız bunu başkalarına zarar vermeden yapmak zorundasınız.

Altına imzamı atıyorum.

sizin gibi sosyeteler pek bı bozuluyo nedense sokak dugunlerıne..yakında ezanıda yasaklatırsınız aman ses duymayın..o salon yada kır dugunu dedıklerın kol gıbı haberın var mı senın!..herkes sızler gıbı para sacamıyo maalsef..ayrıca ıyı kı o kultur bızım gıbılerde var...herkeste olmasn o ayrıcalık..begenmıyorsanız gıdın avrupaya kardesım herkes ayrı bır cıns zaten..:47:

Az sakin resmen konuyu saptırmışsın. Asıl şehrin ortasında yukarıda alıntıladığım arkadaş gibi yaşayacaklar köylerine geri dönsünler. Bu arada biz de zamanında köyden gelmişiz ama durup da insanların haklarına tecavüz edip rahatsız olan gitsin diyemiyoruz.
Olay sosyete, para vs değil. Kimse yazları hergün hergün hiç tanımadığı adamların gece yarısına kadar gerdan kıvıracaklar diye müziğini çekmek zorunda değil. Senin özgürlüğün benim özgürlüğümü kısıtladığı yerde biter. Saygıdır bu. Belli senin düğünde sokakta olacak ya da oldu ondan bu abartının da abartısı tepki. Para saçmaya gerek yok arayan buluyo uygun yer çevremde olduğu gibi.

Ezanla, gece 11-12 de çalınan şarkıları bir tutuyosan da o senin sorunun.

sizin gibi sosyeteler pek bı bozuluyo nedense sokak dugunlerıne..yakında ezanıda yasaklatırsınız aman ses duymayın..o salon yada kır dugunu dedıklerın kol gıbı haberın var mı senın!..herkes sızler gıbı para sacamıyo maalsef..ayrıca ıyı kı o kultur bızım gıbılerde var...herkeste olmasn o ayrıcalık..begenmıyorsanız gıdın avrupaya kardesım herkes ayrı bır cıns zaten..:47:

heh! ben de diyordum "beğenmiiisen kapi orda" cılar nerede diye, hah geldi :27: ablacığım bizim ülkeyle bir sorunumuz yok, sorunumuz saygısızlarla.. bu konuda bir çözümün var mı? :27: düğün salonlarının kol!!! gibi parası varsa, biriktirmeden evlenmez, biriktiremiyorsa nikah yapar.. bu ona benim kapımın önünde gece yarılarına kadar göbek atma hakkını vermez.. ha belediye bir saate kadar izin veriyor ama hani kul hakkı var, ezan sesini bildiğine göre kul hakkı hakkında da bir fikrin vardır değil mi? :34:

En hazetmediğim durumlardan biridir şu sokak düğünleri, sokak nişanları v.s..
Hele bir de yazın yapılır, camları da kapatamazsın, kafan olur davul gibi..Tahammül edilecek gibi değil.

Ve ayrıca evet çevreye saygısızlık. 11-12 ye kadar mecbur muyum ben o gümbürtüyü dinlemeye? Evde hastası olan var bebeği olan var..

Paran yoksa nikahını kıyarsın olur biter.
Nedir bizdeki bu gösteriş merakı anlamış değilim..Yıl olmuş 2014, hala sokakta düğün yapılıyor.

Sokak düğünü gümbürtüsünü "ezan sesi" ne bağladınız ya, buna da ayrıca bir pes diyorum.
Bahçelerde kereviz, gel bize bazı bazı.

Son düzenleme:
Bi arkadaş düğün salonlarının parasını ''kol gibi'' diye tarif etmiş, ama her keseye uygun salon var artık.
1800, 2000, 3000 fiyatlar değişiyor. Sokakta yapılan düğünden iyidir.

heh! ben de diyordum "beğenmiiisen kapi orda" cılar nerede diye, hah geldi :27: ablacığım bizim ülkeyle bir sorunumuz yok, sorunumuz saygısızlarla.. bu konuda bir çözümün var mı? :27: düğün salonlarının kol!!! gibi parası varsa, biriktirmeden evlenmez, biriktiremiyorsa nikah yapar.. bu ona benim kapımın önünde gece yarılarına kadar göbek atma hakkını vermez.. ha belediye bir saate kadar izin veriyor ama hani kul hakkı var, ezan sesini bildiğine göre kul hakkı hakkında da bir fikrin vardır değil mi? :34:

Valla bana da düğün çok gereksiz geliyo millet ortada gerdan kıvırıp, ter dökecek diye para vereceğim hayır çoğunu da tanımıycam zaten gelenlerin.

Şu kızların sokakta yapma pahasına düğün meraklarını cidden hiç anlamıycam. Herkesin durumu mükemmel olacak diye bi'şey yok ama ille de bu düğün merakını anlamıyorum. Nikahta da gelinliğini giyersin. Habire her genç kızın hayali ay napsınlar paraları yoksa denilip durulmuş konuda. Madem öyle takıntınız var milletin kul hakkına girmeyin para biriktirin adam gibi yapın.

Geçen de üst komşu gece 2ye kadar tepemde kına gecesi yaptı. Kınadır, mutlu günüdür dedim ama 30 kadının gece 2 ye kadar tepemde oryantel oynamalarının bana saygısızlık olduğunu da illa benim mi demem lazım.

öyle 7 de başlayıp 11 de bitmiyodu ki

getirdikleri " sanatcı " öğlen den başlıyodu prova yapmaya sanki bana zeki müren

sokakta düğün mü olur allah aşkına adı üstünde orası sokak

En hazmedemediğim durumdur şu sokak düğünleri, sokak nişanları v.s..
Hele bir de yazın yapılır, camları da kapatamazsın, kafan olur davul gibi..Tahammül edilecek gibi değil.

Ve ayrıca evet çevreye saygısızlık. 11-12 ye kadar mecbur muyum ben o gümbürtüyü dinlemeye? Evde hastası olan var bebeği olan var..

Paran yoksa nikahını kıyarsın olur biter.
Nedir bizdeki bu gösteriş merakı anlamış değilim..Yıl olmuş 2014, hala sokakta düğün yapılıyor.

Sokak düğünü gümbürtüsünü "ezan sesi" ne bağladınız ya, buna da ayrıca bir pes diyorum.
Bahçelerde kereviz, gel bize bazı bazı.
kesinlikle katılıyorum biz de başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bizim özgürlüğümüz bitmiyor hala devam ediyor altıda başlayıp gece onikilerde birlerde bitirenler var gümbür gümbür davullar zurnalar tabii bu bir gün de sürmüyor her allahın günü bir tane düğün kına nişan olması yeterli ee bir kişinin evlenilecek kızı oğlu yok sonuçta bir sürü
ha bir de kalkıp sokağın arkasını önünü kapatırlar gelip geçen araba olmasın kimse rahatsız etmesinler diye babalarının arsası çünkü o sokak istediği gibi açıp kapatıyor orda bulunan herkesi rahatsız etme hakkını kendinde görüyor

bende çıkıp balkondan şu tozlu halılarımı sirkelesem sildikleri camların temizledikleri balkonların üstüne sonra da çıkıp ne var halı böyle temizlenir biz sizin gibi avrupa özentisi değiliz beğenmiyorsan git avrupada otur diyebilir miyiz acaba :21:
ayrıca düğün salon fiyatları o kadar da abartılı rakamlarda değil gidin çırağan sarayında düğün yapın demiyoruz hiç bir şey yoksa orduevlerinin, öğretmenevlerinin salonları var veya belediyenin yerleri de
internette basit bir araştırma yaptı bir salon fiyatının 500 tl olduğu yerler var ki bunların tam bilemiyorum evlenecek olanlar daha iyi bilir müzisyeni sandelyesi var yemeği pastası vs. olmasa da

ayrıca eklemek istiyorum sorun köylü şehirli ayrımı da değil benim babaannem köyde otururdu köyün meydanında yapacak düğün için felçli adam ve ailesinden izin istendi mesela köyde birin cenazesi varsa diğeri düğün de yapmaz ertelenir bir hafta falan bunlar da bizim adetimizdi

Son düzenleme:

Ne datlu şeysin sen yaa... Gece 12 de hastan mı var, bebeğin mi var umurlarında olmayıp popo sallayan insanların bunu kültürlerinin gerektirdiği bir durum olduğu için mi yaptıklarını söylüyorsun.. Cehalet bacım cehalet, amaaaan bu gece de uyumayıversin çocuk, yandaaaan hop hop mantığı insanları tek açıklayacak durum cehalettir...

site yönetiminde ortak kullanım alanı olan otopark toplantı gibi merasimlerde kullanılır diye bir ibare var mı?belediye karışmaz arkadaslar sadece ses desibeli belli bir sınırı aştığında müdahale edebilirler

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yahu maddiyat olamaaazz.. 2012 yılında yemekli, içkili 200 kişilik düğünü 3000 liraya yaptım foçada hem de, harika bir bahçesi olan restorantta. Aynı yerde normal limonata pastalı düğün 1200 liraydı. Sadece gelen bet sesli piyanist şantöre vermişler 1000 lira yahu. Maddiyat nerde kaldı? Maksat kafa şişimek bi de sokakta oynamak sanırım.

nasıl yaptın ya...adres telefon ve referans istiyorum bir daha evlenirim.zira ben Anadolunun ufak ilinde 250 kişi yemekli salonda 12 bin verdim içkide yoktu yani ....sokak düğünü kesinlikle daha uygun ve en boş salona bile 2.000tl fiyat istıyorlar..her kes ister salon düğünü ama maddiyat olmadıktan sonra olmaz...daha cok sünnetler için sokak düğünü yapılıyor ama.

Son düzenleme:

sağlam saçmalamıssın ezan sesiyle ne alaka davul zurna gırnatanın...maden konuya böyle mühadil oldun yaz günü bile muhterem ezan sesi saat 22.00den(teravih)sonra yok.eğlencenin sınırı ise 23.00.ezan 60ds,davul zurna tutturabildiğine...

Yahu maddiyat olamaaazz.. 2012 yılında yemekli, içkili 200 kişilik düğünü 3000 liraya yaptım foçada hem de, harika bir bahçesi olan restorantta. Aynı yerde normal limonata pastalı düğün 1200 liraydı. Sadece gelen bet sesli piyanist şantöre vermişler 1000 lira yahu. Maddiyat nerde kaldı? Maksat kafa şişimek bi de sokakta oynamak sanırım.

Rahatsız eder kesinlikle bişey diyemem o konuda haklısınız ama siz 200 kişilik düğünü o kadara yapmışsınız, gerçi otopark kapasitesini bilemiyorum ama bizim düğünlerimize katılım 1000 kişi civarında oluyor, elesen 500 kişi, İstanbul şartlarında 400 kişilik yemekli düğün en az 15 bin maalesef. Biraz temiz ve nezih salonların fiyatı 3 bin liradan başlıyor. Arkadaş Cuma akşamına 3500 liraya tuttu düğün salonunu, hafta içi olduğu için yani, başka bir arkadaşta 200 kişilik kokteyl kır düğünü 6 bin liraya yapıyor sırf uygun diye Cuma akşamı.. :31:

Son düzenleme:

Yemekli düğün 3000 tl mi :O şanslıymışsınız benim akrabam 6 sene önce falan yemekli düğünü 10000 tlye yaptırmıştı.

Bunun dışında ben de maddiyattan olduğunu düşünmekteyim yine de.. 1000 tl verip kurtulmuşlardır. Salonuydu yemeğiydi otoparkıydı orkestrasıydı pastasıydı çalgısıydı yonttukça yontuyorlar insanı, ablam 5 sene önce evlendi ikram sadece düğün pastası ve içeceklerdi herşey içinde diye anlaşmıştık 3000 tlye. Ama gelen konuklardan otopark için ayrı para almışlar, fotoğraf çekildi ayrı para, davulcu geldi ayrı bahşiş istedi, pasta kesilecekti bıçak kesmiyor dediler ayrı bahşiş! Bu nedir yahu! :O soymuşlardı resmen bizi. Bu yüzden ne olursa olsun her kadın güzel bir törenle evlenmek ister bence sokak düğünlerindemaddiyat en büyük etken ve malesef gece 23.00 e kadar bunu çekmek zorundayız.

Back
X