• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokak hayvanları için bir kap su lütfen..

hera.zeus

Geçmiş,geçmiştir..!!
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2009
676
4
96
Bursa
biz ramazan aylarında susuzluktan açlıktan ve sıcaktan şikayet ediyoruz...peki sokaktaki hayvanları düşünüyormuyuz.. biçoğumuz buna hayır diyor.. bizim iftarımız var ama onlar bazen günlerce aç ve susuz duruyorlar. herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum.. (LÜTFEN) herkes kapısının önüne bir kap su biraz içine ekmek doğrayıp süt koymalı....bu bize göre cok basit bişey ama onlar için yaşama hakkı.. onların yaşamaya hakkı var dünya bizim olduğu kadar onlarında birsürü hayvan açlıktan ve susuzluktan ölüyor... buna göz yummayalım... sizin karnını doyurduğunuz her hayvan belki ölmekten kurtardığınız bir hayvan olucak.. belki yarın öbürgün öldüğümüzde bu hayvanlar bizden şefaatçi olucak.. siz bir kap sudan sütten hiçbirşey kaybetmezsiniz ama onlar yaşam hakkı kazanırlar.. onlara lütfen yardım elinizi uzatın...

yollarda yürürken sürekli bakıyorum ama malesef o kadar azki bir kap su bırakan duyarlı insanlar..çöplerin içinde yiyecek ararlarken görüyorum ya üzülmemek elde değil,,buna bir care bulunmalı ama ne...belediyelerde sorumlu biraz kampanya yapsalar ya ne güzel olur bu konu ile ilgili yazılar olsa broşürler dağıtılsa belki hatırlatmış olurlar insanlara..bilmiyorum işte caresiz kalınca aklıma gelen bu oldu ama nerde bizim duyarlılığımız..ne var yani bir kap suyu bırakmak bu kadarmı zor geliyor insanoğluna..yada ne bileyim televizyonlarda herseyin tanıtımını reklamını yapıyolar bu sokak hayvanları içinde yapsınlar insanları yönlendirseler,herkez evinin önüne yada çöp kutularının yanına bir kap su biraz yemek bıraksın kampanyası yapıp duyursalar...

Susuzluğun ne demek olduğunu herkes bilir ama en iyi oruç tutanlar anlar.
Hayvanlar konusunda duyarlı olanlar elinden geleni yapıyor, kampanyalar da var ama hiç aklına bile gelmeyenler de var maalesef.:gitme:
Gece yürüyüşte gördüm bir yardımsever boş araziye geniş kapta su koymuş bir de yanına 5lt.lik dolu damacana koymuş eğer biterse doldurulsun diye. Görsem tebrik edecektim.
kapları ertesi gün çöpçüler atmasa duyarlılık olsa hepimize yetecek kadar yiyecek ve içecek var ama bu konuda aile eğitimi önemli işte.
Anneler tiksinerek bakıp geçerse çocuk da onu taklit ediyor ne yazık ki.alsanaalsanasmile

dostlarımıza bir kap su, bir kap yemek... onlarda can...
lütfen...

konu sahibi arkadasım, bu konuyu açtığın için çok teşekkürler... keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa...

özellikle çöp kutularının etrafında topladıkları için sevimliler oralarada bırakıyorum su mama ama malesef bugün bırak yarın git çöpçüler toplamış oluyor su kaplarını vs...sinir oluyorum valla.yani ne istiyolar hayvanların mama su kaplarından..su kabında zaten su var görüyolar mama kaplarıda etrafı kirletmiyoki zaten hayvancıklar silip süpürüyorlar yiyorlar kalıntı olmuyorki ne diye dokunuyolar anlamadım..koskoca şehirde hayvanlara karınlarını doyuracak minicik bir bölümü cok görüyorlar bana göre...bu duruma gercekten çözüm arıyorum kendimce,aklımdan gecen su,,bıraktığım kaplara yazı yapıştırmak...hayvanların su ve mama kaplarına dokunmayın diye..bir kösede duruyor işte kaplar ne demeye alıp atıyolarki gercekten sinir bozucu...

Hadi yemek veremiyorsunuz ama atacağınız bir yoğurt kabına su doldurarak en yakın parka,sokağın başına bırakın,emin olun en büyük sevap olacaktır,hera.zeus'a duyarlılığından dolayı teşekkürler.

ya diyorum ki bu nihat hatipoğluna bir mail atsak ki adam iyi reyting alıyor bu yemek ve 1 kap su konusunu bir açsa iftara doğru yada sahurda belki insanların vicdanına dokunur..

saolun canlarım.. hayvanlar gerçekten benim için cok önemliler.. onlar için elimden gelen herşeyi yapıyorum.. hergün su ve mama koyuyorum.. onların gelip yemeklerini yedikten sonra size sırnaşması ayaklarınıza sürtünmesi cok güzel birşey.. bu mutluluğu yaşamak paha biçilemez.. eğer sizin koyduğunuz kaptan bir hayvanın su içtiğini mama yediğini görürseniz hep bunu yapmak isteyeceksiniz.. onların sizi karşılık beslemeden sevmesi sadece başını okşayıp yanından bile geçseniz peşinize takılıp sizinle yürümesi cok güzel birşey..keşke belediyeler de bu konuda duyarlı olsa.. belediyeye mail attım parklara su kabı konulması için en azından atamazlar söyle yere çaksalar onları hayvanseverlerde yemek ve su koysa ama cevap bile gelmedi nekadar kötü.. ben gene elimden geleni yapıyorum.. bu duyguyu tatmak cok başka anlatılmaz yaşanır derler ya işte öyle yaşamak lazım.. bi hayvanın karşılıksız sizi sevmesi kelimelerle ifade edilemeyecek kadar güzel.. saolun arkadaşlar tek olmadığımı benim gibi düşünenler olduğunu gördükçe mutlu oluyorum.. yaşamaya hakları var.. dünya bizim olduğu kadar onlarında.. herşey ailede bitiyor cocuğa hayvan sevgisi aşılanmalı... benim babam kışın işten dönerken buğday yada buldur alır avuçla yol kenarlarına bırakırdı kuşlar için.. herşey ailede bitiyor.. cocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayalım..

Arkadaşım ne iyi yapmışsın bu konuyu açarak..alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
Sesimizi ne kadar çok kişiye duyurursak o kadar iyi sonuçlara alabiliriz. Bende kapımızın önüne koyuyorum bir kap su.. ertesi günü bakıyorum yok olmuş, yine koyuyorum. en sonunda evimizin altındaki dükkan sahiplerine sövdüm durdum! eminim onların attığına! en sonunda bir kap su daha koydum birde delik açtım kenarlarından ve kalın sicimle ağacın dibine bağladım.... Atmıyorlar artık..Bazen işe giderken görüyorum kedilere mama verenleri,yüzümde bi tebessüm oluşuyor içim huzur buluyor... Bazı insanlarda görüyorum kovalıyorlar hayvanları kapılarından, itip kakıyorlar zarar veriyorlar bütün sinir tepeme biniyor :oklava: diyorum asıcaksınn bu insanları! nasıl vijdandan yoksun yaratılmışlarr diyorum !!! İşte onlar muhtaç bir hayvanın karnını doyurmanın onlara sahip çıkmanın hazzını hiçbir zaman bilemeyecekler.....

Susuzluğun ne demek olduğunu herkes bilir ama en iyi oruç tutanlar anlar.
Hayvanlar konusunda duyarlı olanlar elinden geleni yapıyor, kampanyalar da var ama hiç aklına bile gelmeyenler de var maalesef.:gitme:
Gece yürüyüşte gördüm bir yardımsever boş araziye geniş kapta su koymuş bir de yanına 5lt.lik dolu damacana koymuş eğer biterse doldurulsun diye. Görsem tebrik edecektim.
kapları ertesi gün çöpçüler atmasa duyarlılık olsa hepimize yetecek kadar yiyecek ve içecek var ama bu konuda aile eğitimi önemli işte.
Anneler tiksinerek bakıp geçerse çocuk da onu taklit ediyor ne yazık ki.alsanaalsanasmile

bütün mesele bu zaten...o kadar çok görüyorum ki böyle insanları...yüzlerinde afedersiniz b.k a bakar gibi bi ifadeyle bakıyorlar hayvanlara,sadece hayvanlara değil onlara yemek,su verenlerede öyle bakıyolar:kızgın:
tartışma yaratmak istemem ya da genelleme yapmıyorum ama türbanlı kesimde özellikle rastlıyorum buna.....iğrenerek bakmalar,canavarmış gibi kaçışmalar vs....onlarda hayvan mundar zihniyeti var...onlarıda Allah yaratmadımı?

elbette hepsi öyle değil,sevenide var...hatta bizim ailece görüştüğümüz bile var türbanlı olduğu halde köpeğimizi seven....

bizim oturduğumuz yerdeki hemen hemen bütün kedileri biz besliyoruz...bir de bi kadın daha var o da bakıyorevine flnda alıyor o...

yaz kış yemek ve su veriyoruz....

canım böyle bi konuyu açtığın için kendi adıma çok teşekkür ederim....

Ben 1. katta oturuyorum pencerenin önüne hergün bir kap su koyuyorum.İki kedim var her akşam eve gelir gelmez yemek veriyorum.Alıştı keratalar benim eve dönüş saatime gelip yemeklerini yiyip gidiyorlar:)
Geçen günde bi baktım pencerede karga kaptaki sudan içiyor.Kuşlar hiç aklıma gelmemişti benim.
Afiyet olsunda kedilerime yakalanmadan içseler iyi olur:)

Cok guzel bir konuyu gundeme getirmissin, kutluyorum,hayvan sevemeyende insan sevgisinin hic olamayacagina inanlardanim,cok tatli bir kopek sahibi olarak ben de her zaman elimden geleni yapiyorum yakinda oturdugum yerde adim cikacak!!!

Çok eski bir konu ama tesadüfen gördüm.
Ve can dostlarımızı seven ve düşünenlerin olması
beni sonsuz mutlu etti.
Sayfaya yazan ve yazmayan ama bu konuda duyarlı
herkese de teşekkürler.:KK19:
Sevgilerimle.Hayırlı Cumalar...

Back
X