Sokak hayvanlarımız için yarın küçük bi iyilik yapalım hepimiz !

Ss_esperanza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
183
1
26
Kayseri
Arkadaslar havalardan dolayı sokak hayvanlaımız perişan halde çok üzülüyorum..
Yarın (hayvanlarda korkanlar,hoslanmayanlarda dahil) hepimiz evimizin önüne bir kap su ve artan yemeklerimizden koyalım bir canın kurtarılmasına küçükde olsa bi ışık yakalım.
Yapmamız gereken sadece bi tabak daha fazla yemek yapıp bi kap suyu onlardan esirgememek .
Yarın her şehirde onların günü olsun lütfen arkadaşlar :13:

Bir de şu var:

[video=youtube;BA-Sr6Fr_-4]http://www.youtube.com/watch?v=BA-Sr6Fr_-4[/video]

:) Kapımın önünde sularım, yemeklerim, cam pervazlarında su ve buğdaylarım mevcut.. :)
Hatta öyle hergünlediler ki beni, camlarıma vurup yem istiyor kuşlarım.. :)
Kedi ve köpekler de kapıda yatıyor 1-2 saat geç çıkarsam hafiften mırıldanmalar başlıyor.. Eşek hepsi eşekk. :)

Sokağımız en başta yadırgadı, tuhaf karşıladı hatta alay bile edenler oldu senin koyduğun kaba mı kaldılar diye.
Sonra ta geçen kış karın kar olduğu zaman, yerken gördüler, resmen yemeğe geliyorlardı. :) :)

Allah'a şükür komşularım da bilinçlendi, bu konuda çok iyiyiz.. :)

Ne yazık ki ben balkonuma koyduğum eski ekmek, kırıntı ve buğdaylarla kuşlara ziyafet çekemiyorum artık. Komşum uyardı. Çamaşır asıyormuş, kuşlar da benim balkona gelirken onun yeni yıkadığı çamaşırlara pisliyorlarmış.

Aayyyy snejankaa sen sevap işliyorsun biz burda bok temizlemekten helak oluyoruz lafını öyle çok duydum kii..

Konunuzu 'evcil hayvanlar' bölümüne açmalıydınız..

Çok güzel bir paylaşım..

Aayyyy snejankaa sen sevap işliyorsun biz burda bok temizlemekten helak oluyoruz lafını öyle çok duydum kii..

Çok tuaf yaa böyle insanların olduğuna inanamıyorum Bir çamaşır bir candan daha kıymetli olamaz ! Siz sevgili komşunuzun çamaşır yıkamadığı günlerde küçük canlara yardım etmeye devam edin bence

Konunuzu 'evcil hayvanlar' bölümüne açmalıydınız..

Çok güzel bir paylaşım..

konumuz evcil hayvanlar değil Onlar sokakta kalan küçük canlarımız malesefki evcil hayvanlar bölümüne konu açılan canlar kadar şanslı değiller :26:

Son düzenleme:

Sorun yok :)
Hallettik biz o durumu, sokakca yem koyuyoruz artık.. :)

Malesef ki bu konuda herkes duyarlı değil ,Umarım bir kaç kişide olsa bi günlük bile olsa bu iyiliği yaparlar.
İlgilenenler için teşekkür ederim sevgilerimle..

konumuz evcil hayvanlar değil Onlar sokakta kalan küçük canlarımız malesefki evcil hayvanlar bölümüne konu açılan canlar kadar şanslı değiller :26:

Vahşi değiller..
Evciller..

Konunuzun yeri o bölümdür..

Son düzenleme:
bizim sokaktakiler insan değil maalesef. 3-5 kişi anca. su/yemek kapları koyarım ortadan kaybolur, direğe bağlarım kabı, ipi çözülür, kuru mama dökerim kaldırım kenarına ezerler. en son çamaşır asma ipi aldım, tel o zaten, düğüm yapınca açılamaz. makasla kesmişler, yanında makas taşımadığına göre kimse, kendine görev edinmiş, unutmamış makasla inmiş aşağı. ama ne hikmetse, ramazanda adım başı yiyecekler, yemekler.

"hayvanlar benim sessiz kullarımdır, onlar şimdi zulme susuyorlar ama ahiret günü konuşacaklardır." amiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnn

Vahşi değiller..
Evciller..

Konunuzun yeri o bölümdür..

Benim sorunum konunun yeri değil hayvanlara bi nebze olsun yardımcı olmak mümkünse 'konun yeri' konusunu kapatin.
Orası olabilir fakat takip ettiğime göre fazla ziyaretçi almıyor evcil hayvanlar bölümü. O yuzden burda paylaşıp daha çok insana ulasmak istedim.
İsterseniz kapatın konuyu ben küçük bi ışık yakmak için uğraştım !

Dediğiniz gibi malesef bizim insanlarımızı büyük bi bölümü böyle.Madem sen yapmıyorsun bari yapanlara engel olma ama anlamıyorlar işte..

Sayın Ss_esperanza,
bir hayvansever olarak hassasiyetinizi anlıyorum lakin site düzeni ve kuralları sebebiyle uygun bölüme taşımalıyız konunuzu...

İnsanı gerçekten yapacağı işe pişman ediyorsunuz konuyu nereden nereye getirdiniz.
İstediğiniz yere taşıyabilirsiniz konuyu takip etmiyorum...! Konu ana fikrinden çok uzaklaştı.Umarım vermek istediğim mesajı yalnızca hayvanseverler değil,korkan ve hayvanlardan hoslanmayan arkadaslarımızda almıstır konuyu buraya acma sebebimin bi nedenide budur yalnızca hayvanseverler değil herkese ulaşsın.
Ben üzerime düşeni yaptım.Hepinize iyi geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…