Sokak Kedileri-Köpekleri için Koli Evler (el yapımı)..

koli evler yapalım hadii arkadaşlarımm

Markete gittiğimde ne diye sormam gerek peki kumu? Ayrıca teşekkür ederim, çok hoş geldi hoş. zemuszemus

Çok hoşlanmadım veterinerden. Daha öceki köpeği götürdüğümde yapmadığı bir aşının parasını aldı, köpek ölünce almaya gittim parayı tam olarak vermedi ücreti. Bir daha gitmek istemiyorum ona. Birde bunlar veteriner yemini ediyor. Çok üzgünüm çoook Güvenmiyorum bu veterinere artık.
Sağlık durumu için iyi birşeyi yok biraz üşütmüş dedi. Göz damlası falan damlatmış. Aşısını 1.5 aylığı geçtikten sonra yaptıracağım. Hem hastlığı da geçsin. Aylık bakımından tam birşey diyemedi. 1 - 1.5 aylık falan dedi.
Gözünü ılık suya batırılmış pamuk ile siliyorum. Süt ile suyu karıştırdım yemedi öyle. Süt ile ekmeği papara yaptım öyle olunca da ishal oldu. Yoğurt, peynir birazda pişmiş et verdim yedi onları. Birde bugün 3 kere falan kakişini yaptı. Normal mi? Ateşi yok fakat yerinden hiç kalkmıyor yemeğini bile ağzına biz veriyoruz.

canımmmmmm cokk sevındımmm tatlımmm
ufakmıs daha senı ıyıce annesı bellıcek canımm cok sevındımm sanslı pısıcık senın gıbı annesı oldu artıkk esınde sevıodur ınsalla dımı bazıları sorun cıkarıo ya uzuluorumm

canım veterınerlerde kum daha pahalı oluo ben mıgrostan alıorum cok secenek var hem uygunu hem pahalısı bılmıorum sızın orada varmı buyuk marketlerdede olabılır ama
zaten kumu koyunca ırekt gıder yapar ıpekcan alıstı gıdıo yapıooo masallahı var ıyı calısıo bızımkını kakısler cısler bol bol yapıolıoooo
senı yerım bennnn hheheh

Bizim burada migros yok. Şok, bim, carrefour express var. Buralarda var mıdır acaba? bilmiyorumkismile Tatlişim bugün eşim tırnaklarını kesti. O da çok seviyor. İstiyorsan alalım bakalım demişti bana. opuyorumnanaktan

silica kum diye bakabilirsin kristal kum için..
bu kumun özelliği,çişi yapar yapmaz emiyor olması..
ama biraz koku olabiliyo..

tavsiye edebileceğim diğer kum da,akkumdur..
bu kum bebek pudrası gibi kokar ve ince taneli kalın taneli olarak 2 çeşiti vardır..
ben mesela ince taneli akkum kullanıyorum bebişim için..
topaklanma özelliği vardır ve bi kürek yardımıyla o bölümü alıp atabiliyosun..
hoş kokuyo kum..
akkum isminden başka isimlerde de olabiliyo topaklanma özelliği olan kumlar..

yaş mama(konserve) verebilirsin..
aslında kitten kuru mamasını biraz su ile ıslatarak da verebilirsin..
ben konserve mamaya hayır diyebilicek bi pisi düşünemiyorum:)))
kuru mama dışında başka şeyler verirsen,tekrar kuru mama yemesini istediğinde,reddedicektir..
diğer şeyler daha lezzetli oldukları için..
ama mineral,vitamin ve protein anlamında tam beslenme sağlayan,kuru mamadır..(profesyonel kuru mama..)
çok bebekken çok sayıda kaka yapması normaldir..kakanın kıvamı önemli..
aslında bu bebişde de parazit vardır muhtemelen.. tüm sokaktan gelenlerde olur..
ve bu parazitler de bebeği halsiz ve hasta yapabilir..
ense damlası (pire için) ve parazit iğne yada hapı(iç parazit için) şart..
1,5 aydan itibaren gerekli dozda yapılıyor bunlar..
bence yeni vetin ona vitamin iğnesi yapsın.. gerekiyosa da antibiyotik tedavisi başlasın..

sorabilirsin hep biliosun..
öpüorum çok bebişiopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
sizin gibi insanların var olduğunu bilmek güzel.....olumunekankayizsmile

konuyu açan meg arkadaşıma teşekkür ederim ve yorum yazan herkese....inanın bu tür yazıları konuları okurken bile içimi huzur ve sevgi kaplıyor....

bizde burda apartmanın altında kedilere bakıyoruz...daha çok annem ilgileniyor gerçi ama bende çok seviyorum hayvanları...insanlardan daha çok.....

kutulardan yapılan evler süpermiş ama bizim bulunduğumuz yerde bunları koyabileceğimiz emniyetli bir yer hiç yok....çünkü burdaki çocuklar tam bir canavar...kedi katliamı yaşanıyor nerdeyse hergünnalsanaalsanasmile nasıl çocuklar yetiştiriyor bu millet anlamıyorum....

yapıp koysak anında talan ederler....kediler için koyduğumuz su kaplarını bile kapıcının karısı alıp alıp atıyordu,kaç kere kavga etti annem kadınla da sonunda biz galip geldik...

hayvanlardan korkanlar asıl insanlardan korksun bence....

didi,
yavru kedilerimiz hemen hemen yaşıt. ben az zamanda kazandığım tecrübelerimi yazayım, yanlışım varsa meg düzeltir.

öncelikle vet den anne sütü yerine geçen süt tozu aldım, ılık suda eritip veriyorum. eczane, büyük market ve petshoplardan da bulabilirsin bu süt tozunu. günde 4-5 kere verdim. az içiyor, çok yapma, kalanı döküyorsun çünkü.

kaliteli bir kuru mama aldım, ancak sanırım dişlerinden ötürü yiyemiyor. biraz sıcak suda yumuşatınca yedi. marketten whiskas ın yavrular için yaş mamasından aldım, minik bir pakette satılıyor. onu da severek yiyor, kokusu çok kötü ama :sinifsinif: balıklı birşey. azıcık sıcak suda ılıtıp verdim.

kumunu carrefourdan aldık, hazır kumlar ile temizce ihtiyacını giderir. alışması için kuma koyup hafifçe patilerini sür. yapacaksa eşelemeye başlıyor, yapmayacaksa kaçıp gidiyor. hemen hemen alıştı sayılır bizimki, ama benim kuma götürmem gerekiyor, kendi gitmiyor.

annesinden pire geçmiş olma ihtimali çok yüksek, ben fark ettiğimin ertesi günü vet e götürdüm. dış parazitini sprey olarak uygulat. pirelerinden kurtulsun. iç paraziti ağızdan macun gibi bişeyle verdiler. iğne için henüz çok küçük, iğne yapmasınlar.

süt ile birlikte haşlanmış tuzsuz yağsız pirinç verebilirsin, bizimki ilk gün büyük bir iştahla yedi ama sonraki günler yüzüne bakmadı lmaz:
direncini kazanması için haşlanmış tavuk göğsü verebilirsin.

bir de üşümemesine çok dikkat et, yavrular çok fazla üşüyor. sıcak su termosunu yumuşak bir bezle sardım. ilk günler hep onun üstünde uyuyordu. şimdi benim kucağımda uyumayı tercih ediyor. alıştı mı ne? eyvahedigeldismile

arkadaşlar bir öneri;

biyerde görmüştüm bu karton kolilerin içini straforla ( bazılarımız köpük deriz tv beyaz eşya vsvs kolilerinden çıkan sentetik madde) kaplarsak daha sıcak ve korunaklı oluyor soğuk kış günlerinde....(lüks barınaklar :)))

Sevgili meg, iyi ki konu linkini bırakmışsın. bu güne kadar bu konuya rastlamadığım için kendime kızdım. alsanaalsanasmile
bu evlerden geçen gün bir arkadaş bahsetmişti, en kısa zamanda yapmayı planlıyorum. eklediğin fotoğraflarla görmem daha iyi oldu.

hayvanlar için açlıktan, soğuktan daha kötüsü vicdansız insanlar aslında. onlar yüzünden biz hayvanseverler bile istediğimizi tam olarak yapamıyoruz. bina çevresine alışmasın diye dövenler mi, koyduğumuz yemekleri-suları çöpe atanlar mı, keyfiye eziyet edenler mi... offf offf mafoldumben

ben sokak hayvanları konusunda çocukluğumdan beri birşeyler yapmaya çalışıyorum, etrafımdakileri de yönlendiriyorum, bazı insanların aklına gelmiyor çünkü. görerek duyarak onlar da ufak ufak birşeyler yapmaya çalışıyor.
artan yemekleri (bozulmadıkça!) hep sokak hayvanlarına veriyorum. hem onlar doyuyor, hem israf olmuyor. yaz-kış demeden temiz su bırakalım sokaklara. kediler, köpekler, kuşlar hepsi yararlansın. özellikle belli dönemlerde hamile hayvanlara, yeni yavrusu olan hayvanlara daha çok yemek vermeye çalışalım. hem onlar hem biz mutlu oluruz.

Tüm mesajları okurken içim rahatladı. Sizler gibi duyarlı insanları gördükçe mutlu oluyorum. Küçük dostlarımıza emek ve sevgisini veren herkese çok teşekkürler.

tırnaklarını kesmenizden rahatsız olmuş olabilir mi?
kedilerin tırnakları kesilir mi bilmiyorum. belki sinirleri zedelenmiş olabilir, ondan dolanmıyordur. fisfisfis

bizimki de çok feci çiziyor tırnaklarıyla, çözüm var mı?

kesilmesinden başka çözüm yokkaydirigubbakcemile2
minikken acıttıklarını bilmeden oyun oynuyolar kendilerince..
ilk 6 ay kadar bu böyle devam ediyo..
bu zaman içinde,siz oyun sırasında tırnakları acıttığı zaman, 'ayyy,offf amanınkaydirigubbakcemile3..' gibi tepkiler verin,canınızın acığını anlatan..
o da yavaş yavaş yapmasa daha iyi olucak şeylerden biri olduğunu anlıycaktırsempatiksalakcinni

Son düzenleme:
Kocaman yürekli dostlarım benimopuyorumnanaktan

iyi ki varsınız...

canımm carfeourexpreslerde vardır sanırım bu konuda emın deılım bı bak ama kumların veteerınelrde daha pahalı oldugunu bılıomm canımm
benımkının adı alıce sanırım 9 lıtre 4.5 tl ıdı.butcene gore ayarlarsın ben markete hergıttıgımde bakıorum bazen ındırım yapıolar ona gore alıorum esınınde cok sevmesıne cok sevındımmm canımmm allah analı bbabalı buyutsun ınsallahh pırtııgımıı
yerım ben onu yerımm

Eşim baktı bugün marketlere, bulamamış hiçbirisinde. Veterinerlerde var onlarda 1 kilosu 10 lira mı neydi sanırım i-çok pahalı yav- kristal kum olanlardan. Birazdan veterinere götüreceğiz eşimle beraber bir baksın neyi var neyi yok, içim rahat etmiyor böyle. Dün biraz süt verdiğimizden dolayı ishal çıktı bugün de. Öff ev leş gibi kakiş kokuyor. sempatiksalakcinni Açık mama aldım 1 kiloluk 5 lira, tavuklu. Su ile ıslattım yemedi kaçıyor ondan. Yoğurt verdim onu da yemedi, dün biraz yemişti. Eşim hamsi aldı yağsız onu kızarttı 1 tane zar zor yedi. Su içti bugün iyi. Camın önündeki koltuğa çıkıp dışarıyı izliyor. :asigim: Yerim onu ben yav. zemuszemus

Kuru mamasını su ile ıslattım fakat kaçıyor onu görünce. Kumunu henüz alamadık, birazdan veterinere gideceğiz kontrole eksiklerini de alacağız oradan. Veteriner baktığında bit, pire falan yok gayet temiz demişti. Ben de baktım temiz gözüküyor. Hep üzerimizde sıcak yerlerde yatıyor. Koltuğun üstünde pike var onun içine giriyor ben de ona özel çarşaf yaptım onu kullanıyorum. Kalın tutuyorum katını bir güzel de üstüne örtüyorum kafasına kadar yalnızca uzaktan yüzü gözüküyor yatıyor orada kalkmıyor saatlerce. opuyorumnanaktan Bazen de kendi tam olarak giriyor çarşafın içine hiç gözükmüyor kafasını bile saklıyor. kaydirigubbakcemile3 Çok şirin yav. Bizimde kucağımızda uyuyor.
Dediğin pirinç lapası sanırım. süt ile pirincimi haşlayayım? Nasıl yapayım?
Su termosunun içine kaynamış su mu koyuyorsun?

Tırnaklarını kesmemiz gerekiyor çok uzamış çünkü. Tırmalama tahtası da alacağız, fiyat edinelim de bi'. kaydirigubbakcemile2 Eşimde öğrenci ben de. :gitme: Bizimki hiç çizmedi bizi. Sadece yatıyor üstümüzde, seviyoruz bizde.

Canımcım eşim bakmış carrefour'da da bulamamış. Veterinerden kazık bir şekilde alacağız artık ne yapalım. Uygun fiyata olsaydı diğer eksiklerini de tamamlardık. Biraz beklemesi gerekecek artık. :gitme:

Şampuanına baktım da 22 - 25 lira arası değişiyor 375 ml hem de. Küçükken yıkanmaya alışırsa büyüdüğünde de rahat yıkanırmış. İyileşsin de bir yıkayacağız. Normalde kediler yıkanmayı sevmiyormuş, fakat biz şimdiden alıştıracağız. aklinialirimsmile Zaten evden dışarıya çıkmıyor, çıkmadığı içinde çok fazla kirlenmez.

Sinop'ta bildiğiniz iyi bir veteriner var mı? Ya da daha önce bu forumda birilerinden duyduğunuz/okuduğunuz? bilmiyorumkismile
Burada çok veteriner var da hangisi iyi bilemiyorum. :gitme:

didicim,kediler yıkanmazki arkadaşım..
onların tükürüklerinde antibiyotik içeren bi madde olduğu için,yalanarak temizlenirler ve mis gibidirler hep..
kötü kokan bi pisi yoktur bak dikkat et..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…