veterinerden almak zorunda deilsin kumu..
marketlerde ucuz oluyo..
kristal kum ya da topaklaşanlardan tercih edebilirsin..
ama mama önemli..
profesyonel mama iyidir miniğin sağlığı için..
bunu mareketlerde bulamazsın..
pet shoplarda ya da veteriner kliniklerinde olur kaliteli mamalar..
hoşgelmiş bebik evinize
güle güle büyütün arkadaşımkaydirigubbakcemile5
peki veteriner miniğin sağlık durumu için ne dedi sen alırken?
tam olarak kaç aylık?
1 ay civarındaysa,ilk etapta yaş (konserve) mama ile besleyebilrsin..
yanı sıra sütü sulandırarak verebilirsin..
gözü için,
ılık çaya pamuk banıp,gözünü silebilirsin..
vücut direncini arttırıcı iğne yaptırtabilirsin..
vitamin takviyesi düşünebilir veteriner..
vet antibiyotik içmesi gerektiği konusunda bişey demedi mi?
ateşi var mı acaba?
sokaktan edinilen bebekler hasta olabiliyolar ama bu yazdıklarımla 2 günde şeker bir fırlamaya dönüşüyolar..
canımmmmmm cokk sevındımmm tatlımmmAldım tatlişim kucağımda şimcik. opuyorumnanaktan Hiç inmiyor yahu. kaydirigubbakcemile3 Ya benim kucağımda ya da eşimin. Mis gibi bakılıyor valla, ayıptır demesi.
1 ya da 1.5 aylık falanmış. Çok tatlı bu yaşta aldık iyice alışacak bize. Bebek gibi, ayrılmıyor yanımızdan. boshayallersmile
Daha önceleri gittiğimde aklımda idi. Şimdi gittiğimde almayı unuttum mama aldım fakat kumunu unuttum. Evin her tarafına salıyor.Ben de elimde bez temizliyorum. Onun kakişini yerim ben. :kedi:kaydirigubbakcemile3 Yarın veteriner açık olacak, almaya gideceğim.
canımmmmmm cokk sevındımmm tatlımmm
ufakmıs daha senı ıyıce annesı bellıcek canımm cok sevındımm sanslı pısıcık senın gıbı annesı oldu artıkk esınde sevıodur ınsalla dımı bazıları sorun cıkarıo ya uzuluorumm
canım veterınerlerde kum daha pahalı oluo ben mıgrostan alıorum cok secenek var hem uygunu hem pahalısı bılmıorum sızın orada varmı buyuk marketlerdede olabılır ama
zaten kumu koyunca ırekt gıder yapar ıpekcan alıstı gıdıo yapıooo masallahı var ıyı calısıo bızımkını kakısler cısler bol bol yapıolıoooo
senı yerım bennnn hheheh
Markete gittiğimde ne diye sormam gerek peki kumu? Ayrıca teşekkür ederim, çok hoş geldi hoş. zemuszemus
Çok hoşlanmadım veterinerden. Daha öceki köpeği götürdüğümde yapmadığı bir aşının parasını aldı, köpek ölünce almaya gittim parayı tam olarak vermedi ücreti. Bir daha gitmek istemiyorum ona. Birde bunlar veteriner yemini ediyor. Çok üzgünüm çoook Güvenmiyorum bu veterinere artık.
Sağlık durumu için iyi birşeyi yok biraz üşütmüş dedi. Göz damlası falan damlatmış. Aşısını 1.5 aylığı geçtikten sonra yaptıracağım. Hem hastlığı da geçsin. Aylık bakımından tam birşey diyemedi. 1 - 1.5 aylık falan dedi.
Gözünü ılık suya batırılmış pamuk ile siliyorum. Süt ile suyu karıştırdım yemedi öyle. Süt ile ekmeği papara yaptım öyle olunca da ishal oldu. Yoğurt, peynir birazda pişmiş et verdim yedi onları. Birde bugün 3 kere falan kakişini yaptı. Normal mi? Ateşi yok fakat yerinden hiç kalkmıyor yemeğini bile ağzına biz veriyoruz.
Bizim burada migros yok. Şok, bim, carrefour express var. Buralarda var mıdır acaba? bilmiyorumkismile Tatlişim bugün eşim tırnaklarını kesti. O da çok seviyor. İstiyorsan alalım bakalım demişti bana. opuyorumnanaktan
Bizim burada migros yok. Şok, bim, carrefour express var. Buralarda var mıdır acaba? bilmiyorumkismile Tatlişim bugün eşim tırnaklarını kesti. O da çok seviyor. İstiyorsan alalım bakalım demişti bana. opuyorumnanaktan
silica kum diye bakabilirsin kristal kum için..
bu kumun özelliği,çişi yapar yapmaz emiyor olması..
ama biraz koku olabiliyo..
tavsiye edebileceğim diğer kum da,akkumdur..
bu kum bebek pudrası gibi kokar ve ince taneli kalın taneli olarak 2 çeşiti vardır..
ben mesela ince taneli akkum kullanıyorum bebişim için..
topaklanma özelliği vardır ve bi kürek yardımıyla o bölümü alıp atabiliyosun..
hoş kokuyo kum..
akkum isminden başka isimlerde de olabiliyo topaklanma özelliği olan kumlar..
yaş mama(konserve) verebilirsin..
aslında kitten kuru mamasını biraz su ile ıslatarak da verebilirsin..
ben konserve mamaya hayır diyebilicek bi pisi düşünemiyorum:)))
kuru mama dışında başka şeyler verirsen,tekrar kuru mama yemesini istediğinde,reddedicektir..
diğer şeyler daha lezzetli oldukları için..
ama mineral,vitamin ve protein anlamında tam beslenme sağlayan,kuru mamadır..(profesyonel kuru mama..)
çok bebekken çok sayıda kaka yapması normaldir..kakanın kıvamı önemli..
aslında bu bebişde de parazit vardır muhtemelen.. tüm sokaktan gelenlerde olur..
ve bu parazitler de bebeği halsiz ve hasta yapabilir..
ense damlası (pire için) ve parazit iğne yada hapı(iç parazit için) şart..
1,5 aydan itibaren gerekli dozda yapılıyor bunlar..
bence yeni vetin ona vitamin iğnesi yapsın.. gerekiyosa da antibiyotik tedavisi başlasın..
sorabilirsin hep biliosun..
öpüorum çok bebişiopuyorumnanaktan
didi,
yavru kedilerimiz hemen hemen yaşıt. ben az zamanda kazandığım tecrübelerimi yazayım, yanlışım varsa meg düzeltir.
öncelikle vet den anne sütü yerine geçen süt tozu aldım, ılık suda eritip veriyorum. eczane, büyük market ve petshoplardan da bulabilirsin bu süt tozunu. günde 4-5 kere verdim. az içiyor, çok yapma, kalanı döküyorsun çünkü.
kaliteli bir kuru mama aldım, ancak sanırım dişlerinden ötürü yiyemiyor. biraz sıcak suda yumuşatınca yedi. marketten whiskas ın yavrular için yaş mamasından aldım, minik bir pakette satılıyor. onu da severek yiyor, kokusu çok kötü ama :sinifsinif: balıklı birşey. azıcık sıcak suda ılıtıp verdim.
kumunu carrefourdan aldık, hazır kumlar ile temizce ihtiyacını giderir. alışması için kuma koyup hafifçe patilerini sür. yapacaksa eşelemeye başlıyor, yapmayacaksa kaçıp gidiyor. hemen hemen alıştı sayılır bizimki, ama benim kuma götürmem gerekiyor, kendi gitmiyor.
annesinden pire geçmiş olma ihtimali çok yüksek, ben fark ettiğimin ertesi günü vet e götürdüm. dış parazitini sprey olarak uygulat. pirelerinden kurtulsun. iç paraziti ağızdan macun gibi bişeyle verdiler. iğne için henüz çok küçük, iğne yapmasınlar.
süt ile birlikte haşlanmış tuzsuz yağsız pirinç verebilirsin, bizimki ilk gün büyük bir iştahla yedi ama sonraki günler yüzüne bakmadılmaz:
direncini kazanması için haşlanmış tavuk göğsü verebilirsin.
bir de üşümemesine çok dikkat et, yavrular çok fazla üşüyor. sıcak su termosunu yumuşak bir bezle sardım. ilk günler hep onun üstünde uyuyordu. şimdi benim kucağımda uyumayı tercih ediyor. alıştı mı ne? eyvahedigeldismile
tırnaklarını kesmenizden rahatsız olmuş olabilir mi?
kedilerin tırnakları kesilir mi bilmiyorum. belki sinirleri zedelenmiş olabilir, ondan dolanmıyordur. fisfisfis
bizimki de çok feci çiziyor tırnaklarıyla, çözüm var mı?
canımm carfeourexpreslerde vardır sanırım bu konuda emın deılım bı bak ama kumların veteerınelrde daha pahalı oldugunu bılıomm canımm
benımkının adı alıce sanırım 9 lıtre 4.5 tl ıdı.butcene gore ayarlarsın ben markete hergıttıgımde bakıorum bazen ındırım yapıolar ona gore alıorum esınınde cok sevmesıne cok sevındımmm canımmm allah analı bbabalı buyutsun ınsallahh pırtııgımıı
yerım ben onu yerımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?