Sokak Köpeklerinden Korunmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canlı olan her varlık çok değerli evet ama 1 çocuğun canı tabiki ona saldıran 20 köpekten daha değerli. Öyle olmalı zaten doğrusu bu.
mazlum olanın canı tabiki o an daha değerli oluyor, korunmasız kalıyor çünkü yapabileceği bir şey olmuyor elinden gelen bir şey yok, sonuç ortada.
keşke bir çözüm bulunabilse ve biz şu çağda bile bunları konuşmuyor olsak.
insanlarda hayvanlarda güvenli bir ortamda sorunsuz yaşayabilse ama maalesef.
bu konular sürekli gündeme geliyor giden gittiğiyle kalıyor, hayvanlara bakiyorum barinaklarda kafalarina kürekle vura vura öldürülüyor hiç bir varlık güvende huzurlu değil maalesef.

Bizim okul sabahçı öğlenci. Kızım ilkokul öğlenci, ortaokullar sabahçı.
Ben ortaokulda okula götürmüyoruz sanıyordum. Kendileri gidip gelebilirler diye düşünüyordum. Evle okul arası, yarısı site içi olmak üzere 300 metre falan zaten.
Meğer ortaokulda değil götürmek sabahları araba ile bırakıyormuşuz. Evet site dışı köpek dolu...
Bir uygulama vardı, linç ettiler yok hayvanları öldürmek için hedef gösteriyor falan diye. Kapatıldı bir şeyler oldu.
O uygulama net bizim site ile okulun arasını ve yan okulun karşısındaki otoparkı gösteriyordu. Direkt doğru gösteriyordu yani.
Ben köpekten korkmam, genelde çocuk falan kovalarken araya girip köpeği korkutan olurum hatta, ama yok istemiyorum. Bulsunlar artık çözümünü. saldırgan köpeği şikayet ediyorsun, alıyorlar, 1 hafta 10 gün sonra yine aynı yerde.

Fotoğrafta en sonki köpek saldırısı sonucu 9 yasindaki bir çocuğun durumu yaziyor. Sizin çocuğunuzun da başına gelmesini diliyorum
Masum bir çocuğa ettiğiniz beddua ,ondan çok daha kötü bi kalbe sahip olduğunuzdan haberdar olmanızı ve kirlerinizden arınmanızı diliyorum ben de size ..

Gerçekten şaka gibi bir yorum. Sokaklarda çocuklar parçalanıyor ve milletin canı katliam istediği için buna tepki gösteriyor öyle mi? Pes...

Evet biz de bina olarak şikayet ettik, geldiler de yalan yok. Ama köpeği bulamıyoruz deyip gittiler.
Kızım ortaokulda evet ama ben de aynı okulda öğretmenim, o sebeple birlikte gidiyoruz okula Ama şu an bizim burda servisler 6.00-6.15 gibi alıyorlar sabahçıları evden. Servisle de gitse aşağı inip bindirirdim. Okul eve 100 mt falan değilse de yürüyerek göndermek bu karanlıkta aşırı ürkütücü. Sabah ezanı biz kapıdayken okunuyor. Servisle gitse ezandan önce yola çıkmış olacak. Sokaklarda bizden başka namaza giden birkaç dede ve köpeklerden başkası olmuyor.

Köpek besleyen çok insan görüyorum Instagram da çoğu çiğ tavuk etle besliyor köpekleri buda köpekleri saldirganlaştiriyor nasıl bir düzenleme olur bilmiyorum kesinlikle hayvanlar ölmesin ama iyi bir düzenleme olsun kesinlikle barınaklara alınırsa orda toplu katliamlar olur bi yandan çok insanlara saldırmaya başladı hayvanlar düşünmekten başıma ağrılar giriyor bide çoğu dernek bu hayvanlar üstünden kazanç sağlıyor çogu cep doldurma peşinde onlar hayvanların sokaktan alınmasın diye bu kadar kendini yırtıyor

Biber gazı işe yarayabilirde onu bile devlet taşımamızı kullanmamızı sorun yapıyorcidden hiç bireysel korumamız yok resmen Allaha emanetiz.şimdi ben hayvanları severim ama sokakta köpek istemiyorum.bizim komşu var pitbull kırması bir köpeği bahçemize alıştırmış hayvan çok uysal ve iyi huylu ama cüsseli güçlü kadınlar ve çocuklar korkuyor ben korkmuyorum ama misafirim gelince korkuyor mesela bu haksız bir durum yine gönlüm elvermedi şikayet etmedim çünkü hayvan gerçekten iyi huylu beni görünce kuyruk sallıyor.asıl şu hayvan alıp atanlara cidden sağlam ceza versinler hep bunların yüzünden başıboş hayvan sorunu bitmiyor.

Bir çocuğa üzülüp başka birinin çocuğuna aynısı olsun diye beddua etmek neyin kafası ya. Dikkat edin bu iğrenç bedduanız dönüp dolaşıp sizi bulmasın!
E siz de egecellin yazdığı mahra melinin ölümüne ailesi şöyle böyle yaptı hak etti yazan yorumunu beğenmişsiniz. Bu ne yaman çelişki?

Alıntıladığınız arkadaş da birebir aynı şeyi yazmış. İkisi de çoluğun çocuğun başına gelenlere içten içe seviniyor. O yorumu beğenen herhangi birinin duyar kasmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum, samimi de bulmuyorum.

Son düzenleme:
Kesin komisyon başkanıyla arası bozuk, adliyede sevilmeyen, sürgünlük, soruşturma yemiş bir asliye ceza hakimisin. Bütün hakimleri böyle zannetmeyin kk üyeleri, her hakim bunun gibi değil. Bunun gibiler azınlıkta hatta. Mesleği itibarsızlaştırdığın için sen hak ediyorsun şikayet edilmeyi.

Hakimin burada açık açık hakimim savcıyım demesini ben hiç etik bulmuyorum zaten hakim savcıların çoğu ya sosyal medya yada bu tarz platformlarda aleni yer almaz yada çok sınırlı paylaşımda bulunur o yüzden çok tuhaf buldum arkadaşın böyle hakim olduğunu dile getirmesini

yalnız dikkatimi çekiyor uzun zamandır. kimin yorumunu beğenmezseniz ben kimim biliyor musun
kime çattığının farkında değilsin dostum triplerine giriyorsunuz. siz kimsiniz biliyor musunuz ülkemizde alışık olduğumuz tam da bu ben kimim biliyor musun culara prim sağlamaması gereken bir ADALET görevlisisiniz. ama duruma bakılırsa bizim ülkede tuz kokmuş. e ülkeye kuş bakışı bakınca buna da şaşırmıyoruz zaten

İki de bir hakim olduğunu söyleyerek bunun altında insanlara insanlara aba altından sopa göstermesini utançla karşılıyorum. Yaptığı hsk yargı etiği tavsiye kararlarınca da sabit olduğu üzere etik ilkelere aykırı. Ama dediğim gibi kişilik olarak da kendisi problemli biridir muhtemelen, bu mesleğinden bağımsız. Mesleğin itibarını bu şekilde düşürmesine daha fazla dayanamadım. Onun bu tavrı doğru değil ricam bütün hakimleri böyle zannetmemeniz. Her meslekte bunun gibiler olacaktır maalesef yapacak bir şey yok

Bu yaşadığımız sıkıtılar hep yetkililerin görevlerini yapmamasından kaynaklanıyor. Köpeklere yeterince ilgi göstermeyen belediyeler, saatleri yaza kışa göre ayarlamamakta ısrarcı olan yöneticiler yüzünden yaşanıyor. Maalesef bu kişilere de hesap sormayan bizler suçluyuz.

umarım ülkemizde şu başıboş köpek sorunu çözülür de bu tartışmalar da son bulur. kanun düzenlenene kadar belediyelerin hiç boş geçmeden kısırlaştırma ve aşı işlemlerine devam etmeleri gerekli.

Ya düzgünce yorum yapın köpekler tehlikeli ben çukurova üniversitesnde okudum tek gezemezdik köpek korkusundan nitekim ısırdı da arkadasimizi köpekler başı boş olamaz bu doğru saldırgan hayvanlar doğaları bu şehir içinde tehlikeliker buda doğru

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…