- 1 Mart 2022
- 476
- 728
- 53
- 53
- Konu Sahibi Ruzgarli Tepe
-
İnsanî ve zekî bir yorumÖncelikle çok üzgün olduğumu belirterek başlayayım. Köpeğini yetişkinken sokaktan sahiplenen biri olarak ufak bilgilendirme yapmak isterim. Köpekler aslında yaşadıkları olaylara göre karakterlerini oluştururlar. Bebeklerdeki nature vs nurture tartışması gibi düşünebilirsiniz.
İnsanlarla ve diğer canlılarla doğru şekilde sosyalizasyonu yapılan köpeklerin durup dururken saldırma ihtimali çok çok düşüktür. Hayvanın insan çocuk kedi köpek sevmemesi fark etmez, maruz bırakma dediğimiz durumda eğer ki kötü deneyimler biriktirmediyse, sınırları zorlanana kadar "uyumlu" olur ve sınırın aşıldığı sinyalini beden diliyle verir.
Sokak köpekleri bir eğitimden geçmese de yine insanla çocukla kediyle köpekle sorunsuz karşılaşacağı için yoğun şekilde açlıktan yemeğini, anneyse yavrusunu koruma güdüsü yoksa normal bir yaşam sürmesini bekleyebiliriz. İstanbul'un iyi semtlerinde, hayvanlara şiddet olayının yaşanmadığı, genellikle bireysel küçük sürüler halinde takıldıkları tok ve kısır oldukları yerlerde saldırı haberinin çıkmamasının genel sebepleri bunlar diyebiliriz. Yapıyorsa da davranış problemi olan hayvanlar rehabilite edilebiliyorlar, yeter ki istensin.
Maalesef bu tip olayların neden daha kırsal veya hayvanların rahat var olmadığı kesimlerde yaşandığını da aslında yukarıdaki paragraf açıklıyor. Dağ başına topluca atılan hayvanlar sürüleşiyor. Kendi kendine yemek bulma olasılığı çok düşük, gönüllülerin taşıdıkları bir avuç mama yetmiyor. Nüfus sürekli artıyor çünkü kısırlaştırma yok. Yavrularını koruma güdüsünün de ötesinde kısır olmayan ve sürekli olarak insan görmeyen köpeklerin daha agresif olması beklenebilir bir şey. O sebeple kısırlaştırma ve düzenli besleme çok önemli. Nüfusu kontrol altına almadan maalesef hiçbir şeyin önüne geçilmez.
Ben İstanbul'da yaşamama rağmen iç anadoluda bir gönüllüyle görüşüp kendi cebimden para vererek köpek kısırlaştırtıyorum mesela. Hayvanları bölgesinden ayırıp kısırlaştırmadan başka yere atıyorlar. Uyuzu ayrı açlığı ayrı konu onları saymıyorum bile. Bir noktada gönüllüler derman olmaya çalışıyor ama bağışlar da elbette ki her şeye yetemiyor.
Sonuç olarak bu üzücü haberleri görmememiz için yerel belediyelerin kendi besleme, kısırlaştırma ve gerekli olduğunda rehabilitasyon görevlerini planlamaları ve yerine getirmeleri gerekiyor.
Nereden biliyorsun çocuklar için bir şey yapmadığımı ? Ne boş konuşuyorsunuz ya. Avukatım hanımefendi ben saat mefhumu olmadan çalışıyorum. Ve gönüllü olarak da çalışıyorum. Kendi çocuğum olmasına ve gebe olmama rağmen. Şiddet gören kadınlara çocuklara hukuki destek de sağlıyorum. Sizin gibi klavye delikanlılığı yapmıyorum. Bu forumda bile çocuk istismarına denk geldiğim zaman işin peşine düşüp uğraşıyorum. Yorum yapmış olmak için yapıyorsunuz. Ama ben sürekli had bildirmekten yoruldum. Hakaret içeren bir cevap yazan birine gayet makul bir cevap vermişim alıntıladığınız mesajım bana bunu gösteriyor sadece. Tamam ?Sen de çocuklar için birşey yapmamışsın ki hâlâ çocuklar tecavüze uğruyor, dileniyor, anneleri babaları terk ediyor, katlediliyor, boş arazilere tek başına gidiyor, yalnız sokağa çıkıp araba çarpıyor …
Kaç tane “sahipsiz” çocuğu evinizde barındırıp evlat edindiniz? 10-20 ??
Gönüllü olarak çocuk yurtlarında düzenli çalışmadığınızdan adım gibi eminim.
Siz hiiiç merak etmeyin. Her birimiz çok sayıda sokaktan sahiplendik ve çevremize de sahiplendirdik. Artık sınırı aştık, ilanlarla da sahiplendiriyoruz.Onların hayvan severliği kaldırıma,bina diplerine insanların geçtiği sokak ortalarına yem dökmek demek,her biriniz birer can sahiplenin desek tık yok.Her ay hesabınızdan para kesilsin barınak yapalım desen oooooo küfrün büyüğünü yersin.Bir kaciyla istemeden muhatap oldum nerdeyse sokaklar onların siz fazlasiniz diyorlar.
Sakin hareket edin ve sakın kaçmayın ya da çığlık atmayın, yiyecek bir şeyler verebilirsinizSon çocuğa saldırı haberinden dolayı biraz korktum. Köpeklerden korunmak için bildiğiniz etkili bir yol var mı? Biber gazı, elektroşok cihazı veya ses ile korkutan bir cihaz varmış sanırım. Bunlari kullanan var mı?
Tanımadığınız insan için bu kadar kesin yargı içinde olmanız patolojik bir sıkıntınız olduğunun belirtisi.Siz hiiiç merak etmeyin. Her birimiz çok sayıda sokaktan sahiplendik ve çevremize de sahiplendirdik. Artık sınırı aştık, ilanlarla da sahiplendiriyoruz.
Sokak canlarının beslenmesine de tedavilerine de kendi alın terimizden maaşımızdan büyük oranda harcayıp zorunlu ihtiyaçlarımızdan kısıyoruz.
Anlayamazsınız.
Çünkü bunu yapamayacaklardansınız.
Asıl siz kaç çocuk sahiplendiniz evlat edindiniz yurtlardan, fakir ailelerden?
Sizin derdiniz çocuk da değil.
Psikolojik rahatsızlıklarınızı korkularınızı hayvan korkusu üzerinde birleştiriyorsunuz.
Farkında bile değilsiniz.
Ayrıca; fobisi olanların TEDAVİ OLMASINI ÖNERİYORUM.
hmm tamam o zaman kocaman şehrin içinde kendi yaşam alanımızda köpekler zarar görmesin rahatları gram bozulmasın diye köpek taklidi yaparız. ne olacak canım.. nasıl bir zihniyet bu yaBen de korkuyorum köpeklerden, biber gazı taşıyorum.
Bir de size doğru havlayan köpeklere siz de koşa koşa havlayınca kaçıyorlar.
Gerçekten nasıl bir akıl yürütme? Anlamakta zorlanıyorum.Yurtlardaki çocuklar bir köpeği parçalayıp yemiyor.. ama sokakta başıboş gezen köpekler el kadar çocukları parçalıyor.. cevap: sen yurttan kaç çocuk sahiplendin ? Dam üstünde saksağan gel bana bazı bazı..
İnsanların fobisi olacak siz de saygı duymayı öğreneceksiniz. Herkes köpekten korkmamak zorunda değil. Korkusunda da haksız mı insanlar çocuğun ciğerlerini parçalamışlar. Milletin korkmasına bile karşılar sözde hak savunucuları.
Ya o tavsiye işe yarıyor sanırım, bir kızın videosu vardı. Tabii insan içinde yapamayız.hmm tamam o zaman kocaman şehrin içinde kendi yaşam alanımızda köpekler zarar görmesin rahatları gram bozulmasın diye köpek taklidi yaparız. ne olacak canım.. nasıl bir zihniyet bu ya
Biliyorum videoyu da izlemiştim ama aniden üzerimize geldikleri zaman hangimiz bunu yapabiliriz ki? Bu bir, ikincisi dediğiniz gibi insan içinde yapmak meselesi. İnsan zaten köpeğe güç yetirecek bir varlık olmadığı için böyle bir anda daha ziyade kal gelmesi yaşanıyorYa o tavsiye işe yarıyor sanırım, bir kızın videosu vardı. Tabii insan içinde yapamayız.
Bazı mesajları ağzım açık okuyorum. Yani aslında kızmadım baya da güldüm. Hafendi kaç tane çocuk sahiplendiniz nasıl bir soru şaka mısınızSiz hiiiç merak etmeyin. Her birimiz çok sayıda sokaktan sahiplendik ve çevremize de sahiplendirdik. Artık sınırı aştık, ilanlarla da sahiplendiriyoruz.
Sokak canlarının beslenmesine de tedavilerine de kendi alın terimizden maaşımızdan büyük oranda harcayıp zorunlu ihtiyaçlarımızdan kısıyoruz.
Anlayamazsınız.
Çünkü bunu yapamayacaklardansınız.
Asıl siz kaç çocuk sahiplendiniz evlat edindiniz yurtlardan, fakir ailelerden?
Sizin derdiniz çocuk da değil.
Psikolojik rahatsızlıklarınızı korkularınızı hayvan korkusu üzerinde birleştiriyorsunuz.
Farkında bile değilsiniz.
Ayrıca; fobisi olanların TEDAVİ OLMASINI ÖNERİYORUM.
Cihazın adı köpeksavar, ben yıllar önce Trendyol'dan almıştım,az önce tam ismine bakayım diye kontrol ettim, benimkinin aynısı olmasa da farklı ürünler gördüm.Cihazın adı ne?
Şu oğlu Bakırköy'de, arabasıyla insanları ezen hakimdir belki. Sonra sapkın oğlunu savunmak için istifa edip avukatliga dönmüştü. Hatırlarsınız araba içinde kız arkadaşını dövmüştu. İnsanlar müdahale etti diye arabayı da onların üstüne sürmüştü. Hemen de serbest kalmıştı sonra medya baskısı oldu da tekrar alınmıştı galiba. Tam onluk bir dil.yalnız dikkatimi çekiyor uzun zamandır. kimin yorumunu beğenmezseniz ben kimim biliyor musun
kime çattığının farkında değilsin dostum triplerine giriyorsunuz. siz kimsiniz biliyor musunuz ülkemizde alışık olduğumuz tam da bu ben kimim biliyor musun culara prim sağlamaması gereken bir ADALET görevlisisiniz. ama duruma bakılırsa bizim ülkede tuz kokmuş. e ülkeye kuş bakışı bakınca buna da şaşırmıyoruz zaten
Buldum okudum, köpekler kuduzmuş.Mustafa Kemal Atatürk’ün başıboş köpek önlemini internette 2123 resmi gazete numarasını aratmak suretiyle bulabilirsiniz
Keşke ayda 17bin gönderene kadar özel barınak yapsaydiniz da bu köpekleri toplasaydiniz, belki çocuk kurtulurdu...Kısırlaştırma yaptım defalarca bu sorun için diyorum konuyu değiştirme yok uçurum yok hamileydim filan sen ne yaptın mesela hiç hayvan kısırlaştırdın mı ? Ve kısa vadede senin çözüm önerin ne kısırlaştırma senin için çözüm değilse ? Aklındakini açık açık söyleyecek cesaretin yok mu ? Söylemeye utandığın vahşi fikirlerini neden ima yoluyla belirtmeye çalışıyorsun sonra lafı çeviriyorsun ? Kısırlaştırma çözüm değilse ne mesela ? ben sırf bu ay 17 bin tl göndermişim derneklere kısırlaştırma ve besleme için sen yaptın ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?