Sokak Köpeklerinden Korunmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanî ve zekî bir yorum

Nereden biliyorsun çocuklar için bir şey yapmadığımı ? Ne boş konuşuyorsunuz ya. Avukatım hanımefendi ben saat mefhumu olmadan çalışıyorum. Ve gönüllü olarak da çalışıyorum. Kendi çocuğum olmasına ve gebe olmama rağmen. Şiddet gören kadınlara çocuklara hukuki destek de sağlıyorum. Sizin gibi klavye delikanlılığı yapmıyorum. Bu forumda bile çocuk istismarına denk geldiğim zaman işin peşine düşüp uğraşıyorum. Yorum yapmış olmak için yapıyorsunuz. Ama ben sürekli had bildirmekten yoruldum. Hakaret içeren bir cevap yazan birine gayet makul bir cevap vermişim alıntıladığınız mesajım bana bunu gösteriyor sadece. Tamam ?

Siz hiiiç merak etmeyin. Her birimiz çok sayıda sokaktan sahiplendik ve çevremize de sahiplendirdik. Artık sınırı aştık, ilanlarla da sahiplendiriyoruz.
Sokak canlarının beslenmesine de tedavilerine de kendi alın terimizden maaşımızdan büyük oranda harcayıp zorunlu ihtiyaçlarımızdan kısıyoruz.
Anlayamazsınız.
Çünkü bunu yapamayacaklardansınız.

Asıl siz kaç çocuk sahiplendiniz evlat edindiniz yurtlardan, fakir ailelerden?
Sizin derdiniz çocuk da değil.

Psikolojik rahatsızlıklarınızı korkularınızı hayvan korkusu üzerinde birleştiriyorsunuz.
Farkında bile değilsiniz.

Ayrıca; fobisi olanların TEDAVİ OLMASINI ÖNERİYORUM.

Yurtlardaki çocuklar bir köpeği parçalayıp yemiyor.. ama sokakta başıboş gezen köpekler el kadar çocukları parçalıyor.. cevap: sen yurttan kaç çocuk sahiplendin ? Dam üstünde saksağan gel bana bazı bazı..
İnsanların fobisi olacak siz de saygı duymayı öğreneceksiniz. Herkes köpekten korkmamak zorunda değil. Korkusunda da haksız mı insanlar çocuğun ciğerlerini parçalamışlar. Milletin korkmasına bile karşılar sözde hak savunucuları.

Sakin hareket edin ve sakın kaçmayın ya da çığlık atmayın, yiyecek bir şeyler verebilirsiniz

Tanımadığınız insan için bu kadar kesin yargı içinde olmanız patolojik bir sıkıntınız olduğunun belirtisi.
Tek başınıza yaptığınız mücadele etkili olmamış demek ki,milyonlarca köpek sokakta geziyor ,cetelesiyor ve masum çocukları parçalıyor kuduz bulaştırıp acılar içinde ölmesine neden oluyor.Sizin yangına bardakla su dokmeniz o yangını söndürmüyor. Sokakta hayvsn olmaz beslenmez dedikçe saldırıya geçiyor sözde hayvan severler Her halta vergi kesiliyor.duzgun barınaklar için vergi alsalar aklı basinda kimse hayır demez ama tabi sizin gibiler için köpek hep kıymetli insandan bile onlardan korkmayalım hatta rahat parçalasinlar diye ağızlarının içine uzvuzumuzu sokalım.

Ben de korkuyorum köpeklerden, biber gazı taşıyorum.
Bir de size doğru havlayan köpeklere siz de koşa koşa havlayınca kaçıyorlar.
hmm tamam o zaman kocaman şehrin içinde kendi yaşam alanımızda köpekler zarar görmesin rahatları gram bozulmasın diye köpek taklidi yaparız. ne olacak canım.. nasıl bir zihniyet bu ya

Konu sahibesi mesajınızı okur okumaz etrafın karışacağını hissettim, çoğu kişi de hissetmiştir umarım. Hepimiz aşağı yukarı aynı durumdayız. Daha geçen sabah sabahın ayazında İstanbul'un ortasında durakta sadece otobüs bekleyen arkadaşıma saldırdı bir köpek. Allah'tan üstünün yırtılmasıyla kurtuldu. Ben de çok tetiklendim. Köpeklerden korunmak için en iyisi evden çıkmamanız, biz de öyle yapsak iyi olur. Aksi halde her şey insafsız görülüyor köpekleri korkutmayalım lütfen perileri böyle uygun görüyor. Parçalanmamak için dışarı çıkmayalım en iyisi böyle mutlu olur herkes (!)

Gerçekten nasıl bir akıl yürütme? Anlamakta zorlanıyorum.
Başına bir kaza, yaralanma gelen bir çocuğa üzülmemiz için sevgi evinden çocuk sahiplenme şartı varmış da bizim haberimiz yokmuş.

50 yaşındayım, 11-12 yaşlarındayken benim de içinde olduğum bir grup çocuğu, gündüz vakti, durduk yere sokak köpekleri kovaladı.
Biz hızlı koşanlar şanslıydık, bir arkadaşımızı ısırdılar, kızcağızı bu olaydan sonra kekelemeye başladı, ruhsal dengesi bozuldu.
Ege bölgesinin iç kısmındaki bir şehirde, 40 yıl önce psikolojik destek ne gezer…
Ailelerimiz de bilinçli değildi.
O kızcağız böyle arazlı kaldı, ne okuyabildi ne evlendi.
Bu olayın bendeki etkisi de hayvanlara karşı mesafeli olmam oldu.
Hiç bir hayvana dokunamam, kötülük yapmam, zarar vermem ama ilgi alanımda değiller.
Köpekten tırsarım bunun için tedavi olmak da istemiyorum zira hayatıma köpek dahil etmeyeceğim niye fobimi yenmeye çalışayım?
Bu benim tercihim, evinde köpek besleyene de onun tercihi der geçerim.

Bununla birlikte hayvansever olduğunu söyleyen bazı insanların dayatmalarını da kabul etmiyorum.
Ne münasebet Ya Hu!

Son düzenleme:
hmm tamam o zaman kocaman şehrin içinde kendi yaşam alanımızda köpekler zarar görmesin rahatları gram bozulmasın diye köpek taklidi yaparız. ne olacak canım.. nasıl bir zihniyet bu ya
Ya o tavsiye işe yarıyor sanırım, bir kızın videosu vardı. Tabii insan içinde yapamayız.

Ya o tavsiye işe yarıyor sanırım, bir kızın videosu vardı. Tabii insan içinde yapamayız.
Biliyorum videoyu da izlemiştim ama aniden üzerimize geldikleri zaman hangimiz bunu yapabiliriz ki? Bu bir, ikincisi dediğiniz gibi insan içinde yapmak meselesi. İnsan zaten köpeğe güç yetirecek bir varlık olmadığı için böyle bir anda daha ziyade kal gelmesi yaşanıyor

Şehir içindekiler bir şey yapmaz. Sorun kırsalda. Kent dışına atılanlarda. Şehirin son noktasındaki mahallelerde. Çünkü oraya atılıyorlar. İnsandan uzak kaldıkça vahşileşir. Zaten oralara atila atila oralarda gruplaşıyorlar. Cok yazik.

Bazı mesajları ağzım açık okuyorum. Yani aslında kızmadım baya da güldüm. Hafendi kaç tane çocuk sahiplendiniz nasıl bir soru şaka mısınız çocuk sahiplenilecek bir şey mi sizce? Bir çocuğu evlat edinmek için milyon tane şartı, aşaması var. Hepsine karşılasanız bile nerdeyse 5 yıl beklemeniz lazım sıra gelmesi için. Onda da 30 tane çocuk vermiyorlar bir tane veriyorlar. Sokak köpeği mi bu sokaktan 10 tanesini alıp evde besleyecen? Valla gece gece güldüm mesajınıza. Siz ciddi ciddi insanlar ve hayvanları aynı tür falan sanıyosunuz sanırım.

Şu oğlu Bakırköy'de, arabasıyla insanları ezen hakimdir belki. Sonra sapkın oğlunu savunmak için istifa edip avukatliga dönmüştü. Hatırlarsınız araba içinde kız arkadaşını dövmüştu. İnsanlar müdahale etti diye arabayı da onların üstüne sürmüştü. Hemen de serbest kalmıştı sonra medya baskısı oldu da tekrar alınmıştı galiba. Tam onluk bir dil.

Valla bu köpeklere gece bir şeyler oluyor. Gündüz uysal gibi takılanlar bile gece hırçınlaşıp çeteleşiyor. Sokakta hayvan bakmak nedir ya? Hayvan hele ki köpek insana bağlı bir canlı, evde ya da barınakta olmalı. Barınaklar diyelim 100 tane hayvan var, e yenileri de gelecek maması bakımı vs. 40 tanesi sahiplenildiyse 60ı uyutulmalı bence. Acımasız gibi gelebilir, hayvan sahibiyim aynı zamanda ama bu böyle. Yok sokaktan topluyoruz kısırlaştırıyoruz, mama veriyoruz bence çözüm olmayan sorun ötelemeler sadece. Bakın Beykozda yaşıyorum bilen bilir çoğu köpek toplanıp buraya atılıyor, bir kere de belediye arabası görmedim hep mahalleli kadınlar mama verip besliyor. Mama verilmesine rağmen kaç kişiye saldırdıklarıno duydum, eşimin arabasının önüne geçiyor duruyorlar geceleri, korkuları yok. Ben çocuğumu ne gündüz ne hava kararınca 500 mt ilerideki bakkala gönderemem ne yaparlar belli olmaz. Çoğu çocuk kör karanlıkta ama arkadaşı, ama annesi vs okula gidiyor.. yazık değil mi ya 2023 yılında kafası koparılan çocuk kuduzdan ölen çocuk. Bakın birebir yaşıyorum görüyorum çeteleşmelerini, mama verilenler bile böyle saldırgansa aç olanları düşünemiyorum. Allah çocuklarımızı korusun

O yavrunun o an yasadigi korkuyu ve acıyı düşünemiyorum Allah ailesine yardım etsin sabır versin Ben bazi insanların hayvansever değilde kopektapar olduğunu dusunuyorum. O köpekler kediyide oyuncak edip parcaliyor mesela kedi hayvan değil mi onun canı yok mu? Belediyeler çok ciddi ve hızlı bir şekilde barınakları yaşanır hale getirip dışarıdaki tüm köpekleri kısırlaştırıp barınaklara koymalı. İnsan canı tabiki köpekten üstündür. O anne babanın yerinde olsalardi hala böyle konuşurlar miydi bazı insanlar diye düşünmeden kendimi alamiyorum. İtlaf edilmemeli onlarda can yazık tabiki ama kısırlastirilip barınaklarda beslenmeli.

Keşke ayda 17bin gönderene kadar özel barınak yapsaydiniz da bu köpekleri toplasaydiniz, belki çocuk kurtulurdu...

Reactions: Gif
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…