- 2 Temmuz 2023
- 11.386
- 33.456
- 518
- Konu Sahibi Ruzgarli Tepe
-
ATTRAENTE,5199 satılı 2004 de çıktı (her madddesi mantıklı gelmiyor ama koruma kanunu olarak yasa yapıldı), o zamandan bu yana belediyeler ne yaptı ? Kısırlaştırma, tedavi ve barınak programları uygulandı mı ? Tabi ki hayır. Hayvanseverliğin aşırısını zararlı buluyorum ama şu an ki nüfus yoğunluğunun sebebi hayvanseverler değil. Mevcut şartlarda kısırlaştıma, besleme, tedavi her türlü bakım ultra pahalı, yani bir insanın kendi imkanlarıyla her ay üç beş hayvanı kısırlaştıması mümkün değil, kedilere 4.000 köpeklere kilosuna göre 6.000 liradan başlayarak fiyatlar veriliyor.
Devlet üzerine düşeni yaptı, sokak hayvanlarının rehabilitesi için yıllardır belediyelere her ay ekstra ödenek veriyor ama belediyeler ne yapıyor ? Paralar cukka hayvanları da toplayın ordan oraya atın aç sefil. Beylikdüzün de yaşıyorum ben, yasa çıktığından beri binlerce sokak köpeği İstanbul içinden toplanıp bölgemize atıldı abartmıyorum resmen binlerce. Beylikdüzü o zaman yeni yerleşimdi boş alan çoktu, gözümüzün önünde kamyonlar indirip atıp gidiyorlardı hayvanları. Bir hesap sorulacaksa belediyelere sorulacak. Vatandaş yetki verdiği adamları kontrolde edecek. Yıllardır hayvan besliyorum, bir derneğe, topluluğa dahil değilim olmamda orada da başka dümenler dönüyor. Ama net olan bir şey var vatandaş olarak ben ve benim gibiler barınaklara destek olmaya, devletle birlikte çalışmaya yıllardır gönüllüyüz ama buna da izin verilmiyor, barınaklar vatandaşlara açılsa devletinde işi kolaylaşır. Ama o zaman tabi bir kafese 50 köpek koyup aç susuz birbirlerini yemelerine göz yummaz kimse çalışmak zorunda kalırlar o da işlerine gelmiyor. İnsan kötü maalesef olan çocuklara ve hayvanlara oluyor. Kimse sorumluluk almak istemiyor ama ahkam kesmeye gelince toplatılsın bik bik bik.... Önce yetki verdiği adamları sorgulasın herkes, kapısına gidip hesap sorsun, zorlasın bu vatandaşın görevi. Sokakt aç susuz, soğukta barınaksız, itilip kakılan, dövülen, işkence göre göre dengesi bozulan hayvandan hesap sormak hangi insanlıkta var? Bu konu çok derin, çözümü de bu zihniyetlerle zor. Önce belediyeleri, sonra insanların hem duygularını hem ceplerini sömüren dernek vb oluşumları hizaya çekmeden, bu gariplerden nemalananlardan hesap sormadan da çözülmeyecek.
Bir de dipnot eklemek isterim, Avrupa'da sokak hayvanı sorunu yok diyenler Avrupa barınağı gördüler mi hiç. Üç hafta sahiplenilmeyen hayvan öldürülür. Avrupa'nın Amerika'nın bu konuda çok derin sabıkaları var. Canice yöntemlerle nüfusu kontrol altında tutuyorlar, cicili bicili yaptıkları barınaklarda insanların vicdanını pohpohlayıp ardından hayvan katlediyorlar o yüzden dünyanın hiç bir ülkesi bu konuda bana güzel gelmiyor. Sokak hayvanı kavramı bizde yüzyıllardır var, hayvan korumayı ilk başlatan, barınak ve yuva oluşturan, şehirdeki evcilleri ilk besleyen devlet Osmanlı'dır. Avrupa kıçını silemezken bizde hayvan cemiyetleri vardı. Ne zaman ki insanlar bu zavallılar üzerinden rant elde etmeyi keşfetti o zamandan beri yokuş aşağı gidiyoruz maalesef. Devlet ve vatandaş bu konuda birlikte çalışmalı, kanun zaten var mekanizma işletilirse bu sorunlar bitecek.
Ben dediklerinizin çoğuna katılıyorum ama benim kedim bana göre tanımadığım bir insandan daha kıymetli yani benimde umrumda olmaz tanımadığım bir insanın durumu ona düzgün mama alacağım parayı bir insana vermem ihtiyaç sahibi insan olması benim yada kedimin sorunu değil yani.devlet sahip çıksın bir sürü vergi veriyoruz.parti falanda vermem hayvan sonuçta partiden anlamaz ve mutlu olmaz yani ama parti veren kadında dışarıdaki ihtiyaç sahiplerini düşünmek zorunda değil parasını hayvanına harcamak isterse harcarKesinlikle size katılıyorum. Hastalıklı bir hal almış bu durum. Köpeğine parti verip doğumgünü kutlaması yapan biri vardı geçen hafta. Köpek doğumgünü kutlamasından ne anlasın, orada stres olmuştu garibim, sesten ışıktan.
Bu parti verenlere ihtiyaç sahibi çocuk göster burunlarını kıvırıp görmezlikten gelirler. Merhametli olduklarını sanıyorlar sadece köpek besleyerek.
Bir de Avrupa'da diye başlayan klâsik lafları var. Avrupa'da sokakta bulunan hayvan 1 hafta bekletiliyor sahibi çıkacak ki diye, 1 hafta sonra uyutuluyor. Ínsan güvenliği esas alınıyor. Kulaktan dolma bilgillerle Hindistan' a çevirdiler ülkeyi.
Çok uzattim ama gecen hafta bir ortaokul öğrencisinin etrafını sarmıştı köpekler,. korkmama rağmen indim Arabadan çocuğu arabaya bindirdim. Köpekler yemeklerini almışım gibi arabaya saldırdılar. Çocuk hiç düşünmeden bindi arabaya, ben sapık mıyım, manyak mıyım, Organ mafyası mıyım hiç düşünmeden bindi kurtulmak için. Ne yapabilir di ki başka.
Kimsenin çocuklara bunu yaşatmaya hakkı yok. Çok isteyen alacak evinde besleyecek bütün sokak köpeklerini, her biri 100' er tane alsın evine beslesin. Onlara almayın diyen mi var?
Bojiye komplo kuran adamı gördükten sonra böyle birşey duysam şaşırmamBiliyor musunuz bilmiyorum ama pitbulllari vahsilestirip dovuslerde kullanabilmek icin cig etle beslerler ki agzi kan tadina alissin.
Su anda Ankara'da sokak kopeklerini cig etle besleyen bir takim insanlar var, bunlarin 1 tanesini ben kendi mahallemden uzaklastirdim. Ben bu kisilerin iyi niyetli minnos hayvanseverler oldugunu dusunmuyorum. Ben bilerek hayvanlari vahsilestirmeye calisan bir grup olduklarini, sokak hayvanlari konusunda toplumsal baski kurmaya cabaladiklarini, boylece toplu kopek katliamlari yapilmasini saglamaya calistiklarini dusunuyorum.
Evet hele Instagram'da birçok kendini hayvansever hayvan koruyucuları olduğunu savunan insanlar çiğ tavuklarla etlerle besliyorlar hayvanlar kan kokusuna alışıyor saldirganlaşiyorlar sanki kasıtlı yapıyorlar gibi yorum yapanlara da çemkiriyorlar boş yereBiliyor musunuz bilmiyorum ama pitbulllari vahsilestirip dovuslerde kullanabilmek icin cig etle beslerler ki agzi kan tadina alissin.
Su anda Ankara'da sokak kopeklerini cig etle besleyen bir takim insanlar var, bunlarin 1 tanesini ben kendi mahallemden uzaklastirdim. Ben bu kisilerin iyi niyetli minnos hayvanseverler oldugunu dusunmuyorum. Ben bilerek hayvanlari vahsilestirmeye calisan bir grup olduklarini, sokak hayvanlari konusunda toplumsal baski kurmaya cabaladiklarini, boylece toplu kopek katliamlari yapilmasini saglamaya calistiklarini dusunuyorum.
Soylediklerinizin bir çoğuna katılıyorum ama sokakta hayvan olmaz lafına katilamiyorum barınakların hâli ortada daha geçen hafta yanlış olmasın bilecikte ki bütün barınakta ki köpekleri öldürüp ormana atmışlar yazık değil mi onlara da zararsız olanlar da çok var içlerinde hayvan sever hayvan koruyucuları diye kendilerini adlandirilanlar yüzünden hayvan sevmeyenler iyice düşman oldu hayvanlara bende güvenli sokaklar isterim ama alıp öldürmek çok canice iki taraftan bakıyorum çıkamıyorum da işin içindenBen dediklerinizin çoğuna katılıyorum ama benim kedim bana göre tanımadığım bir insandan daha kıymetli yani benimde umrumda olmaz tanımadığım bir insanın durumu ona düzgün mama alacağım parayı bir insana vermem ihtiyaç sahibi insan olması benim yada kedimin sorunu değil yani.devlet sahip çıksın bir sürü vergi veriyoruz.parti falanda vermem hayvan sonuçta partiden anlamaz ve mutlu olmaz yani ama parti veren kadında dışarıdaki ihtiyaç sahiplerini düşünmek zorunda değil parasını hayvanına harcamak isterse harcarşu argümana asla katılmıyorum hayvan besleyeceğine aç insan doyur bilmem ne diyen insanlar var istediğimi beslerim para benim keyif benim onun dışında evet sokakta evcil hayvan olmaz onların doğası sokak falan değil.
Kahkaha attım. Ashabı Kehf'deki kıtmir'den bahsediyorDeden kitmir kim? Boyle bir seyi ilk defa duydum.
Atam, koskoca Cumhuriyet' i ilan etmiş cahil insanlarla mücadele ederek.Mustafa Kemal Atatürk’ün başıboş köpek önlemini internette 2123 resmi gazete numarasını aratmak suretiyle bulabilirsiniz
Hanımefendi neden böyle nefret diliyle yazıyorsunuz. Ben de hayvan severim ama sokakta başıboş gezen çocuk öldüren köpekler için bir çözüm bulunması konusunda arkadaşlarla hemfikim. Tabi sağlıklı koşullar altında barınaklarda bakılması ve kısırlaştırılması taraftarıyım. Ama siz öyle bir yazıyorsunuz ki nerde parçalanarak öldürülen çocuklara ohh olmuş diyeceksinizSusmayacağız hayvanların hakkını sizin gibilerden koruyacağız Nefes aldığımız sürece . Siz de bunu kabul edeceksiniz .
araba üstüne çıkan birini görmüştüm daha dün. araba sahibi anlayışlı olursa ve kasko varsa sorun etmeyecektir.Son çocuğa saldırı haberinden dolayı biraz korktum. Köpeklerden korunmak için bildiğiniz etkili bir yol var mı? Biber gazı, elektroşok cihazı veya ses ile korkutan bir cihaz varmış sanırım. Bunlari kullanan var mı?
Valla öyle gerçekten yazık saldırgan hayvanlar yüzünden kurunun yanında yaşta yanacak ama benim veya bir yakınımın zarar görme ihtimalini şahsen ben göze alıpta o hayvanlar sokakta kalsın diyemem artık olanlar ortada.acımasızca ama ben önce kendimi ve çevremi düşünmek zorundayım.barınaklarda rezalet nazi kampı gibi zaten insanın içi almıyor orayı.oraya hayvan gideceğine sokakta kalsın daha iyi hayvan için.insani bir çözüm bulunacağına ben inanmıyorum bu ülkede ya hayvanlar ya insanlar ölecekse benim tavrım insanlardan yana olur.öncelikle sokağa hayvan bırakan insanlara çok ciddi cezalar getirilsin çünkü bunlar yüzünden sokaktaki bütün hayvanlar kısırlaştırılsa dahi bu iş bitmez.ben neden hayvanımı sokağa salmıyorum acaba bu tipler salıyor.Soylediklerinizin bir çoğuna katılıyorum ama sokakta hayvan olmaz lafına katilamiyorum barınakların hâli ortada daha geçen hafta yanlış olmasın bilecikte ki bütün barınakta ki köpekleri öldürüp ormana atmışlar yazık değil mi onlara da zararsız olanlar da çok var içlerinde hayvan sever hayvan koruyucuları diye kendilerini adlandirilanlar yüzünden hayvan sevmeyenler iyice düşman oldu hayvanlara bende güvenli sokaklar isterim ama alıp öldürmek çok canice iki taraftan bakıyorum çıkamıyorum da işin içinden
Cihazın adı ne?Bizim duyamadığımız ama köpeklerin duyabildiği bir cihaz var,ben ondan kullanıyorum. Ben bisiklet sürerken sokak köpekleri ya da sahipli köpekler önlerinden ya da yakınlarından geçerken peşime takılıyorlardı,ya da havlıyorlardı. Ben doğru davranmayı bildiğim için bir şey olmadı ama yine de sakin kalamayanları ve çok korkanları anlayabiliyorum. Köpekten kaçarsanız sizi kovalar sabit duracaksınız ve sert bir sesle "dur" gibi komutlar vereceksiniz ama korkan için yapmak zor. Ben bana saldıran köpeğin olduğu yoldan geçerken cihazı elimde tutuyorum,eğer bana havlarsa düğmeye basıyorum. Zaten onun dikkati dağılınca da geçip gidiyorum. Kaşınıyormuş gibi bir hareket yapıyorlar genelde,zararsız bir şey. Durduk yere de asla kullanmıyorum hayvanları rahatsız etmemek için.Ya da uzakta ürkütücü bir köpek gördüysem elime alıyorum ama beni umursamazsa basmıyorum. Ben böyle güvende hissediyorum siz de kullanabilirsiniz.
Beddua sahibine döner. Sonra başıma geldi diye sızlanırsınız.Fotoğrafta en sonki köpek saldırısı sonucu 9 yasindaki bir çocuğun durumu yaziyor. Sizin çocuğunuzun da başına gelmesini diliyorum
Sen de çocuklar için birşey yapmamışsın ki hâlâ çocuklar tecavüze uğruyor, dileniyor, anneleri babaları terk ediyor, katlediliyor, boş arazilere tek başına gidiyor, yalnız sokağa çıkıp araba çarpıyor …Fikrini belirtmişsin ben de kısa vadede bir çözüm düşüncen var mı diye sordum? Niye sen ne yaptın bu konu hakkında. Çok bir şey yapamamışsın ki bugün çocuklar parçalanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?