Sokak Köpeklerinden Korunmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biliyor musunuz bilmiyorum ama pitbulllari vahsilestirip dovuslerde kullanabilmek icin cig etle beslerler ki agzi kan tadina alissin.

Su anda Ankara'da sokak kopeklerini cig etle besleyen bir takim insanlar var, bunlarin 1 tanesini ben kendi mahallemden uzaklastirdim. Ben bu kisilerin iyi niyetli minnos hayvanseverler oldugunu dusunmuyorum. Ben bilerek hayvanlari vahsilestirmeye calisan bir grup olduklarini, sokak hayvanlari konusunda toplumsal baski kurmaya cabaladiklarini, boylece toplu kopek katliamlari yapilmasini saglamaya calistiklarini dusunuyorum.

ATTRAENTE,
söylediklerinize kısmen katılıyorum yalnız tümüyle belediyelere yüklenemem çünkü resmi gazetenin linkini de vereceğim ama bakın yasayla alakalı birkaç madde ekleyeceğim size:

EK MADDE 1 – Büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu yirmi beş bini aşan büyükşehir ilçe belediyeleri ile diğer belediyeler, sahipsiz veya güçten düşmüş ya da tehlike arz eden hayvanların korunması ve bakımının yapılması ile rehabilitasyonunun sağlanması amacıyla hayvan bakımevleri kurar.

Birinci fıkrada belirtilen hayvanlar, ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülür. Hayvan bakımevi kurma zorunluluğu olmayan belediyeler ise sorumluluk alanındaki bu hayvanları en yakın hayvan bakımevine götürür. Rehabilite edilen hayvanlar Bakanlıkça oluşturulan veri tabanına kaydedilir. Rehabilitasyon süreci tamamlanan hayvanların, bakımevine getiren belediye tarafından öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır.

Rehabilite edilmemiş sahipsiz köpekler, belediyelerce hayvan bakımevlerinde veya geçici ünitelerde kısırlaştırılarak veri tabanına kaydedilir. Geçici ünitelerde yapılan kısırlaştırmalar sonrasında, köpekler alındıkları ortama bırakılmadan önce sağlıklarına kavuşmaları için gerekli tedbirler alınır. Bakanlık da bu kapsamdaki köpeklerin kısırlaştırılmasına her türlü yardımda bulunur.”

k) Hayvan bakımevi: Bakanlıktan izin alınmak suretiyle kurulan ve hayvanların rehabilite edileceği bir tesisi,”
Ayrıca yerel yönetimler, ilgili karar organının uygun görmesi halinde hayvan hastanesi kurar.”

Benim bu maddelerden anladığım belediyeler bakanlık onayı olmadan adım dahi atamaz, barınaklarının kapasitesi yetersizse genişletmek için yeni bir alan tahsis dahi edemez, hayvan hastanesi kuramaz, ayrıca sokak hayvanları tedavileri yapıldıktan sonra alındıkları ortama bırakılır demiş kanun.

Bu yüzden de belediyeler tedavi sonrası hayvanları tekrar sokağa salıyor, bir bölgede sokak hayvanlarının sayısı artmışsa ve vatandaş şikayet ediyorsa toplayıp başka bir yere götürüyor çünkü barınakların kapasitesi yetersiz, belediyeler bakanlık kendilerine yer göstermediği sürece kafasına göre dur şuraya barınak açayım diyemiyor ve hayvanlar hala oradan oraya savrulan mal olarak görülüyor, sokak hayvanını öldürürseniz cezası mala zarardan 3-5 bin lira onu da taksitle ödeyebiliyorsunuz, evde bakılan bir hayvanı öldürürseniz mala zarardan 8-10 bin lira ödüyorsunuz onu da taksite bağlıyorlar.

Bu yasa sokak hayvanlarına da sokak hayvanlarından muzdarip insanlara da çözüm değil, gün sonunda olacak olan saldıran hayvanlar baz alınarak halkın saldırılara tepkisini bastırmak için yavru, hamile köpek, hasta, yaşlı, uysal, engelli demeden tüm hayvanlar itlaf edilecek peki yazık değil mi?

Bunun yerine şöyle maddeler olsaydı, kapasitesi yetersiz hayvan bakımevleri yerine bölge sokak hayvanı popülasyonun çokluğu göz önünde bulundurularak kapasitesi yüksek yeni bakımevleri kurulması, kurulacak yeni bakımevlerinin içerisinde şu şu şartların yerine getirilmesi, sokak hayvanlarının bu bakımevlerinde kalıcı barındırılması ve hayvanların sağlığı güvenliği için bakımevlerinin yetkili makamlar, gönüllüler vb kuruluşlar tarafından denetlenmesi.

Köpek saldırılarından korkanlar, saldırı sebebiyle yaralanan veya maalesef vefat eden çocukları ve yetişkinleri ayrı tutuyorum, Allah kimsenin başına vermesin

Yalnız kusura bakılmasın ama biz hayvanları küçücük kafeslerde tutulması gereken, para verip iki gösteri yapsın da alkışlayalım dediğimiz değersiz varlıklar olarak görüyoruz, bu ülkeye hala sirkler geliyor ve insanlar bilet alıp koşa koşa gidiyor hayvanat bahçeleri tıka basa doluyor, hayvanat bahçesi mahalle arasında olursa da sadece korktuğumuz için tepki gösteriyoruz, hayvanlar niye kafeste demiyoruz.
Mesela şu haber, hayvanat bahçesine izni veren valilik, belediye değil:

Aynı tepkiyi sahiplendiği kedi veya köpeği bir balkona ya da odaya, daracık bir alana tıkıp bakanlara da sıkılınca sokağa atanlara da gösteriyorum, bir evcil sahipleniliyorsa o artık tüm sorumluluğuyla sizin evinizin bir bireyidir şuraya tıkarım orada yaşar diyemezsiniz veya gösteriş için büyük ırk sahiplenip insanların üzerine de salamazsınız, bir sürü yanlış yüzünden, gerçekten hayvan seven ağacı dağı taşı seven insanlar da zan altında bırakılıyor sonra.

Son düzenleme:
Ben dediklerinizin çoğuna katılıyorum ama benim kedim bana göre tanımadığım bir insandan daha kıymetli yani benimde umrumda olmaz tanımadığım bir insanın durumu ona düzgün mama alacağım parayı bir insana vermem ihtiyaç sahibi insan olması benim yada kedimin sorunu değil yani.devlet sahip çıksın bir sürü vergi veriyoruz.parti falanda vermem hayvan sonuçta partiden anlamaz ve mutlu olmaz yani ama parti veren kadında dışarıdaki ihtiyaç sahiplerini düşünmek zorunda değil parasını hayvanına harcamak isterse harcarşu argümana asla katılmıyorum hayvan besleyeceğine aç insan doyur bilmem ne diyen insanlar var istediğimi beslerim para benim keyif benimonun dışında evet sokakta evcil hayvan olmaz onların doğası sokak falan değil.

Bojiye komplo kuran adamı gördükten sonra böyle birşey duysam şaşırmam

Evet hele Instagram'da birçok kendini hayvansever hayvan koruyucuları olduğunu savunan insanlar çiğ tavuklarla etlerle besliyorlar hayvanlar kan kokusuna alışıyor saldirganlaşiyorlar sanki kasıtlı yapıyorlar gibi yorum yapanlara da çemkiriyorlar boş yere

Soylediklerinizin bir çoğuna katılıyorum ama sokakta hayvan olmaz lafına katilamiyorum barınakların hâli ortada daha geçen hafta yanlış olmasın bilecikte ki bütün barınakta ki köpekleri öldürüp ormana atmışlar yazık değil mi onlara da zararsız olanlar da çok var içlerinde hayvan sever hayvan koruyucuları diye kendilerini adlandirilanlar yüzünden hayvan sevmeyenler iyice düşman oldu hayvanlara bende güvenli sokaklar isterim ama alıp öldürmek çok canice iki taraftan bakıyorum çıkamıyorum da işin içinden

İçerikle alakasız ama ben duzeltemiyorum. Başlıktaki yazım hatasını nasıl düzeltebilirim? Gözüme batıyor her konuya girdiğimde.

Mustafa Kemal Atatürk’ün başıboş köpek önlemini internette 2123 resmi gazete numarasını aratmak suretiyle bulabilirsiniz
Atam, koskoca Cumhuriyet' i ilan etmiş cahil insanlarla mücadele ederek.
Onun için köpeklerle ilgili karar almak elbette zor olmamıştır.
Tabi ki bir karar alınırken her kafadan bir ses çıkacak, önemli olan lider olarak halkın güvenliği için gerekeni yapabilmek. Herkese nasıp olmuyor liderlik vasfı malesef.
Mekanın cennet olsun güzel atam.

Susmayacağız hayvanların hakkını sizin gibilerden koruyacağız Nefes aldığımız sürece . Siz de bunu kabul edeceksiniz .
Hanımefendi neden böyle nefret diliyle yazıyorsunuz. Ben de hayvan severim ama sokakta başıboş gezen çocuk öldüren köpekler için bir çözüm bulunması konusunda arkadaşlarla hemfikim. Tabi sağlıklı koşullar altında barınaklarda bakılması ve kısırlaştırılması taraftarıyım. Ama siz öyle bir yazıyorsunuz ki nerde parçalanarak öldürülen çocuklara ohh olmuş diyeceksiniz

araba üstüne çıkan birini görmüştüm daha dün. araba sahibi anlayışlı olursa ve kasko varsa sorun etmeyecektir.

Valla öyle gerçekten yazık saldırgan hayvanlar yüzünden kurunun yanında yaşta yanacak ama benim veya bir yakınımın zarar görme ihtimalini şahsen ben göze alıpta o hayvanlar sokakta kalsın diyemem artık olanlar ortada.acımasızca ama ben önce kendimi ve çevremi düşünmek zorundayım.barınaklarda rezalet nazi kampı gibi zaten insanın içi almıyor orayı.oraya hayvan gideceğine sokakta kalsın daha iyi hayvan için.insani bir çözüm bulunacağına ben inanmıyorum bu ülkede ya hayvanlar ya insanlar ölecekse benim tavrım insanlardan yana olur.öncelikle sokağa hayvan bırakan insanlara çok ciddi cezalar getirilsin çünkü bunlar yüzünden sokaktaki bütün hayvanlar kısırlaştırılsa dahi bu iş bitmez.ben neden hayvanımı sokağa salmıyorum acaba bu tipler salıyor.

Başıboş köpekler benim için de hep korku kaynağı olmuştur.Elbetteki onların da yaşam alanı ama birkaç tanesi bir arada olduğunda elimde olmadan korkarım ve tek çare olarak gördüğüm zaman yolumu değiştirmekte bulurum.Asıl benim irrite olduğum şey ise benim tedirginliğimi gören insanların “ korkma birşey yapmaz” demesi.Hatta bir kere bana böyle diyen tanımadığım bir adama anlaşmanız mı var demiştim

Cihazın adı ne?

Beddua sahibine döner. Sonra başıma geldi diye sızlanırsınız.

Hiç bir canlı zarar görmesin diyemeyecek kadar aciz ve zavallısınız.
Sokaktaki tüm canları koruyacağız. Sizin çocuğunuzu bile

Fotoğrafta en sonki köpek saldırısı sonucu 9 yasindaki bir çocuğun durumu yaziyor. Sizin çocuğunuzun da başına gelmesini diliyorum
Beddua sahibine döner. Sonra başıma geldi diye sızlanırsınız.

Hiç bir canlı zarar görmesin diyemeyecek kadar aciz ve zavallısınız.
Sokaktaki tüm canları koruyacağız. Sizin çocuğunuzu bile

Çocuklar da hayvanlar da zarar görmesin diye bir şey yapmayanların ahkâm kesmesi çok zavallıca

Biz gönüllüler ne mi yaptık?
Belki belediyelerden de fazla kısırlaştırma yaptık.
Besleme ve sahiplendirme yaptık.
Yapmaya devam ediyoruz.
Tamamını şahsen kendi emeğimle maaşımla yaptım her gönüllü gibi.
Belediyelerin yapmadığını yaptık.
Kimse zarar görmesin diye.

Sözüm ona çocuklar zarar görmesin diyenler klavye başında hayvan düşmanlığı yapmak dışında ne yapıyorlar acaba

Fikrini belirtmişsin ben de kısa vadede bir çözüm düşüncen var mı diye sordum? Niye sen ne yaptın bu konu hakkında. Çok bir şey yapamamışsın ki bugün çocuklar parçalanıyor
Sen de çocuklar için birşey yapmamışsın ki hâlâ çocuklar tecavüze uğruyor, dileniyor, anneleri babaları terk ediyor, katlediliyor, boş arazilere tek başına gidiyor, yalnız sokağa çıkıp araba çarpıyor …

Kaç tane “sahipsiz” çocuğu evinizde barındırıp evlat edindiniz? 10-20 ??
Gönüllü olarak çocuk yurtlarında düzenli çalışmadığınızdan adım gibi eminim.

Köpekleri çok severim, küçükken sokak köpeklerini okşardım... Büyüyünce de. Sonra sokakta beslediğim köpeğin biri ısırmaya kalktı. Geri dönüp üzerine yürüyünce korktu. O günden beri uzağım. Yemek artığı koyuyorum. Ama köpek korkutucu cihaz aldım. Sesini duyunca kaçıyorlar... Yanımda taşıyorum. İki ayaklı hayvanlarda saldırırsa üzerinde de kullanabilirim vakit olursa tabi

Gördüğümde basmıyorum cihaza, hırlarsa çok çok dibime gelirse...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…