Sokak Köpeklerinden Korunmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vahşi olanlar evet bencede uyutulmalı. Eskiden bu tür vakaları binde bir duyarken şuan çok fazla duyar olduk. Allah korusun bu tür olaylardan hepimizi en çok da çocukları

Kısırlaştırma yapılmalıydi .
Köpekler toplanıp boş arazilere şehrin daha tehna bölgelerine atılıyor.
Ordada insanlar yaşıyor sonuçta .
Surulesip köpekler saldirganlasiyor .

Bu bayan herkese dava açmakla tehdit ediyor zaten ben hakimim sana dava acicam diye tehditler savuruyor .
Biriyle ters bir fikirde olunca .
Gerçekten tuhaf biri .
Kendi hakeretler savuruyor millete .
Mesleğiyle tehdit edemez kimseyi ne demek ya gerçekten sinir bozucu.

Benim de kuşum var. Korkanlara nasıl korkarsin, küçücük diye alay etmiyorum. İnsanlar kontrol edemiyor neyden korkacağını sonuçta.

Deden KITMIRin selamı var diyecekmissiniz yedi uyurlardaki köpek öyle deyince gidiyorlarmis bende Instagramda gördüm yapanlar varmış ne kadar doğru bilmem
ben denedım bunu yani üstüme gelmedi köpek sonrasında ama yolda vermedi birbirimize baktık bir süre sonra geri döndüm mecbur köpek kazandı

Katılıyorum. Şehirleri fare bastı tek türün insan eliyle aşırı üretilmesi sebebiyle. Aşırı olan herşeyin bir noktada durması gerekir. Hepimiz hayvan kedi kuş böcek seviyoruz. Eve giren arıyı öldürmeden camdan atmaya çalışıyoruz ama köpek olayı o kadar kontrolden çıkmış durumda ki demek ki insanların canına tak etmiş.

Herşeyin fazlası zarar diye bir söz var… tek bir türün faydası sıfır, zararı uç noktada olup kafamıza vura vura alışacaksınız, dokunamazsınız, saldırabilir önlemi siz alacaksınız diye dayatılması mantıklı değil. Zamanında yetkililer önlem almaya çalıştıklarında medyaya video fotoğraf yayıp baas bass bağırdılar dokunmayın diye. Daha bugün haberlerde görüyoruz Ankara’da toplanırken biri gelip karşı çıkıyor. Sanatçı denilen kişi bugün olmuş dokunamazsınız diye bağırıyor. Twitterda ise yine sokakhayvanlarısahipsizdeğil diye etiket tt olmuş.Belediyeler aranıp şikayet edildiğinde tepkiler yüzünden bir şey yapamıyoruz diyor. Olacak iş değil. Yine bugün Rize’de 12 yaşında bir çocuk daha saldırıya uğradı. Önce insan. Önce insanlığı ve birbirimizi sevelim.

Bravo evet! Şu anda da olan bir durum kuduz . Artı sadece kuduz olması değil saldırılardan da bahsediyor. Bu arada şu tabloya da ayrıca bakınız.
1953te kuduz laboratuvari açılmış paylaştığınız haber 1932 yılına ait. O tarihte ne yapmalarını beklerdiniz? Şu an aşı imkanı var ama uygulanıyor mu? Ee yani Avrupa da biliyor belediyelerin işini yapmadigini, uyarı vermesi beklenir..

2014’ten bu yana kuduzdan 4 kişinin öldüğü kayıtlarda mevcut. Acaba nasıl öldüler ki? Ayakları taşa takılıp düştüler mi??? Onu da kuduz mu yazdılar? Hayret.. Ayrıca evet aşı kıtlığı da var inanır mısınız. Tartışmayacağım sadece mantıklı olanı talep ediyorum. Kimsenin canı yanmadan en makul şekilde bu işin çözülmesini dilerim. Çünkü bir düşünceyi körü körüne, tek taraflı savunmak hiç kimseye fayda sağlamaz. İnsan da severiz hayvan da. Sevgilerimle

Kuduz korkunç bir hastalık. Buraya koymayacağım ama merak edenler İran'da kuduzdan ölen adam diye aratıp videoyu izlesinler. Kimse böyle korkunç bir ölümü hak etmez. Kuduz virüsü eğer sinir sistemine ulaşmışsa kurtuluş da yok. Kuduz olmaktansa kanser olmak daha iyi çünkü kanserden kurtulabilirsin.

Bu sabah çocukları okula bırakırken bir tanesi gelen geçen arabalara havlayarak koşuyordu. Oturdum bekledim arabada,uzaklaşınca indim. Ben göz teması kurmuyorum genelde yanından geçmiyorum, mümkünse biraz uzaktan geçiyorum ama çocuklarla olunca bekleme gereği duydum zira koşar heyecanlanır çocuk bu,köpekte iriceydi epey,araçlar geçiyor vızır vızır köpek birşey yapmasa dahi yola atlarlar falan diye bekledim ki köpekten kaçarken arac altında kalan çocuklar oldu hatırlarsınız.
Geçen hafta kahve dünyasına gittim,kahvemi aldım oturamadım,8 tane köpek vardı içerde zira. Bazıları hareketsiz yatsada bir kısmı masalara hamle yapıyor hatta gelip yanımda durunca kalkıp gittim.
Güvenemem ki bunca olaydan sonra. Hayvanları her ne kadar sevsem yaşam haklarına saygi duysam,iyi şartlarda yaşamalarını istesemde bence bir çözüm bulunmalı. Barınakları yaşanabilir hale getirmeleri,kısırlaştırılma yapılması şart.
Bir çocuk daha buna maruz kalmamalı.

Çok haklısınız Allah’ım esirgesin

Izmirde yillar once bir ilcede kopekleri toplayip koylere atmislardi, kopekler ac oldugu icin koylulerin tavuklarini yiyormus, koyluler ellerinde tufekle kumes bekliyordu. Basibos kopeklerin icinde sibirya kurdu bile vardi, zavallinin tuyleri dokulmus perisan haldeydi, belli ki iki sevilip sokaga atilmis. Kedi kopek satisini yasaklamadan, etkin kisirlastirma yapmadan ne yapsalar bos.

Benim yorumum da hoşlarına gitmemiş ama umurumda bile değil.. şahsen çocuğuma bana yada sokaktaki herhangi bir insana(hayvanı kışkırtıcı harekette bulunmayan) bi köpeğin saldırıp parcalamaya çalıştığını görsem silahım varsa öldürürüm o köpeği sürü varsa hepsini öldürürüm.. olması gereken bu ..oyunz istiyor sokak canları vs.bana en sacma gelen şeyler

Kimse kuduzdan ölmedi mi dedim ben? Asıl size hayret alakasız şeyler söylüyorsunuz. ilk paylasiminizla ima ettiginiz şeyin asılsız olduğunu kabul edin önce. Şu an aşı kıtlığı mi varmış nerede duydunuz bunu. Asi kitligindan mi asilamamislar hayvanları yoksa aşı için ayrılan bütçeyi cukkalamaktan mi

Tüm bilgiler kullandığımız aynı internette mevcut. Alakasız değil aslında ama umarım bir gün beni anlarsınız. Saygılar

Susmayacağız hayvanların hakkını sizin gibilerden koruyacağız Nefes aldığımız sürece . Siz de bunu kabul edeceksiniz .
Ankara'da köpekler toplanmaya başladı. Yakın da tüm Türkiye'ye yayılacak bu durum. Çok şükür aklı başında insanlar da var ülkede.
Sokakları kafanıza göre kullanamazsınız. Kafanıza göre kullanabileceğiniz tek yer eviniz. Çok istiyorsanız evinizde bakabilirsiniz tüm sokak köpeklerine.

Vahşi olanlar evet bencede uyutulmalı. Eskiden bu tür vakaları binde bir duyarken şuan çok fazla duyar olduk. Allah korusun bu tür olaylardan hepimizi en çok da çocukları
Onlarınki de yaşam değil sokaklarda yaşamaları biti piresi uyuzu habire zaten saldırıyorlar birbirlerine yaralanıyorlar. Yağmur çamurda patileri kirli, hayvan soğuğa dayanıklı da değil kaçacak yer arıyorlar. Sokakta sadece mama verip kısırlaştırınca iş bitiyor mu sanki. Araba çarpmalarına ne demeli? Sokaklar hayvanların doğal alanı degil işte. O yüzden acımasız gibi gelse de uzun süre sahiplenilmeyen huzurla uyutulmalı.

Gönüllüler olarak bireysel şekilde de topluca da çok görüştük ama belediyeler onay vermiyor. Bazı yerlerde barınağa ziyarete girmek bile eziyet bırakın kontrolü ele almayı. Herhangi ucret istemedik yemek istemedik. Hayvanlara verilecek mamayi bile biz hallederiz dedik ama yok

Beykoz civarı tepelere dogru çıktıgımızda bir sürü köpek görüyorum.
Arabadan inmiyoruz.
O haliyle bile arabanın peşinden koşup havlıyorlar.
Perişan haldeler maalesef.
Çete halinde gezen köpeklerden çok korkuyorum.
Daha önce kovalamışlığı vardır beni.
Kızımı da kovalamışlar ALLAH razı olsun bir abi denk gelmiş o ara da kızımı arkasına almış savmış köpekleri.
O an saldırsalar açıkcası can havli ile öldürebilirim.
Kontrolden çıkmış bir durum için şöyle yapılsın böyle yapılsın demekle sadece kendimizi yoruyoruz.
Yapılmış olsa kontrolden çıkmazdı.
Kontrolden çıktıgında da alınmayan önlemleri alacaklar mı ?
Görüyoruz işte.
Ölen çocuga aşırı üzüldüm.
ALLAH ailesine sabır versin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…