- 12 Temmuz 2006
- 58.418
- 223.224
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi Ruzgarli Tepe
-
Biliyor musunuz bilmiyorum ama pitbulllari vahsilestirip dovuslerde kullanabilmek icin cig etle beslerler ki agzi kan tadina alissin.
Su anda Ankara'da sokak kopeklerini cig etle besleyen bir takim insanlar var, bunlarin 1 tanesini ben kendi mahallemden uzaklastirdim. Ben bu kisilerin iyi niyetli minnos hayvanseverler oldugunu dusunmuyorum. Ben bilerek hayvanlari vahsilestirmeye calisan bir grup olduklarini, sokak hayvanlari konusunda toplumsal baski kurmaya cabaladiklarini, boylece toplu kopek katliamlari yapilmasini saglamaya calistiklarini dusunuyorum.
Gayet mantıklı..bir çocuğun ölmesinden ise köpekler gayet feda edilebilirTamam sence napalim kardelen? Toplayıp öldürelim mi?
Ben daha önceki yorumumda barınak kontrolü ve yönetiminin tamamen gönüllüler tarafından yapılması gerektiğini yazdım. Böyle bir şey mümkün mü? Yani veterinerler ve sağlık çalışanı dışında herkes gönüllü çalışacak. Gidiş geliş yol ücreti veya cüzi bir miktar da verilebilir gelenlere. Çalışma saatleri öyle sabah 8 akşam 6 değil de mesela 3 saat 4 saat veya kişi ne kadar süre orada kalabilirse. Bağışlar ve giderler bağımsız denetlenecek. Alınan mamalar ilaç bakım malzemeleri vs her şey kalem kalem belgelendirilecek.Çocuklar da hayvanlar da zarar görmesin diye bir şey yapmayanların ahkâm kesmesi çok zavallıca
Biz gönüllüler ne mi yaptık?
Belki belediyelerden de fazla kısırlaştırma yaptık.
Besleme ve sahiplendirme yaptık.
Yapmaya devam ediyoruz.
Tamamını şahsen kendi emeğimle maaşımla yaptım her gönüllü gibi.
Belediyelerin yapmadığını yaptık.
Kimse zarar görmesin diye.
Sözüm ona çocuklar zarar görmesin diyenler klavye başında hayvan düşmanlığı yapmak dışında ne yapıyorlar acaba
Bu çok vahşice siz nasıl bir canisiniz. Hayvanların da yaşamaya hakları var.Tüm yorumları okumadım ama ben kısırlaştırma aşılama küpeleme cart curt bunların hepsinin boş olduğuna inanıyorum.. ya barınaklarda tutacaklar köpekleri yada itlaf en mantıklısımilletin it sevgisi yüzünden sokaklarda rahatça gezemez olduk
Belediyeden kısırlaştırma ve aşılama talep edeceksiniz bölgede yabancı küpesiz köpek görürseniz. Gelip alıp götürecekler işlemler bitince sokağa geri gönderiyorlar zaten.Son çocuğa saldırı haberinden dolayı biraz korktum. Köpeklerden korunmak için bildiğiniz etkili bir yol var mı? Biber gazı, elektroşok cihazı veya ses ile korkutan bir cihaz varmış sanırım. Bunlari kullanan var mı?
Bravo evet! Şu anda da olan bir durum kuduz . Artı sadece kuduz olması değil saldırılardan da bahsediyor. Bu arada şu tabloya da ayrıca bakınız.Buldum okudum, köpekler kuduzmuş.
çok yakın bir arkadaşım beni evine davet etmişti seneler önce ısrar kıyamet. farklı şehirlerde olduğumuzdan onda kalacaktım. sokaktan bir kedi almış. türünü bilmiyorum ama kedi pat diye üstüne atlıyor uçuyor resmen. uyanık olmayı geçtim gece uyurken üstüme atladı tabi ben çığlık attım. dedim kapımı kapat korkuyorum. kapatamam kızımın psikolojisi bozulur vs dedi. tabi kim sallar benim psikolojimi.Siz hiiiç merak etmeyin. Her birimiz çok sayıda sokaktan sahiplendik ve çevremize de sahiplendirdik. Artık sınırı aştık, ilanlarla da sahiplendiriyoruz.
Sokak canlarının beslenmesine de tedavilerine de kendi alın terimizden maaşımızdan büyük oranda harcayıp zorunlu ihtiyaçlarımızdan kısıyoruz.
Anlayamazsınız.
Çünkü bunu yapamayacaklardansınız.
Asıl siz kaç çocuk sahiplendiniz evlat edindiniz yurtlardan, fakir ailelerden?
Sizin derdiniz çocuk da değil.
Psikolojik rahatsızlıklarınızı korkularınızı hayvan korkusu üzerinde birleştiriyorsunuz.
Farkında bile değilsiniz.
Ayrıca; fobisi olanların TEDAVİ OLMASINI ÖNERİYORUM.
Kafayı yemiş hiç sevmem üstüme atlayan hayvan , dokunan insan da sevmem yapı meselesi bu ki kedim var benim aşırı da aşığımdır kendisineçok yakın bir arkadaşım beni evine davet etmişti seneler önce ısrar kıyamet. farklı şehirlerde olduğumuzdan onda kalacaktım. sokaktan bir kedi almış. türünü bilmiyorum ama kedi pat diye üstüne atlıyor uçuyor resmen. uyanık olmayı geçtim gece uyurken üstüme atladı tabi ben çığlık attım. dedim kapımı kapat korkuyorum. kapatamam kızımın psikolojisi bozulur vs dedi. tabi kim sallar benim psikolojimi.
en son dedim yok ben uyuyamıyorum kapat kapıyı sürekli üstüme sıçrıyor. bu bi sinirlendi her şeyi yıktı devirdi. bana çok ciddi psikolojik sorunlarım olduğunu, ben uyurken üstüme zıplayan sokak kedisinden korkmamın normal olmadığını ciddi bir psikolojik destek almam gerektiğini böğürdükten sonra hışımla odanın kapısını kapattı
tabi ben gün ağarır ağarmaz evden kaçtım bi daha da görüşmedim. bu da böyle bir anımdır aklıma geldi
geç saat olunca gidemedim ama uyuyamadım da. ama kedi havada uçup üstüne konan cinsten cidden abartmıyorum. korktuğum için bana ruh hastası olduğumu tedavi olup travmalarımı iyileştirmem gerektiğini söylediKafayı yemiş hiç sevmem üstüme atlayan hayvan , dokunan insan da sevmem yapı meselesi bu ki kedim var benim aşırı da aşığımdır kendisinene bir hayvan üstüme atlasın ne bir insan sarılıp öpsün isterim. Bazı insanlar delirmiş. Ben de misafir gelince kapıyı kapatmam evde ama uyku zamanı farklı herkes odasına çekilip kapısını kapatma hakkına sahiptir ne münasebet ya keşke çıkıp gitseydiniz travma resmen bir de hakaret ediyor pişkin
her şeyin aşırısı zorbalık gerçekten yageç saat olunca gidemedim ama uyuyamadım da. ama kedi havada uçup üstüne konan cinsten cidden abartmıyorum. korktuğum için bana ruh hastası olduğumu tedavi olup travmalarımı iyileştirmem gerektiğini söyledi
Allah akıl fikir ve en önemlisi vicdan versin sana.Tüm yorumları okumadım ama ben kısırlaştırma aşılama küpeleme cart curt bunların hepsinin boş olduğuna inanıyorum.. ya barınaklarda tutacaklar köpekleri yada itlaf en mantıklısımilletin it sevgisi yüzünden sokaklarda rahatça gezemez olduk
Sorun vahşi doğaları aslında.Hanımlar birbirinize neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz? Üslupları bozarak veya kavga ederek çözüm bulunuyor mu?
Ruzgarli Tepe siz bir şekilde köpek eğitmenliği yapan birilerine ulaşmaya çalışın, köpekler genelde tekken saldırmaz ki zaten çoğunluğun korkusu çeteler, bir çeteye denk geldiğinizde ne yapmanız gerektiğini en doğru şekilde söyleyecek kişi eğitmendir bence, zira havlama vb taktikler çete uysal köpeklerden oluşuyorsa Alfa köpek sadece bölge korumak için uyarı havlaması yapıyorsa işe yarayabilir ama agresif bir çetede ters tepebilir havlamayı tehdit görüp saldırıya geçebilirler.
Köpeklerin kedi parçaladığı da yazılmış evet yapabilirler ama bu tüm canlılar için geçerlidir kediler de kuş yuvalarına saldırır yumurtadan çıkmış kuşları yer, kendi doğurdukları sağlıksız yavruları da yerler, hem hayvan popülasyonunu dengede tutmak hem de her canlıda olan avlanma içgüdüsüyle yaparlar, insan da bir avcıdır.
Son söylediğiniz çok korkunç değil mi? Birine sinirlenip suçu günahı geçin haberi bile olmayan bir çocuğa beddua etmek.Fotoğrafta en sonki köpek saldırısı sonucu 9 yasindaki bir çocuğun durumu yaziyor. Sizin çocuğunuzun da başına gelmesini diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?