Sokak Köpeklerinden Korunmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıl 2024 oldu neredeyse ülkenin başkentinde vahşi köpekler insan avlıyor!
Bu durum kabul edilemez hayvanseverlik bu değil!
Sokaklar saldırgan köpeklerden geçilmiyor!
Küçüklüğünden beri börtü böcek tavşan kedi köpek envai çeşit hayvanla büyüdüm ama bir insan canı söz konusu olduğunda ki özellikle çocuk, kusura bakmayın romantik olamayacağım ÖNCE CAN, SONRA CANAN!
Bu raddeye gelmesi de fazla hayvansever olmaktan diye düşünüyorum!
Köpekler o kadar da masum değiller kurttan sırtlandan farkları kalmıyor ısırıp parçalayıp yiyorlar kuduz tehlikesi ayrı!
Belediyeleri orayı burayı arıyoruz, hayvan koruma derneğini arayın deniyor orayı arıyoruz belediyeyi arayın diyorlar hiç bir şey yapılmıyor barınaklar içler acısı durumda
Kimse üstüne düşeni yerine getirmiyor
Bu yitip giden kaçıncı can!

Hakimliğine güveniyor.. yukarıda sefil yaratık insan artığı demiş Yargıtay 18. CD 19/17876 esas 2020/4542 karar sayılı kararında bu ifadelerin hakaret olduğu belirtilmiş kararda matufiyet şartı gerçekleşmediğinden beraat verilmiş ama burada matufiyet şartı açık üstte hukuk okuyor bir de bunlar diyerek bu konuda beni işaret ettiği açık. İtlafı savunduğuma dair “olmayan” mesajımı sunar artık savunmasında.

Bana dava açacakmış herhangi bir cevap vermedim polemik yapmadım. İnsanları sürekli bu konuda tehdit ediyor açsın ne diyeyim

Ben sokağımizda dolaşıp duran 7-8 köpek için defalarca belediyeye şikayette bulundum, bizzat gittim, dilekçe yazdım sonuç yok.
Çocuklarımla bahçeden içeri girip çıkışının sürekli bağırıp çağırmayla çünkü ya bize doğru koşturuyorlar ya da hep beraber havlayıp yine korkutuyorlar. Şimdi o köpeklerden biri benim çocuğuma saldırsa ben kime hesap soracağım?
Bu köpeklerin sokağa musallat olmasına sebep olan karşı komşuyla kaç kişi tartışıp kavga etti saymadım artık.
Hayvanlara da bir şey olmasın ama bu işin suyu çıktı artık.

O habere,babanin verdiği röportaja içim sızladı. Burada hayvanlara edilen birkaç lafa köpürenler çocuk için tek kelime etmiyor, şaşırtıcı.

Biz direk barınağı arıyoruz gelip alıyorlar, daha öncesinde eşim kendi gidip tanıştı barinaktakilerle, biraz tanis olunca mecbur gelip alıyorlar. Muhtarinizla görüşün öyle insanların lafı sözü geçiyor en azından

Muhtarla da görüştüm hatta ilk onlarla görüşmüştüm ama sonuç alamadım. Barınaktakilerle tanışma kısmını deneyelim, işe yarar umarım.

Barınakta hayvanları uyutuyorlarmis
İşte o yüzden bulunduğunuz yerin barınaklarına gidip bakmanız lazim, biz kedi götürme bahanesiyle gidip bakmistik, sonrasinda tekrar tekrar kediyi kontrole gittik, o sırada eşim sorumlu doktorla hasır neşir oldu nazi geçmeye başladı. Köpekleri tedavi sonrası duruma göre salıyor buradakiler

Çocuk 10 köpek tarafından öldürüldü. Bu köpeklerin ister yalnız bir tanesinin, ister 10 tanesinin kısırlaştırılmış olmasının, ister dün, ister 10 yıl önce kısırlaştırılmış olup olmamasınin ister 1 ister 10 tane köpeğin saldırmış olmasının o anki saldırı özelinde veya herhangi bir saldırı özelinde tamamen kapsayıcı aktif rolü yok.

Kısırlaştırma çoğalmalarını önlemek ve sayılarını kontrol amacı ile ileriye yönelik bir önlem. Şuan var olanların saldırganlıklarını engellemiyor.

Belediye kısırlaştırmayı layıkıyla yapsın, düzenli barınak sistemi ile köpekler için geniş alan açılsın, beslensinler. Sokağa salınmasınlar. Arzu edenler bağışla destek olalım. Hayrımız olsun.

Peki yapılması gerekenler henüz yapılmadığı için sokak hayvanlarının ilkel yönleri ile muhatap olma tehlikesi altında olan, aklı olup gücü olmayan insan,
gücü olup aklı olmayan bir canlının saldırısına maruz kaldığında onun da anlayabileceği medeni insan sınırları içinde nasıl karşı koyabilir?

Bizim burada var çok köpek akşam hava kararmadan bi başlıyorlar bütün gece havliyorlar geçen balkonda otururken gördüm köpekler kadınlara doğru koşuyor havliyorlardi burası küçük bi ilçe her hafta köylerden köpek atılıyor buralara kısırlaştırma da yapan yok çete gibi geziyor köpekler

Burası küçük bir ilçe barınak yok ama Instagram da gördüğüm barınaklar çok kötü her gördüğümde üzülüyorum

Burası küçük bir ilçe barınak yok ama Instagram da gördüğüm barınaklar çok kötü her gördüğümde üzülüyorum
Yok ya her yer öyle değil, İstanbulda falan çok güzel barınaklar var, benim olduğum yerde küçük hatta barınak açılalı 1 2 sene olmuş, henüz oturmamış şeyler var talep ede ede duzelttirmeye çalışıyoruz, belediyenizi sıkıştırın sürekli şuan seçim dönemi birde iyi çalışıyorlar

Yapılması gereken o kadar basit ki, düzenli besleme, kısırlaştırma ve barınak şartları düzeltilecek bu kadar.
Geçtigimiz aylarda belediyeye köpek beslemesi icin başvurmuştum, köpek yok diyerek geri dönmüşlerdi. Dün tekrar belediyeden gelip besleme yapmışlar, sanirim düzenli devam edecekmiş. Böyle birseyin yaşanması mi gerekirdi.
Bu dünyada hayvanlarda var. Çocukların insanların hayvanlara iskencelerinden bahsetmek bile istemiyorum, bütün köpekleri toplatin itlaf edin gibi yorumlar okuyorum dünden beri, o zaman tüm insanlığı itlaf edelim hayvanlara yaptıkları işkencelerden dolayı. Depremde insanları kurtarmak için yardımcı olduklarını ne kadar çabuk unuttunuz?
Çocuk için çok üzgünüm, inşallah bi an önce iyileşir.
Yetkililerin kısırlaştırma, aşılama ve düzenli besleme olayına ağırlık vermeleri gerekiyor artık.

Son düzenleme:
Babamın her gün beslediği sokak köpeği durduk yere geldi babamı yolda yürürken üstüne saldırıp karın kısmından ısırdı. Ne oldu da ısırdı anlamış değiliz. Aylarca besledi, okşadı sevdi. Besleme noktası dışında başka bir sokakta babamı ısırmasının sebebi neydi mesela. Belediyeye söyledik alamayız dediler. Bi kaç gün sonra başka birini de ısırdı.

Öyle bir dünya yok varsa da adı hukuksuz dünya olur. Belediyeyi şikayet edin, yüksek ihtimalle tazminatta alırsınız. Azıcık üzerinde durun siz de.
O köpeğin alınıp rehabilite edilmesi gerekli.
Ayrıca kuduz mu değil mi diye zaten alınması gerekli yani ne saçma belediyemiz var sizin anlamadım. Kendi başlarına iş yapıyorlar

Ben senden razıyım egecell banın açılınca gelir okursun

Herkes düzenli beslensin diyor da köpeklerin sadece açlıktan saldırdıkları zannediyorlar galiba. Köpekler açlıktan değil, alan savunması, kıskançlık, kızışma, liderliğini gösterme gibi bir sürü sebepten saldırır.
Kısırlaştırma evet önemli ama kısırlaştırma sonucu faydayı görmek en az 6-7 yıl sürer. Peki bu sürede ne yapacağız?

Tamam sence napalim kardelen? Toplayıp öldürelim mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…