Sokaktakiler icin

Bizim buralarda köpek yok kedi çok et balık tarzı yemekler kalınca eşim onlara veriyor bazen bakıyor çok açlar sucuk doğrayıp veriyor açlıktan ağlayan kedilerin sesini duyunca çok uzuluyorum

Tavuk bulyonlu suya ekmek koymak super fikirmis cok tesekkurler bunu deneyecegim. Benim gibi bilmeyenler icin farkli bildiginiz kedilerin kopeklerin sevecegi tarifler var mi bildiginiz?
Biz evde verecek hiçbir şey yoksa yoğurda bayat ekmeği doğrayıp veririz. Kediler ve köpekler ev yemeklerinin çoğunu yiyebiliyor zaten. Mesela herkes evde pişirdiği yemeklerin hayvanlara uygun olanlarından sadece bir kaşık bile koysalar hicbir hayvan aç kalmaz ama işte herkes düşünceli değil böyle. Veya yemek artıklarını çöpe dökmek yerine çöp kutusu kenarına koysalar yine iyi.

Biliyorum cnm ama bazen mama olmuyo ayda 1 falan denk geliyo veriyorum, kapının önündekiler mamam olmasada tavuk suyuna makarna haşlayıp veriyorum ama uzakta olanlara ev yemeği götüremiyorum zor oluyo
Su da yemek kadar önemli aslında. Aklıma su kabını çöpe atan biri geldi şimdi. Neyse...

Biz de ciğer alıp haşlıyoruz, suyuna da ekmek doğrayıp sokaktaki canlara veriyoruz. Bir de onlar için aldığımız kuru mamaları koyuyoruz kaplarına. Bizim kız da çok seviyor bu mamayı.

Benim yaşadığım semtte mama su kapları sürekli dolu hem insanlar hem de belediye dikkatli bu konuda çok şanslıyım. Aklım bu kadar şanslı olmayan yerlerdeki sokak hayvanlarında ve onlar için çırpınan insanlarda. Düzenli mama ve para bağışı yaptığım yerler var ancak bu kadar yardım edebiliyorum

Benimde işyerimin önünde bir tane köpek var yavru falan da değil.
Ama hep uyuyor.
Yemekte yemiyor.
Neden olabilir ?
Bilgisi olan var mı ?
Yeni böyle oldu corona mu acaba

Ben evde artan tüm yemekleri ayrı poşete koyarım her zaman ve çöp atacağım zaman da 2.5 yaşındaki kızım o yemekleri alıyor ben çöpü:)
Dışarıda hayvanları besleyip sevmesi dünyalara bedel. Gel pici pici, saa mama getiydim, göcel göcel yi. Yemek yerlerden başlarını okşuyor tabii bir de. Çocuklarınızla çok güzel bir etkinlik siz de yapın:)
Ben bir de arada indirime girince bütün tavuk alıp haşlayıp içine bayat ekmeklerimiz doğrayarak veriyorum köpeklere.

Bizim burada köpeklere yoğurdun içine ekmek doğruyoruz. Bazen sulu yemeğin içine ekmek doğrayıp koyuyoruz.
Ama bir kedi var ki o geldi mi başka kimseye izin vermiyor. O yüzden o doyana kadar sürekli balkondan camdan bakıyorum yeni kedi gelince ona mama indiriyorum. Eğer o belalı kedi varsa asla başka bir kedi yemek yiyemiyor

Bir de tilki var ara sıra görüyoruz. Çok üzülüyorum. Çok korkak. Yemek indirince kaçtı. Zaten kedi bile onu kovalıyor. O, gece çok issizken gelip bakiniyor bir şey var mı diye. O yüzden geç saatte inip ona bir şeyler bırakıyorum. Kedi maması bile yedi. Ama çok korkuyor yarım yamalak ne bulduysa işte.

ben de kedime sipariş verirken onlara da mama siparişi veriyorum aynı mama sitesinden.her çantamda zaten muhakkak bulunur buzdolabı poşetine koyduğum mama.bizim burda kediler var köpek yok.astronot gibi giyinip çıkıyorum en tenha saatte. zaten etrafta olmasalar bile benim poşetin sesini duydukları anda kuyruklar havada miyaav diye fırlayıp mırmırmır söylene söylene geliyolar.kavga etmesinler diye aralıklı aralıklı dağıtıyorum dönüyorum.su kabı var bi de pet şişeden kesme, onu tazeliyorum malum içinde izmaritini söndüren eğitilmemişler var aramızda.

Belediyelerin koyduğu besleme odaklarında mama icindir çöp atmayınız yazıyor kocaman. Bir de o mama odaklarinin üstünde kuslar icin suluk ve yemlik oluyor izmarit atıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…