Sokaktakiler icin

Benimde işyerimin önünde bir tane köpek var yavru falan da değil.
Ama hep uyuyor.
Yemekte yemiyor.
Neden olabilir ?
Bilgisi olan var mı ?
Yeni böyle oldu corona mu acaba
Paraziti olabilir insana geçmez ama ic parazit hayvanlarda istahsizlığa yol açıyor

Su da yemek kadar önemli aslında. Aklıma su kabını çöpe atan biri geldi şimdi. Neyse...
En büyük sıkıntım o benimde kimsenin kapısının önüne koymuyorum ama genede en fazla 2 gün duruyo kaplarım bende artık küçük aşure kaplarından alıyorum bi sürü onlar attıkça ben koyuyorum

Benim değil ya
Bilmeden vermek doğru olmaz sanki ne olur ne olmaz
Parazit hapından bir sey olmaz zaten ortalama yetiskin bir sokak köpeği asagı yukarı 30 kilodur. Çoğu hayvansever sokakta baktiklarina toplu parazit ilacı veriyor hepsinin tek tek kilosunu veterinerde ölctürme imkanı olmuyor maalesef. He köpeğin sahibi varsa sizin vermsniz doğru olmaz tabii ki.

Sahibi yok sanırım
Ama araştırırım yine de
Çok teşekkür ederim bilgi için :)

2. katta oturan, bebek kediler ayaklarına dolanıyor diye etrafı ayağa kaldıran birisi. Yok küçükken kedi üstüne atlamış da korkuyormuş o yüzden, bla bla.
Yavruları adamın cingarlığından kurtarmak için başka yere götürmüştük. Arka bahçede duvar dibine koyduğumuz su kabı üst kattakinin hoşuna gitmemiş olacak ki çöpe atmıştı. Hatta çöp kovasının kenarına atmıştı, eminim biz görelim diye öyle yapmıştır. Ne kadar hastalıklı insan var bilmem ki. Su kabını koyduğumuz tarafta zemin katta balkonu olanlar rahatsız olsa yine hak verebilirim. Ama öylesi biri de ne bileyim. Hastalık bu ya, başka bir şey değil.
Bu arada yavrular apartman bahçesinin arkasında bakıliyordu, yani tenha bir yerdi ama ön tarafa da geliyorlardı haliyle.

Küçücük canları şu dünyada biyere sığdıramıyan insanoğlu öbür dünyada bunun hesabını nası vercek acaba.

Benimde işyerimin önünde bir tane köpek var yavru falan da değil.
Ama hep uyuyor.
Yemekte yemiyor.
Neden olabilir ?
Bilgisi olan var mı ?
Yeni böyle oldu corona mu acaba
Üşütmüş olabilir, malum havalar yağmurlu ıslandıkları zaman kuruyacak sıcak bir yerleri olmazsa hemen hastalanabiliyorlar.
Başka sorunları olabilir enfeksiyon, organlarda bozukluk vs gibi kan testi, xray olmadan bilemeyiz bunu.
Sevdiği, genelde onu besleyen biri artık gelmiyor olabilir. Köpekler bu durumlardan çok çabuk etkilenirler. Pansiyona bırakılan köpekler ilk 3 gün çok az mama yerler sahiplerine çok bağlılarsa. Fazla fazla ilgi göstermek reddemeyeceği yemekler sunmak iyi geliyor bu durumda. Çevirme tavuk yada buharı üstünde çok sıcak olmayan etler.
Parazit olabilir, ishal, kabızlık olabilir.
Yani o kadar genel bir durumki halsizlik herşey olabilir.
Coronovirüs kedi ve köpeklerde görülebiliyor ama bizim şuan sorunumuz olan covid19 onları enfekte etmiyor.

Çiğ olan zararlı değil ama haslanmis/pismis verilmemeli veterinerimiz öyle demişti. Ama çok kücük bir ihtimal de olsa boğazına takılma riski var çiğneyemezse
Balık verirken kedilere ince kılçıkları alırım omurga kısmı diyeyim artık anlamışsınızdır o ortadaki kalın kısmı, balık derileri, kafaları, birazda etiyle veririm sokaktakilere. Evdekiler paşa oldukları için et veriyorum onlara
Tavuk kemiği için de işin mantığını anlatayım bir daha unutmazsınız. Een baştan başlayalım. Tavuk nedir? Kanatlı bir hayvandır, kuşlar gibidir. Kuşlar ne yapar? Uçar. Peki bunu başarmaları için ne yapmaları gerekiyor? Ağırlıklarını azaltmalılar. Bu nedenle memeliler gibi kemikleri yoğun değildir. Kemiklerinin içi boştur. Peki diğer soru kemik çiğken mi kolay parçalanır, yoksa kaynatıldıktan sonra mı? Tabiki yemek yapanlar doğru cevabı verdi, pişirdikten sonra.
Eğer ortası boş ve pişmiş bir kemiği verirsek hayvanlara onlar o kemiği kırarak yediklerinde ağızlarında bir sürü kıymık benzeri kemikler olur. Kıymık dikkatli olmazsak ne yapar? Batar! Ağzına, boğazına, midesine yada bağırsağına. Her zaman batacak diye birşey var mı? Yok. Ama batarsa sizin görme şansınız var mı sokak hayvanını? Yok. O zaman sokak hayvanlarına vermeyelim ki zararımız olmasın. Olayın mantığı budur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…