Biz de asilarina haftaya baslayacagiz. Birer hafta arayla yapilacagini soyledi veterinerimiz. Aslinda eve de bize de alismis gibiydi. Neredeyse hic kucagimizdan inmiyordu. Ama simdi yanimiza bile yaklasmiyor. Istahi cok acik. Tam bir obur. Veteriner de yemek yiyorsa sikinti yok alisma surecinde dedi ama benim icim hic rahat etmedi.Bizde sahiplenmiştik veterinere götürüp aşılarını falan herşeyi yaptırmıştık. Ama dediğiniz sorunlar olmadı. Kendi alanı var mı evde. Yerini mi yadırgadı anlamadım. Yemek falan yiyor mu
Ciktigi yerden kendisi inene dek karismiyorum. Yemek yiyip tuvalete gidiyor, sonra yine ayni yuksek yere cikiyor. Merak edip internetten biraz aratirayim dedim de, kuduz mikrobu kaparlarsa da ilk asamada issiz ve karanlik yerlere giderlermis ve insanlardan kacarlarmis. Vucut isilari yukselirmis ve bu yuzden de kasinmaya baslarlarmis. Bu da internetten bakip teshis koymak gibi oldu ama tedirgin oldum cidden. Sonucta sokaktan aldim kediyi.Ic dis parazit boylesi bir kasinma yaptigini hic gormedim kedimde.
Onun disinda kedi uzak duruyorsa rahat birakmak daha iyidir. Kendisi alisir. Belki biri filan vurmus korkmuştur ondan yapiyordur.
Vallahi kedi boyle uzak durdukca ben aldigima pisman olmaya basladim. Evde mutsuz mu acaba diye dusundum. Veteriner 3-4 aylik dedi. Uzun bir suresini disarda gecirdi ve oraya aliskin. Belki de birdenbire dort duvar arasina girince mutsuz olmustur diyorum. Salonda bir koseye ona minder koydum. Ufak bi topu var bazen oynuyor. Kalemle oynamayi cok seviyor. Bazen kalemi ipe baglayip yakalatmaya calisiyoruz. 3 gun oncesine kadar bunlardan zevk aliyordu. 3 gundur salonda yatmiyor. Koridorda tuvaletin yakininda yatiyor.Merhaba, öncelikle çok güzel bi şey yapmışsınız. Soğuklar tam gelmeden sıcak bi yuvası olmuş yavrucuğun. :)
Ben de çok küçük bi yavru bulmuştum. Kedi kumu alıp, patileriyle eşeleme hareketi yaptırınca hemen anlıyorlar. Tuvalet olayı tekrar sorun olmaz bence.
Kediler yükseklerde oturmaya, uyumaya bayılırlar. Benim kızım da dönem dönem belli yerlere çıkıp oturur. Üstten her yere hakim olma istekleri vardır. :) Şu an biraz hem size hem de eve alışma sürecinde, o nedenle kendine güvenilir alan arayışındadır. Evde ona ait bi alan yaratırsanız çok iyi olur. O evde ona da yer olduğunu anlar böylelikle. Petshoptan olta, top, fare gibi oyuncaklar alıp onunla oynayın. Özellikle oltalara bayılırlar, ama hep onun kazanmasına izin verin. Küsebiliyorlar. :) Günde yarım saat bu şekilde oynatırsanız hem size alışır iyice hem de enerjisini atmış olur.
Veterinerden döndükten sonra kedinizi bir süre yalnız bırakın, çünkü geneli için veterinere gitmek tam bir travma. Biraz kendine gelsin, kendini temizlesin sonra yanına yaklaşın.
Isırma konusu için maalesef danışabileceğiniz son kişiyim, çünkü 4 yaşındaki kedim hala deli gibi ısırıyor. :) Ama yavru halinde alıştırmanız daha iyi olur. Örneğin elinizle ayağınızla oynatmayın, benim gibi hunharca sevmeyin :) kediler kolonyadan nefret eder, ısırdığı zaman kolonyayı bir defalık koklatın sonra şişesini gösterdiğiniz an bile hemen toz olurlar. :)
Ciktigi yerden kendisi inene dek karismiyorum. Yemek yiyip tuvalete gidiyor, sonra yine ayni yuksek yere cikiyor. Merak edip internetten biraz aratirayim dedim de, kuduz mikrobu kaparlarsa da ilk asamada issiz ve karanlik yerlere giderlermis ve insanlardan kacarlarmis. Vucut isilari yukselirmis ve bu yuzden de kasinmaya baslarlarmis. Bu da internetten bakip teshis koymak gibi oldu ama tedirgin oldum cidden. Sonucta sokaktan aldim kediyi.
Hastaligin baslama ve ilerleme sureci kac gundur bilmiyorum. Suyu normal iciyor. Cisini gunde 3- 4 defa yapiyor. Agzinda bir yara var. Ben farketmemistim onceden ama esim ilk gunden beri oldugunu soyledi. Veteriner bakti bugun. Isirilmis olabilir disardayken ama onemli birsey degil, biraz batikar surun bir kac gin gecer dedi. Bilemiyorum isirilmissa kuduz mikrobu kapmis da olabilir degil mi?Belirtiler azicik benziyor gibi ama olmayabilir. Gozunuze batan normalden fazla su tuketimi ve idrara cikma var mi? Ilk belirtilerde bunlarda varmus ve kuduzdan dolayi bisure sonra yutkunamadiklari icin yemek ve su icemezler, sudanda nefret ederler. Sizinki yiyip iciyormuş. 3 gundur boyleymis kuduz olsa 3 gunde bu asamaya gelirdi herhalde
Hastaligin baslama ve ilerleme sureci kac gundur bilmiyorum. Suyu normal iciyor. Cisini gunde 3- 4 defa yapiyor. Agzinda bir yara var. Ben farketmemistim onceden ama esim ilk gunden beri oldugunu soyledi. Veteriner bakti bugun. Isirilmis olabilir disardayken ama onemli birsey degil, biraz batikar surun bir kac gin gecer dedi. Bilemiyorum isirilmissa kuduz mikrobu kapmis da olabilir degil mi?
Veteriner atesine bakti. Normal dedi. Ben şu yüzden tedirgin oldum aslinda. Bize cok aliskindi kedi. Surekli kucagimizdaydi ve surekli bizle oynardi. Birimizin kucagindan inip digerine giderdi. Ne olduysa 3 gun icinde oldu. Ben de buna anlam veremedim. Bakalim durum kotuye giserse tekrardan veterine gotureyim en iyisi. Cok tesekkur ederim.Kedilerde çok kuduza rastlanmaz aslında ama öyle bir şey olsa bile veteriner söylerdi herhalde. Belki sokakta başına bi şey gelmiştir, o yüzden bu kadar uzak duruyordur. Bizimki çok korkak mesela, en ufak sesten korkar. Mazgal gibi bi yerden bulup çıkarmıştım, büyük ihtimalle bi travma yaşadı diye düşünüyoruz. Sizinki de öyle olabilir. Ama kediler hastalandıkları zaman da saklanırlar, sahiplerini yanlarına yaklaştırmazlar. Ateşi olup olmadığını kulaklarından anlayabilirsiniz, kulakları aşırı sıcaksa ateşi var denektir. Veterinerde detaylı bir kontrol yaptırırsanız iyi olur sanırım.
Bir de dediğiniz gibi bazı kediler dışarıya çok alışkındır, eve hemen alışamazlar. Onun için de karşılıklı biraz zamana ihtiyacınız var. :)
Veteriner atesine bakti. Normal dedi. Ben su yizden tedirgin oldum aslinda. Bize cok aliskindi kedi. Surekli kucagimizdaydi ve durekli bizle oynardi. Birimizin kucagindan inip digerine giderdi. Ne olduysa 3 gun icinde oldu. Ben de buna anlam veremedim. Bakalim durum kotuye giserse tekrardan veterine gotureyim en iyisi. Cok tesekkur ederim.
Tesekkur ederim. Bunu ogrenmem iyi oldu. Icim rahatladi. Sagolun.10 gun icinde ölüyor kuduz kedi. Sadece huysuz ve kasiniyor diye kuduz diyemeyiz bence tekrar bir hekime goturun siz mumkunse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?