şoktayım hala..

cnn24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2012
387
3
48
İzmir
Kızlar merhaba..hemen konuya giriyorum.yeni arkadaş olduğum kızlar vardı sınıftan üniversiteden.bu kızlar biraz rahat ve ne bileyim her türlü olaya kızların istediği erkekle gezip tozmasına çok normal bakan kızlar.birşey yaşamak için sevgili olmaya gerek yok mantığında olan rahat yabancılar gibi rahat yaşayan tipler.her neyse ben bu arkadaşlarımı yargılamadım asla ama ben asla onlar gibi düşünemem.eğer sevgilisi değilse başka bir erkekle günlük takılmak gününü gün etmek bu tarz düşünmek bana göre değil.dün gece bu kılzar ben kafe bar tarzı bir yere gittik,kızlar oynuyor eğleniyor falan ben biraz kasıldım put gibi durdum öyle ,normal gelmedi ve diğer masalardan bakanlar oldu.neyse kızlardan biri tuvalete gitti ve yarım saat gelmedi.biz de diğer kızla bakmaya gtkk meğer bakıştığı barmenle arkada anladınız siz onu.ben put gibi kesildim hala bana yargılamıyosun demi dediler bnde benim kendi derdim kendime yeter ne diye yargılayım sizi fakat çok şaşırdım dedim.neyse benm biraz tepkili bakışlarımdan rahatsız oldular biz başka bir yere gitcez sen gelcen mi dediler bende ben gelmcem yurda gitcem dedim geldim..hemcinsimden bu kadar nefret ettiğimi bilmiyorum hiç normal gelmedi bana topluma karşı olan kızlar bunlar.ya dedim içimden o barmen çocuğun nişanlısı sevgilisi varsa..bi de bunu yapan kzın ailesi muhafazakar baya..anlayamıyorum çok iğrendim sabahtan beri de kafama takıyorum..

onları tasvip etmiyorsan neden arkadaşlık yapıyorsun?

İnsan yakın görüşlerde olduğu birlikte eğlenebildiği dertleşebildiği kişilerle arkadaş olur.

Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyliyim diye bir laf var hatırlatmak isterim.

neden arkadaşlık ediyosun madem öle onlarla
başka arkadaşınmı yokarkadaş grubunu değştrmeni tavsiye ederim

Yasam tarzlari sana uymuyorsa uzaklas
Arkadas insani vezir de eder rezil de...

Herkes farkli bir dunyada yasiyor malesef

Ayrica barmenin nisanlisi, sevgilisi, esi varsa onu barmen dusunecekti
Kiz degil...

onları tasvip etmiyorsan neden arkadaşlık yapıyorsun?

İnsan yakın görüşlerde olduğu birlikte eğlenebildiği dertleşebildiği kişilerle arkadaş olur.

Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyliyim diye bir laf var hatırlatmak isterim.

ben öyle düşünmüyorum açıkçası onlar bnm sınıftan arkadaşımdı ben olayın bu kadar olduğunu bilmiyordum,tamam rahat kızlar fakat bu kadar böyle olabileceğini asla bilmiyordum ayrıca şuan sen de beni yargılıyorsun:) böyle yorumlar yazmayın lütfen,sen demek istiyorsun ki sende onlar gibisin.hayır ben onlar gibi değilim.arkadaş olmak için konuşmak için aynı özellikte aynı fikirde olmak gerek miyor benim eleştirdiğim olayın bu derece olması..

Kızlar merhaba..hemen konuya giriyorum.yeni arkadaş olduğum kızlar vardı sınıftan üniversiteden.bu kızlar biraz rahat ve ne bileyim her türlü olaya kızların istediği erkekle gezip tozmasına çok normal bakan kızlar.birşey yaşamak için sevgili olmaya gerek yok mantığında olan rahat yabancılar gibi rahat yaşayan tipler.her neyse ben bu arkadaşlarımı yargılamadım asla ama ben asla onlar gibi düşünemem.eğer sevgilisi değilse başka bir erkekle günlük takılmak gününü gün etmek bu tarz düşünmek bana göre değil.dün gece bu kılzar ben kafe bar tarzı bir yere gittik,kızlar oynuyor eğleniyor falan ben biraz kasıldım put gibi durdum öyle ,normal gelmedi ve diğer masalardan bakanlar oldu.neyse kızlardan biri tuvalete gitti ve yarım saat gelmedi.biz de diğer kızla bakmaya gtkk meğer bakıştığı barmenle arkada anladınız siz onu.ben put gibi kesildim hala bana yargılamıyosun demi dediler bnde benim kendi derdim kendime yeter ne diye yargılayım sizi fakat çok şaşırdım dedim.neyse benm biraz tepkili bakışlarımdan rahatsız oldular biz başka bir yere gitcez sen gelcen mi dediler bende ben gelmcem yurda gitcem dedim geldim..hemcinsimden bu kadar nefret ettiğimi bilmiyorum hiç normal gelmedi bana topluma karşı olan kızlar bunlar.ya dedim içimden o barmen çocuğun nişanlısı sevgilisi varsa..bi de bunu yapan kzın ailesi muhafazakar baya..anlayamıyorum çok iğrendim sabahtan beri de kafama takıyorum..

Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyliyeyîm diye boşuna dememîşler.bence o kızlardan uzak durmalısın.sırf onlar gini arkadaşların olduğu için diğer insanlarda sana o gözle bakabilirler.eğlenmek gezmek tabiki herkesin hakkı ama bu şekilde olmamalı benim fikrim..ailene herşeyden de önemlisi kendine laf getirme..bırak onlae napıyosa yapsınlar..benim tavsiyem bu ..

Herkes sizin hayat tarzınızı benimseyemez ya da sizinle yakınlığı var diye hayat tarzlarını size göre yönlendiremez bu da herkesin en doğal hakkı.. hemcinsimden iğrendim demişsiniz ben iğrenilcek bişey görmedim şahsen çünkü ben de anı yaşamayı seven insanım tabi bu kadar değil ama.. O kızlar da gününü gün etmeyi anı yaşamayı seven insanlar demekki. Toplumun dayattığı ahlak kurallarına göre yaşamak zorunda değil insanlar. Kimisi de bara giden bi kıza iğrenilicek bi tip gözüyle bakar ama siz bara gittiniz diye iğrenç bi kız değilsiniz...
Yani demek istediğim herkesin hayat tarzı ahlak kuralları kendine göredir kimseye yargılak düşmez.. Ki zaten yargılamamışsınız garipsemişsiniz gayet normal bi durum çünkü sizin hayat tarzınızda bu tip şeyler yok.. bu insanlarla takılırsanız rahatsız olacağınız durumlar olucağı aşikar iletişiminizi keserseniz şok olmaktan kurtulursunuz :)

Tarzlari senden farkliysa, arkadas olmak istemiyorsan olmazsin, uzak durursun ama arkalarindan konusman cok ayip.

Son düzenleme:
Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim derler sana uymuyorsa uzak dur sende onlar ile etiketlenirsin ayrıca zaman ile onlara benzersin arkadaşın bülbül ise güle karga ise çöplüğe götürür.

Şok olacak bir şey yok şuan günümüz gençliğinin yaşam biçimi bu ayrıca ailesi muhafazakar veya değil aileleri bilemez üni.bitince çoğu diktirir yada son sene kapak atarlar saf gördükleri birine bu kadar basit ama sen çevrene dikkat et mutlaka.

ben öyle düşünmüyorum açıkçası onlar bnm sınıftan arkadaşımdı ben olayın bu kadar olduğunu bilmiyordum,tamam rahat kızlar fakat bu kadar böyle olabileceğini asla bilmiyordum ayrıca şuan sen de beni yargılıyorsun:) böyle yorumlar yazmayın lütfen,sen demek istiyorsun ki sende onlar gibisin.hayır ben onlar gibi değilim.arkadaş olmak için konuşmak için aynı özellikte aynı fikirde olmak gerek miyor benim eleştirdiğim olayın bu derece olması..

Ben insanların yargılama çeşidini yazdım, hani bak böyle bir laf var madem o kafadan değilsin boş yere böyle yaftalanma diye.
Ama kendin bilirsin, madem yargılamıyorsun onları niye şimdi şikayet ediyorsun onu anlamıyorum.

Arkadaş olmak için aynı fikirde özellikte olmak gerekmez ama benzer şeyler konuşabilip yakın eğlenme anlayışına sahip olmanız gerekir.
Zaman içerisinde ya sen onlara uyacaksın ya da onlar sana.
Düşün bakalım hangisi olacak.

Herkes sizin hayat tarzınızı benimseyemez ya da sizinle yakınlığı var diye hayat tarzlarını size göre yönlendiremez bu da herkesin en doğal hakkı.. hemcinsimden iğrendim demişsiniz ben iğrenilcek bişey görmedim şahsen çünkü ben de anı yaşamayı seven insanım tabi bu kadar değil ama.. O kızlar da gününü gün etmeyi anı yaşamayı seven insanlar demekki. Toplumun dayattığı ahlak kurallarına göre yaşamak zorunda değil insanlar. Kimisi de bara giden bi kıza iğrenilicek bi tip gözüyle bakar ama siz bara gittiniz diye iğrenç bi kız değilsiniz...
Yani demek istediğim herkesin hayat tarzı ahlak kuralları kendine göredir kimseye yargılak düşmez.. Ki zaten yargılamamışsınız garipsemişsiniz gayet normal bi durum çünkü sizin hayat tarzınızda bu tip şeyler yok.. bu insanlarla takılırsanız rahatsız olacağınız durumlar olucağı aşikar iletişiminizi keserseniz şok olmaktan kurtulursunuz :)

ben hayat tarzlarını bana uysun demedim,onların hayat tarzını biliyordum ne kadar rahat olduklarını ve bu beni rahatsız etmiyordu beraberken gülüp eğleniyorduk bunda bir problem yok kaldı ki bende severim arkadaşlarl birlikte vakit geçirelim eğlenelim ama bu sınır yani benm sınırlarıma göre çok fazlaydı ve bu durum psikolojimi dünden beri bozdu.o anda nefret ettim ve bugün çok fazla samimi olmadım,onlarda tepkimi anladı zaten..iğrenilecek derken hiç bir duygu beslmediğin orda gördüğün adını bile bilmediğin bir insanla yakınlaşmak bana hemcinslerimden iğrenmeme neden oldu..

bu durumu abartı buluyorsan onlardan artık hoşlanmıyorsan arkadaşlık etmezsin bir daha, yada sınır koyarsın. bu olayda seni ilgilendiren seni kötü duruma düşüren birşey olmadığı için eleştirmemelisin bence. herkesin hayatı kendine, ailesine karşı sorumluluğu da o kız alacak bırak kendi ve ailesi düşünsün. barmenin sevgilisi varsa da barmenin sorunu, sevgilisinin sorunu. senin dert edeceğin birşey göremedim ben :) illaki başka arkadaşların vardır onlarla çıkarsın dışarı :)

Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim lafını yargılama olarak değerlendirmişsin ama bu laf boşa çıkmamış ortaya.
Malesef seni tanımayan insanların kafalarında "aa bak bunlar arkadaş, anlaşıp görüştüklerine göre bu da hemen hemen öyledir" gibi bi'yargı oluşur.

Yani çoğu zaman durum budur.

Herkesin yaşam tarzı farklı. Onlar öyleyse, sana da ters ise zorla görüştürmüyolar ya senin açından daha düzgün karakterli arkadaşlıklar kur, uzaklaş bence
:44:.

Ben böyle konuları hiç anlamıyorum.
Amaç ne şimdi?
Asıp keselim mi kızları?
Yoksa senin aslında ne kadar iyi, temiz bir kız olduğunu söyleyip egonu mu okşayalım?
Ne yapalım yani, nasıl bir yardım bekliyorsun?
Anlayamıyorum cidden.
Hani sana bir zarar verseler tamam. Bu senin derdin deriz yorum yaparız.
Ama ne yani şimdi bu?

Bu tarz insanlar, benim asla ortak paydam olamayacağı insanlar arasındadır, o nedenle ne bir yere giderim, ne bir şeyler paylaşırım.

Sen de olayın boyutunu öğrenmiş oldun.
Bundan sonra ona göre koyarsın mesafeni.

Arkadaşlarınız size sormuş yargılıyor musun diye hayır demişsiniz.
E şimdi ne gereği var arkasından burada konu açmaya :ssz:
Demek ki yargılamayıp bize yargılatacaksınız :ssz:

Ben insanların yargılama çeşidini yazdım, hani bak böyle bir laf var madem o kafadan değilsin boş yere böyle yaftalanma diye.
Ama kendin bilirsin, madem yargılamıyorsun onları niye şimdi şikayet ediyorsun onu anlamıyorum.

Arkadaş olmak için aynı fikirde özellikte olmak gerekmez ama benzer şeyler konuşabilip yakın eğlenme anlayışına sahip olmanız gerekir.
Zaman içerisinde ya sen onlara uyacaksın ya da onlar sana.
Düşün bakalım hangisi olacak.

sen lafı hala sen onlara uyacaksın demeye getiriyorsun,onların bana uyamayacağı aşikar olduğu için. ben onlara uyacak olsam burda konu açmazdım zaten.neden hemen böyle suçlama eğilimde oluyorsunuz ki..ben buraya derdimi açmışım aynı ben gibi aynı cinsiyetten olan insanlara..biraz daha bnm açımdan bakabilirsin olaya.evet farkındaydım bende orda oturan insanlar bana da onlara baktığı gözle baktı çünkü bende onlarla aynı masadaydım belki arkamızdan konuştular..fakat bunlar beni ilgilendirmiyor isteyen konuşabilir ben bişey yapmadım ve Allaha inancı olan bir insanım.Bundan sonrası da açık onları yargılamayacağım ama eskisi gibi onlarla bir yere gidip eğlenmeyeceğim de..ha ben bugün buraya konu açtım arkasından konuşuyorsun diyen var:)e o zaman arkasaından konuşmasak kimsenin konu açan olmazdı buraya bir de o açıdan bakmak lazım:)

sen lafı hala sen onlara uyacaksın demeye getiriyorsun,onların bana uyamayacağı aşikar olduğu için. ben onlara uyacak olsam burda konu açmazdım zaten.neden hemen böyle suçlama eğilimde oluyorsunuz ki..ben buraya derdimi açmışım aynı ben gibi aynı cinsiyetten olan insanlara..biraz daha bnm açımdan bakabilirsin olaya.evet farkındaydım bende orda oturan insanlar bana da onlara baktığı gözle baktı çünkü bende onlarla aynı masadaydım belki arkamızdan konuştular..fakat bunlar beni ilgilendirmiyor isteyen konuşabilir ben bişey yapmadım ve Allaha inancı olan bir insanım.Bundan sonrası da açık onları yargılamayacağım ama eskisi gibi onlarla bir yere gidip eğlenmeyeceğim de..ha ben bugün buraya konu açtım arkasından konuşuyorsun diyen var:)e o zaman arkasaından konuşmasak kimsenin konu açan olmazdı buraya bir de o açıdan bakmak lazım:)

Beni yargılıyorsun suçluyorsun diyen birinin bu kadar takıntısız olacağına hiiiç inanmam.
Herkesin ortamında tasvip etmediği insanlar oluyordur. Herkes de gördüğüne göre arkadaşlıklarını şekillendiriyor. İstediğin kadar konuş, herkes arkadaşı ile anılır herkes arkadaşları ile etiketlenir. Herkes de ortamı neyse zaman içerisinde ona uyar.
Bizden demesi, gerisi senin bileceğin iş.
Sağlıcakla.

Rahatsız olduysan yapacağın tek şey masadan kalkıp gitmek olmalıydı..

Back
X