Şoktayım ne yapıcamı bilmiyorum:(

ebruvera

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
118
138
303
kızlar merhaba. belki hatırlayanlar olur daha önce sizce 4 ay erkenmi diye bi başlık açmış ve sorunumdan bahsetmiştim. internette tanıştığım bi erkek arkadaşım var ama sorunum (başlığı açtığımda ilişkimiz 4 aylıktı şimdi 9 ay oldu) erkek arkadaşımın evlilik konusuna girmemesiydi. ama erkek arkadaşımın bana büyük bir yalan söylediğini öğrendim. ben 1981 doğumluyum o da 1983 doğumluydu ama şimdi öğrendimki aslında 1987 doğumluymuş. yani ben ondan 6 yaş büyükmüşüm başlangıçta nette tanıştığımız için öylesine takılırım die düşünmüş kızın yaşıda büyük onun gerçek yaşını bilsem zaten çıkmazdım. oda bunu tahmin ettiği için yaşını büyük söylemiş. tabi ben bu durumu ondan değil onun en yakın arkadaşından öğrendim. aylardır bu gerçeği saklamış benden. inanabiliyomusunuz 9 ay boyunca bende kendi kendimi yedim hep bu çocuk neden evlenmekten bahsetmiyor daha erken diyor diye. erkenmiş arkadaşına söylediği "ebruyu çok seviyorum gerçekten evlinilcek kız ama 1-2 yaş olsa neyse 6 yaş bu gerçekten bi sorun ama vazgecemiyorumda napıcamı bilmiyorum cok seviyorum yanında cok mutluyum cok huzurluyum" demiş. ben ne yapıcamı bilmiorum. şuan hala hiç bişey yokmuş gbi konuşuyorum çünkü telefonda söylemek istemiorum yüzyüze görüşüp konuşalım istiyorum. eğer bi sorun çıkmazsa haftasonu buluşucaz ve konuşucaz. neden şimdi konuşmuyorum malum oruç var bu şekilde konuşmak istemiyorum böyle bi konuyu. kızlar ne yapıcam ne diycem bilmiyorum nolur bi akıl verin beynim durmuş vaziyette günlerdir ağlıyorum. daha ayrılmadık ama ayrılıcaz diye ağlıyorum. ben çok seviyorum nasıl vazgecicem bilmiyorum. aylardır bütün arkadaşlarını tembihlemiş çoğu arkadaşıyla tanıştım.bunları düşündükçe gerçekten seviyomuş kaybetmek istemiyomuş demekki diyorum. ama nasıl aylardır kandırdığını düşündükçe de çok kızıyorum. nolur kızlar yardım edin.

yaş farkı aşka engel değildir bence ama sana yalan söylemesinin bedeli ödet.sürünsün biraz.bide aklıma takıldı en yakın arkadaşı niye gelip sana bunu açıkladıki acaba senin bunu duyunca ayrılmanı falanmı bekledi:26:

Aklıma gelen ilk soru şu, siz bu adamla 9 ay boyunca hiç mi yüz yüze görüşmediniz ki aradaki 6 yaşlık farkı hissedemediniz?
Görüşmediyseniz evlilik konusunda adım atmaya nasıl karar verdiniz, görüştüyseniz bi tuhaflık hissedemediniz mi?
Daha önce de konu açıp 4 ay erken mi evlilik gündeme getirmek için diye sormuştum demişsiniz, o konuya değinmeyeceğim bile çünkü halihazırda çok daha önemli bi sorununuz var.
Bence bu adamın sizi 9 ay boyunca kandırması değil sizin probleminiz.
Siz aradaki yaş farkını sorun yapıyorsunuz diye düşünüyorum, yoksa "gerçekten seviyomuş kaybetmek istemiyomuş demek ki" diye düşünmezdiniz.
Sizi ikna etmesini istiyorsunuz gibi hissettim.
Çünkü konuşmayı yüzyüze görüşünceye dek ertelemişsiniz.
O yüzden sizi ikna ettiğini varsayarak sormak istiyorum.
Sizin için problem mi bu kadar yaş farkı?
Kandırılmış olmayı sindirebilecek misiniz yoksa ilişki her sekteye uğradığında bunu gündeme getirir misiniz?
Sonrası için aklınızda "acaba başka yalan söyledi mi?" şeklinde soru işretleri olacak mı?

Son düzenleme:
ya bırak çoluk çocukla uğraşmayı. aslında birşey demene de gerek yok.bence buluşma da. yani gereksiz birşey olur. bazen kesin olmak gerek. 1, 2 yaş neyse ama bilmem kaç yaş bahanesini savunacaksa neden yaşını fazla söylemiş önceden? bu birincisi. ikincisi seviyorum diyor ama evlenmek istemiyor. tamam evlilik kişisel karardır ama da senin beklentini biliyor. bence zaman kaybetme. üzülmen doğal alıştın bence kaybetme korkusu yaşıyorsun ama zamanla herşey rayına oturur kendine süre ver. bence arayıp açma telefonlarını bağlantını kes. bence büyük bir adım ilk başta zor gelir ama sonradan kandırılmak dicem ama kandırılmışsın önceden müdahale etmek iyi. ama şu var bundan sonra fikrini değiştirirse seninle bağlantıya geçmek için uğraşırsa beklentileri dile getirmen en iyisi. ama boşluğa düşüp aramayacaksın o zaman savundukların gider. ama bir anda bağlantıyı kesersen bu da ona güzel koyar bence uğraşır da gibi geliyor neden bilmiyorum sadece his. tabi bunlar benim kişisel düşüncem karar senin.

diğer kızlarında dediği gbi yaş farkı engel olamaz hiç bişeye ama arada yalan dolan bi ilişki ne kadar sağlam olur o bni korkuttu acıkcasııııı kalbinin sesini dinle cnm bnce çnkiiii biz ne desek boş

yaş farkı engel değil demiş arkadaşlar
ben hiç katılmıyorum

6 yaş az bir yaş değil

bak sen gelmişsin 31 yaşına, evlenmek istiyorsun, o daha 25 yaşında bir erkek
evlenmek de istemeyecek, henüz çocuk sahibi de olmak istemeyecek
sen onunla görüştükçe, ayların, yılların boşa geçecek
ne gerek var?

anneler de doğrusunu hisseder zaten, bak kadın hissetmiş işte

ayrıca yalancı insandan korkacaksın
9 ay seni yaş konusu gibi ciddi bir konuda kandırmış
kendi de itiraf etmemiş, arkadaşı söylemiş

ileride demek ki her konuda ustaca yalan söyleyebilir

neyse yani neticede
daha fazla kendini kaptırmadan, ayrılman lazım
zor diye birşey yok
herkes sevdiğinden ayrılıyor
ilk aşk acısı çeken sen olmazsın
ama boşa geçecek aylarını kurtarırsın hiç değilse
kendine denk biriyle tanışırsın vs.

Yaş farkı ne zaman sorun oluyor biliyor musun? Erkek olgunlaşmamış hala çocukça davranıyorsa
Ve seni 9 ay boyunca kandırarak, internetten devam ederdi söylemedim diyen bir insanın çok da olgunlaştığını düşünmüyorum..
Gözden geçirilmesi gereken bir ilişki...

konuşur halledersiniz

kızlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için. bunu bana söyleyen kız sevgilimin en yakın arkadasının kız arkadası. sevgilisiyle sorunlar yaşıyodu konuşurken öle söledi. ama sakın benim söylediğimi öğrenirse ben mahfolurum sen bunu kendin ortaya çıkarmışsın gbi davran dedi. ben internetten tanıştım ama biz haftada 2 bazen 3 defa görüşüyoduk. evlerimiz 20 dakika mesafede. sen hiç anlamadınmı diye soran arkadaşlarım görünüm olarak kel biraz göbekli biri yani arkadaşlarımdan kimse onun 87 li olduguna inanmadı. ben yaşımı hiç göstermem kimse 31 yaşında olduguma inanmaz daha kucuk gösterdiğimi söyler inanın benden daha yaşlı duruyo yanımda. zaten davranışları hal ve hareketleri de olgun biridir. benim merak ettiğim şu bana " evliliği düşünmüyorum dememin tek sebebi buydu yoksa ben seninle evlenmek istiyorum ama ailem karşı çıkabilir yinede ben mucadele edicem" diycekmi yoksa "evet ben sana yalan söyledim sonradan da itiraf edemedim artık öğrendin özür dilerim ama ben hala evlenmeyi düşünmüorum" mu diycek . beni ikna etmesini istiorum evet cunku inanın cok seviyorum. hayatımda ilk defa birine bukadar deger veriyorum. kaç gundur ayrılıcaz die aglıyorum inanın. daha ayrılmadan.

bence siz kendi yaşınızdan ötürü evlenme konusunda bu kadar aceleci davranıyorsunuz. (ki bir önceki konunuzda yine evlilik üzerine) şu an 31 değilde 25yaşında olduğunuzu düşünün ve onun size söylediği yalanı birde öyle değerlendirin bence. görüşeyim belki evleniriz mi dersiniz yoksa bana yalan söyleyenle işim olmaz mı dersiniz. sırf evlenmek için böyle bir yalanı göz ardı mı edeceksiniz? kaldı ki internetten tanışmak bana zaten son derece saçma ve mantıksız geliyor sırf bu yalan söyleyebilme durumundan ötürü.

kaldı ki evlenelim dese sizi 9ay boyunca bu kadar rahat uyutabilmiş bir erkekle ne kadar mantıklı olur evlilik? aklınızda soru kalmaz mı yani hiç? hem siz kendiniz diyorsunuz ilk düşüncesi öylesine takılırımmış sonra sevmiş. kaç tane vicdan sahibi kişi sevdiği insanı bu derece önemli bir konuda aptal yerine koyar?
ayrıca üzülerek söyleyeceğim ki ailesi onun kendinden 6yaş büyük bir kadınla evlenmesini ister mi? yani gerçekçi olmak lazım türkiye de yaşıyoruz.

sert yazdıysam özür dilerim; ama başka arkadaşlar gibi toz pembe bakamayacağım ben.

ben erkek arkadaşımdan yıl olarak 2 yıl ama gerçekte 18 ay yani sadece 1.5 yaş büyüğüm... ve o kadar güzel bir ilişkim var...bir daha bu kadar sevilemem değer verilemem ve sevemem heralde... ama 1.5 yaşcık bile her ne kadar sorun etmesek te önümüze bazı pürüzler çıkarıyor... ben iş konusunda yolumu çizdim o hala çizemedi... ben evliliğe yaş ve mevki olarak daha yakınım o daha uzak... herşeyi geç ailesiyle tanışmam bile gözümde büyüyordu acaba beni oğullarına göre yaşlı olgun mu bulurlar die... öle birşey yok aslında olmadı da... ama kendi kendime evham ediyordum... ki seninki 6 yaş...şimdi kendi aranızda çok iyisiniz seviyorsunuz ama iş ciddiye binince bunun bir de aile boyutu var... senin ailen onun ailesi... iyi düşün canım... bir de sana yalan söylemiş...bu aslında en az yaş kadar hatta daha da önemli bir konu...

Tatlım bence sen yaşından ötürü evlilik konusunda aceleci davranıyorsun.
İnternette başlayan ilişkiler zaten çok riskli, en büyük sorun yalan, sizde bu 9 ay sürmüş. Seni ayakta uyutmuş resmen, kendi yetmemiş arkadaşlarına da aynı şeyi yaptırmış.
Bir iki ay sonra sana gerçeği itiraf etmiş olsa daha ılımlı bakardım ilişkinize. Ama 9 ay sonra arkadaşının kız arkadaşından durumu öğrenmen bence çok düşündürücü.

Bence erkek arkadaşının kişiliğini sorgula. Evlilik hayattaki en önemli karar. Ayrıca aileleriniz var. Acaba bu yaş farkına tepkileri ne olacak?
Çocuk konusunda da sorun yaşarsın. Sen 35 inden önce istersin o daha 30 bile olmaz.
Sen 46 yaşında olduğunda adam olacak 40. En hareketli zamanları. Kıskanacaksın vs.
Tabi bu ilişki o yaşlara kadar sürerse...

kim ne derse desin ilişkinle ilgili son kararı sen vereceksin.
ama benim seninle aynı durumu 9 sene önce yaşayan bir arkadaşım var
kendisi 29 (23-24 gösteriyordu) eşi 23 yaşındaydı(27-28 gösteriyordu) aşık oldular ve evlendiler
2 sene çok mutlu sürdü evlilikleri ve arkadaşım hamile kaldı
3. senede nur topu gibi çok tatlı bir kızları oldu
çocuğun varlığı 1 sene daha idare etti durumu
evliliklerinin 4. yılında arkadaşım 33 yaşında ve artık 30lu yaşları gösteren çocuklu ve olgun bir kadın
eşiyse 27 yaşında ve hala gençliğini yaşama hevesinde bir adam haline gelmeye başladı
git gide daha fazla uzaklaştılar birbirlerinden.aynı dili konuşamamaya başladılar
eşi sürekli dışarı çıkmaya başladı arkadaşlarıyla
arkadaşımda henüz 1 yaşında olan kızına adadı kendini

şimdi 6 yaşında kızları.bu yıl okula başlayacaktı
ve buraya kadar dedi artık arkadaşım.
eninde sonunda bitecek bari kızımın okulu değişmesin
açtı davayı ve tek celsede(eşide istemiş) boşandılar

geçenlerde oturup dertleştiğimizde bana aynen şunları söyledi;
evlendiğimizde 23 yaşındaydı ama 27-28 yaşın olgunluğundaydı eşim
şimdi 32 yaşında ama hala 27 yaşında beyni
bense 29 yaşındaydım evlendiğimizde, şimdi 38 oldum
ama kendimi 40 hatta 45 hissediyorum
kolay mı evlendiğimizden beri 23 yaşında bir gence annelik yapmaya çalıştım

ilişkisinde yaşadığı birçok sıkıntıyı biliyorum istersen sana özeldende yazarım

baştada dediğim gibi senin ilişkin senin hayatın senin kararın

Kızın doğruyu söylediğine emin misiniz?
-Madem konuşacaksınız, kimliğini isteyin önce bir bakabilir miyim falan diye

bence 6 yaş biraz fazla.bu ileride sorun yaratabilir yol yakınken daha fazla zaman geçmeden vazgeçmeyi deneyebilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…