Sol ventrikülde ekojen kardiyak kalpte beyaz leke 25 haftalık gebe?

asyafra

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2025
42
12
3
30
Arkadaşlar merhaba gebeliğimin 20. Haftasında detaylı perinatolog muayenesinde bebeğimin kalbinde sol ventrikülde ekojen kardiyak yani beyaz leke nokta tespit edildi üç hafta sonra tekrar gittim nokta hala orada kaybolmamış amniyosentez önerildi ikili üçlü tarama yaptırmadım fakat genetik doktor yaptırsan ve temiz dahi çıksa yine kalpte bu nokta olsaydı yine risk vardı dedi başına gelen oldu mu böyle bir şey gebeliğimi çok stresli yaşıyorum daha öncesinde eşimle genetik test yaptırmıştık ve genetiğimizde her hangi bir genetik hastalık kalıtsal hastalık çıkmadı temiz çıktık ama yine de bu geldi başımıza tecrübelerinizi dinlemek isterim

Umarım ciddi bir şey yoktur geçmiş olsun büyük bir problem değildir inşallah. Erkek kardeşimin kalbinde direkt delik vardı ve doğduktan sonra zamanla kendiliğinden kapandı. Bebeklerinin çoğunda kalp problemleri anne karnında ya da doğduktan kısa bir süre sonra kendiliğinden düzeliyor diye biliyorum.

Çok geçmiş olsun size de doktorların da tam olarak ne dediği belli değil bu lekeden sende bende bile olabilir çok yaygın çoğu zaman gereksiz dedi ama %5 down sendromu belirtisidir de dedi nazal burun kemik ölçüsü de olması gerektiği gibi normal hatta büyüktü burun kemiği küçük olduğunda sıkıntı deniyor yani içim rahat ama işte o küçük risk beni yiyip bitirdi

insana evladı söz konusu olunca en ufak aksilikte bile dünya başına yıkılmış gibi gelir biz dışarıdan çok şükür büyük bir sıkıntı olmadığını düşünebiliriz ama siz o küçük pürüzde bile ne yıpranmışsınızdır. Allah şifa versin umarım doğuma kadar tamamiyle geçer

Çok teşekkür ederim inşallah öyle olur

Selamlar bende 22 haftalık gebelik perintolog detaylı muayenesinee kalbinde sol ventikülerde ekojen kardiyak gördü biz nipt ve afp yaptırdık düşğk risk çıktı ikiside nipt %99 kesin sonuçmuş geriye %1lik bir ihtimal kalıyor onun içinde eğer istersek amniyosentez önerdi bazen kayboluyormuş 2 hafta sonra bende tekrar gideceyim kontrole vücüt ölçümleride normal

Evet iki gün önce 26 haftalık gebelik kontrolüm vardı doktorum noktanın kaybolduğunu söyledi rahatladık çok şükür çok yaygın oldupunu da söyledi doktorum tek başına risk olmadığını endişe etmememiz gerektiğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…