Son Arizona Kertenkeleleri BuluşmaTopiği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kuzum benim evim 1+1 temizlige kalkistinmi kolay o sorun degil de baslayip geri birakirsam.cocugu krese verip alinca psikolojjsi etkjlenmeyecek mj hani baslarsam artik o yolda ilerleyim net karar verelm diye dusunuyorum en az 1 sene o sekl gitsin

en fazla devlet anaokuluna geçiş yaparsiniz cayim. alisamazsa da annesi tekrar eve getirmis olur. seninki çok ufak değil çünkü artık sen istemesen de o öyle ortam ister.
zaten su an acelen yok. sen aramaya başla. ama şartları daha güzel yerlerden basla ortalamaya göre. zamanla o şekilde bulamazsan daha piyasa ortalamasi olan yerlere yonelirsin.

benim esimin maaşı iyiydi evimiz de vardi arabamiz da vardi o yüzden çalışıp çalışmama konusu bana bağlıydı. o yönlerden sansliydim.

sen şimdi kres anaokulu temeli atarsan okula başladığı zaman da belli sorumlulugu olan ozbakim konusunda kendine yeten bi cocuk olur.
bı sene anaokulu bunlarin hepsi için yetersiz kaliyo diye okumuştum forumda. okul öncesi eğitim veren ya da psikolog olan üyelerden.
sen çalıştığıma degsin diyosun anlıyorum da sen simdi ise girsen üç dört sene sonrasının temelini aticaksin. biraz daha büyüyünce ikna etmek gitmen lazim demek çocuğu ikna etmeye yetmeyebilir

kreslerde gözlem ya da deneme oluyo. esine sormadan bi git bakalım dene bı gün. nasil tepki vericek. ben bizimkini cikaramadim kresten ağladı hep.

ya da işkura başvur nasilsa acelen yok. belki maasi şartları çok uygun bi is denk gelir. büyüdükçe istekleri bitmiyo kuzum sirt cantalari olmus 100 200 TL kırtasiye su bu... cok masraf olcak.

tabi beni yanlış anlama ben sadece ilerisini düşündüğüm için diyorum. yine senin bileceğin is. ama sadece bugüne bakarsan o çocuk üniversiteye gelene kadar bisey yapamazsin su an ikna olmak uyum sağlamak için en ideal zamanı

Yaa rüyamda Mehmet Aslantuğ'un genç haliyle flört ediyodum nasıl aşıktım romantik aşk yaşadım anlatamam
Sonra baktım benim herif gibi davranıyo onun yaptığı şeyleri yapıyo dedim noluyo bu adama.bi baktım o karizmatik Aslantuğ'um gitmiş benim herif olmuş Allah seni kahretmesin reelde yetmiyo rüyamda da bulmuş beni,bi huzur yok bana,gitti aslan gibi Memedim

Günaydın kızlar, sabah dra gittim, 2 hafta sonra gidecektim aslında ama dra sormam gereken şeyler vardı ve bebeğin cinsiyetini öğreniriz belki diye gittim,
dr yamuk durmuş ama çıkıntı görünmüyor, kız gibi dedi, diğer gelişinde kesinleşir dedi,
17,5 haftalık olmuş, 20. haftadan sonra ayrıntılı ultrason için gidecem, o zaman kesin öğreniriz inşaallah,
1 kız bir oğlan vardı, inşaallah bebeğim de sağlıcakla doğarsa 2 kız 1 oğlan olacak,
çocukların 2 side kız istiyordu, okuldan geldiklerinde arıcam, çok sevinecekler :)

Yaaa sende okadar dogru soyluyorsun ki cok haklisin ama 3 sene okul oncesine gitmis olacak bu da cok gerekeli mi bilemiyorum hani cocuk acisindan 1 sene anapkulu 1 de oncesinde kres belki gerekli olabilir . Mubarek cuma gunu Allah hakkimds ne hayirli olacaksa oraya dogru yoneltsin beni insallahhh ..

Görmemişlerdir kuzum. Ben görmedim mesela
Bende değiştirdim ama burdaki arkadaşlarımın haberi vardı kolay oldu

Günaydın hayırlı cumalar canlarım ☺ ☺
Neyse artık gecti canım doğrudur inanırım

Bende değiştiririm olmadı ya napim :)

söyle düşün bizler küçükken hep annemiz oyun etkinlik mi buluyodu??

çocuk dedigin genelde akranlariyla bazen de her yaştan çocukla beraber oynayarak büyürdü.
sen canın istemediği zaman kurala uymamanin doğru olmadığını anne baban anlatinca degil birebir oyunda mızıkçılık yapınca dislanarak ogrenirdin. bunun gibi sayısız örnek var. hepsini deneyimleyerek öğrendik görerek büyüdük. anne babanin nasihatleri ne kadar kalir ki o yaşlarda kulakta, uygulayalim hayatımıza

ha o şekilde büyümenin zarari yok muydu vardı. başımızda tam anlamıyla yönetecek büyük olmamasi bazen sıkıntı olabilirdi. duymaman gerekeni erken duyardin gibi. ama kreste başında öğretmen olacak ve kendi yas grubu olacak. bunlar da artıları.

benim annem ev hanimiydi ama hayvanlarimiz bahcemiz vardı. ben birinci sınıfa giderken annem uyandirmazdi bile. o inek sagarken ben kendim uyanir üstümü giyer saclarimi tarar orerdim. annem çok doğru yapmadi biliyorum bazı konularda. ama ben hep kendi kendine yeten bi insan oldum. kimsenin sunu yap diye bisey demesine gerek kalmazdi. hep üzerime düşeni yaptım.

bı arkadaşım maddiyat yüzünden ücretsiz izne ayrilamadi hala. onun annesi bakiyo mesela çocuğuna. o bebek o kadar sakin ve uslu ki. annesi işe dönen bebekler genelde doğru davranilirsa sakin ve uyumlu oluyo. belki biz de büyütürken çok yanlış seyler yapıyoruz.

İstanbul'da her yer beton. kimse kimseye guvenemez. parkta iki saat oynamak yeter mi. gece uykusunu iki saat uyumak gibi geliyodur belki çocuğa
10 12 saat kres fazla olabilir onu da kabul ediyorum. ama kiyaslayinca bana kres daha iyi bi yol gibi geliyo.

sen yine düşün taşın. çocuğunu en iyi sen tanirsin canım.
sen o okula başlayınca ise girsen ama Ayşe'nin annesi çalışmıyo okuldan annesi aliyo diye ağlar, sonra bisey ister alamazsınız bu kez de ama sınıftaki herkesin var der herşeyi çocuğa göre ayarlayamiyoruz

sen bilirsin burda sadri alışık parkı var. çocuğunu okula birakan tüm kadınlar okul çıkışına kadar oturup muhabbet ediyo. yiyo içiyo. çocuklar geliyo yine yiyip iciyolar cocuklar oynuyo taaaa akşam altı yedide eve gidiyolar bak onlar da çocukları okula gitti arkadaşlarının ailesini taniyim, çocuğum mutlu olsun diye yapiyolar. tam mesai harcıyolar hem de
ben de bakıp hiç böyle bi hayatim olmicak diye düşünüyorum:)

Rüyamda ağrı dağını gezmeye gitmişiz akrabalarla.
Dağda asansör var üst taraflara çıkmak için.
Asansöre giden rampayı bile çıkamadım herkes gitti.
Dağda yaşayan bekçi gibi bi aile varmış ben onların yanında kaldım öyle.

Trt belgeselde okul yolu diye bişey izlemiştim kız çocukları 3 km yol yürüyüp dağdan gidiyodu okula.

İzlediğim şeye bak bilinç altımın çıkardığına bak.

Okunmalık mesaj bu he mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…