- 30 Ocak 2019
- 5.840
- 26.715
- 498
- Konu Sahibi Brunello Cicinelli
-
- #25.001
Ayyyy Allah ta seni güldürsün, komşum olsan direk kablo sallardım sanasalla kazan cuma günü beybi:)
şimdi kim 1 gb isterde yaristim. riske girmeden 100 mb aldim çekildim
cumaya kadar bisey edemem artıkPerşembe gece sallarim ama :) inşallah
Yıkıcı depremler olmuş. Ama süreçleri bilmiyorum.Şimdi gördüm, farazi konuşmuş.
Evet oluşturabilecek faylar var, ama her fayın alışılagelmiş bir hareket düzeneği var.
İzmir de daha önce yıkıcı deprem olmuş mu bilmiyorum, bildiğim kadarıyla 5.8 ler filan Izmirliler için gayet olağan, alışmışlar sürekli oluyor.
Geçen gün bir profesor açıklıyordu televizyonda, biz fayların geçmişine hareketlerine bakarız, kaç yılda bir ne oluyor ne olmuş diye. Ancak öyle tahmin yürütüyoruz zamanını gününü kesin bilemiyoruz şiddetini dahi bilemeyiz diye. İstanbul'un geçmişine bakarak büyük deprem bekliyorlar.
Allah bildiği gibi yapsın şunları. Ciddiye alıp, parklarda sokaklarda kalacaklar olurAmecey
öncelikle şiddet olarak izmir'de 7 ve 7'den büyük bir şiddette meydana gelen ve kayıtlarda geçen son deprem milattan sonra 17 senesi olarak kaydedilmiş. o tarihten bu yana meydana gelen depremlerin çoğu 6-6.5 arası büyüklükte az birazı da 6.5'tan biraz büyük. ahmet ercan'ın büyük deprem ile kastettiği şiddet olarak büyük bir deprem ise istanbul depremine nazaran bunun olasılığı çok düşük. sebebi fay hatları kısa ve marmara fay hattına nazaran daha hareketli yapıda. her sene izmirde 3-4 büyüklüklerinde seri depremler görülür ve geçer. 2005 senesinde 3 adet 5.9 şiddetinde deprem meydana gelmişti. yani büyük bir enerji birikimi sonrası 7-7.5 şiddetinde bir deprem tarihte bile çok az.
Bak bunu açıklamış biri, ekşi de okumuştum daha önce. Şu an yapılan gündem dağıtmak sadece.
Yıkıcı depremler olmuş. Ama süreçleri bilmiyorum.
Geçtiğimiz yıl boyuna ege denizinde oldu depremler. 5.2 bile baya sallamıştı.
Şunların ağzına kürekle vurasım geliyor bazen.
Allah bildiği gibi yapsın şunları. Ciddiye alıp, parklarda sokaklarda kalacaklar olur
Süreleri uzun oluyor genelde. En son depremde vınlama sesi duyduk. Ben kaydığımı düşündüm. İzmirdeki depremler o kadar uzun süre önce olmuşsa, birikmişler var demek ki, tahminler isabetli olabilir.İzmir de de büyük bir mühendislik sorunu var demek ki.
öncelikle şiddet olarak izmir'de 7 ve 7'den büyük bir şiddette meydana gelen ve kayıtlarda geçen son deprem milattan sonra 17 senesi olarak kaydedilmiş
Düşünsene m.s 17
En son 7 üzeri deprem o zaman olmuş izmirde
Yalova, izmit, İstanbul, düzce 2 ay arayla 7nin üstünde 2 deprem gördü.
12 agustos, 12 kasim 1999
Biri 7.4 biri 7.2
Süreleri uzun oluyor genelde. En son depremde vınlama sesi duyduk. Ben kaydığımı düşündüm. İzmirdeki depremler o kadar uzun süre önce olmuşsa, birikmişler var demek ki, tahminler isabetli olabilir.
Allah korusun evet. Seferihisar,torbalı,foça üçgeninin tam ortasındayım. Her halükarda etkileneceğimiz, şiddete göre kesinlik gösterir.İşte o fayların hareketleri nasıldır bilemeyiz, bazı faylar farklı
Mesela şu an İstanbulda olan ufak depremler fay hattını rahatlatmiyor daha çok geriyor, bütün uzmanların söylediği o.
Izmirde ufak ufak ya da orta siddette yasanan depremler hatti rahatlatiyor olabilir, o yuzden buyuk deprem beklenmeyebilir ama bu olmayacak anlamına gelmez tabii ki. Allah korusun
son olarak izmir'in kuzey anadolu fay hattı gibi tutarlı bir fay hattı yok. kuzey anadolu fay hattının hareketlerini ve potansiyelini izleyen birisi istanbul'u her an bir tehlikenin beklediğini bilir. buna karşı izmir'de deprem kaynağı olabilecek 13 fay hattı bulunmaktadır. bunlar o kadar değişken bir haldedirler ki bir deprem seferhisar'da olduktan iki gün sonra benzer bir deprem torbalı'da olabilir, hemen ardından foça civarında olabilir. bu noktada yine hangi fayın hareketlerine dayanarak büyük deprem beklendiği muamması var. izmir istanbul gibi bölgeler için ikide birde televizyonda çıkıp büyük deprem olacak demek yarın sabah güneş doğacak demek gibi bir şey. elbette deprem olacak da bunu ekranlara çıkıp halkı korkutarak gündeme oturmak yerine yavaş yavaş insanları bilinçlendirecek bilim insanlarına ihtiyacımız var.
Bak bir de bunu yazmışlar, tam senin dediğinin üstüne.
10 gun ayri kalmayalim yaaa gel cabukkk insallah
hahah olsun canım sorun yok ya
sen napıyorsun nasıl gidiyor bebiş nasıl
Heyecanli mi kucuk bey kres hakkinda ne dusunuyoray inşallah kuzum ya :) belki hatti tasirim
şimdi parka çıkardik babasiyla canim:) :)
çok şükür iyiyiz canım. haftaya krese baslicak onun heyecanı var :)
Kk da miydi bu biyikli amcalarGergin konuyu gevşeteyim.
@malii Nostalji seversin bilirimemojilerden önce smileyler vardı bee bıyıklı bonus kafa simileyi benim için başkadır.
B Brunello Cicinelli seninde kaçırmanı istemem
Allah korusun evet. Seferihisar,torbalı,foça üçgeninin tam ortasındayım. Her halükarda etkileneceğimiz, şiddete göre kesinlik gösterir.
Bina 1 yıllık, zemin kayalık amma hiç belli olmaz.
Yazılır,çizilir.
Demiştim ya geçtiğimiz yıl 1.8-5.6 arası sayamayacağım kadar deprem oldu. Belki de rahatlamıştır belki de değil. Korkulan olmasın
Kk da miydi bu biyikli amcalar
Evet şans eseri yaşıyoruz. Rant runt demicem artık, ama japonyanın ne disiplinin ne bilinçli nesillerinin yanından geçemeyizBildiğim kadarıyla Türkiye de deprem beklenmeyecek tek şehir Konya.
Orada bile öyle berbat bir yapılaşma var ki, durduğu yerde yıkılan bina var.
Yani şansa yaşıyoruz diyebilirim, Türkiye gibi deprem kuşağında olan bir ülke için tek yapılacak şey her maddi harcamayı bir kenara bırakıp kentsel dönüşüm yapılması, ama insanların haklarını yemeden, insanların zor durumunu kullanmadan yapılması.
Maalesef bunu yapamadığımız sürece hepimiz tehlikedeyiz.
Benim zoruma giden mesela Japonya da 9.0 şiddetinde 6 dakika süren depremde sadece 2 kişi ölüyorken bizim ülkemizde 7.4 le yaşamını yitiren binlerce, onbinlerce insan olması.
Hiç ders alınmıyor olması çok zoruma gidiyor. Bizim bireysel olarak yapacağımız tek şey deprem çantası hazırlamak, bilinçlenmek ve dua etmek.
Saol balim,Ooo afiyet bal şeker olsunbende iyim ocuğu uyuttum kocamın yanına gidem dedim
Evet şans eseri yaşıyoruz. Rant runt demicem artık, ama japonyanın ne disiplinin ne bilinçli nesillerinin yanından geçemeyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?