- 24 Ekim 2014
- 59.306
- 330.154
- 698
- Konu Sahibi Brunello Cicinelli
-
- #27.601
AynenAnaaaa sen misin kız
Nick mi degsitin
Böyle insanlar birbirlerinden güç alıp gaza gelmeyi çok seviyolar.nefret ediyorum böyle insanlardan.bben de lafımı çakarım.ıyy pis hayvan diyene de sizden temiz olduğu kesin diyorum.sonra hayvanı alıp gel annem sen bakma bu kötü kalpli insanlara, onlar sevgiden ne anlar diyorum,bozuluyolarGünaydın ballarımSinirden uyku tutmadığı için pazar pazar okul saatinde kalktım resmen Eşimi geçirdim, koşup geldim yamacınıza..
Kusura bakmayın dün bir sinir harbi ile yazıp sonra giremedim
Dün evdeki bazı yerleştirilecek şeyleri hallettik eşimle, akşam için de çerezimizi alıp televizyon falan izleyecektik. Akşam 8 de kuzen aradı hadi bize gelin diye. Kardeşimle eşi de aradı gelin diye. Ben gitmeyelim dedim eşim tutturdu gidelim de gidelim. Baş başa bir vakit geçirecektik 3 hafta sonra.., eşim tutturunca tamam gidelim dedim. Ama bir yere ne zaman gitmek istemesem illa birşey çıkıyor beni haklı çıkaracak. Seksü geyşanın da şu sosyal kelebek halleri beni benden alıyor
Neyse gittik..
Kuzen, kuzenin eşinin teyzesi, kardeşim, ben içeride oturuyoruz. Erkekler balkonda nargile içiyor, okey falan oynuyor.
İyi hoş sohbet devam ediyordu. Ama herkesin böyle bir bam teli vardır ya basınca çok kötü şeyler olur. Benim de o telim hayvanlar. Eşimin de öyledir.. İşte o telime fena bastılar.
Kuzenin eşinin teyzesi laf arasında kedim olduğunu öğrenince bir sürü laf söylemeye başladı. Ki bu kadınla ben ilk defa tanışıyorum. Kuzenim ve kardeşim de hayvanlardan hoşlanmaz. Kuzenimi hayvan sevmediği için 1 kez bile evime davet etmedim. Kardeşim de aslında seviyor, kedimi teyzecim diye sıka sıka sever ama hayvan sevmeyen insanların yanında sevmiyor gibi davranıyor nedense.
Kadın başladı hayvan bakılan ev çok pis olurmuş, kokarmış, şöyle böyle sürüyle laf söyledi. Üçü de birlik oldu hayvanlara nefretlerini kusuyorlar.
Kuzenin yaş 40a yakın, teyze dediğim şahıs 60 yaşlarında. Normal şartlarda benim o ortamda kafalarına sandalye falan fırlatmam lazımdı ama yaşlara hürmeten laf sokmakla yetinmek zorunda kaldım. Kadın hayvansever bir tanıdığını anlatıp hayvanlar için yaptığı fedakarlıkların ne kadar berbat olduğunu anlatıyor falan.
Bende 'siz hayatınızda hayvan bakmamış birisiniz ne anlatsam anlamazsınız zaten bende size laf anlatmaya uğraşmam. İyi ki o tanıdığınız gibi insanlar var Allah onlardan razı olsun herkes sizler gibi olsa o canların hali haraptı. Ben öğrencilerime bile hayvan sevgisini temelden aşılamaya çalışıyorum ki büyüyünce sizin gibi insanlar olmasınlar.' deyip sustum. Hepsi bozuldu.
Onun dışında hayvan meselesinin dışında da hep bozacak şekilde konuştum. Açık açık ne kadar isteksiz geldiğimi, gelirken eşimi bak erken kalkalım diye tembihlediğimi, sabırsızlıkla kalkmak için eşimin oyununu bitirmesini beklediğimi falan söyledim. Ortamı ölüm sessizliği aldı. Eşime msj atıp duruyorum kalkalım bak kan çıkacak diye. O da tamam diye diye 1 saati etti, oyunu nasıl bırakayım ayıp olur diyorDedim birazdan benim çığlıklarımla oyunu bırakmak zorunda kalırsan daha iyi hissetmeyeceksin.. Neyse kalkalım diye geldi. Şükür dedim. Kalktık.
Eve giderken eşime de anlattım durumu. O da çok sinirlendi. Okey oynuyorlarmış ondan hemen kalkamamış. Bir daha gitmeyiz dedi.
Arkadaş ortamı olsa ya da yaşı hürmet gerektiren insanlar olmasa evlerini başlarına geçirirdim ama yapamadım ya sinirimden kudurdum tüm gece. Kardeşimin de özellikle o konuşmalara ortak olmasından dolayı ayarını 9 şiddetinde deprem etkisinde vericem.
Sevmeyebilirsin, Allah kalbine böyle bir ayrıcalık vermemiş olabilir, kalbin son derece fakir olabilir ama seven insanların yanında bunları konuşmak resmen saygısızlıktır. Ben konuşmaları şahsıma saygısızlık olarak aldım.
Ağzı yok, dili yok, verirsen yiyen vermezsen aç duran, sokakta hep felaketlerle sınanan, evine alsan onun bunun diline düştüğün bu hayvanlar kime ne ediyor ya. Bu aptal nefret neden. Gerçi nedeni çok belli, leş insan egosu kendisine benzemeyeni sevmiyor. Yoksa afedersiniz insan dışkısı da gül kokmuyor, bakımlı olmayan insan karanfil kokmuyor, erkekler de az tüy dökmüyor. Bakımlı olan her canlı güzel kokar. Bakımsız olan her canlı çevreye rahatsızlık verir. İnsan hayvan farkeden şeyler değil bunlar..
Keşke reenkarnasyon olsa da şu insanlar bir dahaki hayatlarında hayvan olarak gelse şu hayata..
Vallahi hala çok sinirliyim
Çok geçmiş olsun aslananam. Allah beterinden saklasın..
Merakla bekliyoruzKardeşime sıra ayrı gelecek tosyam..
Ona çok daha özel, çok daha acı dolu, sado mazo bir uyarı hazırlıyorum.
İşte insan üzülüyor be tosyam..
Allah lütuf etti diye insanız, hayvan da olabilirdik şu hayatta.. Düşünsene..
Onlar cevabını aldı da ben hıncımı alamadım be diloşum
Amin limonsuzum, ne güzel dua..
Zaten kızımız olursa hayvanların koruyucusu anlamına gelen Talya ismini mi koysak diyoruz. Çok çeşitli fikirler var aklımızda
İşte tüm cevabı kendin vermişsin zaten cici. Anlatsanda anlamazlar. Boşuna sinirlenip gerilmeğe değmez. Bende senelerce kedi baktım,besledim çok aldım o tepkileri..Allah kalbine böyle bir ayrıcalık vermemiş olabilir
Ya sen nasıl kalbi güzel bi insansınÖyle demeyin kutsişim. Bak siz ne kadar büyük bir hayır yaptınız. 1 cana yuva oldunuz. Öldü ama sıcak yuvasında, karnı tok, kötü insanlardan uzakta öldü. Gözümüzle görmediğimiz için bilmiyoruz ama asıl acı içinde ölenler sokaklardakiler...
Ben bugüne kadar evde sokakta onlarca hayvan baktım. Ve eşimle konuşuruz hayatımızdaki dönüm noktaları hep onlar sayesinde oldu.
Biz çok yoklukla evlendik, açtık ama hayvanların karnını doyurduk. Rabbim de bize memuriyet nasip ederek karnımızı doyurdu. Eşim 103 kilodan 1.5 ayda hiç zorlanmadan 85 e düşerek, parkur çalışmalarında 48 saniye yapıp sınav günü 41 saniyeyle mucize şekilde 95 puan alıp polis oldu. Mülakatta 100 aldı, komisyon eşimi çok beğenmiş tam polis kumaşı görmüş. Ve 10 bin polis alımında 300. Olarak sıfır torpille derece ile girdi. Polis okulunda derece yaptı ve kendi şehrine atanma hakkı elde etti. Rabbim resmen bize çok doyurdunuz şimdi siz doyun dedi.
2 yaz önce kapının önüne 1 anne köpek ve 3 yavru köpek geldi. 1 hafta boyunca besledik.1 hafta sonra tatile gittik. Çok büyük bir kazadan (içinde bulduğumuz arabaya kural ihlali yapan kamyon çarptı) kağıt gibi dümdüz olmuş, havada taklalar atmış arabadan diğer iki arkadaş kırıklarla biz burnumuz dahi kanamadan çıktık. Polisler bize mucizesiniz sizin hayatta dahi olmamanız lazımdı dedi. Ve eve döndüğümüz günden beri o köpekleri bir daha göremedik. Belediyeyi aradık toplanmamış. Komşulara sorduk gören olmamış.. Onlar bizim sınavımızmış meğer.
Anlatsam örneklerim çok fazla. İnan bana bu hayatta onlar insanların sınavı olarak var. Vazgeçmeyin hayvan bakımından ve sevgisinden. Zaten hayvan acısı başka bir hayvanla aşılıyor sadece.
B Brunello Cicinelli merakla bekliyor dm seni neden sinjrlendirdiklerini ya haklisin kesnlikle ve ben de ne zaman bj yere gitmek istemesem sorun olur orda.
Limonsuznda dedgi gbi bildgn hayvan sevmryenden ileri bi boyutmus kadindaki .
Ben de dokunamam sadece ama.severim evimde besleyemem belki ama besleyene sevene saygm.sonszdur hatta imrenerek bakarm bende dokunup seveblsem diye
Insanlqrdan yola cikip verdgn tum ornekler de hakkaten dogru evimize gelen.insanin ne derece oz temizlgni yaptgni hic.blmiyorz mesela
Şöyle düşün koyduğum cevap yetti onlara ohhhh beeeee de aşkım
Yaa ben o kabusu profili Tuvana yaptım ya burda da konuştuk bilinç altima işlemiş sanırım ne biliyim ondan gördüm kesin
bugün köyde yemek varmış babannesinin oraya gidek diye tutturmasinda balığa gitsin tek aman, ses etmedim ondan
Günaydın canımın içi ağzım açık okudum valla, sevmeye bilir bakmaya bilir ama besleyen bakan seni veya bir baskasini yargılamak kimin ne haddine saygısızlık resmenAllah hidayet versin hayvan sevgisinden kendini mahrum bırakan insanlara,şimdiden çocuğumuz olsa hayvan sevgisini aşılasak,saygıyı vs. Öğretsek diye ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz esimle,değişik ve merhametsiz insan çok fazla ya onların yetiştirdiği de onlar gibi olur eminim.dusunsene hayvanları da yerin göğün yaratıcısı Allah yaratti, ne güzel şükür sebebi işte,ama bazı insanlar çok acımasız rabbim merhamet duygusu versin oylelerine
Rahmetli annemin baliklari vardı, gider gelir konuşur severdi hatta ciceklerini de severdi sürekli konuşurdu, anlar onlar sevgini hissettirmen gerekir, yarı sevgiden beslenirler derdi canım annem :) vefatından önce bı gün balıklarindan bi tanesi ölmüş sbh uyanınca görmüş oturmuş ağlamış öğlene kadar beni arayıp anlatmıştı ne çok üzülmüştüaklıma geldi bı an,kardeşine de ayrı kızdım canım ayıp etmiş
B Brunello Cicinelli geçmiş olsun ula :)
Tam da acaba eve kedimi alsak diye düşündüğümüz bi zamanda okudum üzüldüm.
Çünkü biliyorum ki kedi alırsam evime gelmeyecekler var.
Yiğenimizin bi arkadaşının cins kedisi var yavruları olucak ona sahiplenicek birini arıyolardı çocuklar seviyo diye bizi düşünmüşler.
Bizde epey düşündük sevmekle bakmak çok farklı sorumluluğu var.
Sanırım cesaret edemiycez henüz bilmiyorum.
Zaten para verip almam sahiplenirim ama işte eminde değilim.
babam hep der ki Allah'ın yarattığı hayvanı bitkiyi sevmeyen insan sevemez. daha da bisey demek istemiyorum. Allah akıl fikir versin çok kızdım hepsine tek tek
Böyle insanlar birbirlerinden güç alıp gaza gelmeyi çok seviyolar.nefret ediyorum böyle insanlardan.bben de lafımı çakarım.ıyy pis hayvan diyene de sizden temiz olduğu kesin diyorum.sonra hayvanı alıp gel annem sen bakma bu kötü kalpli insanlara, onlar sevgiden ne anlar diyorum,bozuluyolar
Zamanında köpeğimiz vardı ,dedem ben bu köpek varsa size gelmem artık dedi.annem de sen bilirsin baba ben köpeğimden vazgeçmem dedi,öyle de oldu hiç gelmedi dedem bize rahmetlibi hayvan için değer mi dediler değer dedik biz de
Kötü kalpliler hariç herkese günaydın o zaman B Brunello Cicinelli .
Konuna dikkat ettim de sen evde zürafa besliyor olsaydın, zürafa tüü kaka olacaktı. Aman boşver, daha da gitme. Sinirleneceğine keşke onların ayarlarıyla oynasaydın
B Brunello Cicinelli canım annem hassasiyetini gözlerim dolu dolu okudum. Sonuna kadar haklisin o insanlarla aynı ortamda bulunmak istememende. Ruh, kötü ruhlu insanlardan rahatsız olur. Allah bence sevdiği özel kullarının kalbine hayvan sevgisini koyuyor. Onlara bu duyguyu nasip etmiyor. Şakir adında bir kedim vardı dokuz yıl benimle yaşadı ben ona değil o bana baktı desem yeridir. İçinde bulunduğum ruh halimi anlar beni iyileştirirdi. Cennet nasip olursa hani orada her istediğimiz oluyormuş ya Şakirimi dileyecegim Allah'tan. Eşimi ikna etsem bir sokak kedisi sahiplenmek istiyorum aslında ama tatillerde her gittiğimiz yere goturemeyiz diye istemiyor. Birinci sebep de babası ve cici annesi sevmiyor. Beş vakit , on değişik namazları kılan dini bütün insanlar bunlar....Senin gibi çok badireler atlattım eğer bugün iyi gunumdeysem o masum hayvanların sayesinde olduğunu düşünüyorum. Çok şükür kendim gibi çocuklarım da sokak hayvanlarına zarar vermez ellerinden geleni yaparlar. Evlada bırakılan en güzel miras bu bence.
B Brunello Cicinelli çok sakin davranmışsın ama iyi de laf sokmuşsun. Böyleleri için sinirini bozmaya değmez bile ❤
Bu arada ben geveze kelebek
B Brunello Cicinelli günaydın cici
Bence çok iyi lafları sıralamışsın. Hadsizler. Biri o ortamda hayvan bakıyorsa düşmancasına böyle eleştiriler yapılmaz. Salaklar. Nefret ederim o tip insanlardan ya..... Ama içimin yağı eridi dizdiğin lafları okuyunca. Sıkma canını. Bir papatya çayı yap. Derin nefes al aç camı kapıyı... Pisiyide kucağına al ohhhhhhh❤
Canım kertenkelelerim destek dolu mesajlarınız için çok teşekkür ederim.İşte tüm cevabı kendin vermişsin zaten cici. Anlatsanda anlamazlar. Boşuna sinirlenip gerilmeğe değmez. Bende senelerce kedi baktım,besledim çok aldım o tepkileri..
Oyy bebişi var
Evde bakmak istemeyebilirler tabiki ama bakana pis demek niye?
Saksisi küçük olcak canim hatta benim saldıran bile küçük olmali bir de suyunu iki haftada bir kere ver iki su bardağı canım sudan nefret ediyor hiç sevmiyor benim ki hiç yavru vermiyordu toprak havalandı humuslu aldım saksı değişti suyunu kestim agustus 28 den. Beri yavru veiyor cnmOyy bebişi varkız benimki taze soğan gibi incecik gelişmiyor toprakta değiştim.
Saksisi küçük olcak canim hatta benim saldıran bile küçük olmali bir de suyunu iki haftada bir kere ver iki su bardağı canım sudan nefret ediyor hiç sevmiyor benim ki hiç yavru vermiyordu toprak havalandı humuslu aldım saksı değişti suyunu kestim agustus 28 den. Beri yavru veiyor cnm
Canım benim de oyletdi hatta ölmek üzereydi jeli falan bitmişti kurudu buzuldu bir değişim yaptık suyu kestik dalları jellendi kivrilmalari gitti canlı bir çiçek oldu CNm öncelikle suyu kes çünkü hemen suyu emmiyir dibi çamur oluyor canik çok hassas bir şey yaa şimdi bak nasıl güzel oldu eski fotosunu bulursam atarımJeli çekiliyor yaprakların çıldıricim hemşire
Canım benim de oyletdi hatta ölmek üzereydi jeli falan bitmişti kurudu buzuldu bir değişim yaptık suyu kestik dalları jellendi kivrilmalari gitti canlı bir çiçek oldu CNm öncelikle suyu kes çünkü hemen suyu emmiyir dibi çamur oluyor canik çok hassas bir şey yaa şimdi bak nasıl güzel oldu eski fotosunu bulursam atarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?